Békemenet, avagy hová mész te kisnyulacska?

Koncentráljunk az életünkben a pozitív dolgokra, hangsúlyosan szeretetre, békére, és természetesen arra, hogy amit szeretnénk az megvalósuljon. Eddig fasza. :)
Jó ideje nem írok ide, és teljesen lényegtelen, hogy ennek ki örül, és ki nem... de sajnos, vagy épp törvényszerűen, kezdenek beigazolódni rossz sejtéseim mindazzal kapcsolatban, ami Magyarországon történik. Ezért töröm meg a csendet MOST.

Ha van amit nehezen viseltem, az a materializmusra építő kommunizmus volt. De megborulni képtelen kicsi szívem ugyanilyen nehezen fogadja most már be az ezobubusokat is, akik 3 ezer méterrel a föld fölött lebegnek.
Sem a kérj és adatik életfilozófiája, sem pedig a szeretet nem bárgyú. A szerető, szeretni tudó ember valóban úgy épült be az életünkbe, mint aki a hülyeségig képes mindent elviselni. Én azonban egyre nagyobb meggyőződéssel állítom, hogy ez nem csak hogy hamis sztereotípia, hanem szimplán manipuláció.

A szerető ember nem ostoba, épp ellenkezőleg, nagyon is helyén van az esze. Mondhatnám úgy is, hogy aki mindent tud, az nagyon képes szeretni, és fordítsuk meg, aki nagyon képes szeretni, az az ember már mindent tud. A szeretet és a tudás éppen ezért nem egymás ellenségei, épp ellenkezőleg édestestvérek. Ha a szerető ember mindent elvisel, akkor az ilyen ember azt is szeretettel nézi végig, ha kiírtja magát az egész emberiség... sok sikert az ilyen szeretethez.

Végignézni azt, hogy folyik körülöttünk a vér, és ömlik ki az emberek bele, az nem szeretet, az közöny. Leszögezem az elején, hogy aki a politikán keresztül szeretné megérteni az életet, az az ember soha nem fog megérteni semmit. Aki viszont hajlandó megérteni az életet, a politikát is megfogja.

Mindenféle ezobubus tanfolyamokon kínosan ügyelnek arra, hogy a politikát ne érintsék. Mert az olyan ezoterikától idegen dolog. Nekik üzenem, hogy az nem az ezoterikától idegen, hanem tőlük, és az nem egy és ugyanaz. Sokan nem is mernek politizálni, mert félnek, hogy rájuk száll akkor az adóhatóság, vagy más egyéb negatív következményekkel kell szembenézniük. Így aztán ezoterikus magasabb rendű báj mögé rejtve, valójában fosnak attól, hogy ezt a témát érintsék.

Mielőtt arra gondolnál, hogy bármelyik politikai párt mellett szeretnék kardoskodni, természetesen az elején tisztázom, hogy erről szó sincs. Magam is nehezen viselem a politikát, sőt örömmel vettem azt a képet a napokban a neten, ahol a parlamenti ülésterem látható, fölötte egy Windows felirattal: Valóban a kukába kívánja dobni: IGEN vagy nem?

Én is az igenre szavazok, a politika csak arra való, hogy szembefordítsa az embereket, ami az én egységet képviselő gondolatomtól idegen. Mert hogy én is úgy tudom, hogy egyek vagyunk.

Azonban sosem tartottam okos dolognak azt, ha elfordítom a fejem a világnak attól a részétől, ami számomra épp nem szimpatikus. Amivel nem foglalkozom, azt egyszerűen nem akarom elfogadni, de ez a kisebb gond, amit nem akarok elfogadni, azt soha nem is fogom megérteni. Fél szemmel nézni a világot számomra annyi, mint eltenni az agyam egy sötét szegletébe mindazt amit nem szeretek... majd egy szép napon szembesülni azzal, hogy kurvára nyom a szívem, és már 3 antidepit kapkodok be naponta, de nem baj, láttam a titkot, majd bevonzok egy orvost meggyógyít. Nem az a megoldás, hogy nem foglalkozom dolgokkal, hanem az, ha megértem, mért nem kell foglalkoznom bizonyos dolgokkal... és a kettő érezhetően nem egy és ugyanaz.

Szóval mi volt ez a békemenet, és mi vele a gondom. A béke, amire egyébként én is vágyom, önmagában még nem old meg semmit. A béke, és a szeretet édestestvérek... gondolhatnánk, csak hogy ez nem igaz. Létezik szeret nélküli béke is... ennek neve bárgyúság.

