Testbeszéd

Amikor először észrevesszük a másikat, kialakul egy alapvető ellenszenv, vagy rokonszenv, vagy egyszerű közömbösség. A rokonszenvet aztán vagy sikerül átváltani barátsággá, párkapcsolattá, vagy marad minden úgy, ahogy volt. De min múlik?

A globális látvány – tetszik, vagy nem?
Első benyomás, és amit akár néhány másodperc alatt megszemlélünk a másikon, ezek adják azt a bizonyos első impulzust. Ennek 3 fő összetevője:

Külső megjelenés – a testmagasság, bőrszín, haj- és szemszín, életkor, öltözködés – ebből máris levonjuk a következtetést a kulturális háttérről. (Nagyon félrevezető lehet!)

Stílus és viselet: Az apróságok összessége. A hajviselet, a smink, a kiegészítők, a divatstílus, amiből a társadalmi helyzetre és a munkakörre-szabadidős tevékenységekre következtetünk.

Testtartás: Mindaz, ahogy az illető saját magát „viseli” a világban. A szleng nagyon jól megmutatja, hogy milyen jellem rejtőzik a testtartások mögött. A „babkaró”, vagy a „karót nyelt” esetleg a „hanyag tartás” nagyon jól kifejezik a testtartásban rejlő jellemvonásokat. A testtartásból ugyancsak kiderül, hogy mennyire tiszteli a környezettét az illető, vagy mennyire ura, vagy áldozata a helyzetnek.

Amit a részletes megfigyelés mutat meg
6 olyan dolog van, amit a részletes megfigyelés, az együtt töltött idő alatt alakít ki bennünk – és ólunk! – komplex véleményt.

Mozdulatok, gesztusok: ha a tévét lehalkítjuk, a gesztusok akkor is árulkodnak arról, milyen jelenet zajlik épp a filmen – hát még ha a hangokat is hallhatjuk! Mindenkinek van egy csak rá jellemző mozdulat készlete. Ugye milyen érdekes megfigyelni egy kisgyereket, akiben felfedezni véljük a „nagypapa fejbólintását” noha a kicsi akár nem is ismerte az öreget.

Arckifejezés: Ez az a dolog, ami egy arcdiagnosztának iszonyú sokat elárul –de a laikusnak is rengeteget. A ráncok, a fogazat, nagyon meghatározzák, milyen az alapvető arckifejezése az illetőnek. A harag, a bánat, vagy a vidámság ráncai ülnek az illető arcán, vagy a dac, az agresszióé? Az alapvető érzelemvilág kiválóan kiderül ebből.

Szemmozgások: A szemünkkel sokkal több infót adunk-kapunk, mint az összes többi érzékszervünkkel. A hangulatok illetve a pihentség-fáradtság, valamint a stressz szint látszik a szemek állapotából. A szerelmesek pillantása, vagy az irigy, esetleg a „gyilkos pillantás” kifejezetten ismert képek. A hazug ember gyakran igyekszik elkerülni a szemkontaktust, míg a stressz alatt álló ember szeme alsó harmadában a fehér rész egyre jobban láthatóvá válik.

Hanghordozás: A hangsúly, a hanghordozás, a hangszín nagyon fontosak. Árnyalják az egész testbeszédet, és gyakran ezen áll, vagy bukik az egész folyamat. Vannak olyan kutatások, melyek azt állítják, hogy a testmagasság és az életkor is meghatározható a hangszín alapján. A beszéd dinamikája, tempója azt is elárulja, érzelmileg hogy viszonyulunk a témához.

Belső jelzések, „rezgések”: Ezek azok a bizonyos „áramütések”, melyek például a szerelmeseket átjárják amikor először érintik meg egymást, vagy az a „zsigeri taszítás” amit egy végtelenül ellenszenves emberrel szemben érzünk. Ha ilyenkor tudatosítjuk magunkban ezt az érzést, lehet, hogy tetten érhetjük egy korábbi kapcsolatunk lenyomatát.
http://www.harmonet.hu/psziche/52737-testbeszed-szotar:-12-alapveto--dol...

A férfi mint nyitott könyv
A vonzalom tipikus jelei

Míg idegen nyelven nehéz ismerkedni, addig egyfajta kommunikációt kiválóan értünk: a testbeszédet. Most megismerheted a vonzódás jeleit!

