Így leszel fotogén! - A jó fénykép titkai

A fotómodelleket, a címlaplányokat mindenki ámulattal nézi, nem is feltételezve, hogy az érzéki szépségük, tökéletességük mögött néha, némi turpisság is van. Évekkel ezelőtt láttam egy riportfilmet az egyik leghíresebb amerikai fotómodellről, és nem akartam hinni a szememnek, mert a riporter kérdéseire szorgalmasan válaszolgató hús- vér ember, és a fotókról visszamosolygó „istennő” mintha nem is ugyanaz a személy lett volna.
Ha az utcán szembejön akkor velem, biztos, hogy nem ismerek rá.

Bizony, bizony a modellekkel is megesik, hogy nem tökéletes a frizurájuk, a bőrük, vagy karikás a szemük.
Átlagemberként ők sem hű, de szexin ugranak ki az ágyból, és az éjszaka éppúgy meggyűri őket, mint minket.
Aztán kapnak egy jó sminket, egy profi fotóst, aki a remek beállításaival, és a csodamasinájával Vénusz istennőt csinál belőlük. A modell szakmának megvannak a maga fortélyai, nem mindegy ki, hogyan „mozog” a fényképezőgép lencséje előtt. Az utómunkálatok során pedig egy ügyes photoshop segítségével a legapróbb hibákat is korrigálják, eltüntetik.

Ebben rejlik a törékeny tökéletességük titka!

Ha valójában nem is tökéletesek, de mindenképpen fotogének, vagyis szép fényképek készíthetőek róluk!
Fotogén embereket nemcsak a modellvilágban találunk, hanem akár közvetlen környezetünkben is.

Évekkel ezelőtt az egyik átlagos, „szürke” csoporttársnőm elhozta megmutatni az esküvői fényképeit.
Kinyitottam az albumot és a csodálkozástól leesett az állam. Mintha nem is ő lett volna azokon a képeken, hanem egy ünnepelt filmszínésznő Hollywoodból.
A gép előtt való pózolás egyeseknél veleszületett tehetség, képesség, azonban mint mindent, ezt is tanulni lehet és gyakorlással fejleszteni.

Egy mesterfényképész szerint mindenki elsajátíthat olyan trükköket, amelyek segítségével, sokkal előnyösebb fényképek készíthetőek róla! Ha te sem vagy mindig elégedett a fotóiddal, célszerű megszívlelned a következő tanácsokat!
Ami a legfontosabb: verd ki a fejedből azt, hogy rólad nem készülhet jó fotó, és kezdj el gyakorolni!

1. Ugye nem akarsz tokás képeket? Ostoba kérdés, hát persze, hogy nem! Szorítsd a nyelvedet a fogaid mögé, a szájpadlásodhoz, és mosolyogj! Ez eltünteti a tokádat, és ellazítja az arcvonásaidat.

2. Ha nem fordulsz teljes testeddel a kamera felé, sokkal karcsúbbnak fogsz tűnni! A cél érdekében gyakorold a tükör előtt a klasszikus modellpózt! A testednek csak háromnegyed részét fordítsd a kamera felé, és az egyik lábadat tedd a másik elé! (Ha erről megfeledkezel, és teljesen a kamera felé fordulsz, hidd el, lényegesebben szélesebbnek, és jó néhány kilóval többnek fogsz látszani!)

3. Ha ülőhelyben fotóznak, alkalmazd a klasszikus, jó bevált fotópózt, s a vállad fölött nézz vissza a kamerába, mint egy igazi hollywoodi sztár! Itt is visszaköszön az előbbi szabály, miszerint soha ne fordulj teljesen szembe a lencsével, mert akkor sokkal nagyobb darabnak fogsz tűnni!

4. Minél csábosabban akarsz belenézni a kamerába? A profik azt tanácsolják, hogy a szemeddel inkább a kamera lencséje fölé fókuszálj, vagy a fotós mellé néhány centiméterre! Az arcodat told előre egy icipicit, nyújtsd ki a nyakad, az álladat pedig hajtsd lefelé! Lazán fújd ki a levegőt, miközben fotóznak, hogy az arcod is vékonyabbnak tűnjön.

