Hol lakik a jó isten?

Az idők során azzal kellett szembesülnöm, hogy a Titok oldal, az eltérő véleményeket nem tolerálja. A vonzás törvényét helytelenül, vagy éppen szándékosan félreértelmezi. Az olyan írásokat, amelyek nem egyeznek az adminisztrátor (ok) véleményével, egyszerűen törli. Pedig a vonzás törvénye világosan kimondja, hogy minden, ami az életedben történt te vonzottál be magadnak. Következésképpen, nem vállalják a felelősséget, hanem elfordítják a fejüket az igazságtól. Éppen ezért az oldal manipulált, vagy azzá vált az idők során.

Ezért minden írásomat töröltem….gondoltam,így mindenkinek egyszerűbb:)

Címkék:

Hozzászólások.

.Hát komolyan

Keisla, szóról szóra ezt érzem én is.

Különben is, semmire sincs végső bizonyíték. Egyszer olvastam egy könyvet, ami arról szólt, hogy a tudomány is úgy van összerakva, hogy kutatgatnak, vizsgálgatnak, de akármeddig is jutnak, MINDIG marad egy pici sötét folt, mindegy milyen tudományágról beszélünk, amikor valamit feltételeznek. Ezt tudósok mondják ki, és nemteljességi tételnek hívják.
Semmire sincs végső bizonyíték.
Elgondolkodtam azon, hogy például mi lenne az a bizonyíték, amitől tényleg biztosra lehetne venni, hogy Isten létezik. Amitől mindenki meggyőződne róla. És persze, hogy nincs (persze nem is kell, hogy legyen, belém ne kössön valaki :)) ). Mert ha egy ateistának személyesen megjelenne Isten, és elmagyarázná az ő létezését, az ateista tuti azt mondaná utána, hogy csak képzelődött.

Magyarul: abban hiszek, amiben akarok, a hitem alapjait szimpátia alapján választom ki (ez tetszik, az nem, ezzel tudok azonosulni, azzal meg nem), hiszek benne, boldog vagyok vele, és nem képzelem, hogy az a végső igazság.Hát, nem tudom:))

Én meg egyre inkább úgy érzem, hogy mindenki át van verve:))) Lehet, hogy saját maga által, de akkor is.

Mert ugye lássuk csak!

Régen az a divat járta, hogy élj úgy, ahogyan Isten elvárja, különben megharagszik rád, és megnézheted magad. Szóval ha valamit nem jól teszel, te vagy a hibás, amiért szívsz. Aztán majd ha feldobod a talpad, a Mennyben már minden jó lesz.

Most, az "új divat" azt mondja, azt csinálsz, amit akarsz, de ha valami nem tetszik, te vagy a hibás, valami benned nem jó. Ha majd jó lesz benned minden, akkor a Mennyben érezheted magad. Szerintem ez ugyanaz, pepitában:))

Sokan szidják a tévét, meg hogy a birkák ott ülnek előtte, és nem gondolkodnak. De mások meg itt ülnek a net előtt, és olyan hülyeségeken vitáznak, marakodnak, hogy csak na. Ez most mivel jobb???? Ez nem figyelem elterelés???

Okosak ezek a buddhista tanítók, úgyhogy én már semmiben sem hiszek, mert végiggondoltam:))

"Tudja, mire jutottam kilenc év után? A tudatlanság áldásos":)))Látom itt egyre többen

jól érzik magukat a bőrükben. Helyes.am felebarát

am felebarát nő?????:D:D:D:D....Parancs értettem pap

Parancs értettem pap elvtárs:):)elnezest, tevedtem

Elnezest, tevedtem Ugyanaz!

A multkori beszelgetesunk ota mintha fejlodtel volna, de ugy latszik, tevedtem. Ez a rovid ido csak arra volt eleg neked, hogy osszeszedd magad es ujra irogass.