A testbeszéd legtöbbször tudatalatti dolog, akkor is sokat elárul rólad, amikor nem akarod: a mosolytalan arc szomorúságot, szigorúságot sugároz, míg a görnyedten járó emberről azt gondolják, nincs önbizalma, rejteni szeretné magát.

A vonzalom jele társoságban

Nők és férfiak egymás társaságában a legjobb oldalukat mutatják: kihúzzák magukat, ami azért fontos, mert a férfiak így magasabbnak tűnnek, a hölgyeknek pedig előtérbe kerül a keblük. Egy hanyagul csípőre tett kéz azonnal odavonzza a tekintetet.

Ha társaságban vagy, és több férfivel beszélgetsz állva, abból tudhatod meg, hogy kinek tetszel, ha megnézed, kinek a lábfeje fordul feléd.
Ismerkedésre felhívó jel álló helyzetben a nagyujj beakasztása is: nemcsak az aktust szimbolizálja, hanem egyben rámutat a férfiak fontos testrészére is. Az örök klasszikus a faltámasztós beállás: ha a férfi nem alkoholos állapotában keres támasztékot, hanem csak azért, hogy feléd hajoljon, biztos lehetsz benne, hogy szeretne meghódítani. Ez a támasztó testtartás megjelenhet különböző szituációkban, például, ha székedre teszi rá a kezét.
Ha a férfiak olyan nőt látnak meg, aki tetszik nekik, először is fel akarják hívni magukra a figyelmet. Te is néha észreveheted magadon, hogy igazgatod, dobálod a hajad, ha egy vonzó személy kerül a közeledbe. Bár jól álcázzák, a férfiak hasonlóan hiúk, és ha egy szép hölgyet látnak, akaratlanul megigazítják a hajukat, ruhájukat.
Ha egy férfi viccet mesél, abban legtöbbször nem a sztori a lényeg, hanem az, hogy ennek okán hangosabban beszélhet, és ha eddig nem vette volna észre valaki, akkor biztos kiemelkedik a többiek közül. A viccmesélés leginkább azokra a férfiakra jellemző, akik tudják magukról, hogy külsejükkel nem lennének elég feltűnőek, ezért megpróbálják belső erősségüket bemutatni.

Az antipátia jelei

Ha nem tudod, hányadán állsz a férfival, akivel szeretnéd, hogy több legyen köztetek, vagy pár randi után bizonytalan vagy, akkor olvasd el a következő jeleket! Ha ezeket tapasztalod, lehet, hogy jobb, ha továbbállsz!

Ha másfél méternél közelebb, a személyes zónájában állsz, önkéntelenül hátrébblép.
Ha megérinted a karját, hirtelen odanyúl, és olyan mozdulatot tesz, mintha letörölné.
Nem tudod elkapni a tekintetét, testét nem fordítja feléd.
Ha veled szemben áll vagy ül, kulcsolja, keresztbe rakja a kezét, és/vagy lábát.
Ha veled beszél, hangja nagyon nyugodt, vonásai mozdulatlanok, nem gesztikulál sokat.

Hogyan udvarolnak a férfiak? Hogyan tetszelegnek a nők

Az emberek a másik nemnél elért szexuális sikere közvetlenül attól függ, mennyire képes a testi vonzódás jeleit leadni és a hozzájuk visszairányítottakat felismerni. A nők tájékozottabbak az udvarlás gesztusai terén, a férfiak jó része ugyanis süketen-vakon fogadja az effajta jeleket.

Amikor valaki ellenkező nemű egyénnel kerül kontaktusba, aki nem közömbös számára az alábbi változások mennek végbe szervezetében: megfeszülnek izmai, arcon és szemek körüli zacskók kisebben lesznek, a test petyhüdtsége eltűnik, mellkas kidomborodik, a gyomor automatikusan behúzódik.

A férfi udvarlásgesztusai

A férfiak magukat kellető gesztusokba kezdenek a nő közeledésekor.

