Pipacsszirmok

Mindig csodáltam: a nyár ezerszínű, tarka virágszőnyegét, amelyet az utak mentén, a mezőkön és a réteken viruló vadvirágokból szőtt. A virágnevek felsorolására, bevallom becsülettel, még vidéki lányként sem merek vállalkozni. Néhány kivételével, név nélküli, gyönyörű vadócok maradtak számomra. Közülük a legkedvesebb, az égőpiros szirmú: pipacsvirág, amelyet virágtestvéremmé fogadtam még kislánykoromban.

Régen történt, akkor, amikor a betűvetés tudományát éppen csak ízlelgettem. Februárba fordulva, jeles eseményre készült az osztályunk, az iskolai jelmezbálra. A katonás tanító nénink ötletekből kifogyhatatlan volt.
A „ki, mi szeretne lenni” szokványos kérdéssel feleslegesen nem töltötte az időt, hanem kész tényként közölte, kinek, milyen jelmezt kell, szüleinek segítségével elkészítenie.
- Pipacsvirág leszek - meséltem otthon lelkesen, amikor köszönés nélkül, iskolatáskával a kezemben beléptem.
Az egész családnak kikerekedett a szeme, mert a virágjelmez kivitelezését nem tartották olyan egyszerűnek, mint a tanító nénim. A feladat az feladat, reklamációnak helye nem volt, így még aznap elkezdődött a jelmeztervezés és a szükséges anyagok beszerzése.
Apukám drótot hajlított, erre lettek kifeszítve a virágszirmok, piros színű krepp-papírból. A két magasra tartott karomon lobogtak a zöld levélkék. Az eredménnyel a tanító néni igencsak meg volt elégedve. A család szóbeli dicséretben részesült, én pedig megkaptam tőle azt a 4 soros versikémet, amelyet amatőr költőként, igen gondosan vetett papírra. Megjegyzem nemcsak én kaptam jelmez-verset, hanem minden osztálytársam.
A költemény a feledés homályába veszett, csupán egyetlen sorát őrizte meg az emlékezetem:
Ne szedj engem vázába, hanem hagyj virulni az út porában!
A művelődési ház színpadán, egy csont sovány, nyurga kislány, azon a régi februári napon, égőpiros színű pipacsvirággá változott.
Ennek emlékére, „pipacsszirmokból” gyűjteményt készítettem. Fogadjátok tőlem szeretettel!

***
Hárs László: Miért piros a pipacs?

Hol volt, hol nem volt, valaha égen, régi időkben volt egyszer egy szántóföld. Szántóföld szélén, ároknak partján tengődött egy szál halovány kék pipacs. Úgy ám, halovány kék!
Mert akkoriban, réges-régen, az az első szál pipacs, amely kidugta fejét a földből, halovány kék szirmokat tárt a nap felé, s ki tudja, tán mindmáig halovány kék is marad, ha nem esik meg az eset, amelyet most elmondani készülök, de megesett, meg bizony, s így esett...
Úgy esett, hogy az a pipacs széttekintett a világban, megfürdött a napsugárban, s gyöngéd szirmait kitárva így sóhajtott a hév nyárba: "Be szépséges szép világ, ó be boldog minden élő!"
Hát amint így sóhajtozott, ámuldozott, bámuldozott; rácsodálkozott a szőke, hajladozó búzaföldre. Búzaföldön, ért vetésben, a hév nyári napsütésben félmeztelen emberek görnyedeztek. A sereg háta mögött egy pocakos, nagy potrohos hajcsár lépdelt, s bőrkorbácsot suhogtatva így kiáltott: "Hé! Rabszolgák! Dolgozzatok, annyit mondok! Máskülönben a hátatok megkóstolja a korbácsot!"
A kis pipacs fakó szirma megremegett, mintha sírna. Pipacs-szíve megsajdult, ha szólni tud: feljajdul. Így csak nézte, némán nézte, fájdalomtól megigézve, a rabszolgák hogy görnyednek, homlokukról hogy hullanak sűrű záporban a cseppek. És amint a temérdek búza végébe értek, egyikük - a legsoványabb, legkínzottabb, legfáradtabb - mély sóhajjal lerogyott az árokparton megpihenni. Homlokáról egyetlen csepp veríték a földre hullott, azaz dehogyis a földre, egyenest a szál pipacs haloványkék szirmaira. Hát abban a pillanatban, ahogy az a sós csepp érte, a kék pipacs ím színt váltott, kékből váltott hófehérre.
Fehér pipacs megborzongott, mint amikor hűs szél támad, s virágszívén végigsuhant igaz részvét, fájó bánat. Ámde akkor odarontott az a kövér, az a hájas. Átkozódott, szitkozódott, bőrkorbácsát suhogtatta, s fene dühvel így kiáltott:
- "Hé! Rabszolga! Fel! Munkára! Ha nem mégy, nagy lesz az ára!"
S azon nyomba', hogy kimondta, bőrkorbácsa suhogott, megsuhogva lecsapott. Meg se jajdult, akit vertek, korbács nyomán vére serkent, s egyetlen csepp piros vére földre hullott...
Azaz dehogyis a földre! Egyenest a szál pipacsra, szirmára, a hófehérre. S hát abban a pillanatban, ahogy az a csepp vér érte, fehér pipacs ím színt váltott, fehérből vált vérpirosra.
Piros pipacs megborzongott, mint amikor vihar támad. S virágszívébe költözött égő harag vörös lángja. Jöttek esők, hogy lemossák, záporok, hogy eláztassák azt a vérszínt, de hiába, mindhiába, a pipacs az piros maradt, mint a lánggal égő harag.
Régen esett ez az eset, piros pipacs már azóta sok magvát a szélbe szórta, s árkok, partok oldalán itt is, ott is pipacs nyílik, és vérpiros valahány.

