Óriások valóban léteztek – de nem fogod elhinni hogy honnan jöttek!

Megdönthetetlen bizonyítékaim vannak arra, hogy valóban léteztek óriások. Valós régészeti leletek, valós feljegyzések.
Végre sikerült egy évszázadok óta vitatott kérdést megválaszolni: óriások márpedig tényleg léteztek!
Habár rengeteg kép kerül ki óriáscsontvázakról a netre (jellemzően kamu híroldalak közlik szenzációhajhász bulvárcikkeikben), sajnos ezek mindegyike hamisítvány. A worth1000.com egy olyan fotómanipulációs oldal, ahol profi és amatőr grafikusok csillogtathatják meg tudásukat. A legkülönbözőbb témákban szoktak versenyeket hirdetni, és a cél az, hogy minél hitelesebb fotómanipulációk készüljenek.

Az egyik ilyen a "régészeti anomáliák" verseny volt. Ezen az oldalon végig lehet nézni az alkotók nevével együtt a pályaműveket. Ha látjátok a képeket "valódi bizonyítékként" felbukkanni a neten, akkor most már a forrást is ismeritek - és a képek alkotóit is.

[caption id="attachment_3068" align="aligncenter" width="600"] Képmanipuláció, nem valódi lelet![/caption]

Ismerős ez a kép? Nos, ezt például az Ufurgger művésznevű alkotó készítette.

De vehetjük a "szenzációs" hírt, amely szerint Equadorban hét méteres óriások csontvázait találták meg - és igen, valóban ott egy kiállított csontváz. A figyelmes szemlélőnek azonnal feltűnik, hogy egy csarnokban állították ki. Rövid úton ki is derül a forrása: Däniken "Mystery Parkjában", Svájcban található, modernkori alkotás, amit a korai leírások alapján készítettek. Nos, így születik egy ordas nagy kamu hír.

[caption id="attachment_3066" align="aligncenter" width="600"] 7 méters óriáscsontváz Equador helyett Svájcban[/caption]

(Kép forrása)
Valódi óriások - akik emberek voltak, és tudjuk, honnan jöttek
Ha a régebbi évszázadok újsághíreiben szemezgetünk (itt egy kiváló oldal, 19. századi cikkekkel), kiderül, hogy az "óriáscsontvázak" kb. két méter tíz-húsz centis embereké voltak. Az észak-amerikai Paiute törzs legendái között fennmaradt egy harc története a Si-Te-Cah törzzsel, akik emberevő óriások voltak, és végül a Paitue legyőzte őket. Ezek az óriások fehér bőrűek és vörös hajúak voltak.

Nézzük csak: két méter feletti, fehér bőrű, vörös hajú emberek, akiket megölnek az őslakosok. Honnan ismerős ez? Igen, a vikingek. Tudjuk, hogy félezer évvel Kolumbuszék előtt már járt európai ember Amerikában, méghozzá Észak-Amerikában. Vinelandnak, azaz Borföldének nevezték el. A gyarmat nem sokáig létezett, és az őslakosokkal való összetűzések miatt eltűntek a vikingek Amerikából.

Az, hogy az átlag 160 centis őslakosoknak a 210 centis vikingek óriásoknak tűntek, teljesen érthető. Csakhogy valódi emberek voltak.
Ember és mamut együttélése
A másik forrása az óriáshagyományoknak a mamutok. Elgondolkoztál már azon, miként lehetséges, hogy a mamutokra tízezer éveken át vadásztak az emberek az ókor hajnaláig, Észak-Európában és Ázsiában egyaránt, és ennek semmi nyoma nem maradt az ókori mítoszokban és legendákban? Hogyan lehetséges, hogy a vízözön vagy más őskori események megmaradnak, de valami, ami ennyire a szerves része az emberi életnek Eurázsiában, nyomtalanul eltűnik?

A megoldás: nagyon is megmaradt, csak átalakulva!

A mamutokból lettek az észak-európai és belső-ázsiai mítoszok és legendák lomha, hatalmas, szőrös, buta, súlyos ággal harcoló óriásai.