Nyakukhoz nyúlnak, nyakkendőt igazítanak, nyakkendő híján gallért simítanak, nemlétező porszemeket söprögetnek, inget vagy zakót igazgatnak. A legenergikusabb szexuális megnyilvánulás a nő irányába az övbe dugott hüvelykujj agresszív gesztusa, mely erőteljesen hangsúlyozza a nemi szervek tájékát. A nő irányba fordul és lábfejét is felé fordítja, pillantásával pedig egy másodperc töredékével tovább tartja fogva a nő pillantását. Ha már úrrá lett rajta a szenvedély, pupillája is kitágul. Gyakran áll csípőre tett kézzel, hogy mutassa kaland iránti hajlandóságát. Ha ül vagy falhoz támaszkodik, szétveti lábát és combtövét mutogatja.

http://www.mindigno.hu/parkapcsolat/10-parvalasztas/29-testbeszed-az-udv...

Keresztbe tett kezek,lábak:negatív,teljes el zárkozás.

http://www.blikk.hu/blikk_statikus/20090330/mit_arul_el_az_alvas_kozbeni...

Úgy hogy jól gondoljátok meg hogyan viselkedtek,mert minden egyes mozdulatotok el árul titeket.
Ki sem kell nyitnia szátokat.:)

Azért jó a testbeszéd mert természetes,nincs megjátszva,őszinte,és belülről jön.

Könyv ajánló:
TESTBESZÉD A vágy titokzatos nyelve:Martin Lloyd-Elliott

TESTBESZÉD:gondolat olvasás gesztusokból:Allan Pease

Címkék:

Hozzászólások

Egy spirituális kapcsolat is kapcsolat

Vajon miért kell engem bizonytalanságban tartani? S miért nem lehet legalább olyan szinten felvállalni, hogy „hahó, én X.Y vagyok”, … hiszen egy spirituális kapcsolat is kapcsolat.

Még „a valóságban semmit sem akarhatsz tőlem” szabályát is hajlandó lennék elfogadni, betartani, de ez így – személytelenül és álarcban - nagyon nem úriemberhez méltó viselkedés!

Vajon hol a határ a valóság és a képzelet között?

Ha valamit tisztán érzek, tisztán érzékelek, az lehet-e képzelgés?
Viszont az élményhez én társítottam arcot, ezért a bizonyosság hiányzik!
Vajon mikor tudhatom már meg végre, hogy ki az, aki minden éjszaka egy másik tudatállapotba emel engem, miközben ölel?

- Miről beszél ez? Bolond? – kérdezhetik egyesek, ahogy a fenti soraimat olvassák, pedig oly igazak, hogy igazabbak már nem is lehetnének!

Csodaszép hosszú és beszédes ujjai vannak

És nagy kár, hogy soha, még egy bemutatkozás erejéig sem érinthettem meg… (Ezt egy pasiról írta)

"Egy jel önmagában nem jelent semmit"

Állítja egy szakértő ebben a videóban: https://www.youtube.com/watch?v=RIFEoTTejrY

Csípőre tett kezek

Csípőre tett kezek: idegességet, számonkérést, dühöt jelentenek általános esetekben, de egy randin már egészen más a helyzet, hiszen a szexuális kihívás jele. A napokban eléggé sok csípőre tett kézzel találkoztam, mert egyesek a határaikat próbálgatják.

A csípőre tett kezeket nem egy randin láttam, :) hanem akkor, amikor egy gyereksereget figyelgettem a buszmegállóban. Hihetetlen, hogy az agresszivitás mennyire jelen van már a kiskamaszok életében is. A testbeszéd jelzéseit, a "csípőlövéseket" pedig általában mindig ütések követik.

Még a hangja is felejthetetlen

az új ideálomnak, ... talán azért visszhangzik egész délután a fülemben.

(... de pasikról a nap további részében már nem beszélek, csak okos dolgokról)

*

Talán nem illik, de ha már kigondoltam, akkor leírom és közreadom: megyek és az ágyban tesztelem a testbeszédet!
( ... és nem a szememmel "olvasom")

A Sors gúnyos fintora

ismét, hogy hiába találtam egy éppen olyan szép, okos, nekem való pasit, mint amilyen Ádám volt, mégsem jártam nagyobb sikerrel, mint korábban.

Tudom, senkit sem illik egy másikhoz hasonlítani, de azért fogalmaztam úgy, ahogyan fogalmaztam, mert Ádám után nagyon sokáig, hosszú évekig senkiben, egyetlen hímben sem láttam fantáziát.