Szerinted miert van az, hogy ha um. sarokba szorulsz egy beszelgetesben, akkor villamgyorsan atcsapsz vulgarizmusba?
Miert nem jossz inkabb egy epkezlab gondolattal ahelyett, hogy "ferfiassagod" utan kapkodsz?
Ha a komminikacioval van gondod, az a torokcsakrat erinti.
Keress egy jo szakembert.

Minden jot!ja

mind a hét fejedreén csak hétfőnként:):)

én csak hétfőnként:):)ha így áll a dolog, akkor

ha így áll a dolog, akkor minden ember vallásos :DDDIgen,de abban nem ő

Igen,de abban nem ő szerepel:):)..most egyébként kidumálunk hátad mögött kvízkérdés,tudod,ahogy a vallásos emberek szoktak másokat:):)Akkor jó a fantáziád :D:D:D

Akkor jó a fantáziád :D:D:Ddu. 4 óta

du. 4 óta folyamatosan:):):):)én is vigyorgok:)

Biztos jól teremtesz, hogy már most érzed is:)

:DDDKvízkérdés,én mosolyogva

*************** moderálva ***************Na de még eszembe jutott egy

Na de még eszembe jutott egy hasonlat, ezt is leírom.

Ahhoz hasonlíthatnánk ezt az egészet, mintha Te, Zarándok leülnél egy számítógép elé és megalkotnál egy saját elképzeléseden alapuló virtuális világot. Ehhez létrehozol egy szerkezetet, amin keresztül tökéletes 3 dimenziósan érzékeled az egészet.
Ezt használva, annyira azonosulsz ezzel az általad teremtett világgal, hogy elfelejted, hogy te alkottad. Majd félelmedben, tudatlanságodban, a forrásodtól való kapcsolatvesztés okán, elkezdesz a teremtett valóságodban teremteni különböző megoldásokat a félelmeidre, biztonságosságot létrehozni és így tovább. És keresed az igazságot, ha teneked nem megy, akkor odaadod a jogot másnak, akit szintén te alkottál, hogy ő alkossa meg az ő elképzelései szerint az igazságot. De ez is egy tudatát vesztő lény csak, aki szintén bizonytalan és csak feltételezget.

Na ezért helyeslem azt amit írtál, hogy a láthatóból lehet következtetni a láthatatlanra.
"A nem látható dolgok tudhatóak, ha a láthatóakat értelmesen vizsgálod."
- Itt az értelemnek már nincs szerepe. Így hát nem értelmesen kell vizsgálni, hanem nyitottan.

Ezért tudtam ezt most ilyen érthető példában megfogalmazni. Hálásan köszönöm neked."Valóban a valóságnak csak

"Valóban a valóságnak csak egy szelete a látható, fizikailag érzékelhető."

- Mindvégig erről beszéltem. :)

"Azonban a láthatatlan dolgok létezésére a láthatóakból lehet következtetni!"

- Ezt egy kis is szócskával kiegészíteném: Azonban a láthatatlan dolgok létezésére a láthatóakból IS lehet következtetni. Úgy gondolom, nem a vagy-vagy világában élünk, hanem az Is-Is világában.

"Példa erre az, hogy Istent nem látod, de tudhatsz a létezéséről, mivel az általad szemlélt környezet arra enged következtetni, hogy nem lehet a véletlen műve. Mint ahogy egy olyan személyes és hihetetlenül komplex lény, mint az ember, nem alakulhatott ki csak úgy véletlenül."

- Tudom, hogy létezik egy olyan valami, vagy valaki, akit az hívő emberek istenként kezelnek. Csakhogy véleményem az, hogy ez nem isten.