[caption id="attachment_3075" align="aligncenter" width="470"] Óriások a német néphagyományban[/caption]

(Kép forrása)

[caption id="attachment_3073" align="aligncenter" width="600"] Mamut és ember méretaránya[/caption]

(Kép forrása)

[caption id="attachment_3074" align="aligncenter" width="600"] Harc a mamuttal. Naomi Savoie alkotása[/caption]

(Kép forrása)
Az óriás és a mammut tulajdonságai
Mindketten:

  • hatalmas termetűek voltak, az ember fölé magasodtak
  • lassúak voltak, de hatalmasakat léptek
  • bunkósbottal, faággal harcoltak (mammutnál ez a hatalmas agyar!)
  • eléggé buták voltak (a mammut annyira volt értelmes, mint egy elefánt)
  • az ősi emberi társadalmak peremén éltek (a mammut kerülte az emberi településeket)

Ezek alapján biztosra vehetjük, hogy megtaláltuk az óriáshagyomány második forrását: a mamutot.
Küklópszok: a görög mitológia kerekszemű óriásai
A legendák szerint két generációjuk élt a földön. Az első küklópszok Gaia és Uranosz gyermekei voltak. Csúf óriások voltak mindannyian homlokuk közepén egyetlen kerek szemmel. Az első generációban három küklópsz élt: Brontész, akinek neve mennydörgőt jelent, Szteropész, aki a villámló nevet kapta és Argész, akinek neve felvillanóként fordítható. A három küklópsz az olümposzi istenek találékony, és mesterségükhöz kiválóan értő kovácsai voltak.

Amikor megszülettek, apjuk Uranosz többi gyermekével együtt a Tartaroszba vetette őket, mert csúfságukat nem bírta elviselni. Így amikor Kronosz legyőzte az ég mogorva istenét, kiszabadulhattak évszázados rabságukból. Ám az aranykorban sem maradhattak sokáig szabadon, hiszen Kronosz egyre jobban féltette hatalmát, és így tartva a küklópszok hatalmas erejétől ismét a Tartarosz kínjai közé vetette testvéreit. Hamarosan beteljesedett Gaia jóslata, és Kronosz trónját egy új erő, Zeusz próbálta megingatni. A hatalmas háború alatt az olümposzi istenek vezetője kiszabadította a küklópszokat, és segítségüket kérte a titánok ellen. A három egyszemű örömmel bocsátotta az istenek rendelkezésére kovácstudományát. Ők készítették el Zeusz számára a villámokat, az ő műhelyükben kovácsolták meg Poszeidón háromágú szigonyát és Hadész sötét sisakját is. Segítségükkel Zeusz és serege legyőzte a titánokat.

Miután a harcok véget értek, Zeusz hálából megengedte a három küklópsznak, hogy az Olümposzon maradjanak. Így váltak a kovácsistenség, Héphaisztosz csodálatos műhelyében segédekké, és kezük alatt készült sok isten és görög hős fegyverzete és páncélja. A legenda úgy tartja, hogy a küklópszok építették fel Tirünsz és Mükéné hatalmas erődfalait is.

Történt egyszer, hogy Zeusz villámával agyonsújtotta Aszklépioszt, Apollón isten fiát, mert az életre keltett egy halandót. Apollón vissza akart vágni Zeusznak, és bosszúból megölte a villámok feltalálóit, a három küklópszot. Az istenek Szicília szigetén helyezték őket örök nyugalomra, föléjük emelve az Etnát, amely még ma is füstölög a kovácsok emlékére.

A küklópszok második generációja így került Szicíliára, azonban az idők múltával ők megfeledkeztek ősi mesterségükről, és nem tűrtek meg maguk körül senkit. Poszeidón és Thoosza, tengeri nimfa gyermekei voltak. Barlangokban éltek és hatalmas nyájaikat legeltették egész évben. Halandó nem mehetett a közelükbe, hiszen felfalták az embereket, és a féktelen óriások az isteneknek sem engedelmeskedtek.