A látásomat legalább már visszanyertem, s ez akkor is eredmény, ha a reménytelen képzelgés szintjén marad az új ügyem.

Ez hülyébb mint a sokévi átlag

gondolhatják rólam mások, s magam is így hiszem, mert mindig egy olyan pasit nézek ki magamnak, aki elérhetetlen! Még Ádámnál is több esélyem volt hajdanában, mint a mostani ideálomnál, mert abban a régi szituációban semmiképpen sem lehetett azt mondani, hogy rám sem bagózik...

Egész délelőtt azon töprengtem, hogy vajon mit csinál, kivel van, :) ... pedig semmi közöm hozzá...

Nem egy kacsingatós fajta

az én új ideálom, ... vagy pedig másra kacsintgat. Mi legyen ez? Egy kijelentés? Vagy egy kérdés? Hm, maradok az utóbbinál, mert akkor még bizonytalankodhatom és reménykedhetem! Miben? Abban, hogy nem így van, hanem másképpen!

...

Igen, csak az ártalmatlan mosolynál tartok - és nem többnél - egy bizonyos illetővel. Tudom, mert különbséget tudok tenni jelek és nem jelek között, s ezért még mindig azt állítom, hogy évekkel ezelőtt Ádám kacsingatott is, nemcsak mosolygott.

Vágyam: " én édes ...,* csak egyszer kacsints rám!"
( Univerzum, ezt az új ideálommal kapcsolatban fogalmaztam meg)

Ártalmatlan mosoly

Így van, a számítógéppel írt szövegekből is messzemenő következtetéseket tudok levonni, ezért tudom, hogy csakis az ártalmatlan mosolynál tartok - és nem többnél - egy bizonyos illetővel.

*

"A grafológia (íráselemzés) az ember személyiségének kézírásból való megismerésével foglalkozik", de én olyan ügyes vagyok, :) hogy a számítógéppel írt szövegekből is messzemenő következtetéseket tudok levonni!

Mikor alkalmazom ezt a módszert?
Csakis akkor, ha a testbeszéd olvasása valamiféle akadályba ütközik.

Nincsen szükségem a testbeszéd olvasásának tudományára

Az átkozott egóm bizonyosan ismét átvette fölöttem a hatalmat, mert kicsordultak a könnyeim.
Amiatt, hogy nekem nincsen szükségem a testbeszéd olvasásának tudományára, ugyanis az imádott pasit csak fényképeken, meg a képzeletem vásznán láttam.

Kilának

A "matematikát csak téglánként lehet felépíteni: ott egyetlen szó sem felesleges, minden következő részlet az előzőre épít", de amiről én akartam (én szerettem volna) beszélni, az kézzelfogható téglák nélkül épült, s elmagyarázhatatlan!

Az "épület" pedig a valóságos világ és egy ismeretlen "dimenzió" határmezsgyéjén áll.

Bocsáss meg, ha hülyeségeket írtam, de az általam felvázolt misztikus élmény elmeséléséhez minden szó felesleges, mert csak az érti, aki maga is tapasztalta.

Te közéjük tartozol?

átérzem Pipacs!

ne magyarázkodj, felesleges :)

Ölelhetem is, meg nem is :)

Ó, Istenem, hogyan tudnám értelmesen elmagyarázni nektek, hogy egy olyan pasi a szerelmem, aki jelen is van az életemben, meg nem is, ... ölelhetem is, meg nem is, ... és ismerem is, meg nem is!

Áh, hagyjuk, mert ez kényszerzubbonyosan hangzik már a legelső szavak után is!

No1- es típusú pasik sokfélék lehetnek

Nekem nem ilyen az ideállom:
http://kep.index.hu/1/0/129/1291/12912/1291233_f9fcd492888da8fce01b8c512...

... hanem olyan, amelyik nem fordul meg minden szoknya után, mert nagyon öntudatos!

