Delfin terápia

A delfinekben van valami varázslatos. A delfin, szemben a kutyával, macskával, melyeket sok generáció óta háziasítottak, még mindig vadon élő állat, és az bennük a különösen érdekes, hogy maguk keresik, kezdeményezik a kapcsolatot az emberekkel.

Gyógyulás természetes közegben
Ha a delfin segítette terápiáról beszélünk, először is figyelembe kell vennünk a víz jelentőségét, s annak fontosságát, hogy ez milyen jelentős hatású terápiás közeg, hiszen az emberi élet egy "vizes" közegben kezdődik, egy védett lebegésben.

A víz érzése a magzat és bőre körül, az elsődleges bőrérzékelés, mely a saját test és közvetlen környezetének érzékelését biztosítja. Így tehát nem meglepő, ha a későbbi életünk során legtöbbünk igen jól érzi magát a vízben.
Természetes életörömükkel, játékosságukkal és kedvességükkel a delfinek intenzív szeretetvágyat és természethez való kötődést ébresztenek bennünk. Ezeket az érzelmeket a szakemberek a terápia során beépitik a gyakorlatokba, ezáltal is gyorsítva a fejlődést.

http://www.hazipatika.com/psziche/csalad/cikkek/terapia_a_delfinek_segit...

http://www.mamavilag.hu/delfin.htm

A delfinekkel való találkozás megnyitja az utat lelkünk olyan mély és elrejtett részeibe, ahol a szabadság, önfeledt játék, spontaneitás és kreativitás forrása rejtőzik. Felszabadul lelkünk a mindennapok terhei és súlya alól, érzelmeink hullámai lecsillapodnak, a gondolatok kitisztulnak, s megtapasztaljuk a gondtalanság élményét, az itt és most pillanatát, tiszta, játékos, gyermeki Önmagunkat.

DELFINTERÁPIA - Gyógyulás a tenger angyalaival

A delfinterápia segítségével számos betegség és állapot kezelhető, ill. javítható. Eredményesen alkalmazzák az autizmus, magatartás- és kommunikációs zavarok, depresszió, poszttraumás állapotok kezelésére, valamint halmozottan sérült gyermekeknél is.

De ennél sokkal többre is képesek. Az általuk kiadott hallható és nem hallható tartományba eső hangok és rezonanciák pozitív hatással vannak az ember ideg-és energiarendszerére, erősítik az immunrendszert, kiegyensúlyozó hatással vannak a belső szervek és mirigyek így végső soron az egész szervezet működésére. Ezt a delfinekkel való találkozásainkkor, a velük való együtt úszás során közvetlenül is megtapasztalhatjuk.

Teljes nevén delfin asszisztált terápia (DAT), melyet az amerikai Dr. Nathanson kutatásai, módszere és munkássága tett méltán világhírűvé. Azóta számos terápiás központ alakult szerte a világon. A gyógyításban elért eredmények, csakúgy, mint a delfinekkel való találkozást átélt emberek hosszú évtizedek óta összegyűjtött tapasztalatai igazolják e különleges terápia hatékonyságát.

Ezen a nyáron nekem is lehetőségem nyílt bepillantani egy delfinterápiás központ életébe, s személyesen is megtapasztalni a delfinekkel való együtt úszás, illetve a delfinterápia hatásait.

A delfinterápia során többféle delfinfaj segíti a terapeuták munkáját, mégis leggyakrabban palackorrú delfineket alkalmaznak erre a munkára. A terápiás központokban dolgozó delfinek speciális, hosszas képzésben vesznek részt, csakúgy, mint az őket irányító trénerek és a velük dolgozó terapeuták.

Tapasztalataim szerint, bár a delfinek vadállatok, nagy érdeklődéssel és érzékenységgel reagálnak az ember érzelmi változásaira, érzékelik a beteg embereket és tudatosan, óvatosan közelednek feléjük. Láthatóan szeretik a terápiás foglakozásokat, szívesen dolgoznak együtt az emberrel.

http://babafalva.hu/delfinterapia-gyogyulas-a-tenger-angyalaival/

Itt olvashatok róluk bővebben

Címkék:

HozzászólásokKedves Nóra!

Jó neked hogy megtapasztalhattad őket.
Szép napot!:)

Én már láttam és simogattam is:))Aranyosak !A tenger angyalkái:)

És én?
Valamikor.......
Egyszer...........
Ha itt lesz az ideje..........ha az uni is úgy akarja:)