Miért nem hisztek...

Bizony mondom néktek, ha akkora hitetek volna, mint a mustármag , és azt mondanátok a hegynek: zuhanj a tengerbe - megtenné

Két évezred jézus mondta ezeket a szavakat. és ma is igazak.
Mert hát mi is a hit?
A legelső, amit erről hallottam: A hit a reménylett dolgok valósága és a nem látott dolgokról való meggyőződés

Igen - előbb hinni kell, aztán megtörténik. Nehéz feladat a racionális elmének.
Bátorság kell hozzá-
Óriási bátorság.
Nemrég arról beszélgettem valakivel, hogy milyen tanfolyamot végzett el ahhoz, hogy az energiát át tudja adni. Nincs szükség tanfolyamra. A szentlélek erejére van szükség.

Az energia istentől jön. Ha lelkünk megnyílik és befogadjuk az ő szellemét, akkor képesek elszünk élni az Ö erejével.
Gyógyítani is, ha ez az ajándék megadatik.

Életünk addig tart, míg minket isten lelke éltet. Belőle egy darab a mi lényünk, a saját képére teremteve.

Bár mindenki elhinné ezt az egyszerű igazságot, és megváltozna ezáltal az élete.

HozzászólásokMár nem hiszek

és nem is akarok hinni senkiben, semmiben!
(Sem Istenben, sem az ördögben, sem az Univerzumban és a nagybetűs Igazság létezésében sem)A HIT próbája

"Tíz évvel ezelőtt feleségemmel, Kathyvel Brazíliában, São Paulóban laktunk, és David Marriott elnök elnökölt a Brazíliai São Paulo Interlagos Misszió felett. Ő és felesége, Neill, valamint három fiuk: Will, Wesley és Trace, a közelünkben laktak. Otthonukat, vállalkozásukat és családjuk több tagját is hátrahagyva válaszoltak a próféta hívására, és missziót szolgáltak.

Marriott elnök egy délután felhívott. Becses, igazlelkű 21 éves leányukat, Georgiát, aki végzős hallgató volt hegedű szakon az Indiana Egyetemen, elütötte egy teherautó, amikor egy egyházi gyűlés után épp hazafelé biciklizett. Az első híradások szerint Georgia jól volt. Pár órával később azonban sokkal rosszabbra fordult az állapota.

A családja és a barátai böjtölni kezdtek, és csodáért imádkoztak Georgia számára. Édesanyja éjjel odarepült Brazíliából. Amikor másnap megérkezett Indianába, idősebb gyermekei fogadták, akik könnyes szemmel elmesélték, hogy ott voltak Georgiával, amikor elhunyt.

Figyeltem a Marriott családot ezen események, valamint a következő hónapok és évek során. Könnyeztek, imádkoztak, emlegették Georgiát, határtalan fájdalmat és szomorúságot éreztek, azonban a hitük nem rendült meg". (https://www.lds.org/general-conference/2012/10/trial-of-your-faith?lang=hun)

**
Az istenfélő nagymamám fáradhatatlanul imádkozott a beteg, kórházban fekvő fiáért (vagyis apukámért). Amikor mégis meghalt, akkor nagymamám hite kettétört és egy olyan útra lépett rá, amitől Isten mindenkit óva int.
Évtizedekig szolgálta az Urat… de a haláleset után már nem bízott benne.Micmuc! Szerintem ne vedd

Micmuc!

Szerintem ne vedd ennyire szó szerint a bibliai tanítást. Sokan félreértik. Ezért lett Keresztény Vallás.

A hit pedig csak eszköz a tapasztalatig való eljutáshoz. A hit akkor erős, ha bízol magadban. Akkor bízol istenben.

Istent egóval nem lehet megérteni. Sem magunkat. És isten nem kívülálló, tőlünk független valami vagy valaki. Itt van isten még a monitorom egyetlen pixeljében is. Benned, bennem, hivőben és hitetlenben, jóban és gonoszban, szépben és rondában, mindenhol, mert minden ő.

Szerény véleményem szerint.

Szeretettel.Hinni döntés kérdése

Kérni kell a Hit ajándékát. ---mert aki isten elé járul, annak hinnie kell, hogy Ő létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.
Hit nélköl lehetetlen tetszeni istennek.

A biblia talán leggyakrabban emlegetett szava a HIT. Amikor először hallottam jézusról komolyan, meghívtak egy lakásba, ahol egy nehéz sorsú, kislányát egyedül nevelő anya élt.
Az éjjeliszekrényén volt ez a felirat: Ne félj, csak higyj!
Később megtudtam, nem véletlenül, mivel a volt párja, akivel szakított, többször megfenyegette, próbálta bántalmazni is.

Ez a rövid mondat nagyon megragadott.miben változott az életem,

ezt hosszasan sorolhatnám. Isten ígéretei igazak.
több betegségből gyögyultam meg imádság által. A szívemben elvégződőtt a megbocsájtás, ami nagyon nehéz volt.
Legyőztem a haragot, az indulatot.

Most azt tanulom, hogy a mások feletti ítélkezéstől szabaduljak meg.Jó ha bizol magadban

de hinni Istnenben érdemes.Igen, Jézus mondja, aki énbennem hisz, az Atyában hisz.

És azt is monda, hogy az én atyám házában sok lakóhely van. Én elmegyek és helyet készítek nektek.

Én is hittem magamban, jobban mondva a saját erőmben, de volt olyan helyzet, amikor a saját erőm és hitem kevésnek bizonyult.

De Istennél semmi sem lehetetlen, ezért, ha az ő kezébe teszem a dolgokat, megkönnyebülök a terhektől .Hinni magamban hiszek. Ezt

Hinni magamban hiszek. Ezt nem volt könnyű kiépíteni, mivel sok olyan dolog takarta el, amit az életem alatt felvettem.
A biblia is tesz említést erről, bár nem vagyok nagy olvasója, csak emlékszem rá, hogy Jézus mondta, ha bennem hiszel, az atyában hiszel. Hát én meg magamban hiszek. Sőt ez már nem hit, hanem tapasztalat. Magamat tapasztalom meg egyre inkább, hogy mikre vagyok képes.
Az elmét nem tudod csak úgy rászedni még hittel sem. De ha hiszel és bízol az elmédben is akkor elkezdesz bízni a valódi lényedben is.Könnyű hinni, és mégis milyen nehéz

amikor az embert a döntéseiben lakozó élet nehézsége és lehetőségeinek színes árja, taszigálja.

Nehézségek által formálódunk csak. És ezeket a nehézségeket, fokozattól függően igen nem könnyű úgy el és befogadni, hogy emelkedett kedvvel és lélekkel fogadhassuk, mint az Úr Istennek ajándékát, pedig azt kell tenni! Az egyedüli üdvözítő és célravezető út ez. Nincs más. Csak a Hit és Jézus van, meg mi.micmuc

és a te életed milyen irányban változott meg?