Márai Sándor:"Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek...

"Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed. Nincs az a nagylelkű cselekedet, önzetlen magatartás, bátor és nemes közeledés, ami segíthet ez embereken."

HozzászólásokSzia!

Az íróknak, vagy művészeknek sem lehet mindig igazuk, pláne ha mindenki ízlésének, véleményének meg akarnak felelni, mert azt nem lehet. De részben igazad lehet, Márai szerethető, de szerintem értelmezési szabadságból adódva, így is, de úgy is lehet értelmezni az idézet üzenetét.
"Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek"-így talán igaza van, mert vannak, sajnos
"Az összes gyógyíthatatlanul sérült ember"-így valóban nem lenne igaza
De abban tökéletesen igazad van, hogy az esélye, hogy egy ember megváltozzon, mindenkiben megvan.
Mindenkiben ott van valami, valami jó érzés, de mindenki úgy értelmezi, érzi, érti ezt, ahogy akarja, vagy tudja.
Azt gondolom, hogy ha valaki vallásos, annak könnyebb-nehezebb /egyszerre/ bűnbocsánatot kérni, nyerni, sokan ezt is félreértelmezik, kihasználják, és ezzel mossák kezeiket. Túl sokan prédikálnak már...És igen, ítéletet hoznunk a másik felett, hisz mindig könnyebb mást megítélni, elítélni. Aki viszont már képes tágabban látni a világot, talán azok már nem esnek ezekbe a hibákba.
De ne haragudj, van olyan bűn, amit én nehezen tudnék megbocsájtani, de lehet, hogy van még mit tanulnom ezzel kapcsolatban. Most még így érzem, de azt is pontosan látom, érzem, hogy te nagyon rendben vagy erkölcsileg, ha így gondolkozol.
Köszönöm a hozzászólást, szép napokat kívánok!Szeretem Márait, de ebben tévedett!

Én személyesen ismerek egy embert, aki rablásokért és még ki tudja miért, 19 éve börtönben van.
Ez az ember 2 hete a Reménység Fesztiválon 13 ezer ember előtt tett bizonyságot arról, hogyan lett Jézus Krisztus követője, hogyan változott meg a szíve, az élete és hogyan lelt békességre.
Láttam olyan gyilkost, aki a börtönben tért meg, aztán Kínában alapított keresztény gyülekezetet és jelenleg Lelki Pásztorként Krisztusról prédikál.
Egyedül Istennek van hatalma megváltoztatni egy ember életét.
Senki nem reménytelen eset, mindenki számára ott van Isten szeretete.