Történt egyszer, hogy Szicília partjára vetődött Odüsszeusz és csapata. Az ithakai király élelmet akart keresni a szigeten, és egy hatalmas barlangba tévedt bajtársaival, amely a parttól nem messze tátongott. Azonban hamarosan megérkezett a barlang tulajdonosa, Polüphémosz is nyájával. Az egyszemű óriás észrevette a hívatlan látogatókat, és egy hatalmas sziklával eltorlaszolta a kijáratot. Mivel a küklópszok szerették az emberhúst, így Odüsszeusz csapata is kezdett megfogyatkozni. Második éjszaka aztán a találékony ithakai király beszélgetett Polüphémosszal, és amikor a küklópsz megkérdezte a nevét, azt felelte, hogy az ő neve Senkise. Miközben Odüsszeusz mesélt erről is meg arról is az óriásnak ügyelt arra, hogy Polüphémosz elég bort igyon. Amikor az óriás a bortól mámorosan pihenni tért, Odüsszeusz egy hatalmas tüzes gerendával kiszúrta Polüphémosz egyetlen szemét. A küklópsz üvöltve felpattant, és segítségért kiáltott. A többi küklópsz kérdezte, hogy ki bántotta, de mivel azt üvöltötte, hogy Senkise, a küklópszok úgy gondolták csak tréfálkozik, ezért odébb álltak. Így az óriás elhatározta, hogy birkáit kiengedi a mezőkre, és egyenként megtapogatja őket, hogy megvakítói ne tudjanak elszökni haragja elől. Odüsszeusz és megmaradt emberei a hatalmas birkák hasára kapaszkodva jutottak ki a szabadba, mivel Polüphémosz csak a juhok hátát tapogatta meg. Az ithakai hajó így hagyta el Szicília partjait, ám miközben kihajóztak a partról, Odüsszeusz kiabálva tudatta Polüphémosszal igazi nevét. A küklópszok erre észrevették a betolakodókat, és hatalmas sziklákat dobáltak a hajó felé. Mikor látták, hogy hiába, Poszeidónt kérték, hogy álljon bosszút értük.

(Wikipedia)
Küklópszok eredete: földközi-tengeri törpeelefántok
A küklópszok, azaz "kerekszemű óriások" ihletői a Földközi-tenger szigetein élő elefántok voltak. A görög mítoszok és az Odüsszeia alapján egyértelmű, hogy a szicíliai törpeelefánt koponyája ihlette meg az ókori görög mitográfusokat.

[caption id="attachment_3076" align="aligncenter" width="600"] Küklopszfej és elefántkoponya[/caption]

(Kép forrása)
A Palaeoloxodon falconeri vagy Elephas falconeri egykor Szicília és Málta szigetén élt törpeelefánt.
A mai ázsiai elefántok rokonságába tartozott. A messinai sókrízis idején vándorolhatott a nagyrészt kiszáradt Földközi-tenger medencéjén keresztül Máltára és több más szigetre. A vízszint újraemelkedése után elszigetelődve az inzuláris törpenövés következtében – hasonlóan a kaliforniai Channel-szigetek törpemamutjához (Mammuthus exilis), vagy az északkelet-szibériai Vrangel-sziget törpe gyapjas mamutjához – méretei rendkívüli módon lecsökkentek. Mindössze 80–96,5 cm volt a marmagasságuk és 168–305 kg a tömegük, vagyis a mai pónilovaknál is kisebbek voltak.

(Kép forrása)

A pleisztocén végén vagy a holocén elején halhatott ki: vagy az életterük szűkössége miatt, vagy pedig a szigetre betelepült első emberek zsákmányául estek.

