Amit nem jelez a naptár

naptárMég pár nap van hátra ebből az évből, és kezdődik az új év... Ilyenkor sokan a hagyományhoz híven fogadalmakat tesznek. Én erről így gondolkodom:
Hagyd hátra a múltat, és kezd előről! Nehéz ellenállni a kísértésnek újrakezdéskor, hogy a múlt év problémáit a szőnyeg alá söpörjük. Ki dönti el, hogy mikor ér véget a régi, és kezdődik egy új? Ezt nem jelzik a naptárban... Ez egy esemény! Kicsi vagy nagy? Valami, ami megváltoztat minket. Jó esetben reményt ad, vagy egy új életmódot és világnézetet.
Elengedjük a régi szokásainkat és emlékeinket..
A lényeg az, hogy sose adjuk fel a reményt, hogy lesz egy újabb kezdet.

Szeretettel: Ágica

Hozzászólások"Életed fontos döntéseit nem kíséri harsonaszó."

csenge333
Nem is attól függ, mit mutat a naptár...Életünk fontos döntései szintén nem múlhatnak azon, hogy tapsolnak-e nekünk vagy "üvöltenek" ránk...Nem, nem ettől függ."A belső órától" függ és még csak a körülményeinktől sem függhet, ha igazi a döntés...Sziasztok!

Nagyon tetszik az oldalatok.Bár nem régóta regisztráltam,de jó ideje olvasgatom a "kedves verseket",és a fórumoldalatokat is.
Nagyon sok kedves és jószándékú emberkét ismerhetek meg itt.
Örülök ennek.
És köszönöm.
Üdv.Mindenkinek,és nagyon boldog új évet kívánok!!!Anett Drága

köszönöm soraid......megpróbálom....a kicsim 6 éves, a nagy 13 múlt......
Maria62Drága Mária62!

Olvastam,egy másik blognál,hogy vannak gyermekeid.Tudod mennyi erőt tudnak ők adni?Akkor kell igazán rájuk figyelned mikor örülnek,nevetnek vagy hangosan kacagnak.Csak ekkor törődj igazán velük.Hamarosan akár akarod,akár nem,te is velük együtt fogsz nevetni bármilyen apróságon!Mikor úgy érzed,hogy bosszúságot okoznak akkor maradj távoli szemlélő és csak végső esetben avatkozz közbe.Alig kell hozzá idő,és ők "visszajavulnak"!Sokkal többet fogtok nevetni,mint azt a legmerészebb álmaidban gondolnád.Én ezt saját tapasztalatból tudom!A kicsi hercegnőm,Jázmin,még csak 3 éves.Ő egy csupavidám,folyton kacagó,eleven kis hölgy.A hercegem,Martin,már 14 éves,ÉS KEZD VISSZAJAVULNI!
Őt régen sajna rosszul neveltem,mert át akartam formálni az én elvárásaimra.Nagy hiba VOLT!
Most ők adnak nekem erőt,ha jönnek a nehéz idők.Azért,hogy én boldog legyek,képes vagyok az ő boldogságukért bármire.Ah rosszul fejeztem ki magam!Nos ha én boldog vagyok és ők is boldogok,akkor az élet olyan hepy:))))))))),hogy bármire képes vagyok!
Persze nekem is és nekik is vannak rossz napjaink,de mivel hétről hétre egyre több a jó időszak,így egyre könnyebben merítünk egymásból erőt.

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anettköszönöm

hit....hinnem, igen...tudom: magamban, tudom, ésszel mindent felérek, de honnan legyen erőm a kitartáshoz, a pozitivumokhoz??
Maria62Drága Mária62!