Az elmúlt napokban sokan úgy gondolták, joggal csillanhat fel a szemük, mert végre pozitív értékek mentén mozdultak meg emberek. Végre nem ordibálástól volt zajos a főváros, nem folyt a vér, nem tomboltak futball huligánok az utcán. És mindennek a magam részéről én is tudok örülni, örömöm mégsem felhőtlen.

Ez ugyanis, ami ott zajlott, a legkevésbé sem szólt a békéről, sem pedig nemzeti összefogásról.

Kimaradt ugyanis egy fontos gondolat, és ennek a hiányában abban a világban ami épp most változik, még a béke is csak féloldalas fogalom. Ez a fogalom pedig a fejlődés. Az országom egyáltalán nem fejlődik. Mesterségesen fenntartott állapot, hogy még mindig szívnunk kell. Nem egy, és nem két ember zúzott el már Magyarországról azért, mert kitalált volna valami hasznosat, amivel pl. meg lehetne gyógyítani a rákot, vagy találmányának segítségével lecserélhetnénk a méregdrága benzinmeghajtású motorokat, valami olcsóbbra, ami nem vinné el a pénzt az országunkból. Tucatjával mennek el hazájukat szerető emberek, akik lehet, hogy nem feltalálók, csak jól, és szervezetten tudnak dolgozni. Az öreg Stadlert másodszor verték börtönbe, mondván, hogy adócsaló... mondják ezt róla olyan emberek, akik életükben nem dolgoztak, így az adózás fogalmát sem ismerik. Az öreg juhász beteremtett egy stadiont a falu közepébe! Ilyen stadionokat Ausztriában is csak közepesebb méretű városokban láthatsz... és mondom, az öreg a faluba bevitt egy stadiont. Az öreg juhász többet tud az életről, mint az összes politikus a nemzetgazdasági minisztériumban... le is sittelték, és a mai napig ráuszítják az adóhivatalt, a tb-t, a munkaügyi felügyelőket azokra, akik előrelendítenék ennek a népnek az életét. A jelenlegi hatalom irtózik a fejlődéstől. És leszarom, hogy mi a színe, mert tudom, hogy az előző is irtózott tőle. És ennek két egyszerű oka van. Ha az ország amiben élünk fejlődne, akkor rájuk egyszerűen nem lenne szükség, és ami épp ilyen fájdalmas a számukra az az, hogy el kéne ballagniuk dolgozni. Azt pedig, hogy a politikusok munkához való viszonya mennyire gyenge, azt hiszem az elmúlt években megtapasztaltuk.

A jelenlegi hatalom egy dologhoz ért, hogy összefogja a nemzetet saját maga ellen.

Mindeninek szabad akarata van, és mivel nekem is az van, csak annyit mondok minimum félhangosan, most akarják a szeretet, és a béke nevében mosolyogva, önként és dalolva a szakadékba vinni a népemet.

Titok ide, titok oda, tudomásul kell venni valamit. Nem csak az egyénnek vannak vágyai, de minden népnek megvan a maga karmája is. És jó lenne már felismerni, hogy ahogyan a szeretet sem, a népem sem bárgyú.

Van javaslatom azok számára is, akik vérontást akarnak a hazámban. Menjenek el oda, ahol ez minden napos, ahol napjában 3 pokolgép robban fel alaphangon. De van egy javaslatom azoknak is, akik bárgyú birkaként akarják élni az életüket. Vegyék fel az üvegcipőt, és lebegjenek át Amerikába, ami tulajdonképpen halivúd ország. Ott is vannak józan gondolkozású emberek, nem is tudják őket hova tenni. Ébresztő! Hát nem lehet ebben az országban normálisan élni? Itt csak végletekben lehet gondolkozni? Vegyük már észre, hogy ezek a végletek a magyar néptől idegenek. Én se küzdeni nem vagyok hajlandó ez ellen a kormány ellen, sem összefogni vele. Hanem egyszerűen kiröhögöm már amit csinál. Hadakozik Európával ahelyett, hogy szabadjára engedné a fejlődést az országomban. Egy ócska színjáték amit csinálnak, és mindezt annak érdekében, hogy a saját lustaságukat, és primitívségüket igazolják.

A népem ezer éve türelemmel vár arra, hogy újra önmaga lehessen.

A politikusok ideje éppen ezért lejárt... és nem ártana lassan felismerni, hogy a mi népünk mit képvisel a világban!

Címkék:

HozzászólásokOlvaslak titeket,

és el-elgondolkodám.... Csodálatos, általam tisztelt emberekként, úgy el tudtok a szavak erdejében veszni. Szavak... Ablakok vagy falak? Ostorcsapás és nyárí hűsítő zápor, mindez egy-egy mondani valóban...