5. Látszólag meghosszíthatod és vékonyíthatod a felső karodat, ha lazán eltartod a testedtől. Nagyon előnyös, ha csípőre teszed kezed, vagy a nadrágzsebedbe dugod hüvelykujjad. Az utóbbit vagánysága miatt akár profilképnek is felhasználhatod a közösségi oldalakon.

6. Mosolyogj! A mosoly a legszebb ékszer a fotókon. A csíz, a spagetti vagy égszínkék szavakat, amelyeket a fényképészek kérnek ahhoz, hogy a mosolyod természetesnek hasson, jobb, ha elfelejted! A természetes és fotogén mosoly titka a gondolatok erejében rejlik. Ha pozitív dolgot vizualizálsz fejedben, annak élménye megjelenik a tekintetedben, és garantáltam mosolyogni fognak a szemeid.

7. Szánj kellő időt a megfelelő ruha kiválasztására is! Azt mondják, nem a ruha teszi az embert, de fotózáskor mégsem mindegy, mit viselsz! Próbáld ki, milyen színek állnak jól neked, s hogyan mutatsz különböző színű ruhákban egy fehér fal előtt, indirekt természetes fényben. Óvakodj a számodra előnytelen, nagy mintás ruhakölteményektől!

8. A jó fotók érdekében az arcbőrödre is figyelned kell! Gondosan ügyelj arra, hogy az arcod krémektől vagy az izzadságcseppektől ne csillogjon! Egy jó smink sokat dobhat a megjelenéseden, viszont nem árt vele csínján bánni. Ha még harminc év alatt jársz, elég a szemfesték és szájfény, harminc fölött viszont már érdemes bevetni a jó öreg korrektort.

9. A hajadon is sok minden áll, vagy bukik! A természetesség érdekében hajtsd le a fejed, rázd meg a hajad, majd egyenesedj ki, és lazán dobd hátra! Ezzel elkerülöd, hogy fotózáskor a fejedtől külön életet élő, műhajnak tűnjön a frizurád.

10. A legjobb képek akkor születnek, amikor a fényképen lévő emberek lazák, ugyanakkor elevenek. Lesd el a mozdulataikat, s találd meg a számodra a legelőnyösebb fotózási pózt!
Keress olyan régi fényképeket, amelyeken saját megítélésed szerint is jól néztél ki!
Valószínűleg azt fogod látni, hogy azokon a fotókon nem kérésre nevettél, hanem valóban vidám voltál.

Na, pontosan ez az egésznek a lényege! Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor a "gonosz" fényképezőgép lencséje is megjuhászosodik. Ne görcsölj rá a fotózás eseményére! Segít a lazításban, ha becsukod a szemedet, és lassan, közvetlenül a kép készítése előtt nyitod csak ki!

Ne félj kipróbálni az olvasottakat, és ne feledd, fotogénnek lenni lényegében abból áll, hogy magabiztos, nyugodt vagy és maradsz a fényképezőgép előtt.Ha ezek ellenére is vizuális katasztrófaként éled meg az végeredményt, még mindig ott Photoshop, de nem tartom valószínűnek, hogy szükséged lesz rá!

Források:
http://player.hu/eletmod/divat/igy-leszel-fotogen/#.Ua4fy5z223o
http://www.csajoslanyos.eoldal.hu/cikkek/a-jo-fenykep-keszitesenek-titka...

HozzászólásokVegyem ezt egy jelnek? :)

http://cdn.newsbusters.org/images/lucifer.jpg
Lucifer szerintem emberi alakot is simán képes felvenni, ezért akár láthatnám is, aztán végre bemutatkozna nekem, ahogyan illik!

Megijednék? Áh, az teljességgel kizártnak vélem, hiszen nem félek én az ördögtől!
Szép álmokat kívánok mindenkinek!:)

Hű, ezzel a pasival még én is szívesen találkoznék! http://cdn.newsbusters.org/images/lucifer.jpg
Viszont tök kiábrándító, hogy csupáncsak egy sima színész, nem pedig az igazi Lucifer!