Tudom miről beszélsz!Én is átéltem olyan dolgokat,amiket a kevésbé jó barátaimnak sem kívánnék.Nekem is voltak kétségeim,de tudod eljött az az idő,mikor döntenem kellett,hogy sajnálom magam tovább,vagy a sarkamra állok és elkezdek élni a jelenben.Mert a múlt,az múlt,azt azért találták ki,hogy tanuljunk belőle,semmi másért.Megtanultam örülni a legkisebb dolgoknak is.És tudod mit történt ezután és történik most is.Kapok szeretetet,jó szót,barátokat,biztatást és had ne kelljen felsorolnom mi mindent még.Ahhoz hogy eljussak erre a szintre közel egy évnek kellett eltelnie.Nagyon örülök,hogy csak egy évnek,mert valakinek egy teljes élet is kevés.A szó szerinti gazdagságom(pénz)úton van felém,de gazdag vagyok szeretetben és barátokban,ez bármennyi pénzt,fájdalmat és kétséget megér!
Írod:...attól még dolgozik a pánik, a tehetetlenség, az értéktelenség érzése......
Ez nem baj,mert mikor elkezded észrevenni a jót magadban és körülötted,akkor emlékezni fogsz rá,hogy mit hagytál a múltban,és ugye,mint írtam a múlt az azért van,hogy tanuljunk belőle.
Tedd fel magadnak naponta többször is,amikor csak rossz hangulatod,gondolatod támad,hogy:Mit kell megtanulnom?Miért élem át ezt az érzést?
Hamarosan meg fog érkezni a válasz,légy nagyon nyitott!Lehet,hogy egy gondolat formájában,de az is lehet,hogy valahol olvasni,hallani, vagy látni fogod a választ.Bármi lehetséges.És amikor a belsődben érzed,ez a válasz a kérdésemre,akkor figyelj jól és tanulj.

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anettmegtehetem, igen--átmeneti

megtehetem, igen--átmeneti nyugalom,érték, mindegy minek nevezzük......attól még dolgozik a pánik, a tehetetlenség, az értéktelenség érzése......
Maria62Drága Mária62!

Olvastam a hozzászólásod az írásomhoz és látom,hogy Öbike is próbál beléd lelket önteni.Van nekem egy javaslatom:Van a testednek egy olyan pontja ami igazán,feltétel nélkül tetszik neked?Bármi!Vagy van olyan ruhád,amiben igazán csinosnak érzed magad?Keresd meg azt a bármit a testeden és szeresd azt,vagy húzd fel azt a csinos ruhát,és nézd magad a tükörben,nézd azt,hogy mennyire jól áll neked és szeresd ezt a képet.Hidd el rengeteg olyan dolog van körülötted, vagy rajtad amit igazán könnyű szeretni és jól érzed magad tőle!Nosza rajta keress valamit!

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anett:)

Inkább beszéljünk az értékekről :) Ágica azért indította ezt a blogot, hogy azok akik pontosan így éreznek, mint Te rájöjjenek, hogy a TEREMTÉS arról szól, hogy azt teremtsük amit igazán szeretünk. Na akkor kezdjük magunkkal. Emlékszel amikor megszülettél, milyen aranyos baba voltál? Most azt akarod mondani hogy nem emlékszel, pedig igenis emlékszel, mert akkor csak úgy egyszerűen gondolj egy kisbabára. Na szóval ez a kisbaba vagy Te. Semmit sem változtál, ugyanolyan csodás kis lény vagy, mint aki akkor voltál. Csak azóta felvettél egy-két olyan tulajdonságot ami nem is a tiéd. Például egy baba nagyon szereti magát. Te meg felvetted azt, hogy nem is szereted magad. Nahát de Te még mindig a baba vagy... akkor hogy is van ez? Szóval vissza kell menni a Forráshoz, ami a szintiszta SZERETET. Mert ez vagy Te :)
A többit dobd ki :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Drága Öbike, köszönöm

Drága Öbike, köszönöm válaszodat...az eszemmel tudom, mit hogyan kéne, de erőm nincs....ITT és MOST van elegem,igen, magamból, mert tudom azt is, hogy más változását ne várjuk, ne arra számítsunk, hogy majd a másikak viselkednek úgy, hogy ne legyen gondom, tudom....saját értéktelenségemből magam hogy beszéljem le??:S:S:S:S
Maria62Drága Maria62 :)

