Cél

Hogyan tartsuk ébren a lelkünket az egészségre?

Minden nap ugyanazzal kelünk? Elképzelt teóriák az élet megoldására. Életutak. Megléphetetlenek. A világnak képzeljük el ezeket a nap mint nap meglépett célban történő cselekvéseket. Pedig a világ más. Új. Minden nap az amit elképzelsz. Új cselekvések által megfosszuk magunkat attól hogy nap mint nap ugyanazt a világot lássuk. Így lehet a lelket frissen tartani a barátságra. Úgy értem a jólétre. Testében.
A világ a róla szóló emlék, illúzió. Nem kell megcselekednünk mégegyszer ugyanazt. Egy új cselekvés, kisegíthet az ugyanannak látott világból. Az unalomtól akarunk szabadulni minden nap. Mázsás tömbként ránknehezedik a megszilárdult valóságunk amivel nem tudunk mit kezdeni. Ez csak illúzió. Az aktuális gondolattól elvonatkoztatni. Ledobja az emlékutat. Ami rossz volt. Az életben elkövetett bűnök nem törnek megint felszínre.
Megunt sóvár élet mögöttem. Új cselekvés dimenziójába beléptem. Minden nap megteszem. Egyszerű.

Egy sínpályán cselekszünk minden nap és nem egy új gondolat mentén. A sínpálya zavar. Az egyik sínpálya lett az életem, úgy érzem. Unalmas ugyanolyan késztetések. Az egyik a világ. Az én életem. Ki kell térni. Teljesen új vizekre. Az új cselekvések birodalmába. Amely rávilágít arra, hogy nincsenek falak. Eldobod az eddigi megoldásokat azért, hogy bekukkants a világ mögé. Új élmények új világképért.
Egészségesek leszünk akkor ha ráébredünk arra hogy nem a megszokott közegben vagyunk ami eddig zavart. A Buddhizmus azt mondja hogy sosem abban a közegben vagyunk.
Az élet megfrissülése ez. Az Út.

Címkék: