Energiák égen és földön

energiaTudatában kell lennünk, hogy minden, ami volt, van és lesz, pusztán energia; tiszta, fehér, minden cimkétől és kategóriától mentes.

Minden, ami körülvesz minket, színtiszta energia. Az energia különböző rezgései azok, amik a fizikai és tapasztalati világot létrehozzák.

Úgy képzelem el a fizikai világot, mint egy hangszert. Ha egy hangszeren egy húrt megpendítünk, vagy egy dobra ráütünk, az ezen a hangszeren levő összes többi húr, vagy felület szintén rezonálni kezd a saját frekvenciáján. Ezek a frekvenciák aztán összeadódnak, erősítik-gyengítik egymást, míg a végeredmény a csak arra a hangszerre jellemző hangzás lesz. Így képzelem a világot is. Mindannyian különböző rezgésekből állunk, ami rezgések tovaterjednek, és beleütköznek más emberek által sugárzott rezgésekbe, ezáltal létrehozva a fizikai világ tapasztalatát. A gondolat, az érzés szintén rezgés, az energia rezgése, ugyanúgy, ahogy a kocsi, a - már elnézést - kutyaszar az utcán, vagy a pénz, ami áramlik egyik helyről a másikra, ami helyek szintén rezgések. Minden ugyanabból az energiából áll. A rezgés pedig nem magasabb, vagy alacsonyabb, csak más.
Ha az előbb a frekvenciát mondtam: az ember, amikor fütyül, szép szinuszhullámmal lehet leírni a tiszta fütty hullámtulajdonságait (régen a monoszkópok alatt is eza fütty szólt). Ha egy reszelőt végighúzunk egy fém felületen, ugyanazt a frekvenciát el lehet érni, mint az emberi fütty frekvenciája. A hangzás mégis teljesen más lesz. Nem azért, mert magasabb, vagy alacsonyabb a rezgés, hanem mert más a formája.
Ezért feleslegesnek tartom azon mesterkedni, hogy "megemelem a rezgésszintemet", vagy "én magasabb rezgésű vagyok". Ebben megint tetten érem az ember alapvető törekvését a mások fölé helyezkedésre. Azt kéne megértenünk, hogy egy rezgés frekvenciája a rezgésnek mindössze egyetlen, és nem is meghatározó tulajdonsága. Ki mondhatná, hogy a hegedű hangja MÁS, ha egy másik húrt fogunk le? A hegedű hangja mindig ugyanolyan. De össze nem lehet téveszteni a zongora ugyanolyan hangmagasságú billentyűjének leütésével. Mert nem a frekvencia a meghatározó, nem a rezgés szintje, hanem a formája. És azt sem mondhatom, hogy a zongora jobb, vagy rosszabb hangszer, mint a hegedű. Egyszerűen csak más. És egyik a másik nélkül nem zenekar.

Hogy miért is kezdtem el ezt leírni?

Sokan azt hiszik, pénzt, ajándékot, anyagi dolgokat kérni / kapni "alacsonyabb" rezgés, mint ha szeretetet, törődést, egy "köszönöm"-öt adunk. Hogy ha én segítséget adok, akkor nem kérhetnek ellenszolgáltatásként pénzt, különben az már nem segítség. Ez - csakúgy, mint oly sok minden - nem más, mint megcimkézése a dolgoknak. Én megadom Neked, amire szükséged van (törődés, ötlet, szeretet, gyógyító energia), és cserébe kapok valamit, amire nekem van szükségem (köszönet, hála, pénz, ajándék). Energiáért energiát cserébe. Pszichológiailag bizonyított, hogy az "ingyen" szolgáltatás kisebb értéket képvisel a szolgáltatást igénybe vevő szemében, mint a valamiféle ellenszolgáltatásért igénybe vett.

