Feladnád? Tessék három szelet kenyér!

Hányszor jártál már úgy, hogy miután valamibe belefogtál óriási lendülettel, hatalmas tettvággyal, lelkesedéssel, és önbizalommal, idő után mégis feladtad, abbahagytad, vagy erősen lejegelted?


Igen. Gondoltam!


S miért?

Mert az eredmények nem voltak eléggé kecsegtetőek? Mert a szomszéd így látta jónak? Mert fájt a kudarc seggberugása?

Hát, ez csupán csak átmeneti állapot, egy csata a háborúban s a kutya éppen ott van elásva ahol folytatod a lapátolást, feltéve, hogy pontosan tudod milyen kutyát keresel.
Edison például fémet keresett, módszert s kombinációkat az örök fény létrehozására s talált is. Fellapátolta az egész világot míg megtalálta az elásott kutyáját, de megtalálta!


Legyen ez az első szelet kenyér. Folytasd!


Amikor azt hiszed már nem bírod, erőd tartalékának java még megvan, rengeteget tehetsz vágyad érdekében bármi legyen is az, fogyókúra, új sport, új szakma, új ház, új férj, új önbecsülés …
( Na jó, könyvírás legyen a férj helyett.)


De hogyan?

Használd a képzelet hatalmas erejét!


Érd el, hogy az álmod, célod már a csapból is folyjon. Légy szenvedélyes, beszélj róla, engedd, hogy magával ragadjon.
Egyszerre csak egyetlenegy cél.

Ezért, reggel-délben-este, ahányszor csak eszedbe jut, vizualizáld az eredményt. Képzeld el, éld át, ízleld meg, öleld át…, s hidd is el!


Ok. Légy reális is egyben. Például ha olyan célt tűztél ki mindig magadnak, olyan vágyat, hogy egy-két hét alatt 30 kilót lefogysz, akkor ne csodálkozz azon, hogy még a kèpzeletbeli csinibaba képe is gúnyosan néz vissza rád, nyelvet ölt, hiszen az ilyen lehetettlen kívánságokkal már rég a béka segge alatt van az önbecsülésed, énképed.
Egy-öt kiló egy-két hét alatt, s a képzeletbeli bombanő máris mosolygós, megelégedett s magabiztos lesz, hiszen ezt lehetettlen nem megvalósítani.
Egy kiló, kettő… Legyen hihető a vizualizáció és motiváló, s tudd, hogy egy nagy álmot összetevő kis részecske valósult meg épp.


Egy lépés, még egy lépés, na még egy lépés, jaj, lépés-lépés, lépés, séta, jaj, lépés, séta, és mire észbe kapnál már fel is értél az emeletre.
Az elsőre, a másodikra, a tizedike, a száztízedikre, s nemcsak képzeletben!

Gratulálok csinibaba!


Itt is van a második szelet kenyér.
Folytasd! Folytasd!


Amikor azt hiszed, hogy vége mindennek, akkor fognak felbukkanni a megoldások, legyen bármiről is szó,
fogyókúra, új sport, új munka, új ház, új szerető, új önbizalom …
( Szerető? Off, hol jár az eszem, szerelőre gondoltam!)


De hogyan?

Légy borzasztóan őszinte magadhoz!

Kritikus és józan, vádlott és vádló, ügyvéd és bíró, de ugyanakkor szerető és kedves, gyengéd és figyelmes, mint egy jó anya a gyermekéhez.


Figyeld meg a belső monológod, lehúzó- túlzó gondolataid, csípd nyakon őket s hajítsd ki, ültess helyettük ilyesmit: - képes vagyok! -kitartó vagyok! -megtanulom amit nem tudok! -bátor vagyok! - segítséget kérek! - szeretem magam! - tűrelmes vagyok! …

Ugyanakkor kérdezz magadtól sokat.
-Valóban megtettem minden tőlem telhetőt? -Valóban a szomszéd kecskéje a lúdas mindenben? - Valóban ez a saját véleményem?...