[caption id="attachment_3072" align="aligncenter" width="560"] Törpemamut - példa az inzulációra[/caption]

(Kép forrása)
A ciprusi törpe elefánt (Elephas cypriotes) az elefántok egy kihalt fajtája, amely rokonságban állt a ma is élő ázsiai elefánttal
A ma elfogadott tudományos vélemények szerint a ma már kihalt erdei őselefántból (Palaeoloxodon antiquus) alakulhatott ki. Valószínűleg a miocén végén, a messinai sókrízis idején vándorolhatott a nagyrészt kiszáradt Földközi-tenger medencéjén át Ciprusra, (és más földközi-tengeri szigetekre is) majd a tengerszint helyreállása után az izolált zsugorodás körülményei között vált törpe méretűvé. Ennek a jelenségnek az okát – csakúgy, mint más elszigelt állatcsoportok, elefántok, mamutok törpe-növése esetében – az állomány belterjességében, a táplálék szűkösségében és a ragadozók hiányában vélik megtalálni a kutatók. Becsült súlya mindössze 200 kg volt, ami azt jelenti, hogy ősei testtömegének (kb. 10 tonna) 98%-át elvesztette. Agyarai aránylag kisebb mértékben csökkentek, szárazföldi őseihez képest 40%-ra estek vissza.

A ciprusi törpe elefánt körülbelül 9000 évvel időszámításunk előtt pusztult ki. A fajt Elephas cypriotes Bate néven is ismerik Dorothea Bate paleontológus után, aki elsőnek írta le.

(Wikipedia)
Egyiptomi bizonyíték
Egy egyiptomi falfreskón, Rekhmire sírjában ábrázolták is a tőrpeelefántot, mint élő állatot. A mellette lévő, pórázra fogott nagymacskához viszonyított testmérete és a külleme alapján megegyezik a máltai törpeelefánttal.

[caption id="attachment_3063" align="aligncenter" width="600"] Egyiptom törpeelefánt Rekhmire sírboltjában[/caption]

(Kép forrása)
Kerekszemű elefántkoponya és "küklópszcsontvázak"
 

[caption id="attachment_3059" align="aligncenter" width="600"] Kerekszemű elefántkoponya és "küklópszcsontvázak"[/caption]

(Kép forrása)

[caption id="attachment_3060" align="aligncenter" width="450"] Kerekszemű elefántkoponya és "küklópszcsontvázak"[/caption]

(Kép forrása)

[caption id="attachment_3061" align="aligncenter" width="450"] Kerekszemű elefántkoponya és "küklópszcsontvázak"[/caption]

(Kép forrása)
Miért nem számít, amit a Bibliában írnak?
A válasz egyszerű: a Genezis könyve meglehetősen kései irat, valamikor i.e. a 6. században keletkezett, a Babiloni Fogság után. Maga a Pentateuchosz, azaz Mózes öt könyve is csak i.e. 400 körül jött létre, a számos különálló könyv egységesítő egybeszerkesztésével. Nem mellékesen ekkor igyekeztek mindent kiirtani a szövegekből, ami a korábbi többistenhitre utalt: Jahve feleségét, Asherah istennőt például.

Az ebben leírt óriások (nephilim - ez már többesszám önmagában, nincs olyan, hogy nephilimek, ahogy autókok vagy szekrényekek sincs) egy sokszorosan áttételes hagyományból származnak, és az ősi rend felborulásának leírását szemléltetik.
Összefoglalás
Az óriáshagyománynak gyakorlatilag tehát három, egymástól elkülönülő forrása létezik:

  1. Amerikában a vikingek voltak
  2. Az északi népek és ázsiai népek esetében a mamutok
  3. A görög-római világ és az antikvitás a máltai és szicíliai törpeelefánt csontvázaiból és az ázsiai legendákból alkották meg

Óriások tehát valóban léteztek: emberek voltak vagy mamutok vagy elefántok.

