50 csodálatos bölcselet, amire egy idős FA tanított meg

1. Nem tőled függ, milyennek születsz. Mi fák is sokfélék vagyunk. A fűz szomorúnak tűnhet, a tölgy erősnek, a juhar büszkének – de mindeniknek megvannak saját képességei és mind egyedülálló a maga módján. Tanuld meg használni saját képességeidet, és mindig tanulj újakat.

2. Találd meg belső energiádat és erődet. Mi ezt télen használjuk, amikor a hó és a fagy lenyomja ágainkat.

3. Légy rugalmas. Ha egy fa dacosan állna, letörnének ágai; ezért mindig engedünk a szél erejének, majd megerősödve egyenesedünk vissza.

4. Örvendj az esőnek. Új sarjakat növeszt, általa pedig a Nap sugarát is jobban értékeled majd.

5. Nincsen csúnya fa, csak szemek, melyek anélkül néznek, hogy látnának.

6. Fejlődj saját ritmusodban, élvezd a növekedésed útjának minden pillanatát. Mi fák, nem nézzük irigykedve a nagyobbat vagy az erősebbet. Minden nap, minden kibomlott levél örömmel tölt el.

7. Vegyél egy keveset mások aggodalmaiból és borúságaiból, alakítsd pozitív energiákká és úgy add vissza nekik. Mint egy lehelet oxigént.

8. Semmi sem tart örökké. Mindig nőnek új ágak és új levelek, ezért nem könnyezünk minden elsárgult levélért, hanem annak örülünk, amink van.

9. Az erős gyökerek azok, amelyek mindig segítenek. Ne felejtsd el, honnan indultál és mit tanultál fejlődésed ösvényén.

10. Néha nehéznek és szomorúnak tűnhet az élet. Ne add fel azokban a pillanatokban sem! Bármilyen kegyetlennek is tűnjön a vihar, a gyökereid erősek és hamarosan újra gyönyörködhetsz a napsugarakban.

11. Légy hálás minden nap. Egy fa sosem feledi ezt. Valahányszor felkel a nap, ha gyerekek játszanak körülötte, ha a madarak magas ágai közt menedékre lelve dalolnak, a fák köszönetképpen kivirágoznak.

12. Hagyd a félelmeid! Ha a fák félnének, csak öreg és fonnyadt leveleik volnának – de van bátorságuk elengedni őket és másokat fogadni helyettük.

13. Ne aggódj folyton. A nehéz, nyomasztó tél után eljön majd a tavasz. Mindig.

14. Szeress! Nálunk mindenki egyformán méltó a szeretetre. Mindannyiunkban ott van valami, ami egyedivé tesz, fajtól, színtől és gyökerektől függetlenül. Mindenkivel megosztjuk szeretetünket, gyönyörű erdőket, parkokat és tereket formálunk – melyeket lehet, hogy a gondok szemüvegén keresztül te sem láttál eddig.

15. Nem csak a te valóságod az egyetlen létező – hallgasd meg mások igazságait is. Egy fa nem állíthatja, hogy „Minden levél kizárólag csak zöld lehet!”, mert akkor megtagadna megannyi csodálatos fajt, melyek levelei piros, narancs és sok más színben pompázik.

16. Az Univerzum bőséget jelent. Egy fa sosem kérdi, vajon jön még meleg? Vajon túlélem a hideget? Hogyan nőnek majd vissza leveleim? – tudja, hogy ezeket a dolgokat a természet megadja neki.

17. Csak a jelen pillanat a tiéd. Legyen az boldog vagy fájdalmas, élvezd, mert soha többé nem tér vissza.

18. Hagyj fel az olyan gondolatokkal, hogy a dolgok nehezek. A fa nem mondja, hogy Nem tudok kivirágozni. Idén nem akarok teremni. Túl nehéz, fájdalmas és kényelmetlen! Egyszerűen csak megteszi, hittel, könnyedén.

19. Ne várd a boldogságot, csak éld meg! Egyetlen fa sem mondja, hogy boldogabb lenne, ha 5 méterrel arrább állna és 20 centivel magasabb lenne. Azért, mert megértjük, hogy most is boldogok lehetünk, ott ahol vagyunk és azzal, amink van.

20. Mindig fölfele törekedj, de örülj annak, amit most csinálsz. Mindig lesz, amit tanulnod és lesz még, amit megvalósíts, hogy ezáltal nagyobb, erősebb és szebb lehess.

