Főnök

Kérlek segítsetek,mit tegyek! :)
Nyolcéven keresztül szobalányként dolgoztam itt tirolban,de szeptemberben volt egy porckorongműtétem,és nem mehetek vissza a nehéz fizikai megerőltetés miatt.Mivel 4 eve már helyettese voltam a főnökasszonyomnak,így kaptam egy lehetőséget,hogy most teljes értékű főnök legyek,délutánonként,ami normális esetben annyi jelentene,hogy könnyebb fizikai munkákat megcsinálok,de mellette irányitok és én is kiosztom a feladatokat.Ebbe a főnökasszony nem nagyon tud beletörödni,eddig több évig egyedül volt vezető,én csak a szabadnapján végeztem a munkáját,és ahol tud keresztbe tesz.Úgyanúgy parancsolgat,a legnehezebb munkákat adja nekem...sorolhatnám.Próbáltam vele beszélgetni hogy mi az amit én nem tudok csinálni,mert tilos,de a fejemhez vágta akkor minek vagyok ott.Hozzáteszem,tegnap végig pucoltatta a szállodában velem az ablakokat,elötte meg a velem takaritatta ki a bárt,illetve a recepciót....2 napja dolgozunk,de ma ha nem vagyok szabadnapos nem tudok felkelni annyira fájt mindenem.Neheziti a helyzetet hogy ő bosnyák én magyar és ha úgy adja kedve a képembe hazudik én ezt vagy azt mondtam neki.Fenyegetőzik,bunkózik pedig egy évvel ezelőttig normális volt a kapcsolatunk,de eléggé megromlott,nem miattam.Én nem harcolni akarok hanem békésen normálisan dolgozni.Kértem működjünk együtt,mert az a cél,mindeki elégedett legyen a munkájában,de nem lehet vele.Irigy mindenért..Ha sokáig így folytatodik ki is túr a helyemről,és én sem bírom idegekkel.Pozítiv hozzállásom van mindenben,de itt ez kevés úgy érzem.
Adjatok tanácsot,légyszíves.Köszönöm!...

A régi főnök asszonyom egy igazi vipera volt, de ezt soha nem mutatta ám felfelé, csakis lefelé, a beosztottak irányába. Olyannyira képes megjátszani, színlelni, eltakarni az igazi énét, hogy (...)... hm, erről majd egyszer azt az illetékes személyt fogom felvilágosítani, akinek a háta mögött, tehát csakis titokban kavart.Még jó, hogy ismét önmagamra hallgattam! :)

A fenti bejegyzés szerzője - bebesi007 nevű felhasználó - egyetlenegy percre összezavart, ezért a régi hozzászólásomban átjavítottam és egybeírtam a "főnök asszony" szavakat, amit korábban teljesen helyesen írtam le, de aztán megszólalt a "vészcsengő"!

Elszaladtam gyorsan ide: http://www.e-nyelv.hu/2013-06-13/fonok-asszony/ ... és beigazolódott, hogy az első gondolatom volt a helyes!...

A régi főnök asszonyomat- akit hála Istennek közben már mellékvágányra helyeztek - én sem szívlelem, mert emberileg (és talán még szakmailag is) tök alkalmatlan vezetőnek! Eddig még mindegyik szakmai iránymutatása után így szóltam: "drága Istenem, sokkal jobb lett volna, ha önmagamra hallgatok, nem őrá, de azt mégse vallhattam be, hogy a hülyeségek forrása ő volt"!

Még van "széke", de tanácsokat tőle már nem kérek, az tuti!