HozzászólásokSecret, ne incselkedj velem, mert pofon nyomlak! :)

Az előbb nem léptem még ki innen, mégis kivittél a kapud elé!Drága Kezdet!

Én soha nem lépek le angolosan, ugyanis engem apám egészen másképpen nevelt! Köszönöm a kulcsot! http://www.evetichwill-shop.de/WebRoot/Store5/Shops/63291671/516A/928C/5...

S melyik ajtót tudom vele kinyitni? :)
Igyekszem hamarosan privátban is jelentkezni! Ölellek! ❤️De jó lenne, ha lenne párja!

Kérhetem a párját is a bakancsomnak?:)
http://dmeszqrvxc7wa.cloudfront.net/images/product/new/medium/22441602.jpg
Köszönöm!
Azt hittem angolosan leléptél Pipacska, s nem akartam tolakodó lenni.

http://www.evetichwill-shop.de/WebRoot/Store5/Shops/63291671/516A/928C/5...

Ezt is a kulcsomódra akaszthatod, neked hoztam ajándékba.

Ölellek! Ölellek benneteket! ❤️Megéreztem, hogy üzenetet küldtél nekem...

drága Leire, ezért kikecmeregtem a paplanom alól és visszaültem a gépemhez, amiről korábban már a webes kapcsolatot is letiltottam! :) Szoktam ám ilyesmiket csinálni, amikor dühös vagyok! : )

Viszont a soraidtól, illetve a pitypangos fotódtól most elsimult a háborgó "tenger", a lelkem!

Holnap jelentkezem privátban! Vigyázz magadra és pihend ki magad!
Ölellek! ♥ Szép álmokat!Drága Pipacska! :)

Hú! Ez a kép csodálatos és a technika sem egyszerű! https://youtu.be/E5UyQ7WYOjw
Az én kezem suta az efféle csodás alkotásra, a festéssel, rajzokkal legfeljebb a hétköznapi átlagos emberek szintjét érem el.
Kezdet barátnőnk tutira tud ilyen képet festeni! :)

Ma nekem is mindenféle ügyintézésekkel telt az időm, nem is számoltam hányszor kellett a nevem aláírni.
Délután pakolásztam... az is eltartott egy ideig. Egy fél akasztós és polcos szekrény és egy éjjeliszekrény tartalmát csak egy nő tud 2 órán keresztül szortírozva bepakolni, hogy minél praktikusabban... a legkevesebb csomagot alkosson...
Na jó... néhány pasi is... de legtöbbjük csak simán bedobál mindent és negyede annyi dologra van szüksége egy utazáshoz.
Elfáradtam... így visszavonulok.
Amúgy, én is próbáltam kutakodni, információkat szerezni az interneten, hogyan tudnád a kulcsodat visszaszerezni... de nem jártam sikerrel. :(

További szép estét... jó éjszakát, csodás hétvégét kívánok és várom a jelentkezésed! :)
Vigyázz nagyon magadra!! Pihend ki magad drága Pipacska...
A munkáid megvárnak... te sokkal fontosabb, értékesebb vagy, mintsem alárendeld magad bármiféle elfoglaltságnak!