- Tényleg nem a véletlené. Ezt soha sem fogadtam el senkitől. Vagyis azt hogy véletlen volna. A nagy BádáBumm :)
- Azzal is egyet értek, hogy az ember nem alakult ki véletlen. Létrehozták. De ez is csak érzelmek és érzékek hatása. Valójában nincs ember. Korlátozott elmébe zárt tudatosság van, ami programozva van erre a fizikai érzékelésre. Virtuális az egész. Mindenki egyénileg létező tudatosság, de mint fizikai lény, csak egy program. Mint a számítógép merevlemezén (agyán, elméjén) lévő embert ábrázoló kép. Érzékelhető, de nem valós. Csak érzék.
Aki létrehozta ezt a programozottságot, nevezzük istennek. Legalább is eddig ez derült ki tőled is és sokaktól még. De az a pláne ebben, hogy mivel tőlünk sokkal fejlettebb lény alkotta ezt a fizikait, így nagy hatalmúnak tekintjük, istennek. Ám véleményem az, hogy koránt sem ő a mi istenünk.
Ezért ő nem isten.
Valójában mi, mint végtelen tudatosság hoztuk létre az emberi érzékelést, és feledvén létezésünk eredetét, kiadtuk a kezünkből a szabadság és tudatosság jogát. Magyarul ma is ugyan azt a játékot játsszuk. Mindig másnak adjuk a jogot, hogy keresse meg, derítse ki az igazságot, oldja meg, stb.
Jelenleg is mindent mi magunk teremtünk. Csakhogy, félelem vezérelte úton. Ami a jelen tagadásából ered. Ez a dualitás lényege. Így amikor azt mondom, hogy gazdag akarok lenni, meg kell magamtól, hogy tagadjam a szegénységet. A fizikában mindennek van ellentétes pólusa. Pozitív és negatív. Ez hozza létre isten vs. sátán hitet is. Istenre, mint tőlem függetlennek vélt teremtőre azért van szüksége az "embernek", mert nem tudja, hogy ő saját maga a teremtő. Képességének hiányában megteremti a megmentőjét. De ez csak akkor jön létre, ha megtagadod a támadódat. Támadót pedig akkor teremtesz, ha félsz. Félni pedig akkor félsz, ha nem tudod, hogy végtelen, halhatatlan és szabad vagy. Rendelkezel végtelen képességgel, amivel bármit létrehozhatsz. Forráskapcsolat hiányától van ez az egész.

A biblia által leírt isten nem a megmentőnk. Mi magunk vagyunk az Istenek és csak saját magunkat menthetjük meg. Senki nem fog soha eljönni és megmentőt játszani. Aki ezt mondja vagy teszi, attól menekülj amilyen messzire csak tudsz. Még akkor is, ha jézusnak tetteti magát. El fog jönni az az idő, amikor különös képességekkel rendelkező emberek fogják magukat megmentőnek kikiáltani. van aki azt fogja mondani, ő isten emberi alakban. van aki jézusnak fogja magát mondani és így tovább. Aki megmentőt játszik, az a saját félelmei elől menekülő tudatlan lény. És e nincs másként az fizikai életnek nevezett létezésen túl sem.

A tudatosság létrehozása a lényeg. Ehhez tágítani kell az érzékelés határait. Máskülönben szűk keresztmetszeten át tudod csak, azaz korlátoltan érzékelni a létezést. A halnak az óceán jelenti a világot. De te, egy tágabb látószögben tudod, hogy nem csak annyi a világ. De a halnak ezt magyarázhatod addig, amíg ki nem halászod.
Ezt jelenti az igazi halál. Amikor a hülyeség lehullik és átveszi helyét a szabadság. A végtelen szabadság.

Ennyi tellett tőlem. De köszönöm hogy leírhattam gondolataimat.

Minden jót.Végső ok = ősPuna elméletMindenki életének ez a célja

csak néhányan még nem jutottak el odáig, hogy tudatosuljon bennük.

Ja persze kivéve a mazohistákat.
Persze ők akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha nem érzik jól magukat:-)
Körülbelül ilyenek a Zombi Jézus hívők is.
Ezért igazából ez lenne a vallásuk kifejező neve:

Elbaltázták a Megváltást, Bűnös Maradtam, Önmarcangoló KörAkkor az életed célja az,

Akkor az életed célja az, hogy jól érezd magad?Azt gondoltam mindent tudsz

legalább is úgy illene:-)

- ember vagyok
- érezd jól magad a bőrödbenKedves Ige! Számodra mit

Kedves Ige!