Egyszer, lehet vagy 10 éve, egy barátnőm neve napja közeledett, és én teljesen le voltam égve. Mindenképpen szerettem volna valami ajándékot adni neki, olyan jó lett volna. Egyik reggel, épp egy nappal a neves nap előtt, a zebrán átmenve egy karórát találtam. Tökéletes állapotban, aranyozott - de legalábbis aranyszínű - szíjjal. A tökéletes ajándék.
Akkoriban sokan azt mondták, hogy ejnye, de hát ez csökkenti az ajándék értékét. Felületesen szemlélve talán igen.
De ha a mélyére ásunk? Kisugároztam az Univerzumnak a kérésemet: hagy adjak valami ajándékot. Az, hogy az Univerzum most pénzt küld nekem, amiből tudok venni egy órát, vagy egy órát küld nekem, mit is változtat a dolgon? Miben más a teremtésem egyik, illetve másik esetben? Sőt! Ha pénzt küldött volna, valószínűleg elköltöm fennálló adósságom törlesztésére, vagy veszek belőle ebédet. Nem! Uni tudta,hogy órát kell küldenie.

Ezért, azóta, nem teszek különbséget az energiák között. Ha energiát kapok, energiát adok. Hogy milyen rezgéshullámban, az kizárólag a "tranzakcióban" részt vevő felek határozzák meg. És nem lesz sem kevesebb, sem más az adott tranzakció. És hogy mások milyen cimkét aggatnak rá, szintén nem kell, hogy befolyásoljon minket.

És Te, aki azt hiszed, az ellenszolgáltatás megmásítja az alap szolgáltatás mibenlétét, a rezgéseknek csak egy kis szeletét veszed észre. Csak azt, amit előítéleted látni hagy. Azt a szegletét, amiben az anyagi világ semmiképp nem lehet azonos a spirituális világgal. Lásd az egészet, és lásd, hogy a jó és rossz ugyanannak a tökéletesnek a két megnyilvánulás. Hogy az anyag és a szellem ugyanabban a világban létezik, és - Einstein óta tudjuk - felcserélhetőek egymással minden további nélkül.

Láss, szeress, fogadj be. És ne itélkezz semmi fölött, mert - most értettem csak meg - ha ítélkezel, megytéltetsz. Nem mások által, hanem magad által.

Címkék:

Hozzászólásokés ha magamra veszem..

és átfolyik rajtam, és hiperdühös leszek az kinek jó??:) Úgy érzem a leckéink jönnek, -tényleg a mi leckéink-ilyenkor velünk szembe. Megválaszoltam a kérdésemet:)Kedves Moyo! Jó hírem

Kedves Moyo!
Jó hírem van-Nincs benned hiba:)
Nincsenek negatív energiák se,csak akkor,ha Te negatívnak érzékeled őket.Minden pozitív energia.És az jó,ha ezeket magadra veszed:)
Remélem,nem baj,hogy én válaszoltam,pedig nem engem kérdeztél.Kérdésem a következő..

Kedves Santa!
Mostanában, hogy erre az oldalra keveredtem és kezdem magamban összerakni a rengeteg olvasott irodalmat, s közben hiperérzékenységgel szemlélem a világot, főleg energetikailag pont ezeken gondolkodtam amit leírtál. Az energián és a rezgésszinteken. Két dolog jutott eszembe: Először is mi magunk, ha megvan a belső iránytűnk, tesszük a dolgunkat, minden nap bizonyos rezgésszinten. Ehhez ki-ki használja a számára megfelelő "rezgésszint emelő" technikákat. én pl. állandóan zenét hallgatok a kocsiban és szeretem a házamat szépítgetni, meg kertészkedni, ezek feltöltenek. Így el is telnek a napok...na jó mást is csinálok.:)
A másik kérdésem: Nagyon sok ember és szituáció rezeg negatív energiával, amiket az én kis világomból ha kitekintek sokszor úgy érzékelem, hogy ez felém irányul és magamra veszem. Ilyenkor szerinted bennem van a hiba, vagy a külsőségek még leckéket tartogatnak? Gondolok a vonzásokra, hiszen mégiscsak bevonzzuk a negatív dolgokat is, ha arra van hitünk, vagy nem?
Bocs hogy ilyen hosszú lettem.Kedves SanTa!

Ez megint egy olyan írásod,amit ha olvasok,azt mondom ez az amiért regeztem erre az oldalra!Köszönöm neked,annyira érthetően,egyszerűen és világosan fogalmazol,olyan dolgokra adsz választ,amiknek a kérdése bennem van,de nem tudom feltenni.Szóval még egyszer köszi,nekem megint segítettél!Kedves Santa!

Nagyon tetszik ez a blogod!