Miért gondolsz még mindig a múltra. A múltban megélt nehézségeket is saját magunk teremtjük. Amikor felismerjük magunkban azt a TEREMTŐ ERŐT, amit születésünkkor kaptunk kegyként, akkor tud igazán megváltozni a világunk. Minden ami az életünkben történik, azt mind magunk generáljuk magunknak. A betegségeket, a sikertelenségeket, az elhagyásokat, a fájdalmakat. Tudod minden érzelem TEREMT. Az öröm és a boldogság is, de a fájdalom és a félelem is mind megvalósítja azt, amit szeretnénk vagy nem szeretnénk megélni. Amikor ez eljutott a tudatunkhoz, akkor már elindulhat a változás. Mert ha még mindig a múlton rágódsz, akkor ott is maradsz, abban az állapotban, és a jelenedet és a jövődet is pont azok az érzelmek fogják meghatározni. Ha pedig ezen változtatni akarsz, akkor kezdj el megbocsátani. Először próbálj megbocsátani másoknak, aztán saját magadnak. Mert igazán az a legfontosabb hogy saját magadnak bocsáss meg. Aztán ahogy Ágica is írta, ki kell dobni minden szemetet az életünkből. Mert minek őrizgetjük. Szoktál takarítani? A lakásodat rendben tartod? Na ugyanezt kell tennünk magunkkal is. A fájdalmakkal, a gyűlölettel és a gondokkal. Ki kell takarítani őket. Kellenek még Neked? Dobd ki őket a francba!!!!
És kezdj új életet. Meglátod hogy milyen csodás az élet. Ha most azt hiszed, hogy könnyen beszélek, talán nem is volt semmilyen tapasztalatom, vagy nehézségem az életben. De igen, igazán elmondhatom hogy bizony voltak nagyon súlyok megéléseim, amiket az elmúlt másfél évben itt az oldalon közzé is tettem. És én is kitakarítottam rendesen magam, a depiből most szárnyalással nézem a világot magam körül. És most minden tök jó, és fantasztikusan boldog vagyok :))))
Szeretettel ölellek: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)hogyan?

hogy lehet a múlt negatívumait kidobni??:S:S:S beleégve az emberbe...
Maria62Kedves Ágica!

Ennek a lapnak pont az a lényege, hogy az érzések, gondolatok, érzéseket és gondolatokat váltsanak ki, melyek újabbakat, stb. stb. stb. Miért érzed azt, hogy az én érzésem, vagy gondolatom esetleg kritikája, kohéziós tesztje a te írásodnak? Miért baj az, ha engem az a gondolat ragadott meg és abból szerettem volna újabb gondolatokat lejegyezni? Ha már itt tartunk:
"A lényeg az, hogy sose adjuk fel a reményt, hogy lesz egy újabb kezdet." - Ezzel így vagyok én is.Zsul...

Megint kiragadtál beírásomból egy mondatot....(a többit talán megint el sem olvastad). De ezért begyezésedet köszönöm én ! A lényegen szépen átsiklottál!ÁgicaBiztos nem hagynám hátra a múltat!

Biztos nem hagynám hátra a múltat, az olyan lenne, mintha elfelejtenélek titeket és azt a sok ajándékot, amit kaptam 2008-tól. Ez az esztendő számomra az idáig legnagyobb, legélettel telibb és legbőségesebb esztendő, amiben valaha részesültem.:) Szeretném a világba és a Valiba való szerelmemet "áthozni" 2009-re is.:) Izgalmasan nézek a jövőbe... Vajon milyen új édes izgalmak várnak még rám? És rátok?:)Édes Pincur!!! Egy cipőben járunk!!!

csenge333
Én is azon vagyok, hogy fejlődjek és a "kísértő múltat" szeretettel lezárjam./Furcsa, de pont ezek a szavak jutottak ma eszembe, hihetetlen ez a sok "egybeesés.../
Én is nagyon örülök, hogy vagy/vagytok nekem....Drága Ágica, és Drága Csenge:)

Köszönöm Nektek, aranyosak vagytok. Minden erőmmel azon vagyok, hogy fejlődjek. Bár, azért vannak nehéz pillanatok, amikor kísért a múlt. Most tanulom lezárni, a még lezáratlan fejezetet. Hittel, és szeretettel. A boldogság már félúton, a siker várható:) Nem könnyű, az tuti. Örülök, hogy vagytok Nekem, és tanulhatok Tőletek. Sok erőt ad:))Drága Pincur! Én is azt mondom,

csenge333
hogy folytatni kell a megkezdett utat.../DE jó, fél ötig ismét itt lehetek veletek.../Ölelés!!!!Folytasd Drága Pincur !!

Folytasd az utat....amin elindultál.....öröm, boldogság, szeretet, hit és siker kísérjen !!!
Szerető ölelés :ÁgicátólA lényeg, hoy soha ne adjuk fel

csenge333
a reményt.../Van egy fél órám, benéztem hozzátok.../ Ölelésemet küdöm neked is drága Ágicám!....Szia Ágica:)

Én nem fogadok meg semmit. Úgyse tartom be:))) A majd.... csak halogatás. Kihozom magamból a legtöbbet, és ami számomra a legjobb. Elindultam egy úton, méghozzá jó úton... és számomra ez a legfontosabb. Folytatni az utat!!:-)