21. Ne másokhoz hasonlítsd magad. Nem számít, ha némely piros levelű fák tetszenek egyes embereknek. Én más faj vagyok, és idén olyan szépek a leveleim, mint még soha – nyers zöldek.

22. Hagyd, hogy megöleljenek. Így kaphatsz egy darabka szeretetet és energiát, ugyanezt pedig te is továbbíthatod. Vagy bármi mást, amit szeretnél.

23. Az igazi erő a sebezhetőségben rejlik. Ha nem is mindig egyértelmű, de egyetlen fa sem tökéletes. Néha az emberek bántanak, néha megfáradunk az ágainkra telepedő hó alatt, vagy egyszerűen csak meghajlott a törzsünk imitt-amott. Ezeket nem rejtjük el. Merünk sebezhetőek és kopárak lenni.

24. Adj értéket az emberek életének, saját lényed által. Engem örömmel tölt el, ha az emberek megpihennek az árnyékomban. Egy barátom is van, az akác, aki csodálattal figyeli az ágait melankolikusan kémlelő szerelmes párt.

25. Vedd észre, hogy minden levél a zöld más és más árnyalataiban játszik. Ha körülnézel magad körül és látni tudod az apró különbségeket, az életed megváltozik.

26. Csodáld a környezeted. Nekünk is életre kelnek a csodálat levelei, ha egy-egy szép, boldog és bátor embert látunk.

27. Legyen hited! Ha a természet annyira tökéletes és gazdag tud lenni, hogy is fordul meg a fejedben, hogy te más lennél?

28. Bocsáss meg. Ha néha haragszom is az emberekre, amiért rombolják a természetet és eldobják a hulladékot, tudom, hogy erős tudok maradni és ők nem tudnak többet ennél. Mégis, te, mint ember, változtathatsz ezen. Bocsáss meg, majd döntsd el, hogyan tudsz továbbra eszerint cselekedni az életed minden területén.

29. Vállald a felelősséget! Mit oldok meg azzal, ha a tikkasztó nyarat vagy a tél fagyát hibáztatom? Arra koncentrálj csak, amit te is befolyásolni tudsz.

30. Mindig a most a legmegfelelőbb pillanat! Ne várjuk állandóan a megfelelő évszakot, teremtsük meg mi a megfelelő pillanatot. Élj ebben a tudatban és ne halogass. Neked emberként még több lehetőséged van.

31. Hagyd a múltat. Nekem abszurdnak tűnik, hogy egy fa fájlalóan gondoljon vissza 2008 kemény fagyos telére ahelyett, hogy az idei tavasznak örvendezne.

32. Légy mindig önmagad, ne bújj maszkok mögé. Láttál már olyan fát, amelyik más fajnak álcázza magát, csak, hogy szebb legyen? Erre semmi szükség nincsen. Ugyanis olyan embereket kell magadhoz vonzz, akik valódi éneddel rezonálnak.

33. Csak addig légy önző, amíg megkapod az ajándékozás erejét. Ősszel, mikor táncolunk a nagy szélben, az emberek nem szeretnek mellettünk lenni. A viharban félnek, hogy rájuk dőlünk. Hogyha pedig egyenesen állnánk csak a kedvükért, akkor kettétörnénk. Meg kell értened, hogy néha el kell üldöznünk benneteket, hogy később majd mással megajándékozhassunk titeket.

34. Ne bosszankodj másnak a gyengeségén, mert ő a te tükröd. Van egy barátom, aki egy tó mellett áll. Nem igazán tökéletes, horgas a törzse, kevéske levele van és girhesek az ágai. Mindezt pedig látja a tó vizében, de sosem hallottam őt azon panaszkodni, hogy milyen csúnya a tó tükre.

35. Nézz magadba. Mulatságos, ahogyan ti, emberek, olyan kapukat próbáltok nyitogatni, amelyek csak belülről nyílnak. Ha nem úgy fest az életed, ahogyan szeretnéd, akkor nézz magadba, vizsgáld meg addigi meggyőződéseidet. Ha rossz almát terem a fa, nem az almán kell változtatni, hanem a gyökerét kell megöntözni.

36. Nem tudom, mondták-e már neked, hogy mi fák, a tiszta nyári melegben elraktározzuk magunkban az energiát a téli időszakra. Lehet, hogy jó ötlet lenne, ha te is hosszú távra hoznál döntéseket.

37. Bátorkodj csillogtatni értékeidet. Nem fáj az, ha nőnek a leveleink, épp ellenkezőleg. Az egy ünnep.

38. Bármennyire is sötét legyen, nézz fel. Mindig lesznek csillagok, amelyek megvilágosítsák utadat. És soha, soha nem vagy egyedül.

