Az Elfogadás Művészete

elfogadás művészeteAhogy egyre több forrásból próbálom megérteni a Vonzás törvényét, egyre közelebbinek látom a fényt az alagút végén. A Titok film és könyv bevezetőnek, kedvcsinálónak jó, de teljes útmutatásnak kevés. Abból gondolom, hogy sok nyitott kérdés maradt bennem, amikre más forrásokból kapok választ.
Az egyik bejegyzésemben http://www.thesecret.hu/node/6364 kérdeztem, hogy mi van akkor ha az egyik azt akarja, hogy lejjebb menjen a svájci frank, a másik pedig azt, hogy feljebb.
Azóta értem, hogy mi az Elfogadás Művészete, és megosztom Veletek, hátha segíthetek vele.
"Amikor megértitek ezeket a hatalmas Univerzális Törvényeket, nem érzitek többé szükségét falaknak, barikádoknak, hadseregeknek vagy börtönöknek; mert megértitek, hogy szabadon megteremthetitek a világotokat olyannak, amilyennek akarjátok, miközben mások is megteremtik a világukat olyannak, amilyennek választják, és választásaik nem fenyegetnek benneteket. E tudás nélkül nem élvezhetitek abszolút szabadságotokat."
Esther és Jerry Hicks: A vonzás törvénye
Mit jelent ez? Nekem nem kell foglalkoznom a frank helyzetével. Nem kell, hogy az élettapasztalatom legyen, még akkor sem, ha teszem azt éppen havi 80ezer forintos deviza-hitelem van. A frank helyzetét nem én teremtem. Nem kell, hogy ez a tapasztalat negatív érzésekkel töltsön el. Ha abba az irányba indítok gondolatot, hogy anyagi jólétben élek, nincsenek megélhetési gondjaim, és nincsenek hitel visszafizetési nehézségeim, akkor nem számít, hogy a frank éppen hogy áll.
Ha tudatosan figyelek a Belső Útmutató Rendszeremre, akkor észrevettem volna, hogy a kis csengő jelez, amikor a frankra összpontosítok, hiszen érzem a negatív érzelmet ezzel kapcsolatban.
Másik példa: Ha tudatosan nem fordítunk érzelmekkel teli figyelmet például arra, hogy sötétben leüthetnek az utcán, és ez a gondolat nem foglalkoztat minket, mert vannak sokkal jobb teremtő gondolataink, akkor biztosan nem fogjuk ezt a tapasztalatot megélni. Meg kell tanulnunk a Tudatos Teremtés Tudományát és az Elfogadás művészetét, így elkerülve a véletlenszerű rossz teremtést.
Ajánlom mindenkinek Esther, Jerry és Abraham tanításait

HozzászólásokKedves Zollerke!

A szótár jó ötlet! Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy létezik olyan, hogy mögöttes gondolat... ott mélyen, legbellül...ahoz nem csak szótár fog kelleni, inkább a lényed szilárdabb eltökéltsége és elhatározása a vágyaid felé.Az elfogadás számomra azt jelenti:lehet, hogy nem értek veled

csenge333
egyet, sőt lehet, hogy téged sem értelek, illetve a cselekedeteidet, de elfogadom, elfogadlak és nem török pálcát feletted./Lehet, én másként csinálnám, másként gondolnám, de nem vagyok a te helyzetedben, így tanácsot sem adnék adott esetben...Vagyis:elfogadlak úgy, ahogy vagy.............Tanulni, tanulni, tanulni

Kedves Puppy, kedves Többiek!

Véleményem szerint a tudatos teremtés is egy tanulási folyamat végeredménye kell legyen. Nekem most úgy tűnik, hogy ebben a folyamatban a Byrne féle titok olyan, mint egy nyílt nap valamelyik egyetemre. Megnézzük, igen tetszik, beiratkozunk és jöhet a tanulás. Jöhetnek a Hicks könyvek, Gray, Joe Vitale, Napoleon Hill, a Titkos Négyes tanfolyama...
Közben persze elengedhetetlen a gyakorlat, ahhoz hogy a tudatos teremtés és az Elfogadás művészete készséggé váljon életünkben.
Én most nekiláttam egy titkos szótár fejlesztésére, melyben keresem a negatív tartalmú kifejezések pozitív ellentétét, hogy gondolataink még tisztábbak lehessenek (pl.: hiba - pontosság; aggódik - bizakodik). ha lesznek eredményeim megosztom majd.
minden jót! - zollerke
http://zollerke.wordpress.com