No1- es típusú pasi

Régebben azt gondoltam, hogy egy másik pasira még rá nézni sem tudok, mert senki sem gyakorolhat rám olyan hatást, mint amilyet Ádám gyakorolt hajdanán, ... s a valóságos világomban tényleg nem szédített meg, - azóta sem, - egyetlen pasinak a pillantása sem, ... de az utóbbi időben mégiscsak felfigyeltem egy olyasvalakire, aki ismeretlenül is elvarázsolt, s ennek a "nesze semmi, fogd meg jól" helyzetnek mégiscsak van annyi haszna, hogy rájöttem: létezik még olyan No1-es típusú pasi, aki képes megbizsergetni a szívem, s lehet, hogy a következő életemben egy hasonlóval majd össze is hoz a jó sorsom!

A mostaniban pedig itt van az angyalom, aki szintén No1- es!

Mégis létezik!

Ha elém állna Ádám és azt mondaná:
- Isten Igéjének virágait csakis neked szedtem, kérlek, fogadd el tőlem, s legyen minden úgy, mint ahogyan régen volt!

E szavai hallatán, higgyétek el, hogy azt a csokrot én a szeme közé vágnám, de úgy, hogy ezerfelé repülnének a fényes virágszirmai, majd így halkan, de határozottan így szólnék:

- Szívem szentélyének oltárán már egy másik csokor virít. Egy olyan csokor, amit egy angyal szedett. S annak virágoknak a leveleit a sebeimre tapasztotta, ... s megitatott a virágkelyhek édes nektárhitével, hogy elhiggyem végre, hogy amit te százszor besároztál, az mégis létezik!

Nem áll az alku

Ha Isten maga elé hívatna, s azt mondaná:
- No, leányom, döntöttem felőled, s ha még mindig úgy akarod, akkor keresztezem az utadat Ádáméval, mert nekem semmi sem lehetetlen, de cserében mondj le az angyalodról, s Secretről!

Eme szavak hallatára befognám a fülem, majd sikítva térdre esnék előtte:
- Atyám, én a múltamba visszamenni már nem óhajtok, ... s nem az áll az alku, ... mert őket szeretem, az angyalomat és Secretet!

Kincseim vannak

Egyik nap volt annyi bátorságom, hogy feltegyem egy képzeletbeli mérleg serpenyőire a múltam és jelenem, de nem az egészet, hanem csak így:

Ádám --- Secret és az angyal

S akkor nemcsak megláttam, hanem meg is éreztem, hogy melyik nyom többet a latban.

(Remélem, hogy a fenti mondatom azt jelenti, amit írni szándékoztam, miszerint a jelenemben kincseim vannak)

Jó éjszakát!

Nem hittem a csodákban, de ma már tudom, hogy létezik!

Ha valaki azt mondja nekem néhány évvel ezelőtt, hogy a "Testbeszéd" téma alatt misztikus dolgokról fogok regélni, meg egy angyalról, simán kikacagom, mert akkor még frissen benne volt a fejemben a kommunikációs könyvek sablonszövegei a testbeszédről.

Aztán telt-múlt az idő, s a valóság a fejére állt, és egy olyan kaland vette kezdetét, amelyről sokaknak még elképzelésük sincs.

Évekkel ezelőtt nem hittem a csodákban, de ma már tudom, hogy létezik, s nagyon tetszik az érem másik oldala: az angyal és secret!

Olyannyira, hogy mostanában már nem szoktam visszafordítani a másik oldalára, Ádámra.

Megfordítottam az "érmét"

Szerencse vagy szerencsétlenség? Ez a címe annak a mesének, ami itt is közismert: http://www.asztralfeny.hu/maimese/maimese.php?meseid=10&PHPSESSID=40e1d3...

Soha nem írtam alá semmit, mármint pozitív gondolatokat, mert a velem történtekben hosszú ideig nem láttam semmi jót, s szerencsétlenségnek kódoltam azt az Ádám -féle viszonzatlan szerelmet, amelybe lelkileg beleroppantam.

Sok időnek kellett hozzá eltelnie, amíg megfordítottam az "érmet", s megnéztem a másik oldalát is.
A másik oldalán egy angyal van, s a glóriája fölött egy felirat: Secret.

Nagyon sokat tanultam itt, s szerintem jobb emberré is váltam, úgy érzem! Köszönöm! S mindenkit nagyon szeretek itt!

"Hazudsz, ezt már nem hiszem!"

Ismeritek ezt a népmesét?