39. Szépítsd meg mások életét anélkül, hogy valamit várnál cserébe. Hallottad már egy fától is, hogy „adósom vagy!”?

40. Élvezd a napsütést, de ne maradj mindig a komfortzónában. Ne a széltől várd, hogy előre mozdítson. Úgyis csak saját magad által fejlődhetsz.

41. Merj nagyot kívánni. Sokszor, amikor látjuk az égbolton a Holdat, felé ágaskodunk. Lehet, hogy soha nem foguk odáig érni – vagy lehet, hogy mégis. Bárhogy is legyen, valami szép vár mindannyiunkra. Nektek is így van: az élet megjutalmazza a bátor embereket.

42. Nem az számít, hány éves vagy, hanem az, hogy mennyi élet van az éveidben. Ugyanígy, a tapasztalat sem az öregségben, hanem a megtanult leckékben rejlik. Bármikor felvirágozhatsz, függetlenül attól, hányadik születésnapodat ünnepled.

43. Ne kérdezgesd, hogy van-e élet a halál után. Az a fontos, hogy mennyi élet volt a halál előtt. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy élhessünk, és, hogy amíg itt vagyunk titeket megajándékozhassunk.

44. A fáknak nincs szükségük elismerésre és dicséretre ahhoz, hogy szépnek tartsák magukat. Az lenne a csúcs, ha vitatkoznánk egymással és kérnénk más fákat, hogy dicsérjék szépségünket, leveleinket és tökéletes törzsünket. Nézz a tükörbe egyedül és találd meg magadban azt, amit szeretsz. Ne ítéld el magad. Csodálatos vagy!

45. Hallgass zenét. A fák is szeretik a zenét. Ha túl nagy a csend, megcirógatjuk leveleinket a természet hangjaival. Ez örömet és megnyugvást ad. Nyisd ki az ablakod korán reggel és rájössz, miről beszélek.

46. Bármi is történjen, akárhányszor sérülj meg, omolj össze vagy csalódj az életben, ne feledd, hogy nem veszítettél értékedből és elég erős vagy ahhoz, hogy tovább növekedj. Vagy azt akarod mondani, hogy a tavalyi szél miatt meggörbültem kicsit és már én sem vagyok erős és tökéletes?

47. Egy nap megpihent egy fiatal a törzsemhez dőlve. Olvasott. Egyik gondolat magával ragadott: „Egy fa minden levelének van egy angyala, aki azt mondja: – Nőjj! Nőjj!”. Milyen szerencsés vagyok! Te elgondolkoztál már azon, milyen angyalok vannak a te életedben?

48. Légy türelmes. Néha évekbe telhet, hogy elérd az áhított magasságot – de biztos lehetsz benne, hogy megéri várni.

49. Adj. Nem kell arrogánsnak, merevnek és megingathatatlannak tűnni. A tölgy azért olyan erős, mert megosztja energiáját. Segítsd te is azokat az embereket, akik utadba kerülnek.

50. Szeresd az életet. Az élet pedig a legszebb ajándékokat tárja eléd. Még a vihar közepén is feltűnhet egy madár, egy ember… vagy egy hullócsillag.
-Egyed Zsuzsanna