Akkor vagy igazán őszinte magadhoz, ha elfogadod szépítés nélkül a valóságot, a tényeket, hibáidat, erényeidet, ha megismered és elfogadod igazán önmagad.

Ez van. Ez vagyok. OK!


Így megtudod hol az igazi probléma, hol lehet változtatni s hol nem, bár szerintem minden-minden problémára van megoldás, minden labirintusból ki lehet kecmeregni valahogy, ha keresed a kiutat.


Még egy fáig!, addig a házig!, az utcasarokig!, még egy fáig!, odáig!, addig a hajóig!, a gyertyánig!, a palotáig!...

"Biztasd magad kislegény!"


Nos, ha még nem laktál jól, itt van, fogadd a harmadik szelet kenyerem.

Folytasd! Folytasd! Folytasd!


Amikor tudod igazán mit akarsz, akkor egyszeriben lámpások tömege fogja utadat megvilágítani, legyen itt is bármiről szó, fogyókúra, új sport, új munka, új autó, új bútor, új szerelő, új önkép, …

( Sikerült! Juppy! A tárgynál maradtam!)


De hogyan?

Végy egy tiszta lapot, tabula rasa, és oszd ketté. Pozitív és negatív oldalra. Jóra, rosszra.

Minden dolog ami a célod elérésével kapcsolatban eszedbejut, kategorizáld s írd be valamelyik oszlopba. Pozitív-Negatív. Vagy mindkettőbe. Mindent írj le! Nemcsak az eredmény elérését, hanem maga az utazást is vedd figyelembe.

Csinibaba vagyok! Koncentrálj!

Ezek s ezek az előnyök, következmények, lépések, hátrányok, kihívások, kötelezettségek… s mindezek számodra a jó vagy a rossz kategóriát érintik.

Dönteni kell, nincs mese.

Ha sokkal hosszabb a negatív oldalad listája a pozitívénál, akkor ajánlott megvizsgálni, hogy valóban a te vágyadról van-e itt szó, vagy netalán másvalaki célját, elvárását érzed magadénak, kötelezőnek, mert ebben az esetben csak zsákutca van, mókuskerék.
Pakk.
 Ilyenkor kell a gombot megnyomni.

Azt amin írja Reset.

Tudod.

Újratervezés?!


A pozitív oldalt meg használd önmagad motiválására. Győztes vagy!

Tedd ki látható helyre, ahol minden nap átfutod a listát, erőt merítesz belőle, terveket készítesz, megoldásokat találsz benne, látod éppen hol tartasz vagy éppenséggel mi az ami visszatart a haladásban, célod elérésében.


A kenyeret kenegesd meg időnként türelemmel, szorgalommal, kitartással, mert két nap alatt nem lehet várat építeni, s bizony igaz a mondás is miszerint, jó munkához idő kell.
Munkába fektetett idő!

Félreértés ne essék, mert még olyat sem láttam, hogy valakinek a sült galamb a szájába repült volna.

Miért? Te láttál már ilyet?


Naná, hogy nem!


S nem is az a cél, hanem az, hogy folytasd! Folytasd! Folytasd!, mert te akarod, mert azt akarod, mert úgy akarod. Punktum.


Csodás további utazást és jó étvágyat!
Nekem is.

HozzászólásokHasonlóképpen gondolom magam

Hasonlóképpen gondolom magam is. Tetszett ez a cikk.These days it's way easier to

These days it's way easier to find any kind of replica watches sale for sale through an online retailer than it is to find an actual boutique. This is good news for us, the replica watches consumers, because it means prices comes down and we can compare many options and prices online before buying the one that best suits our needs. All luxury watches, such as fake rolex sale, Audemars Piguet, Breitling, TAG Heuer, Michele watches, in essence become discounted rolex replica sale once they go online. This is because so much supply online forces prices to come down. So you can still get a brand new, genuine designer rolex replica sale, but you pay much less than you would if you walked into a brick and mortar tag heuer replica sale retailer. While this may be to the dismay of the brands, it works to our benefit.