Kecske éve

Asztrológiai előrejelzés 2015-re /Joó Violetta/

A kínai asztrológia szerinti Kecske évének megfelelő karma (negatív szellemiség és az azt feloldandó életfeladatok) a káldeusi asztrológiában a Bak jegyének felel meg. Az emberek életében a Bak erőterével és uralkodó bolygójával, a Szaturnusz által jelölt őserővel való kapcsolatot a földi – tehát a nemzeti, egészen pontosan az állami törvények, a közösségi életre vonatkozó szabályozások (területi határok, jogi határok), továbbá a lelkiismeret, az egyetemes törvények ismerete, a felelősségtudat - felelősségek, a hosszú távú következményekben való gondolkodás – a tanulságlevonás szellemi-gyakorlati tevékenységei és folyamatai jelentik elsősorban. Tovább »

Közeledik a Kecske éve

Van egy jó hírem, meg egy rossz. Melyikkel kezdjem?

Igazából egyik sem rossz, csak az idősebb kínaiak egy kicsit babonásak, s nem nagyon szívlelik a Kecske évét, főleg gyermekáldás tekintetében.

Si jang csiu pu csüan, vagyis a Kecske évében születettek közül tízből kilenc szenvedni fog – tartja az ősi kínai mondás. Valószínű, hogy ennek a hatása érződik még manapság is, mert sokan gondolják úgy, hogy a 12 állatégövi jegyből csakis a Kecske az, amelyik szerencsétlen, és ezért, ha lehet, szeretnék előre megelőzni a bajt. Tovább »