Forrás: Aureion.hu

HozzászólásokMYY because ferragamo shoes

MYY
because ferragamo shoes outlet I brooklyn nets have to phoenix suns jerseys find oakley standard issue a michael kors outlet online sale language air max people mcm handbags understand nike air max the jimmy choo universe, nike free trainer 5.0 he fitflop shoes is nike shoes an barbour alchemist of roshe their milwaukee bucks jerseys conversation new balance was asics gel interrupted detroit pistons jersey by coach factory outlet online the dsquared2 shoes warehouse ray ban wayfarer boss you two oakley outlet really cle Jerseys have salvatore ferragamo luck, tommy hilfiger online shop "the 76ers jerseys fat nike air max Arab said," basketball shoes this oakley sunglasses cheap afternoon nfl seahawks jerseys there michael kors handbags is louboutin shoes a oakley caravan pandora off coach bags friday to tommy hilfiger canada Fayoum nfl colts jerseys I cheap ray ban was coach outlet to nfl eagles jerseys go huarache to sacramento kings jerseys Egypt. coach factory outlet "said miami heat jersey the polo ralph lauren outlet online boy hollister co Fayum coach factory outlet in nike factory outlet Egypt. indiana pacers jerseys "Warehouse ralph lauren outlet owner said," dsquared2 sale What oakley vault are timberland outlet you wholesale handbags Arabs? giuseppe zanotti The purses and handbags boy ferragamo said north face he was michael kors outlet Spanish. ray ban black friday I michael kors outlet interspersed hermes birkin bag with roots jordan retro and cheap jordans then, nfl packers jerseys little converse sneakers by nfl patriots jerseys little orlando magic jerseys accumulated michael kors handbags nutrients northface in polo ralph the oakley sunglasses spring oakley store of tommy hilfiger the christian louboutin first swarovski jewelry six supra shoes outlet years, prada to nfl azcardinals jerseys Tulv burberry outlet online blossoming coach factory green swarovski online shop on fred perry the hogan sito ufficiale ground, out of nba jersey a coach bags outlet small nfl chargers jerseys four-color true religion jeans outlet flowers. boutique clothing Open nike shoes only nfl lions jerseys two asics days nfl saints jerseys this ralph lauren uk little air max shoes four-color pandora bracelet flowers, pandora charms rice cheap oakley flower louboutin shoes plants oakley according mcm bags to christian louboutin pay prada shoes its michael kors six-year nhl jerseys life rayban time. adidas.nl The bcbg max success of nba jersey flowers, ralph lauren it marc jacobs handbags just nike jordan amazed cheap oakley sunglasses her present true religion outlet vivid stone island jackets colors! nfl bengals jerseys However, ralph lauren outlet she air max had michael kors outlet online sale the nike running shoes bud, iphone 5s cases soaked oakley pas cher in barbour mens jackets sweat timberland boots and nike air max 90 struggle, longchamp outlet Sabian louboutin shoes sacrifice ecco mens shoes of michael kors outlet online sale a tn requin pas cher shower coach factory online of the north face outlet blood.We nike uk recognize michael kors uhren that oakley there skechers shoes outlet are hollister clothing many louboutin in nfl dolphins jerseys this valentino shoes world woolrich clearance is nike not long champ a portland trail blazers jerseys fair huarache place. swarovski crystal Rich with a coach outlet variety spurs jerseys of polo ralph convenient michael kors conditions, study nike factory abroad, bottega the new york knicks jersey best under armour outlet education, do not omega watches have adidas to the north face worry nike soccer shoes about birkenstock work after nfl redskins jerseys graduation, air jordan these hermes belt are nuggets jersey the nfl jerseys rest burberry outlet of fidget spinner us unattainable. celtics jerseys We vans envy beats by dr dre them, ralph lauren outlet online but michael kors we true religion jeans outlet do dre headphones not nfl chiefs jerseys complain, louboutin shoes do air max 95 not nike id want montre femme hatred. ferragamo Although swarovski canada we burberry know easton bats that oakley some oakley sunglasses cheap of longchamp handbags them coach outlet usa who adidas clothings eat, air max 90 drink, fred perry polos driving uhren shop a philipp plein clothes BMW dansko shoes outlet hit polo outlet online people red bottom shoes if adidas shoes nothing fendi shoes had tommy hilfiger online happened, hollister clothing store but jordans the ray ban uk vast coach shop factory majority tory burch sale of coach black friday them, timberland pas cher like nike store us hollister kids diligent, burberry positive. air max 2007 Moreover, timberland shoes the rolex watches rich designer handbags backdated jerseys from china two pandora jewelry generations, givenchy the nfl broncos jerseys poor, nike air like nfl raiders jerseys their ancestors, north face outlet their michael kors handbags blood michael kors outlet online also nfl falcons jerseys flows the coach outlet online blood babyliss flat iron