Ölellek sok szeretettel!! ♥
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23559575_188227068539707...Kedves Kezdet!

Rád is sokat gondoltam! Nem vetted észre, hogy eltűntem? Miért nem kerestél itt?
Ezek persze nem számon kérő kérdések, csak halk szemrehányások! :)
http://dmeszqrvxc7wa.cloudfront.net/images/product/new/medium/22441602.jpg

Ölellek! ♥Drága Leire!

Nézd, milyen ügyes leszek hamarosan! :) https://www.youtube.com/watch?v=E5UyQ7WYOjw
Kénytelen leszek egy új postafiókot létrehozni, mert csakis a hivatalos címjegyzékekben is szereplő, hivatali (munkaköri) postafiókom kulcsai árválkodnak a kulcstartómon.

Elnézést a késlekedésért, de eléggé gyűrött, nyűgös, fáradt voltam ezen a héten, ezért többször kényszerültem ágynyugalomra! Sokat gondoltam rád! Hétvégén már privátban is jelentkezem!

Ölellek! ♥Ez már több a soknál (sokknál)!

"Igazolja, hogy Ön az! Az eszköz nem ismerhető fel. Az Ön biztonsága érdekében a Google szeretne megbizonyosodni arról, hogy valóban Ön próbál bejelentkezni".

Kedves Leire, annak a postafiókomnak a "kulcsát" is elvették, ellopták, amit azzal a postafiókommal kötöttem össze, amiből mindig írtam! A jelszó a noteszem egyik lapján nagybetűkkel most is ott virít, mégsem tudok oda belépni!Kedves Kezdet!

Téged is vártalak, de hiába lestem az órát!
https://www.meska.hu/img/product/large/a/k/akataart_product_247375_17042...

Ölellek téged is! ♥A "kulcsomat" nem kaptam vissza

A "kulcsomat" nem kaptam vissza: https://www.meska.hu/img/product/large/g/u/gubancbolt_product_130825_170... ... így marad a "b" verzió!

Szép álmokat!
Vajon mit csinálhatnak a postafiókomban? Még szerencse, hogy egy herceg :) nem küldött oda nekem üzenetet!Drága Leire!

Már vártalak! Megnézem a postafiókom, hátha időközben visszaadták a "kulcsom".
Hű, ennek a részletei roppantul érdekelnének! "Ma én is mosollyal alszom el... egy régi kedves barátnőm hallatott magáról.. "

Valahonnan jelenkezek, de a nevemen ne lepődj meg, :) mert szeretem a naptárakat lapozgatni! :)

"Én holnap utazni terveztem... de a sofőröm csak holnapután ér rá." - írtad.
Ó, egy nap ide vagy oda, az már semmi! Az egészségedre vigyázz, illetve a tündéri lényedre (lelkedre)!

Ölellek! ♥Szép álmokat Pipacska! :)

Drága Pipacska! :)
Bekukkantottam a postafiókodba, de látom a kulcsot még mindig nem lelted meg....
Kicsit leportalanítottam, hagytam friss virágot az asztalodon.

Jó éjszakát viszont innen kívánok! :)

Szép álmokat, csodás, mosolygós holnapot kívánok neked sok szeretettel... öleléssel!!♥
Ma én is mosollyal alszom el... egy régi kedves barátnőm hallatott magáról.. :)
Vigyázz magadra nagyon!
Én holnap utazni terveztem... de a sofőröm csak holnapután ér rá.

Vas István: Korán sötétedik
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23519349_186980962000005...

