Hogyan tudod behívni életedbe a szerelmet virágesszenciák segítségével

Bach virágBármilyen élethelyzetben jó szolgálatot tesznek a virágesszenciák, így ezen a kiemelt területen, a szerelem-párkapcsolati problémáknál is nagyon hatásos módszernek bizonyul a virágterápia.
Számtalan érzelmi állapot akadályozhatja, hogy létrehozz vagy fenntarts egy harmonikus párkapcsolatot.

Nézzük, milyen helyzetekre és diszharmonikus érzelmekre mely virágok jelenthetnek gyógyírt.
De jól vigyázz! Készülj fel, mert érzelmeid harmonizálásával Ámor nyila hamarosan eltalál!

Amikor sokáig van valaki egyedül, esetleg kudarcba fulladnak induló párkapcsolatai, előbb utóbb elérkezik az idő, amikor elkezdi azon törni a fejét, hogy miért nem tud létrehozni normális párkapcsolatot, mint a többi ember. A sok agyalással eljut oda, hogy biztosan ő tehet mindenről, nem elég jó, beindul a bizonytalanság külsejét és jellemét illetően is. Ilyenkor nagyon jót tesz, ha egy kis ideig elkezdjük szedni a Vörösfenyő eszenciáját, amely visszaállítja a belső önbizalmunkat és helyes önértékelésünket. Ugyanez a virág képes átlendíteni a kezdeteknél előforduló ismerkedési nehézségeken is.

Esetleg sok kudarcod volt már, és emiatt kialakult benned a félelem, hogy megint elrontasz valamit, elszúrod ismét a dolgokat. Ilyenkor a Bohócvirág a gyógyír számodra. Ugyanez a virág segít minket szégyenlősségünk, lámpalázunk és a szorongásaink leküzdéseben a szeretett személy közelében. Bátorságot ad és erőt biztosít, derűs higgadtságot sugároz.

Gyakran megkérdőjelezed magad, hogy egyáltalán rád találhat a szerelem?
A hitünk és pozitív gondolkodásunk megőrzését a Tárnics virága garantálja, mely az optimizmust és a pozitív gondolkodást segíti bennünk. Ez a hozzáállás kisugárzik a másik nemre is és érezhetően vonzóbbakká válunk általa. Hiszen kinek nem tetszene egy mosolygós, minden nehézséggel megbirkózó, jó kedvű társ?

Gyakran előfordul, hogy nem értjük miért választunk újra és újra olyan párt magunknak, akivel kísértetiesen megismétlődnek azok a problémák, amelyek miatt előző kapcsolatainkban is kudarcot vallottunk. Ilyenkor érdemes egy kúrát tartani a Vadgesztenyerügy esszenciájával, amely segít felismerni életünkben azokat a kritikus pontokat, ahol ismételten elkövetjük ugyanazokat a hibákat.

Ha észre veszed magadon, hogy állandóan a múlton töprengsz, ahelyett, hogy a jelennel foglalkoznál, a Jerikói lonc a virágod. A múlt virága képes visszahozni a jelenbe, és ahelyett, hogy a múlton rágódnál, végre ismét a jelenben élhetsz és koncentrálhatsz a most és itt átélésére. Sokaknál okoz problémát, hogy állandóan vissza nyúlnak a megtörtént dolgokra, lelküket és szellemüket is lekötve a régi eseményekhez. Nem csoda, ha nem tudják megragadni a kedvező pillanatokat, mert észre sem veszik a nagy nosztalgiázás közepette.

Mennyire vagy irányító a kapcsolataidban és mennyire akarsz uralkodni a másikon?
Amikor úrrá lesz rajtunk az irányítási vágy, mindent mi akarunk eldönteni, mindent mi tudunk jobban, mindenbe belekotyogunk. Bizony eléggé ijesztővé válhatunk a másik fél számára. Belegondoltál már? Te szereted ha állandóan dirigálnak neked?
Jobb esetben a nők ilyenkor kérdezik meg maguktól: talán elriasztottam valamivel?
A Szőlő hatására a belső határozottságunk megmarad, tudjuk irányítani a dolgokat, azonban nem válunk diktátorrá a kapcsolatban, meghallgatjuk a másik véleményét is, tiszteljük érzéseit és lazítunk a gyeplőn, amikor szükséges.
Mindig figyelj arra, hogy egy párkapcsolatban fontos, hogy egyenrangú felek vegyenek részt benne. Ne uraljon senki senkit, ne legyen a szerelemből, a kapcsolatból verseny, ki az erősebb, kié lesz az utolsó szó vagy, hogy kinek az akarata érvényesül többször. Ha szeretsz, mosolyogva és készségesen adj teret párod kívánságainak is. Egy okos asszony nyugalommal megvárja míg párja kinyitja előtte az ajtót vagy felsegíti a kabátját. Hagyd, hogy a férfi férfi lehessen melletted! Engedd el magad és légy Nő!

Azonban előfordulhat az is, hogy veled mindig mindent meglehet tenni. Határozatlanságoddal igen hamar idegeire mész azoknak a férfiaknak, akiknek imponál, ha egy nő pontosan tudja mit akar és nem fél elvenni amire szüksége van. Ha észre veszed magadon, hogy mindig előtérbe helyezed a másikat, esetleg úgy érzed kihasználnak, mindig mindent megteszel, nem tudsz nemet mondani és kiállni magadért, ráadásul oly tökélyre viszed, hogy magadra már energiád sem jut kellő képen, nos azonnal szerezd be a Kisezerjófű esszenciáját.

Folyt.köv

Címkék: