Hogyan?

Hogyan tudnék segíteni a gyermekemnek?

9 éves fiú gyermekem most lett 3. osztályos. Tanulmányi eredményei eddig is nagyon jók voltak és most is azok.
Az íráskészségével kapcsolatosan azonban a tanítónénik nem elégedettek. (Lassan már a gyerek se :( )
Egészen pontosan: vagy gyorsan, de csúnyán, pontatlanul ír; vagy szépen ugyan, de lassan; helyesírása (??) (3. osztály!!) sok segítségre szorul.
Programozott vizet itatunk vele. Pozitív gondolatokkal segítjük.
Mégis, a tanítónénik sorra irkálják a füzetébe, hogy „csúnya”, „sok a hibád” stb.
Egyre kevesebb lelkesedést látok a gyermeken, pedig sokat javult már most az írása!!

Ezeket a füzetbe írt szavakat szeretném valahogy „semlegesíteni”, valamint valamilyen plusz segítséget nyújtani a lurkónak.

Egyszer kipróbált egy meditációs gyakorlatot is, tetszett Neki, de az inkább a lecke elkészítésével volt kapcsolatos, nem az íráskészséggel.
Lehet, hogy a jobb-agyféltekés rajztanfolyam segítene, de arra csak 11 éves kortól lehet menni! :(

Bármilyen ötletnek örülök!
KöszönömHa valakinek mindig azt mondják

hogy „csúnyán írsz”, az utálni fogja az írásórákat és később az iskolát is. A gyerekek azt a tantárgyat tanulják szívesen, amit szeretnek, ahol sikerélményük van, ezért kellene minden pedagógusnak a csúnya írásban is meglátni valami szépet!
„Az „á” betűid már elég formásak, s ha a többiekre is úgy figyelsz, akkor hamarosan kaphatsz egy piros pontot!”Szerintem szétcsapta az

Szerintem szétcsapta az önbizalmát,hogy rászóltak és lefikázták,ezért ír még rondábban.Meg kéne dicsérni a csúnya írását,hogy jó az úgy,nincs azzal semmi baj se.Úgyse ettől függ mi lesz vele az életben.Ezt nem értem mindig miért szól az iskolarendszer az egységesítésről.Amúgy én is nagyon csúnyán írok,de már nem zavar,bár régebben még szerettem volna szépen....és az orvosok régren a

...és az orvosok régen a receptre hogyan írtak? :)

Kinek akartok megfelelni a szép írással?
Egyemmeg a tanár szívét is :)Hali...

Amit magamon megfigyeltem az az, hogy ha zaklatott vagyok, akkor csúnyán írok, ha nyugodt akkor szépen, az írás sebessége is befolyásolja a szépségét, de nem igazán találom, döntő tényezőnek.

Szerintem az hatásos, ha visszamentek elsős szintre és naponta gyakoroljátok, hogy hogyan írja le külön, külön szépen a betűket.

Felnőtt fejjel, egy-két éve elégedetlenül szemléltem az írásomat.

Nekem sokat segített az írásom külalakján, az elsős módszer, fogtam egy füzetet és egy-egy betűvel tele írtam egy oldalt.
Minden jót mindenhez :D