Higgyétek el, hogy az valódi ördögöt eddig csakis Pipacs "látta"!
Bár ezt a Vatikán tréfának véli, :) a biztonság kedvéért mégis számon tartja a mi piros ruhás kedvencünket! :)

Ó, csak próbáltam viccesen zárni a mai estét, ezért szavaimat ne vegye senki komolyan!
Aludjatok egészen nyugodtan, hiszen az Ördög nem létezik, csak egy kitalált személy! :)Próbáltam elmenekülni...

többször is, de Lucifer nem engedte! http://cdn.newsbusters.org/images/lucifer.jpg
A kifeszített energiahálója sűrű szövésű volt és "ragadós", amit mégis sikerült egyszer- kétszer szétszaggatnom, de utána cselhez folyamodott és egy hús-vér pasi közvetlen közelébe feszítette ki.

- Na, mit szólsz ehhez a pasihoz - duruzsolta a fülembe - menj csak oda hozzá, aztán öleld meg bátran! Hidd el, hogy neki is ez a legnagyobb vágya! :)

Persze elég erősen kételkedtem, ezért haboztam, tétlenkedtem, húztam az időt, hiszen a pasi nem akárki volt, de addig fújta- mondta, amíg hajlottam a szavára!

Ezt nevezik kísértésnek ... ördögi kísértésnek, aminek a hálójába már sokan belesétáltak.
(... ez egy esti mese, ne vegye senki komolyan)"Menekülj, amíg nem késő"!

"Hamarosan beszélek egy szakértővel, de telefonok nélkül, vagyis az illetőt is arra kérem, hogy telefonját felejtse a kocsijában! (... és természetesen számítógépek sem lesznek a közelünkben)"

Pipacs, a kutya még attól is sokkal mélyebbre van elásva, mint ahogyan azt Te gondolod!

Véleményem szerint: a megmagyarázhatatlan és rejtélyes történések, illetve események mögött nemcsak azok a modern technikai eszközök állnak, amiket mostanában eléggé sűrűn emlegettél, hanem valami MÁS is!

Hosszú esztendőkkel ezelőtt nem véletlenül figyelmeztetett a lelked, hogy "menekülj, amíg nem késő"!Párizs, ahogy eddig még nem láttuk! (fotósorozat)

"Pierre-Louis Ferrer Láthatatlan Párizs (Paris Invisible) sorozata rejtett szépségében és újfajta megközelítésben láttatja a francia fővárost. Az álomszerű képek az infravörös fényképészeti technikával készültek, ahol a fehérré vált növényzeté a főszerep, az ismert látványosságok mellett, mint az Eiffel-torony, az Invalidusok, a Sacré-Coeur, a Petit Palais, a Notre-Dame katedrális épületei.

A fotós elmondása szerint több alkalommal tért vissza a helyszínekhez fotózni, hogy a képeihez szükséges legideálisabb fényviszonyokat kapja el. Legnagyobb kihívást pedig pont az jelentette számára, hogy Párizs nem a nagy kiterjedésű zöld területeiről ismert, így többszöri bejárással találta meg a megfelelő szögeket ahhoz, hogy képein a növényzet domináljon. Az utómunkálatokkal együtt az egész projekt három hónapon át, metodikus, aprólékos, precíz munkával készült, a végeredmény pedig ámulatba ejtő!"

Fotók: http://parisnow.paris/alomszeru-fotosorozat-parizsrol/Hajdani gyerekek (fotósorozat)

Neves fotográfusok készítették a gyerekeikről.
http://maimanohaz.blog.hu/2017/05/28/gyereknap_457

+ még egy link, amire érdemes kattintani!
http://maimanohaz.blog.hu/2016/05/29/gyerekekrol_keszult_9_vilaghiru_fot...+ 100 év (fotósorozat)

Rengeteg féle-fajta fotósorozatot láthattunk már az idő múlásával kapcsolatban, ám talán egyik sem volt még képes olyan erőteljesen bemutatni mindezt, mint Jan Langer fényképész fotósorozata. A cseh kamera-guru idős, 100 év feletti emberek segítségével készíttette újra azok fiatalkori képeit, tökéletes szemszögből és tökéletes beállításokkal. Ennek eredményeképpen 60-70, de akár 80 év múlását is tökéletesen szemléltetheti egyetlen fotó segítségével...

https://liked.hu/kultura/foto/egy-fotosorozat-ami-megmutatja-hogy-mennyi...Ezen a lapon kénytelen vagyok...