Hozzászólások



http://www.ballethome.org The

http://www.ballethome.org The lace curtains have an ethereal effect in the home decoration practices. Different patterns, styles, and colors available among the lace curtains make them easy to incorporate into your home. This article will help you in making the right choice while buying lace curtains for yourself.
http://www.worldcitizentraveler.org There are a plethora of full service travel agents who prepare the itinerary of the traveler from researching, planning to purchasing an entire trip to 'Discover India'. The tour packages are at a discounted or subsidized rate due to channel partners that comprises of economic luxurious hotels, airlines, railways, transporters so on and so forth.
http://www.roadsyoutravel.org Travel helps personal growth. Here are 5 different areas of our lives that have changed because of travel experiences.
http://www.mytravelspot.org Most travellers know how to find the cheapest airfare or hostel room. But when it comes to how to travel with your money and how to access it, most travellers have a thing or two to learn.
http://www.travelpodcasts.org When it comes to travel risk management and the benefits of travel health, safety and security, this is what every travel, human resources, risk and general manager should know. In this article we will cover workplace health and safety standardization, productivity, efficiency and safety that complies with the company's social and legal obligations.
http://www.grouptravelorganiser.org Travel club memberships are the wave of the future for educated travelers and there are many benefits to having a travel membership over the old fashion timeshare. Find out the benefits and why you need to have a travel club membership if you plan on doing any kind of traveling or vacationing...
http://www.travelmachine.org Are you curious about planning a trip within the short term? If you are and if your holiday will require airline reservations, you may want to checkout online travel internet sites. Online travel web sites are an excellent way to rapidly make travel arrangements, as well as easy technique to compare costs.
http://www.doctorsdiet.org The 3 Day Diet programs are making another comeback around the diet arena, once more being presented as a brand new rapid weight loss concept. They are again becoming rather fashionable as the latest fad quick weight loss plan.
http://www.diettalk.org Since the popularity of the "Atkins Diet," many companies have emerged that produce low carb versions of popular snack foods and baked goods. These companies are easily accessed on the Internet. In most cases, these foods are perfect for the Candida diet.
http://www.bewellfitness.org Every new year, thousands of people choose a weight loss diet as their New Year's Resolution. If you are one of these people, I have some bad news for you... You're going to fail. It's nothing personal. It science. UCLA studied 31 diets over multiple years and summarized that you're actually better off having never dieted at all.



http://www.forsheylaw.org Bus

http://www.forsheylaw.org Business law is one of the branches of the huge field of law. There are many things one has to keep in mind when starting a business; let it be a small or a large business. Breaking these laws may land you in deep trouble, so it is always advisable to have some basic knowledge of both small business law and business corporate law.
http://www.sports-index.org In these days, sports events are not only entertainment activities, but also are great money-spinning businesses. Undoubtedly, sports and sports events can yield huge amounts of earnings and profits for both the players and the organizers. Actually, nowadays, you can earn money even by watching your favorite sports event or game and predicting on its outcome.
http://www.ninjasports.org If you have a favorite player or favorite team, chances are you have some sort of merchandise of that player or team. Whether it's a jersey, a banner, a blanket, a helmet, or even just a baseball cap. You may want to expand your horizons and invest in some memorabilia which would perhaps be investments for your future financial gain.
http://www.womenandsport.org The Wakefield, MA sports news online covers all local news including sports, business, jobs, community etc. The Wakefield Observer is published every week on Thursday and has a pretty wide circulation. Apart from local news that covers sports from road races and bike-a-thons, Golf Tournaments, Major League Softball, Football, Baseball to Judo and hockey events.
http://www.gsmglobalsports.org For the 30 million student athletes in America, sports can be an excellent way for high school students to build relationships, stay in shape and learn valuable skills about teamwork. But high school sports aren't always fun and games.
http://www.realestateguide2success.org Real estate advertising may be no picnic in today's competitive market. But that doesn't mean it's impossible to stand out... Ultimately, there is something unique within your brand that sets you apart, you may just not know it yet or know how to sell it to your tribe. Here are five qualities of highly effective real estate advertising.
http://www.petcheck.org Dog owners today have many options available to them to train their dogs. Behavior modification is no easy task, and the consensus seems to be in, shock collars are dangerous. So why then are they still being used?
http://www.petadvantage.org Pet crayfish can actually be a very interesting and fun hobby. Here are some great tips for getting started and info on electric blue crayfish care.
http://www.doc4pets.org Over the years, in the various administrative and management positions I've held, I've accumulated a few pet peeves when it comes to the interviewer vs. interview candidate encounters. These experiences taught me many lessons which I gladly pass on.
http://www.myinteriordesignonline.org If you are searching for tattoo designs, the internet is a great place to start. You can find tons of tattoo designs online, both free and paid. Most people searching for tattoo designs online choose not to pay to join tattoo design membership sites and rather dig around for free artwork.