Ami viszont a Vt és a mi vonzásunkban közös nevező: azok a magunkkal hozott múltbeli emlékképeink. Jelen életkörülményeinkben ezek a számunkra gátakként, akadályokként lépnek fel.

Én azt ÉRZEM, hogy ezektől az emlékektől kell bármilyen technikával megszabadulnunk, hogy mentálisan, önmagunkban tisztákká válhassunk, és, hogy bevonzhassuk azt az életet, amely sajátunk immár.
És milyen az? Jól érezve a bőrünkben magunkat, élhetünk, mint Marci Hevesen.

Jelenlegi életedben, szűk a bundád, és feszengsz gyakran benne....?
( bár ez már most nem illik már rám, csak a példa kedvéért írom, én ugyanis a Hoponoponóval eltudtam érni már egyfajta mentális benső tisztaságot, és remekül érzem magamat a bőrömben, minden körülményemtől függetlenül. Már elmondhatom, hogy körülményeim szolgálnak engemet és nem én őket! Az: az van- ami van! állapotába helyezkedtem, és mindent elfogadok, mindent megköszönök, mindenért hálás vagyok, és pl. kezdődő, kialakuló félben levő nyavalyáimtól úgy szabadítom meg mindennap magamat, hogy elfogadom azokat: szeretettel és békével ELENGEDEM mindet gondolatban. És innentől NEM VESZEM FEL a betegségeimet! Érted? Nem veszem fel. A betegség nem Isteni állapotunk, az a rosszé, a gonoszé. Fájdalmakkal akar kordában tartani, hogy féljek! De én már tanulom az EMLÉKEZÉST az Isteni állapotomra, mert ez az Önismeret egyik célja. Richard Bach írja az Illúziók könyvében, hogy: " Tanulni- annyit tesz, hogy felismered amit régóta tudsz. Tanítani, annyit, hogy emlékeztetsz másokat is arra, tudják ők is ugyanilyen jól. És ezt kell megélni, hogy az élet teljessége begyűrűzhessen a világomba. ) :)))Tudod az ilyen emberektől van

Tudod az ilyen emberektől van hányingerem :(

http://www.thesecret.hu/mi_a_vagyad_most

Nem elég neki egy lakás, hanem egyből kettőt kér. Ráadásul "Nekem" nagy betűvel kéri.

Szép estét :)Jól van Enti,veled jól el

Jól van Enti,veled jól el lehet "beszélgetni":)Szerintem nem csak hogy jól értelmezed,de szerintem mindenki tud mindent:)Bevallom neked,így teljesen 4 szem közt:),hogy nekem is voltak ellenérzéseim a "Titokkal" kapcsolatban.Az önismeret részében szerintem nincs igazad,mert ott is elmondják,hogy csak olyasmit tudsz behívni,ami te vagy,egóból fölösleges nyomni.Ami a féktelenséget illeti,abban van igazságot.Az életnek vannak szabályai,amiket valóban nem lehet figyelmen kívül hagyni.A titok nem vesz figyelembe olyan dolgokat,mint tisztesség,becsület,hanem azt mondja,le van szarva mi a szemlélet,amit el akarsz érni,úgy is eléred,így vagy úgy..na ezzel én sem tudtam azonosulni.Viszont (legalább is számomra) jó hír,hogy a világunk ebben az értelemben is változik.Egy szóval nem állítom,hogy el fog tűnni a Földről,az összes jellemtelen,hazudozó,szarkavaró ember...de ők lesznek sokkal kevesebben,és igen szarul fogják magukat érezni:)ÉS abban a világban (aminek egyébként már itt kopogtatunk az ajtaján) már jól fog esni a vonzás törvénye.
Én legalább is így gondolom:)Érezd jl magad!:)¤

Jól értelmezem?

Fizikális (anyagi) szinten hiányt látok/érzékelek, de ennek ellenére belül a (lelkemben, szellememben, gondolataimban) bőséget érezzek, éljek át?
Nem csak magamnak, hanem mindenkinek :)
Erről szólna a Titok?
Szerintem is, ez valóban működik, mert a képzelet teremtő mágikus erővel bír.
A gond csak az, hogy ehhez piszok nagy önuralom, önismeret, tudás kellene.
Szerintem nagy hiba, hogy a titok tanítok kihagyják az önismeretet, az önmegvalósítás tanítását, és egyből a vágyak fékezetlen kiélésének lehetőségét kínálják.