önmagamat megcáfolni, mert létezik egy olyan pasi is, aki még álnéven is felismer! :) Honnan tudom? Onnan, hogy a titkos postafiókomban is sikerült neki kicserélni az eredeti főképemet a fenti, almát mutogató pasi fotójára.

Gondolkodtam már jelszócserén, de a kutya szerintem sokkal mélyebbre van elásva!
Hamarosan beszélek egy szakértővel, de telefonok nélkül, vagyis az illetőt is arra kérem, hogy telefonját felejtse a kocsijában! (... és természetesen számítógépek sem lesznek a közelünkben) :D

VISSZA A TERMÉSZETBE, de nem ám a szabadba!**

Csenge hasonló történésekről mesélt hajdanában... mániája volt, hogy az üzeneteit valaki "cenzúrázta". Szintén ezt állította felebarát is, aki egyértelműen leírta, hogy hiába változtatta meg a postafiókjainak jelszavát, oda mások is bejutottak.

Secret, drága szerelmem, imádott Rózsám, ugye neked nincsen közöd hekkerekhez!?
Azért merem ezt tőled nyíltan megkérdezni, mert tőlem jobban még SOHA senki nem szeretett ... és ezt Te is nagyon jól tudod!A megdöbbenés ül az arcomon...

mert amit lejjebb írtam, annak minden szava igaz!Úristen, itt valami nagyon nem stimmel!

Én Pipacs összes secretes bejegyzését összegyűjtöttem és beleraktam egy mappába. Nem mostanában, hanem hónapokkal ezelőtt, amikor a fenti bejegyzés főképéről még nem az almás pasi mosolygott vissza ránk, hanem az eredeti - általa feltöltött - főkép személyei.

Most közre akartam adni, miképpen "festett" ez az oldal eredetileg, de a mappában lévő másolat 100 százalékosan megegyezik a mostanival.

A mappa a gmail-rendszer része, amit csakis jelszóval tudok kinyitni, ezért felfoghatatlan számomra, hogyan tudott átváltozni az eredeti "dokumentum" ott is - mármint a mappagyűjtőben - ugyanolyanná, mint ami itt látható!?

Létezik olyan hekker, aki képes összekötni egy privát postafiókot egy portállal?
Ha igen, akkor a személyes e-mailjeinket, üzeneteinket is simán elolvashatja, kivesézheti, elemezheti.
Sőt, akár üzeneteket is küldhet helyettünk.... és ezt nem viccből írtam!**

"Kevés vagy Ádám, nálam van az alma, mit ér a kígyód, ha nulla a hatalma" - írta egyszer Pipacs nagyképűen, de Ádám (vagy a "klónja") megmutatta neki, hogy téved, hiszen az alma nála van! (lásd felül)

Az almás fotó mögött létezik egy olyan háttérsztori, amit Pipacs még nyíltan nem mesélt el, ezért Ádám (vagy a "klónja") dühe végül is megalapozott!

Oláh Ibolya- Baby https://www.youtube.com/watch?v=hPod6QDrIrU

De Pipacs megpróbált már jóvátenni mindent.... és nem rajta múlt, hogy ez nem sikerült!Szép fénykép!

Látom én is, hogy almát hozott neked valaki. Mi van, ha nem csak egy alma?

Mire jutottál az agyalással?
Ádám és Éva bibliai jelenete, csak itt Ádám mondja: -Na, csak egy kis harapást, kérlek! A kígyó úgyis a gyógy szer szimbólumává válik s különben is, ez nem paradicsom. :)

Szép napot, csodás milliószorosat!Ez felfoghatatlan számomra!

http://www.thesecret.hu/blogok/pipacsvirag/csak-egy-alma-ne-fintorogj-hi...

Ki hozta ide a pasi fotóját és miért?
Szerintem ezen éjfélig is agyalni fogok!Secret, hogy került ide ez a kép!?

Az almás pasi egy másik bejegyzésem főképe! Komolyan mondom, hogy Te egy nagyon ördöngös webhely vagy, drága Secret!

