Az Élet dolgai.....

farkasokEgyszer, egy idősebb Cherokee benszülött amerikai így tanította az unokáit az élet dolgairól:
"Harc dúl bennem... egy szörnyű háborúskodás két farkas között.
Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irígységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget, a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyránt, a hazugságokat, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.

A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést, a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot, a barátságot, a bátorságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületet és a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.
Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben."

A gyerekek pár pilanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte a nagyapját:
"Melyik farkas fog győzni?"

Az öreg Cherokee egyszerűen ezt felelte: "Az, amelyiket táplálod."

HozzászólásokKedves TISZAVIRÁG!

A harc nélküli győzelem egyik lehetséges verziója, hogy az "ellenfél" energiája elől kitérsz: így "ő" a saját lendületével távolodik olyan gyorsan Tőled, mint amilyen erővel "ütött" volna.
Egyszerűen nem veszed fel a rezgését, nem kerülsz kontaktusba a rezgésével...Néhány távolkeleti harcművészet is ezzel dolgozik. Szerintem csodálatos!

Ez számomra pl. nagyon nehéz, de gyakorlom. :) (Szerencsére már kevés ilyen alkalom adódik!)
pl. azon gyakorlok, ha mögöttem egy agresszor vezető akar "lenyomni" az útról...

Ugye Ti Mindannyian nagyon türelmesen vezettek?

megtapasztaltátok már, hogy a másik ember negatív energiamezője tud hatni telefonon, vagy akár méterekkel odébbról egy másik autóból? Én ilyenkor a béke legyen veled formulát alkalmazom, néha sikerrel, néha kevésbé. De ha esetleg az nem jut eszembe, akkor is NAGYONNAGYONNAGYON figyelek magamra, hogy a régi energiák még csak a kislábujjukat se tegyék a közelembe! (régebben ilyen eseteknél már nagyon feszült lettem, egyszerűen hagytam, hogy beszippantson a másik lélek negatív örvénye.)
Most már megyek alukálni, jó éjszakát!
edeimanóKedves Huncutjanyka!

Ez a történet évek óta a kedvenceim egyike! Örülök, hogy Te is megosztod másokkal! :)
jó éjszakát Neked!
erdeimanóJin-jang

Fehér-fekete
Kint-bent
Fent-lent
Férfi-nő
Fény-sötétség(fényhiány:))
és még sorolhatnánk ugye?:)
A lényeg az egyensúly.
"Fedezd fel a végleteket,hogy értsd és élvezd az arany középutat!"
Dindus

Felismertem Magamat Benned!Ez Csodálatos.Végre emlékeztem,amit tudtam rég.......Én meg azon gondolkodtam

Én meg azon gondolkodtam hogy egyfarkas létezik csak ketté hasította önmagát :)
A végén egy farkas marad meg az igaz, de nézzétek milyen szeretettel fordul a fehér farkas a fekete felé. Mintha azt mondaná, én akkor is szeretlek ha te gyűlölködsz. A fekete nem fog meghalni a harc során, csak azonosul a fehérrel, szerintemNagyon tetszik :)

nekem is :) azon gondolkozom, hogy ezt a képet kinyomtatom és kiteszem a falra, hogy mindig jusson eszembe, mikor a rossz érzés elindul bennem, hogy ha azt táplálom, akkor melyik farkas is fog győzni.
Köszönöm huncutjanyka :)
Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)most nehéz

most nehéz táplálnom,4napja mindig van valami...PetyoJó reggelt Huncutjanyka!

Tetszik az indián meséd! És milyen döbbenetesen, egyszerüen igaz. Köszi, hogy elmesélted nekünk! Gyönyörü szép napsütéses, madárcsiripelős reggelt kívánok Neked és Mindannyiunknak! szeretettel: JuditNem ismertem

Nem ismertem,de nagyon kedves.

HARC NÉLKÜL LEHET GYŐZNI???

Mit gondoltok.

TiszavirágNagyon jóóóóóóó

Nagyon tetszik ez a kis tanmese, az öreg indián a zsigereiben hordozza a TITKOT. Remek hasonlat a gondolat-farkas, addig kell éheztetnünk a negatív gondolatokat, amíg éhen nem halnak, másrészről pedig gondoskodni arról, hogy jól megtömjük a pozitív gondolatok bendőjét, mert csak így nyerhetik meg nekünk a csatát. Nagyon jóóóóóó !!!! Köszi huncutjanyka, szép estét neked ! Üdv vizonto5