5 életvezetési tipp, amit Chuck Norristól tanulhatsz

Chuck NorrisMindig tanulhatunk valamit a számunkra nagyra becsült emberektől. Azért, tiszteljük őket, mert olyat tudnak, amit mi még nem, és csak álmodozunk róla, hogy valaha is képesek leszünk arra, amire ők. Gyerekkoromban mindig néztem Walker a texasi kopó című sorozatot Chuck Norris főszereplésével. Van ebben a figurában valami hihetetlen erős önbizalom ugyanakkor erős naivitás is egyben. Amikor tíz fegyveres támadót egymaga a földre terít a pörgő rúgásaival, mindenféle rezdülés nélkül, eléggé megmosolyogtató. Ennek a ellenére a filmet nem sokan kritizálták. Az egyik legjobb akció sorozatnak kiáltották ki.

Idővel aztán Chuck Norris vicceket kezdtek gyártani, amelyek mára már elterjedtek az egész világon. Ma egy világ nevet a Chuck Norris vicceken. Ez a nevetés nem hiszem, hogy gúnyos lenne, sokkal inkább egyfajta tiszteletteljes csipkelődés. Köztudott, hogy az emberek azokról gyártanak vicceket általában, akiket tisztelnek. A Chuck Norris viccekből azonban mély bölcsességeket is tanulhatunk. Íme néhány közülük.

1. Chuck Norris nem olvas könyveket. Csupán addig nézi őket amíg meg nem kapja belőlük a szükséges információt.

Chuck Norris felismerte, hogy az idő vészesen telik, és nem vesztegethetjük el olvasással az egész életünknek. Ma már töménytelen információ áll a rendelkezésünkre. Meg kell választanunk, hogy mit olvasunk el, és azt hogyan tesszük. Chuck barátunk rájött arra is, hogy elég, ha csak a lényeges dolgokat ragadja ki a könyvekből, pontosan azokat az információkat, amelyekre szüksége van. Ma már tanfolyamokat is tartanak a villámolvasásról, szóval nem lehetetlen a dolog. Ha koncentráltan olvasol egy könyvet, próbáld inkább lefényképezni az elméddel az oldalt. Ha elég sokat gyakorlod, észre veszed majd, hogy az agyad különbséget tesz a sok maszlag és a valódi információk között. Néha késztetést érzel, hogy megállj egy adott bekezdésnél. Az elméd jelzi, hogy itt fontos információkról van szó. Koncentrálj rá, és légy figyelmes, és addig olvasd az adott bekezdést, amíg teljesen meg nem értetted.

2. Chuck Norris meg tud gyújtani egy hangyát nagyítóval. Este.

Kötve hiszem, hogy Chuck Norris azzal töltené az idejét, hogy hangyákat gyújt meg a nagyítójával. Tudja, hogy képes rá, de nem csinálja meg. Amúgy rengeteg dolog van amit Chunky meg tud csinálni, de mivel a szerénysége határtalan, nem csinálja meg. Gondolj csak bele, ha Chuck Norris indulna az Olimpián, nagyon unalmas lenne az egész játék, ugyanis mindig, minden sportágban Chuck Norris nyerne. Éppen ezért kérték meg a szervezők, hogy adjon esélyt másoknak is a nyeréshez, és ne induljon a versenyen.

Próbáltál már este nagyítóval meggyújtani valamit? Kötve hiszem, hogy sikerült volna. Lehetetlennek tartod? Nos lehet, hogy azt mondod ez képtelenség. De, gondolj csak vissza arra, amikor száz évvel ezelőtt azt mondta volna valaki, hogy az ember hamarosan űrutazást tesz és a holdon is megjárja, nem gondolták volna-e az emberek, hogy ez képtelenség? De gondolj akár arra is, hogy mobiltelefonunk segítségével, mindenféle fizikai összeköttetés és kábelek nélkül beszélgetni tudunk másokkal akik akár több ezer kilométerre vannak tőlünk.

Ugye, hogy mégis lehetséges? Chuck Norris tudja, hogy ő képes arra is, amit mások lehetetlennek gondolnak. Az éjszakai nagyítós technikáját pedig nem árulja el, mondván, hogy megvárja amíg valaki feltalálja és a Nóbel díjat kap érte. Számunkra az a tanulság ebből, hogy semmit se kiáltsunk ki lehetetlennek! Minden lehetséges, amit az ember elme képes kigondolni. (Megjegyzésként említenénk, hogy Chuck Norris mindent előbb talált fel, mint maguk a feltalálók. Chuck Norrisnak már nem lehet újat mutatni. )

3. Ha Chuck Norris önmagával harcolna, akkor is ő győzne.

Chuck Norris valószínűleg sosem harcolna önmagával, túl unalmasnak találná a dolgot, hiszen ismerné saját maga amúgy nem létező gyenge pontjait is, és könnyűszerrel legyőzné magát. Chuck Norris tudja, hogy a legnagyobb győzelem önmagunk legyőzése. A saját lustaságunk és a félelmeink akadályoznak meg bennünket abban, hogy a számunkra megfelelő életet éljük. Ilyen értelemben saját magunkkal szemben veszítjük el a harcot. Ha nem tudod rávenni magad arra, hogy megtégy fontos lépéseket annak ellenére, hogy azok kellemetlen és félelmetes érzéseket keltenek benned, akkor elveszítetted a csatát önmagaddal szemben. Chuck Norrisnak is vannak gyengeségei, de ő ezeket időben felismeri, és pörgőrúgásával elintézi őket. Pont.