Kezdet, Leire, ti is az almás pasit látjátok itt!?Megrázó fotósorozat az alvásparalízis borzalmairól

"Nicolas Bruno fotós tíz éve szenved alvási bénulásban, más néven alvásparalízisben. A szörnyű állapot közbeni rémfantáziáit sokkoló képeken keltette életre.

Az alvási bénulás közvetlenül elalvás előtt, vagy felébredéskor jelentkezik, és legfeljebb egy-két percig, de olykor órákig is tarthat – olvashatjuk róla a wikin. – Az érintett a szemén kívül egy izmát sem tudja megmozdítani, így még beszélni sem tud. Gyakran kíséri félelemérzet, társulhatnak hozzá hallucinációk (lidércnyomás), vagy testen kívüli élmény."

Fotók a link alatt: http://player.hu/eletmod/megrazo-fotosorozat-keszult-az-alvasparalizis-b...

Ó, ilyesmiket nem célszerű nézegetni lefekvés előtt, de én edzett vagyok, :) nem félek a lidércektől!Ez nem fotósorozat, de megható!

Meggyászolták a robotmajom halálát.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=vaIH5tLmC8U

Különleges dokumentumfilm-szorzatot készített a BBC One: a Spy in the Wild című műsorban ugyanis kamerával felszerelt, élethű állatrobotok segítségével örökítették meg a vadon élő állatokat. A mozgó és hangokat is kiadó szerkezeteket azért alkalmazták, hogy minél kevésbé zavarják állatokat a filmezés közben, illetve, hogy testközelből figyelhessék meg viselkedésüket.

Összesen 34 animatronikus szerkezetet alkottak meg, melyek segítségével páratlan felvételeket készítettek és olyan pillanatokat sikerült megörökíteniük, melyekhez hasonlót korábban nem láthatott a közönség. A kamerával ellátott robotoknak köszönhetően krokodilok, szurikáták, hiénák, majmok, pingvinek és sok más állat kalandjaiba nyerhetünk betekintést.

A sorozat első epizódja az állatvilágban megfigyelhető szeretetet és a bánatot mutatja be. A dokumentumfilmesek egy langur-csoportot figyeltek meg egy majomkölyökre hasonlító robot segítségével. A langurok (vagy hulmánok) közé becsempészett aprócska idegent először kíváncsian figyelték a csoport tagjai, majd rövid szemrevételezés után befogadták maguk közé és sokat foglalkoztak vele.

A felnőtt egyedek mindenhová magukkal vitték a robotmajmot, ekkor történt a baleset is, ugyanis az egyik majom véletlenül elejtette a “kölyköt”, amely miután lesett a földre nem működött többé. A majmok azonnal a segítségére siettek, próbálták mozgásra bírni, de nem jártak sikerrel. Az állatok azt gondolták, hogy a “kismajom” elpusztult. A csoport tagjai ekkor körülállták és meggyászolták a kis robotot, mintha csak saját kicsinyük halt volna meg.

forrás: http://www.erdekesvilag.huVicces fotósorozat ágyfoglaló kutyákról

Némelyik nagyon cuki! http://www.erdekesvilag.hu/vicces-fotosorozat-agyfoglalo-kutyakrol/

De vannak olyan társaik, akik éhesen, soványan, az utcákon és a havon alszanak...Cuki cicák (fotósorozat)

"A cicák is hasonlóak kiskorukban, mint a csecsemők. Esznek, játszanak, alszanak és alszanak".
http://www.nlcafe.hu/szabadido/cikk/macska-cica-alvas-cuki-kepek/

+ még egy sorozat: http://www.imadomamacskam.hu/fergeteges-macska-logika-20-vicces-foto/Hm, véleményt nem mondokMegismernéd ezeket a lányokat smink nélkül?A világ legzsúfoltabb szigete...

ahol lassan már mozdulni sem lehet.

Megdöbbentő fotók: http://24.hu/kultura/2016/11/23/fotosorozat-a-vilag-legzsufoltabb-sziget...Egy fotósorozat, amin mindenki nevet

Ugye te is elgondolkoztál már azon, hogy milyen lehet egy szupersztárral lógni? Ez a srác a legviccesebb módját választotta annak, hogy hogyan kerülhetne a celebek közelébe!