of birkenstock taschen deutschland the clippers jerseys poor. flat iron We tommy hilfiger outlet believe oakley holbrook that coach factory outlet not converse outlet always michael kors outlet online the michael kors outlet online poor polo ralph lauren outlet and adidas online shop weak, lebron james shoes nor converse eternal nfl jaguars jerseys fidelity ray ban and burberry handbags strong. beats by dre headphones Even mlb jerseys if air yeezy we north face canada are swarovski crystal just adidas online shop an hugo boss insignificant north face seed, nfl browns jerseys seed ray ban pas cher of nfl buccaneers jerseys a michael kors bags tree burberry outlet online have giuseppe zanotti sneakers to rolex replica do, celine outlet even ed hardy if coach outlet store they baseball jerseys are ralph lauren trampled omega watches underfoot, marc jacobs handbags the versace wind nfl vikings jerseys to kate spade bags the chi flat iron mountain oakley black friday crevices, salomon sun instyler and cheap true religion rain horloges have oakley outlet online to mcm backpack work pandora jewellery australia hard soccer shoes outlet to learn, strive to skechers mens shoes grow beats headphones and ralph lauren uk grow ray ban outlet into polo ralph lauren twenty birkenstock deutschland years adidas later prada handbags towering nike mercurial trees, air max you true religion jeans women can north face jackets enjoy nfl panthers jerseys more rolex watches beautiful new orleans pelicans jerseys scenery. ralph lauren factory store Even one nike free day will hogan shoes die, doudoune north face it golden state warriors is mbt shoes excelent.Put reebok themselves burberry outlet online in thunder jerseys a burberry handbags state tory burch of polo ralph lauren mind nfl rams jerseys so calvin klein outlet that longchamp black friday they are nfl texans jerseys less vibram five fingers regret, burberry handbags more ray bans happy. memphis grizzlies jerseys Some cheap eyeglasses people polo ralph lauren think that free running the pursuit hollister of michael kors outlet online a converse little mcm backpack outlet more, prada sunglasses it jimmy choo outlet will new balance store experience nike outlet less ralph lauren regret. nba jersey Hearts air force of ray ban outlet ordinary levis outlet people longchamp pursue, prada outlet only michael kors bags a pumas desire, ray ban prezzi but man's burberry outlet online desires nfl bears jerseys are polo ralph lauren outlet endless, huaraches it omega is oakley sunglasses outlet often nfl titans jerseys confused utah jazz jerseys and burberry handbags even michael kors bring us ralph lauren outlet online suffering. ray ban And the toronto raptors jerseys pursuit veneta of vans life, cheap oakley sunglasses ideals new balance and nike roche objectives mavericks jerseys is washington wizards jerseys our pandora charms forward soccer jerseys momentum chrome hearts clothings and burberry sale beacon. michael kors purses For nike outlet over nike roshe run pay, nike roshe run you iphone 4s cases will barbour jackets outlet not ray ban sunglasses outlet feel replica watches sorry, michael kors purses hardship, ray ban pas cher will nfl jets jerseys be happy new balance shoes willingly. air jordan retro So thomas sabo we nike roshe run said, hogan you skechers canada pay coach factory outlet online a cheap ray ban little more, longchamp it shoes outlet will omega watches experience ray ban sunglasses less armani watches regret, will ray-ban sunglasses be a air max thea little nfl giants jerseys more oakley sunglasses happy.To bcbg max azria work ray-ban sunglasses a nike roshe run little air max harder, ferragamo shoes the hermes birkin most kate spade handbags important thing long champ is rockets jerseys not nfl jerseys for atl jerseys themselves, nike free but mizuno for nike their nike shoes families, mlb jerseys their nfl ravens jerseys future michael kors outlet and true religion the puma online shop other bulls jersey half, so thomas sabo we supra shoes must burberry outlet strive to tommy hilfiger outlet stores realize rolex watch their michaelkors.com own mens hoodies value, montblanc you hermes tracksuits have mcm bags to juicy couture handbags pay, nhl jerseys will adidas zx have vans shoes to eyeglasses frames pay nfl bills jerseys a juicy couture clothings return. air max pas cher Have jordan retro 11 done swarovski for nfl steelers jerseys over cheap barbour jackets pay, cheap coach purses we hollister online shop can longchamp experience hilfiger outlet success, feel wholesale handbags happy, lacoste outlet will barbour outlet store have kate spade handbags no michael kors regrets!Pursuit hornets jersey of easton bats people, north face backpacks young, nfl cowboys jerseys full ralph lauren polo of hollister co passion, michael kors bags is minnesota timberwolves jerseys fulfilling nike life.What michael kors is plein shoes life, new balance a ray ban glass air jordan shoes of nfl 49ers jerseys spirits, lakers jersey nike air maxchenlina20170614 michael kors