Chuck Norris4. Chuck Norris bemegy a kocsmába. A kocsma azonnal összeomlik, mert egy épület sem képes elviselni azt az erős karizmatikus kisugárzást amely Chuck Norrisból árad.

Chuck Norris nem a világ legszebb embere, viszont van tartása és erős kisugárzása. Légy te is olyan, mint Chuck Norris, légy ellenállhatatlan és karizmatikus. Biztosan ismersz olyanokat, akik mindig a társaság középpontjai, megjelenésükkel vonzzák az embereket. Ha belépnek egy szobába, minden tekintet rászegeződik, úgy tűnik, mintha lenne valami mágikus dolog a személyiségében. Ha a külsejét nézed, nem a legvonzóbb férfi, vagy legcsinosabb nő, ám mégis hatalmas a vonzerejük. Ez az egész a karizmatikus kisugárzásról szó. Chuck Norris tudja, hogyan lehet karizmatikusa egyéniség.

Ahhoz, hogy hihetetlen vonzerővel rendelkezz, nem kell úgy születned. Valójában senki sem született még erős kisugárzással, hanem azt a későbbiekben, tudatosan, vagy véletlenül kialakította magában. A legegyszerűbb módja a karizma fejlesztésének az, ha őszintén mosolyogsz az emberekre. Az emberek keresik a pozitív emberek társaságát. Szeretik azokat akik rájuk mosolyognak. Egy olyan világban ahol tízből csak két ember mosolyog, a maradék nyolc pedig besavanyodik, nem is csoda. Tartozz te is azokhoz akik a személyiségükkel feldobják az embereket. Chuck Norris tudja, mitől döglik a légy…

5. Chuck Norris sosem lesz Oscar-díjas színész, mivel Chuck Norris sosem színészkedik.

Az emberek fel vannak szerelve hazugság detektorral is. Ha valaki megjátssza magát, az rögtön lebukik, hiszen egy ember sem képes hosszú ideig úgy viselkedni, ami nem a személyisége része. Mindig saját magad képviseld. Ne színészkedj, mindig add magad. Ne játszd el, hogy valami tetszik neked, ha egyáltalán nem jön be, ezzel csak hazudsz magadnak, és másoknak is. A másoknak való megfelelni vágyás csapdába szoríthat, és teljesen kifordíthatja a személyiségedet, amikor már azt sem tudod, hogy ki vagy valójában, és mit akarsz az élettől. Színészkedés helyett változtasd meg a személyiségedet. A kettő nem ugyanazt jelenti. Aki színészkedik, az csak eljátssza, hogy milyen ember, ellentétben azzal aki tudatosan változtatja a személyiségét. Aki célul tűzte ki az önfejlesztést, annak bizonyos szinten színészkednie kell, és úgy kell viselkednie, mint aki már elsajátította a kívánt magatartásformákat. Ha ezt huzamos ideig őszinte meggyőződéssel csinálja, akkor egy idő után szokássá alakul, és beépül a jellembe. Voilá: kész az új személyiségünk. Chuck Norris tudja, hogy nem érdemes megjátszania önmagát. Mégis kihez hasonlíthatná magát jobban mint saját magához?

Légy őszinte másokkal. Ha valamit nem tudsz megcsinálni, ne játszd el azt, hogy neked minden sikerül, egyszerűen mond azt, hogy nem tudod. Ha őszinte vagy másokkal, ezt tisztelni fogják benned. Látni fogják rajtad, hogy felvállalod a személyiségedet, annak árnyoldalaival együtt, és tudatosan haladsz a változás útján. Fogadd meg a fent leírt tanácsokat, és meglátod Chuck Norris büszke lesz rád!

Üdv: shaumbra

További írásaim: http://motivacioblog.hu
Kövesd az írásaimat a Facebookon is, ne maradj le semmiről! :) http://www.facebook.com/motivacioblog.hu

CsatolmányMéret
chuckNorris.jpg25.89 KB
Címkék:

HozzászólásokCsáknorisz elszámolt

Csáknorisz elszámolt végtelenig! kétszer is!

Tetszik, jó cikk, kellett!Michael J. Fox

Volt egy jó cikk vele az egyik "Ríder dájdzseszben".
Két nagy "fegyvere van" - nem fogjátok kitalálni:) - háládatosság és elfogadás.
Sok más jót is ír abban a cikkben, de fejből nem tudom ide leírni.