Egy srác, aki Average Rob néven fut az Instán, pontosan ezt tette, és minden álmát valóra váltotta, amikor egy szupervicces ötlettel állt elő! Kiválasztotta ugyanis a kedvenceit és odaszerkesztette magát a leghíresebb képeik mellé. Az akciója pedig sokkal jobban sikerült, mint gondolta, ugyanis óriási rajongótábora lett a neten!

http://cosmopolitan.hu/te_te_te/2016/11/17/a-fotosorozat-amin-ma-mindenk...

(A gépem nagyon melegszik, ezért muszáj vagyok átnézni)Sokkoló photoshoppolt képsorozattal hívják fel a figyelmet…

az egyik legrejtélyesebb pszichés betegségre.

“Segítsünk megelőzni az anorexia terjedését hírességek és politikusok körében is azzal, hogy megmutatjuk, hogyan néznének ki anorexiásként” – írja a lap a verseny kiírásban.

Az elkészült alkotások egyszerre sokkolóak és elképesztőek!
http://lemon.hu/2016/05/01/igy-nez-ki-jennifer-lopez-35-kilosan-sokkolo-...15 fotó arról, milyen lenyűgöző volt a szuperhold

November 14-én a Holdat 14 százalékkal nagyobbnak és 30 százalékkal fényesebbnek láthattuk.
"Világszerte látható volt jelenség, a legjobb fotókból válogattunk" - írta a közreadó.
http://24.hu/kultura/2016/11/15/15-foto-arrol-milyen-lenyugozo-volt-a-sz...Egymáshoz bújó madarak

A madarak a zord téli napok beköszöntével vagy a éppen a hűvös estéken szívesen bújnak egymáshoz, hiszen így könnyebben átvészelik az időjárás viszontagságait. Ilyenkor kis csoportokban szép sorban egymáshoz bújnak, általában úgy, hogy a legdominánsabb madár kerül középre. A most következő aranyos fotósorozatban ilyen szorosan összebújó madarakat láthatunk, akik egymást melengetve igyekeznek védekezni a hideg ellen.

http://www.csodalatosallatvilag.hu/aranyos-fotosorozat-egymashoz-bujo-ma...Nők hihetetlen ereje a szülés során – drámai fotósorozat

A szülés minden nő számára egy megterhelő, embert próbáló feladat, amellett, hogy a legcsodálatosabb élmény. Az alábbi képeken mind szülő nőket látunk, akikről hivatásos fotósok készítettek képet, amelyeket beküldtek a Huffington Postnak. Minden egyes kép mögött egy vajúdó nő története áll, aki legnehezebb, de egyben legszebb perceit élte át.

http://hir.ma/eletmod/egeszseg/nok-hihetetlen-ereje-a-szules-soran-drama...Imádni való fotósorozat egy kutyus szimatoló orráról

Ennek a golden retrievernek a gazdája is így gondolja, ezért képeit úgy készítette el kedvencéről, hogy a nózi kerüljön középpontba. A végeredmény egy hihetetlenül kedves fotósorozat lett, amit neked is látnod kell!

http://zoozoo.hu/hirek/fotovalogatas/imadni-valo-fotosorozat-egy-kutyus-...A világ legviccesebb apa-lánya fotói

Egy amerikai fotós apa bemutatja, hogyan lehetnek viccesen pokoliak a kisgyermekes hétköznapok. Képein az újdonsült lányos apák félelmeit dolgozza fel humoros formában. Dave Engledow washingtoni fotóművész ebben a sorozatában az apa-lánya kapcsolatot helyezi a középpontba.
fotók: http://www.koloknet.hu/csalad/csaladi-szerepek/szulo/a-vilag-legvicceseb...

A fotók már nem frissek, de még mindig viccesek!Lélegzetelállító fotósorozat készült New York utcáin

Omar Roble, Puerto Ricoban született, New York-i székhelyű fotós rendszeresen dolgozik együtt táncosokkal. Ezúttal az örökké nyüzsgő városban, New Yorkban kapta lencsevégre a balett táncosok mozdulatait. Elképesztő portrésorozat készült belőle.

http://www.stylemagazin.hu/hir/Lelegzetelallito-fotosorozat-keszult-New-...
Nekem nagyon tetszik!