http://www.glasgowbusiness-ma

http://www.glasgowbusiness-magazine.org The term Business Process Management (BPM) is a systematic approach to making a company's workflow more efficient, more effective and more capable of adapting to the ever changing business environment. It also refers to how professionals study, change and monitor business processes for purposes of ensuring they run well and can be upgraded over time.
http://www.gammatech.org Technology refers to the collection of tools that make it easier to use, create, manage and exchange information. In the earlier times, the use of tools by human beings was for the process of discovery and evolution.
http://www.superiorecotech.org Advancement in technology has made the world go "gaga". As far as technology is concerned, you can expect the unexpected or imagine the unimaginable. The world has left the stage of crude implementation. Every facet of life has been touched and affected by technology. The bewilderment of everyone is that existing technologies are fast becoming obsolete by the day; courtesy of advancement in technology...
http://www.microbubbletechnologies.org Innovation means technological change. The technology change results in practical implication or commercialization, it does not mean just generation of ideas. The importance of technological innovation in today's competitive economy is very clear, as today the worldwide economy depends on technology and technological innovation to an extraordinary degree.
http://www.hitechlearning.org Almost everyone uses digital computers or other electronic devices nowadays. It is no doubt necessary, considering that we live in the age of technology and deal with massive information on a daily basis. We load all the information on cell phones, laptops and personal computers.
http://www.theproshop.org One of the major advantages of the internet is the ability of shopping at the comfort of your home. While online shopping comes with its perks, you need to be careful for you to get the most from it. Here are 3 mistakes that you should avoid making:
http://www.sitoecommerce.org There are many eCommerce systems available on the Internet, each comes with different features. This article identifies the 5 most important features an eCommerce store needs to operate efficiently. It also help anyone wanting to setup an eCommerce store know which feature is important for his business.
http://www.buyersdesire.org If you are among those who love shopping, here are some amazing tips for weight loss during shopping. Yes you read it correct, weight loss can be done while you are enjoying shopping. The only key is to change the way you shop, read on.
http://www.shopmckenzietn.org Are you are new to online shopping? Do you want to know the advantages and disadvantages of online shopping? If the answers to these questions are yes, read further to get more information on this new form of shopping, which is also called internet-based shopping.
http://www.glassmanlaw.org There's much talk about the Universal Law of Attraction these days. Many have heard about it through movies like 'The Secret', but few have managed to achieve really significant results from it, let alone the life of their dreams.



Az élet csodája

http://4.bp.blogspot.com/-SlMe58ZfBZk/UyAR-kTkAsI/AAAAAAAAadc/KxgbnDjX63...
Hideg a mai reggel, s egyáltalán nem úgy tűnik, mintha tavasz akarna lenni (jönni), de a rügyecske tutira jobban tudja, mint én!

Szép napot kívánok mindenkinek!



Csodaszép napot!



Ezek a bölcseletek

tényleg figyelemreméltóak, mert a párhuzamai tökéletesek! Ha fa lennék, akkor méltán vihetném Secret "zászlaját", mert a létemmel megvalósítanám azt, amit még emberként nem tudok!



Köszönöm az 50 csodálatos bölcselet!

Mélyen megérintett mindegyik!



A kis fa története…

A gyerekek fát ültettek a parkban. Még kicsi volt a fa. Gyökeret eresztett, és nőni kezdett. Már négy ága volt teli levéllel. Egy fiú elment mellette, leszakított egy levelet, összegyűrte és eldobta.

„Miért szakítottam le? – gondolta. De aztán megnyugodott. – Van a fának sok levele.”

Arra ment egy másik fiú, letört egy ágat. Így gondolkodott: „Maradt még három ága.” Arra szaladt egy lány labdával. Feldobta a labdát magasra. Az éppen a kis fára esett, és – reccs! – letörte a felső ágát.

- Hát ez baj! – mondta a kislány, és elkomolyodott. Aztán megnyugtatta magát:

- Á, ettől még nem hal meg a fa. Nő majd új ága. Jött egy fiú az új bicskájával.

„No, mindjárt kipróbálom, fog-e az éle! – gondolta, és levágta a fa egyik maradék ágát.” – Jó élet bicskám van! – mondta. A kis fa elszáradt. Arra jöttek a gyerekek, akik ültették. Azon tanakodtak, vajon miért pusztult el a kis fa.

**
Az egyik alsós olvasókönyvből hoztam a történetet. Olvasásórákon számtalan ilyen szöveget feldolgoznak a gyerekek, mégis olyan gonoszságokat, kegyetlenségeket követnek el növények és állatok ellen, hogy elszomorító. Persze nem mindegyik, de vajon hogyan kell az élet tiszteletére nevelni azokat, akik kacagva gyilkolnak...



Kedves Virágárus lány, de jó, hogy újra itt vagy!



*

Köszönöm. :) <3

Csodákkal teli hétvégét kívánok! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=BxGE65pn2vg



Várlak benneteket vissza

és nemcsak azokat, akik most a címlapon vannak, hanem mindenkit!

(És szerintem nemcsak én, hanem Secret is!)



Gondolatainak mélysége előtt meghajolok

Nem ismerem Egyed Zsuzsannát, de gondolatainak mélysége előtt meghajolok.