Korán sötétedik már
És hirtelen hideg lesz
Mikor beáll az este
Két fenyő feketéll csak
Majd az is elmosódik
Az általános éjbe
Ideje ágyba bújni
Az ágyban meleg ágyban
Csak míg telik erőnkből
Kis ideig mulatni
Ha tudunk elaludni
Tán holnap újra nap lesz
Köd reggel köd a rózsán
Talán a pára fölszáll
Talán nap süt ki újra
Nap kurta őszi útja
Talán talán talán mégDrága Leire, köszönöm!

Most örömmel hajtom a párnámra a fejem, mert nem feledkeztél meg rólam!
Nem akart a Secret beengedni... a lapokat is olyan nehezen töltötte be? Hm, valószínűleg gyenge a webes kapcsolatod, de SIKERÜLT, mert sikerülnie kellett!

Szép álmokat! Ölellek nagyon, drága barátném! ♥Drága Pipacska! :)

Nem feledkeztem ám el rólad... nem akart a Secret beengedni... a lapokat is olyan nehezen töltötte be. :(
Jó éjszakát... szép álmokat, csodás holnapot kívánok!
Ölellek!

Váci Mihály: Pipacsok a búzamezőben
http://s8.images.www.tvn.hu/2010/06/07/20/55/www.tvn.hu_7e9222cb8efabae5...

Búza, búzakalász!
véle szél hadonász:
hajlik, lengedezik,
amíg cseperedik.
Búza, búzakalász.

Színe még nem arany:
mint a fű, csak olyan.
Szerte búzamező
zöld színben repeső,
- színe még nem arany.

Amíg érik a mag,
lassan, jó nap alatt,
- könnyű kis pipacsok
szirma, lángja lobog,
amíg érik a mag.

Messze virítanak.
Lenge szirmaikat
rázva vérpirosan,
mag felett magasan,
messze virítanak.

Tőlük piros a táj!
_"Ime itt van a nyár!"
Őket nézegetik,
szép csokorba szedik.
Tőlük piros a táj.

A zöld búzamezők,
észrevétlenek ők!
De lehull a pipacs,
s felragyognak a nagy
érett búzamezők!Kedves Kezdet!

Csak innen tudok jelentkezni, mert valaki ellopta a postafiókom kulcsát! https://4.bp.blogspot.com/-2MTvHXe43i4/TooqC696GzI/AAAAAAAAApQ/rRiJfGfIz...

Ölellek!Drága Leire!

Itt vagyok ám! Ezt azért kiabálom, mert ma még nem láttalak! Ölellek!

*
Aranyosi Ervin: Délibáb (részlet)

"Smaragdzöld mezőn szétterül
aranyszíne a napnak,
pipacsok vörös bársonya
áldoz a pillanatnak."Milyen a ruhám?

Valóban pipacsruha, mert piros és fekete díszítésű, amik a porzókat helyettesítik, de nem ilyen.

http://joyzone.hu/media/catalog/product/cache/2/image/1280x/bbb5b0ec49b4...

Talán soha nem fogom viselni, de tényleg ott lóg a vállfán, arra várva, hogy egyszer mégiscsak megmutathatom Valakinek benne önmagam.**

Feltételek nélkül csakis az a Valaki szeretne engem, aki végigolvasva az összes bejegyzésem:

- nem ráncolná össze a homlokát,
- nem kapna a szívéhez,
- és nem kiáltaná azt, hogy "óriásit csalódtam benned", hanem elfogadná annak a tényét, hogy én egészen más vagyok, mint a többi csaj!

Sajnos az ezotéria "bélyegének" negatív megítélése eléggé erős a köztudatban, annak ellenére is, hogy az ellentábor tagjai is - persze csakis titokban - erősen érdeklődnek ennek a területnek a témái iránt!

No, éppen ezért szoktam megtagadni Pipacsot a valóságomban, holott már kislánykorom óta tudom, hogy igazából "Ő" vagyok!Van ám nekem ...

pipacsruhám, nemcsak a virtuális térben, hanem a szekrényemben is! Még soha nem volt rajtam, mert egy különleges alkalomra tartogatom.

Hátha elérkezik egyszer az a nap, amikor valaki engem elfogad:
- minden hibámmal, minden tökéletlenségemmel együtt, vagyis feltételek nélkül...