Szép napot :)Enti! Tudnék mesélni

Enti!
Tudnék mesélni arról,hogy Adminnal nem mindig értettünk egyet a múltban.Nem is szorul a védelmemre,de igaza van.Én is arra jöttem rá,amire már sokan mások,hogy a világ nem csak hogy két pólusú,de igen ellentmondásos.A bőséget éppen a hiány idézi elő.Ha nem szűkölködnénk,nem vágynánk a bőségre.Szerintem is itt a bőség kora,csak még bent,a gondolatainkban,az érzéseinkben.De ahogy bent,úgy kint..viszont mindenhez idő kell.Szerintem 8-10 év,és egy egészen más világban fogunk élni.A fizikai világban van

A fizikai világban van szűkösség is, ez is törvény, és működik. A bőség és a szűkösség nem zárják ki egymást, sőt, nagyon is egyformák. Ha logikusan próbálsz meg gondolkodni, saját magad csapod be. Másrészt meg, ugyanaz a szó egy másik mondatban már mást jelent.

Egyébként nem akarok én segíteni, nem kért meg rá senki. :)Kedves Admin!

"szerencsére még mindig van azért miből várat építeni, és mindig is lesz. a legfőbb érték ugyanis az ember, és bár az is fogy Magyarországon, de szerencsére lassabban mint a pénz :)

Eddig azt hangoztattad, hogy mindenből van bőségesen. Most meg azt írod, hogy fogy a pénz.

Szerintem az lesz a legnagyobb segítség, ha nem segítesz.Lolli,hogy te ismered

Lolli,hogy te ismered Merkabát,és tudod,hogy ő milyen ember az stimt,ebbe én nem fogok beleszólni.De a tények makacs dolgok,vagyis nem vállalja az arcát..hogy mért nem vállalja azt én nem tudhatom,de azt tudom,hogy nálam az a gyávaság jele,és ezen az álláspontomon nem is fogok változtatni:)Csókolom a kezed:)
Tamásszerencsére még mindig van

szerencsére még mindig van azért miből várat építeni, és mindig is lesz. a legfőbb érték ugyanis az ember, és bár az is fogy Magyarországon, de szerencsére lassabban mint a pénz :) úgyhogy lesz még itt szép jövő, csak az emberek nagy részének önmagára kéne találnia végre. de ezt is türelmesen kivárjuk, illetve ahol tudjuk segítjük. de ezt erőltetni nem lehet, vagy jön magától vagy késik ;)

ui: azért a többes szám, mert ezt nem csak saját nevemben mondhatom el, hanem nagyon sok ismerősön dolgozik ezen :) és egyre többen leszünk...

Bár nem szorul védelemre, de Merkaba téll'eg egy jó fej pasi... akiről nem tudom, elképzelni, hogy bef'sna, amikor adja épp saját magát... én úgy látom kissé gúnyolódott itt... :D
/Puszi! Az éterbe bele! Neked!/
Ami meg most történik az országban annak már megittuk a levét.
Eltűnt az iparunk, minden olyan érték amire építhetnénk.
És sz'rból mostanság nehezen lehet várat építeni... ez van.Barika,vállald fel az arcod

Barika,vállald fel az arcod úgy írjál..nem azért,mert attól lesz eszed,csak akkor jól áll:)Kedves Ugyanaz! A szófosás

Kedves Ugyanaz! A szófosás ideje lejárt! Megvetted már a lovat, az ekét, amivel megszántod a földedet?
Vagy azt képzeled, hogy a földművelő paraszt a pofázásodért cserébe kenyeret ad neked?Köszönöm szépen Merkaba,házam

Köszönöm szépen Merkaba,házam népének nevében is,így átadhatom neked a manók,a tündérek,és még koboldok üzenetét is (mer hogy ők is az én kis házam népe...na hagyjuk)..szóval ők is azt üzenik neked,hogy ideje lenne felvállalnod az arcodat,és nem rajzfigura mögé bújva írogatni.De tény,hogy szabad akarat van,és ha fosol ettől,akkor te így járták:)Vedd úgy,hogy vállon veregettelek:)Szeva:):))

Sokszor , sokak, sokatmondó írásait fírtatva , igaz közülük csak oly kevés , ezobubus szerepkörben tettszelegni is tévedés . Mi hát mi igaz és melyik a hamis fény ?, önmagad csöndjében a tétlenség is csak kósza vak remény .
Gazdagnak lenni nem egy erény , úgy élni ahogyan azt magamnak is kivánnám az egy felemelő élet költemény .

Szeretettel , tettrekészséggel, áldással tisztelettel hittel kívánok áldást neked és házad népének :) Merkaba