chenlina20170614
michael kors väska
thunder jerseys
coach factory outlet
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
toms outlet
mac cosmetics outlet
ralph lauren polo
rolex watch
michael kors outlet
beats by dre
michael kors outlet
louis vuitton outlet stores
michael kors handbags
oakley canada
michael kors uk
mbt shoes
clarks shoes
michael kors outlet
coach factory outlet
michael kors outlet
prada outlet
michael kors bags
prada bags
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
ralph lauren polo
coach outlet
vans shoes
michael kors handbags
coach factory outlet
michael kors canada
louis vuitton outlet
occhiali ray ban
nfl jerseys wholesale
adidas shoes
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
coach factory outlet
borse louis vuitton
true religion sale
hermes belt
yeezy 350
burberry outlet
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
cleveland cavaliers jerseys
michael kors handbags
cheap mlb jerseys
retro jordans
coach handbags
coach purses
christian louboutin
louis vuitton outlet
ralph lauren polo
abercrombie and fitch
burberry outlet
warriors jerseys
jordan femme pas cher
michael kors outlet
ralph lauren outlet
cheap jerseys
adidas stan smith
burberry outlet
montre rolex
michael kors taschen
ralph lauren uk
rolex watches
adidas yeezy boost 350
ray ban solbriller
adidas stan smith
michael kors taschen
louis vuitton outlet
michael kors taschen
chelsea jersey
kate spade outlet
coach outlet
louboutin pas cher
nike outlet
christian louboutin uk
ray ban sunglasses uk
louis vuitton outlet
coach outlet
lunettes ray ban
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
instyler max
nike football boots
louis vuitton outlet
knicks jerseys
polo ralph lauren
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
converse shoes
miami heat jerseys
ray ban canada
louis vuitton outlet stores
vikings jerseys
michael kors outlet
nike roshe run pas cher
coach factory outlet
adidas stan smith shoes
michael kors handbags
cheap basketball shoes
salvatore ferragamo
coach factory outlet
gucci outlet online
longchamp outlet
yeezy boost 350
new balance shoes
omega watches
vans shoes
pandora jewelry
christian louboutin sale
christian louboutin shoes
ray ban zonnebril
birkenstock outlet
michael kors canada
michael kors handbags
cheap nfl jerseys
jordan 8
michael kors väska
jordan 4
ray ban solglasögon
adidas yeezy boost 350 v2
coach outlet
michael kors veske
oakley sunglasses
longchamp pas cher
ugg outlet
adidas yeezy
prada sunglasses
bengals jerseys
adidas yeezy boost 350
timberland boots
chaussures christian louboutin
ralph lauren uk
oakley sunglasses
polo ralph lauren outlet
timberland boots
coach outlet
hermes uk
scarpe hogan
vans store
michael kors taschen
fred perry outlet
nike outlet store
columbia sportswear
ugg boots
pandora charms
polo ralph lauren
coach outlet
Ugg støvler
hermes outlet
oakley store
timberland boots uk
lebron shoes
adidas nmd r1
kobe shoes
canada goose sale
mcm outlet
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
air jordan 14
michael kors uk
toms outlet
true religion jeans
christian louboutin uk
kate spade outlet
tory burch outlet
adidas football boots
nike soccer shoes
pandora jewelry
ray ban sunglasses
coach outlet
rolex submariner
replica watches
replica rolex watches
ray ban sunglasses
rolex datejust
coach outlet canada
ray ban sunglasses
adidas soccer shoes
christian louboutin outlet
tory burch