No, Ő lesz az, aki megérdemli, hogy felfedjem önmagam előtte ... mindenféle hülyeségemmel és ezoterikus beállítottságommal együtt, ami azért bizonyos körökben egyáltalán nem mondható népszerűnek és elfogadhatónak.

Ha az általam áhított különleges alkalom soha nem érkezik el, akkor a pipacsszínű ruhám örökre a szekrényben marad!

Emlékszem, hogy a Szellemekkel suttogó című amerikai thriller sorozat főhősnőjének milyen nehéz volt színt vallania a különleges képességeiről a vőlegényének… és magam is úgy érzem, hogy egy sima, reális beállítottságú pasi engemet: soha nem volna képes Pipacsként elfogadni!Térkamerák felvételei bizonyítják :)

hogy Pipacsra már a piros színű ruhája nélkül is felfigyeltek a hímek! :) Hol tekinthetőek meg ezek a felvételek? Ó, azt nem tudom ... és ha Pipacs mindezt csak hazudta nekem, akkor most hazudtam én is!A piros színű ruhádban könnyű tündökölni

Pipacs, a piros színű ruhádban könnyű tündökölni, a Végzet Asszonyát játszani, :) de az igazi siker az lenne, ha végre a pipacsruhád nélkül is felfigyelne rád egy neked tetsző pasi!

Amíg ez nem történik meg, csak ámítod magadat egy csomó hülyeséggel!Tervek :).

Most még feszélyezve érzem magamat a pipacsos ruhámban, hiszen több, mint egy hónapig csak a szekrényben lógott, de én más pasira rá sem néztem, drága Secret! (http://www.meska.hu/img/product/normal/b/o/borodesign_product_99528_1502...)

(Mágus urammal ma nem incselkedem, hanem megbecsülöm a lehetőséget)

Mindjárt visszajövök...:)

Ha Mágus uram végre megkér, akkor ilyen (ehhez hasonló) fotókat adunk közre a thesecret. hu webhelyen:
http://www.eskuvofoto.eu/wp-content/uploads/2013/05/pipacs.jpg

 

Üdvözlőlap a barátaimnak

Kedves Cicalányok, legyetek jók, ha tudtok! :) Sokat gondoltam rátok!
http://st.depositphotos.com/3633579/5054/v/950/depositphotos_50544953-ca...Ezek bizonyára mi vagyunk...

egyik előző életünkben:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-9/12803074_1009...

Csodálatos képeket, festményeket hoztál ma is, kedves Leire! Ölellek téged is, Kezdetet is!
16 óra után jövök...Barátaimnak :)

A trió: http://i2.glitter-graphics.org/pub/1335/1335312r3r3krcpky.gif

Kedves Kezdet és Pipacska !:)

Legyen csodaszép napotok :)
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-9/12803074_1009...

A gyönyörű napsütéshez, kis zenei aláfestés... :)
http://m.cdn.blog.hu/he/herefold/image/tumblr_nqttsl8ew71rsxqqio1_400.gif

Ölellek benneteket! :)Ezt holnaptól mindig a nyakamban hordom

Secret, ezt holnaptól mindig a nyakamban hordom, hogy soha ne essek ki a szerepemből!
http://www.uvegmuvesz.hu/wp-content/uploads/2015/01/IMG_0930.jpg
(... az igazi énem ugyanis nem olyan bájos, nem olyan kedves, mint Pipacs) :D

Jó éjt!A képregényed fantasztikus!

Én még befejezem a filmet, aminek a linkjét Kezdettől kaptam, aztán alszom. Hosszú délutánom volt, muszáj volt mással foglalkoznom, nem Secrettel, és mire ideértem, akkorára úgy felidegesítettem magamat, hogy ihaj! Kiestem a Pipacs szerepemből és mindenáron Y. akartam lenni, vagyis a valóságos önmagam, aki napi szinten látja, tapasztalja, hogy egyesek tudatosan (vagy csak naivságból) meghamisítják az igazat.

Ej, én is tudnám ám osztani az észt egy-egy témában, főleg akkor, ha az engemet semmilyen formában nem érintene! :)
Ezzel tényleg lezártam az egészet, mert úgysincs értelme a háborgásomnak!

Aludj jól, álmodj szépeket!