Számodra mit jelent embernek lenni?
Szerinted mi az életed célja, miért élsz ezen a földön?Definiciók

definíció;
Valami legfőbb ismérveinek a megadása, ami által össze nem téveszthetővé válik más egyéb dolgokkal.

logika;
A logika azon módszereknek és elveknek a tudománya, amellyel megkülönböztethető a jó (helyes) gondolkodás, ill. érvelés a rossztól (a helytelentől). forrás:http://www.scientia.hu/ Saját megfogalmazásom: A logika ok és okozati rendszerek önellentmondás mentes és működő modelljét megadó eljárás.

vallás:
Amikor az egyén vagy egy csoport föléhelyezi az egyéni meggyőződését és érzelmeit, a logikus és racionális dolgoknak. Másként fogalmazva a vallás nem más mint egy illogikusan rendezett világnézeti, életviteli és erkölcsi rendszer.

egyház;
Röviden úgy is mondhatjuk, hogy intézményesült vallás. (a hit adószedője) Hazánkban ma már ez egy jogi szervezeti forma neve is.

Isten;
egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, érzelemtípus, amivel a világ és az élet keletkezését, felépítését, működését próbálják meg elképzelten és logikátlanul magyarázni, illetve élethelyzeteikre keresnek megoldást általa.

szeretet:
Egy emberi érzés, amely által az egyik ember segítőkészebb és elnézőbb a másikkal szemben, mit egyébként más emberekkel.

pokol:
Olyan buta emberek ijesztgetésére szolgáló mítoszmese hely, akik olyan buták, hogy hisznek benne.

semmi;
Egy speciális mennyiségjelző szó, amely azt fejezi ki, ha valamiből, valamilyen körülmények között nem található meg kimutatható mennyiség. Önmagában használva értelmetlen és zagyva, amit egy elmebetegség gyanus Heidegger nevű filozófus próbált meg beetetni a jónéppel a "Semmi" írásmóddal. Ő a nagy kezdőbetüs semmivel jelölte a nemlétezők összeségét, ami meg akinek van egy kis gógyija belátja, hogy zagyvaság.

létezés;
elsősorban filozófiai fogalom. Több álláspont szerint minden létezik, amiről tudomásunk van, míg mások a létezésen a konkrét fizikai, jelen időben való történést értik.Problémák a fogalom körül:1.Nincs pontosan definiálva az adott dolog, aminek a létezéséről döntést kellene hozni. 2.Nincs pontosan definiálva a hely, vagy a környezet, ahol az adott dolog létezését vizsgálnunk kellene. 3.Nincs pontosan definiálva a létezési forma. 4.Nincs pontosan definiálva az időintervallum, amiben a létezést vizsgálni kellene
Ezen dolgok pontos tisztázása és megadása nélkül értelmetlenség tudományos, vagy logikai alapokon vitázni, bárminek a létéről, vagy nem létéről. Az addig a szójátékok és látszatállítások értelmetlen világa.

lélek;
egy művészeti kifejezésmód, metafora egy adott egyén, vagy esetleg csoport érzelmi, értelmi és viselkedési formájának a leírására.

mindenség;
csak egy szó, mégpedig egy absztrakció. Önmagában értelmesen nem is létezhet meghatározásként. Tehát hozzá kell mindig tenni, hogy miből és milyen halmazon belül minden. Mint például minden gépkocsi magyarországból. Nem véletlenül nem létezhet a matematikában szuperhalmaz. Tehát olyan halmaz, amely magába foglalja az összes halmazt. Hiszen az összes halmazt nem vehetjük már körbe még egy halmazzal, mert közben elfogytak a rendelkezésre álló halmazok. A legnagyobb szám sem létezik csak absztakcióként, hiszen senki sem tud olyan számot mondani, amihez én ne tudnék egyet még hozzáadni.Kedves Én! Már nem is vagyunk

Kedves Én!