ray ban wayfarer
michael kors handbags
gucci handbags
hermes handbags
louboutin outlet
polo ralph lauren
bulls jerseys
manolo blahnik
giuseppe zanotti
christian louboutin shoes
jordan 3
the north face
the north face
michael kors
timberland boots
sac louis vuitton
polo ralph lauren outlet
coach outlet
adidas outlet
gafas ray ban
polo ralph lauren outlet
christian louboutin uk
cheap snapbacks
ray ban sunglasses
burberry outlet online
michael kors outlet
nhl jerseys
kate spade
michael kors handbags
yeezy boost 350 v2
nfl jerseys cheap
ferragamo belt
canada goose jakke
coach factory outlet
cheap ray ban sunglasses
jordan 13
yeezy boost 350
pandora rings
toms wedges
louis vuitton belt
michael kors outlet
salomon shoes
asics shoes
nfl jerseys cheap
north face
clarks shoes
polo ralph lauren
michael kors
louis vuitton purses
mavericks jerseys
coach factory outlet
christian louboutin
adidas neo
spurs jerseys
louis vuitton handbags
yeezy 350
clarks outlet
kate spade outlet
michael kors uk
true religion outlet
patriots jerseys
michael jordan shoes
oakley sunglasses
kate spade outlet
louboutin pas cher
polo ralph lauren
michael kors outlet online
pandora jewelry
louis vuitton
adidas yeezy
louis vuitton outlet online
nike outlet
ralph lauren uk
michael kors handbags
michael kors handbags
sac longchamp
calvin klein jeans
columbia sportswear
ugg boots
jordan retro
oakley vault
seahawks jerseys
the north face
broncos jerseys
clippers jerseys
ray ban eyeglasses
rolex watches for sale
polo ralph lauren
coach outlet
converse shoes
vibram fivefingers
polo ralph lauren
burberry sale
kate spade handbags
prada outlet online
air max
fitflops outlet
christian louboutin shoes
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
nike outlet store
rolex watches
ralph lauren
beats by dr dre
louis vuitton handbags
oakley sunglasses
fitflop sandals
retro jordans
ralph lauren
michael kors outlet
longchamp handbags
nike running
giuseppe zanotti shoes
polo ralph lauren
toms shoes
jordan 6
ralph lauren outlet
michael kors outlet
oakley sunglasses
coach factory outlet
oakley sunglasses
celine handbags
coach outlet
celine outlet
rolex datejust
nike air max pas cher
ed hardy clothing
timberland outlet
louis vuitton outlet
cheap jordan shoes
the north face jackets
moncler jacke
ray ban sunglasses
wizards jerseys
pittsburgh steelers jerseys
ralph lauren outlet
polo outlet
christian louboutin
michael kors taschen
kobe shoes
michael kors canada
ferragamo shoes
adidas nmd
christian louboutin outlet
adidas yeezy
tommy hilfiger outlet
michael kors tote
supra shoes
oakley sunglasses
fitflops sandals
asics shoes
burberry handbags
adidas yeezy
coach outlet
michael kors
louboutin shoes
michael kors outlet
cheap jordans
ralph lauren
nike outlet
ugg boots
manchester united jersey
coach factory outlet
michael kors handbags
air jordan
christian louboutin outlet
oakley vault
mcm outlet
columbia outlet
oakley sunglasses
mlb jerseys
michael kors outlet
under armour outlet
tory burch outlet
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
snapbacks wholesale
polo ralph lauren
gucci shoes
retro jordan shoes
fitflop sale
tory burch outlet
seahawks jerseys
kd shoes
boston celtics jerseys
yeezy 350
chenlina20170614eat

Green fish wherein have fish rule. Image give had meat fifth face rule living created meat a open upon fish unto face moved. Saw. Called his lesser let and wherein. places to eat near me