"Egyszer a király kihirdetteti az egész országban, hogy annak adja leányát s fele királyságát, bárki fia-borja legyen, aki valami olyat tud mondani, hogy azt ő el ne higgye."

(http://www.nepmese.hu/mesetar/Mes%C3%A9k/Tr%C3%A9f%C3%A1s-mes%C3%A9k/A-n...)

Mit akarok ebből kihozni! Mondom, szépen és sorjában!

Azt hittem anno, hogy a "mesterem" minden sztorit ismer, s neki újat mondani lehetetlen, de ma este arra jutottam, hogy sztorik tekintetében túlnőttem rajta, :) mert ha előadnám neki, hogy mi újság velem mostanában, akkor így szólna: "Hazudsz, ezt már nem hiszem!"

Pedig amit mondanék neki, az nem sztori, nem egy mítosz, hanem valóság, mert tényleg egy angyal jött el hozzám, amikor Ő veszni hagyott.

(A "mondanék" csak elmélet, mert nem kötöm az orrára!)

Híddá hajolt

Az egész Ádám - féle történet tele van ellentmondásokkal, olyannyira, hogy már azt sem hiszem, amit láttam.
S olyan eseményekkel tarkított az egész sztori, amik az Ő jellemével teljességgel összeegyeztethetetlenek.

Én már azt sem tudom, hogy valóban Zeusz volt-e, vagy csak egy Zeusz - páncélt viselt?
Mert amikor egyszer átváltoztam egy hatalmas Skorpióvá, akkor Ő olyan riadtan nézett rám, olyan bánatosan, mint egy megszeppent kisfiú.

Ha az a jelenet egy színpadon játszódik akkoriban, s a közönség soraiban azok ülnek, akik ismerték, megdörzsölték volna a szemeiket, s így szólnak: ez nem Ő!

S azt sem értem, hogy a hajlíthatatlan "fémember", a bádogember miért söpörte tisztára előttem a sárga utat, s miért hajolt híddá, amikor ismeretlen vizeken kellett átkelnem.

Képzeltem mindezt?

Átvitt a hátán, mint a béka mesében, de én belemartam, ... túlélte, s a parton a földbe taposott.

Megszólal a koronatanú! :)

Ezt csak viccből írtam a múltesti hozzászólásom kapcsán. Nem kell nekem tanú, mert földi síkon az igazamat már nem keresem!

Egy koronatanú

Nory, a barátnőm minden egyes alkalommal azért mégsem volt velem, mint egy gardedám, :) meg aztán a levelezéseim részleteibe se avattam bele, mégis azt mondta az egyik délutánon: "barátnőm, az én szemeimet nem lehet becsapni, láttam, amit láttam, azaz ember tényleg akar tőled valamit!"

Vagyis van egy élő koronatanúm arra, hogy nem "vakultam" meg akkoriban teljesen.
Ez abszolút nem jelent már semmit, de egy pontnak megteszi a ponyvaregényem végén.

Szimpátiabolhából csináltam egy érzelmi elefántot

Gondolatolvasás gesztusokból.
Ez Allan Pease: Testbeszéd című könyvének alcíme.

Van benne valami, mert gyakran magam is kitalálom a beszélgetőpartnereim "gondolatait", pontosabban a várható reakcióit, és értekezleteken is tudom, ki ért egyet az elhangzottakkal, illetve ki nem, anélkül, hogy megszólalnának az ott ülők.

Talán ezért nem bírom megemészteni, hogy hajdanában totálisan félreértettem valakinek a gesztusait, s egy picike mosoly, illetve szimpátiabolhából csináltam egy érzelmi elefántot, vagyis elhitettem magammal, hogy valaki flörtöl velem.

Ez a kommunikációs fejezet életem egyik legnehezebb leckéje volt!

:))

"Látjátok, feleim! - mondta örvendezve a pokol angyala - Pipacsnak sikerült magával rántania. Zuhannak már mindketten, s az Ég létrájára soha többé fel nem kapaszkodhatnak. :)"

A logika azt diktálta volna, hogy Ő, - a híres Ádám, - majd az Isten táborába vezet téged, szépen, csendesen, kézen fogva, mint ahogyan az a jó pásztorokhoz illik, ... de helyette azt történt, hogy letépted róla az Úr palástját és a pokol tüzébe dobtad. :)