Már nem is vagyunk olyan messze egymás véleményétől!:-)
Valóban a valóságnak csak egy szelete a látható, fizikailag érzékelhető.
Azonban a láthatatlan dolgok létezésére a láthatóakból lehet következtetni!
Példa erre az, hogy Istent nem látod, de tudhatsz a létezéséről, mivel az általad szemlélt környezet arra enged következtetni, hogy nem lehet a véletlen műve. Mint ahogy egy olyan személyes és hihetetlenül komplex lény, mint az ember, nem alakulhatott ki csak úgy véletlenül.
A nem látható dolgok tudhatóak, ha a láthatóakat értelmesen vizsgálod.Hogyne értenélek. Nagyon is.

Hogyne értenélek. Nagyon is. És nem is csalódtam benned. Ezt is gondoltam, hogy fogod írni.

Csak én nem így definiálom a valóságot. A te definíciód a fizikai világra korlátozódik, az enyém nem.

Szóval Én nem valóságnak hívom ezt, amit az öt érzékszervvel felfogok, hanem fizikai érzékelésnek. De ez nem a valóság. A korlátolt elme világa, amiből egyesek nem bírnak kiszakadni, mert annyira azonosulnak vele.

Ezért nem értesz engem, amikor leírok valamit. Nem tudsz, és van, hogy nem is akarsz. Mintha félnél tőlem. Azt gondolom, ez van a háttérben.A valóság definiálását te

A valóság definiálását te magad is elvégezheted, kedves Én!

Csípj egyet a karodba és fájni fog. Ugorj le egy magas épületről és összetöröd magad. Próbálj meginni egy forró teát...
Ugye értjük egymást? :-)Zarándok definiáld akkor

Zarándok definiáld akkor ezzel a valóságot is kérlek, mert ez így csak üres definíció.

Véletlenül nem létezésünk végső okát akartál írni? Bár ez sem lenne okés, mivel a létezés nem lehet ok egy létezésben.Egy terv mindig célt hoz

Egy terv mindig célt hoz létre. Igaz.
Csak a célt is meg kéne vizsgálni nem?

A célt pedig szándék hozza létre.
Ha van egy szándékod, a többit kizárod.
Ez a földinek nevezett világ csakis duális szándékokra korlátozódik. Egy végtelen isten ilyet nem tenne. Mivel végtelen, nem hoz létre korlátot.

Mivel ez a dualitás világára korlátozódik, így ez az isten, aki ezt a világot teremtette, nem lakhat máshol, mint egy űrhajón, és már összeszarta magát rajtunk a röhögéstől, hogy mekkora rehabos egy banda, hogy még mindig nem ismerte fel, hogy egy nagy kamuban él és ezt a kamut isteníti. :) De m jól érezzük magunkat mellettük, mert forrásunk, istenünk. Szent ég mekkora ostobaság.

Zarándok, neked igazad van. Kétség sem fér mellé, hogy az általad kutatott biblia igazat ír. Ezzel nem is ez a probléma, hanem az, hogy félrevezet és eltakarja a szemedet. Olyanban hiszel, ami csak erre a fizikai érzéksíkra korlátozódik. De azon nem gondolkodtál még, hogy ez nem minden? Ez csak egy tűhegynyi ponton át való érzékelés egy módja.

Ezért ez a keresztény isten létezik, és célja, hogy hülyén tartsa az embertudatba rekedt Végtelen Tudatot. Na ezért nem tudsz a céljáról semmit, ezért zavaros ez az egész, és ezért van, hogy csak hiszed, de nem tudod.Kedves Ugyanaz

Bekesseg kedves Ugyanaz!

Nem varja el toled senki sem, hogy a 'duh/harag' feladatot meg ma megoldjad.:)
Rajtad mulik, mennyi idot vesz igenybe!

Sok sikert!Isten definíciója: a

Isten definíciója: a valóságunk végső Oka.