Az élet értelme nem a tudásban, hanem a rejtélyben van!

tudás rejtélyLáttad már valaha magadat valaki más szemével, akivé válhatnál? Megálltál már valaha egy percre, hogy magadba nézz a végső megfigyelő szemeivel? Kijelentetted már valaha, hogy: "Én sokkal több vagyok, mint amit hiszek magamról! Sokkal több lehetek, mint ami most vagyok! Befolyásolni tudom a környezetemet, az embereket! Befolyásolni tudom magát a teret! Befolyásolni tudom a jövőt! Én vagyok a felelős mindezekért a dolgokért! És a környezetem nem független tőlem! Egyek velem! Mindennel és mindenkivel kapcsolatban vagyok! Nem vagyok egyedül!"
Ezeken a kérdéseken mélyebben elgondolkodva egy újfajta életstílus nyílik meg előtted. Egy szippantásnyi friss levegőben érkezik. Örömtelibbé teszi az életet. Az élet értelme nem a tudásban, hanem a rejtélyben van. Miért építjük fel újra és újra ugyanazt a valóságot? Miért törekszünk ugyanolyan kapcsolatokra? Miért akarjuk ugyanazokat az állásokat újra és újra? A végtelen lehetőségek tengerében miért választjuk ugyanazokat a lehetőségeket? Érdekes, hogy vannak más valós lehetőségeink is, és mégis figyelmen kívül hagyjuk őket. Lehetséges, hogy annyira hozzászoktunk mindennapi életünkhöz, hozzászoktunk ahhoz ahogyan a világot felépítjük, hogy azt hisszük: nem tudjuk irányítani? Hozzá vagyunk szokva - hisz mindenhonnan ezt halljuk -, hogy a külső világ valóságosabb, mint a belső. Pedig épp az ellenkezőjéről van szó, hogy ami bennünk történik, az határozza meg, hogy körülöttünk mi történjen.

Címkék:

HozzászólásokGini, köszönöm a gondolataidat!

Én is kiegészíteném még egy eszmefuttatással, ami ugyanebből a forrásból származik. Kíváncsi vagyok, mi erről a véleményetek?

"- Mi célunk van ezen a világon?
- Azt hiszem, az a célunk ezen a világon, hogy felfedezzük és rendelkezünk a dolgok feletti BEFOLYÁSOLÁS képességével és megtanuljuk, hogyan lehetünk tényleg alkotók. Azért vagyunk itt, hogy alkossunk. Azért, hogy beépüljünk a térbe ötletekkel, gondolat-foszlányokkal. Azért vagyunk itt, hogy valahogy megmagyarázzuk az életet. Hogy felismerjük a helyet, ahol van választásunk, hogy felismerjük az akaratot ,amikor annak a szemléletmódnak adunk teret, amellyel azt mondjuk, hogy valaki megvilágosodott.
Mind logikailag, mind értelmileg szóba jöhet, hogy az öntudat, a tudatosság minden létezés alapja. Követnünk kell e felismerést annak ellenére, hogy ebben szenvedélyeink folyton megakadályoznak minket, és ha követni tudjuk, mi fogjuk megalkotni a valóságot tudatosan, és a testünk érzékeli ezt egy új módon, egy új összetételben, de más gondolati síkban a legvadabb álmainkat is felülmúlva. Egy nap mindannyian elérjük az avatárok szintjét, ahogyan azt a történelmekben olvashattuk Buddhához és Jézushoz hasonlóan. Üdvözlet a mennyei királyságban ítélkezés nélkül, gyűlölet nélkül, tesztek nélkül, minden nélkül. Amikor csak egyszerűen azok vagyunk, akikké ebben a valóságban lennünk rendeltetett a nem kézzelfogható energiákból, hogy kiemeljen a tétlenségből, felrázzon, zűrzavart keltsen, míg végül kézzelfoghatóvá teszi alakunkat, amit úgy hívunk: anyag. Hogyan tudjuk mérni a hatását? Csak éljük az életünket, amíg egyszer csak észre nem vesszük, hogy valahol valami megváltozott. És ha megváltozott, mi válunk a saját életünk tudósává, ami végső soron az egész oka ittlétünknek. Ezt ne csak elméletnek tartsd. Próbáld ki magad, s meglátod, vajon igaz-e! "

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosIgen, jó ez az

Igen, jó ez az eszmefuttatás...
Eszembejutott róla az "Igy működtesd a vonzás törvényét" című könyv.
Szerintem azoknak, akik itt bevonzották egymást és a titkot, volt az életükben egy pillanat, amikor ébredtek. Belső istenségük ébredt meg.
És onnantól más rezgéseket bocsánatanak ki, amire az univerzum ugye reflexből válaszol.
A kisugárzás, a rezgés megváltozott, és már nem ugyanolyan embereket vonzunk, nem ugyanolyan állásban találjuk magunkat, nem ugyanazt hisszük magunkról.
Kryon ezt azzal magyarázza, hogy egyre többünk DNS-be avatkoznak bele felülről, természetesen a mi belső engedélyünkkel, és genetikailag kódolnak át, hogy a földet helyrehozhassuk 2012-re.
Ezer szálon futnak az események, az biztos.

www.aminababa.com
www.flavin7.com
www.gulliver.huKöszönöm Gildi!

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosKedves Dodola! Igen ez a

Kedves Dodola!

Igen ez a filmből van, 100%.
Ha jól emlékszem Domján Laci is az mondta ezek a film kulcsmondatai.
Ez a film a The Secret megjelenése előtt került a mozikba, és ebből is nagyon sokat lehet tanulni.
A két film szerkezete abban hasonló, hogy sok sok önmegvalósított lélek szerepel benne.
A Mi a csudát...-ban egy kis történet köré kapcsolják a mondanivalót, nagyon humoros és elgondolkodtató formában.
Nekem meg van a film, ajándékba kaptam, lehet hogy hivatalosan kapható is, és remélem vannak itt olyan kedves teremtőtársak,
akik a felvilágosítást adnak hol juthatsz hozzá.

Legjobbakat, legszebbeket mindenkinek!

GildiDodola Drága Te Még Jobban!

Dodola Drága Te Még Jobban!
Én csak egy kis útmuttó vagyok ,Te döntötöttél úgy, hogy igenis változól.Te érdemed.Drága Évi! Ehhez Te is kellettél!!!!

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosKedves Dodola!

Nagyon tetszik az írásod.Tetszenek a kérdések, és ahogyan megválszolod őket.Gratulálok a sok jó gondolatokhoz, és a kérdésekre is megkapod a válaszokat, valójában már ott vannak benned, és hamarosan felszínre is jönnek. Írtam neked emailt.Szeretettel:ÉviKedves Gildi!

A pontos forrást sajnos nem ismerem, a neten bukkantam rá böngészés közben, és nagyon megfogott, szerettem volna megosztani Veletek! Tudnál mondani többet is erről a filmről? Nagyon érdekelne!
Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosKedves Dodola! Annyira

Kedves Dodola!

Annyira ismerősnek tűnik amit írtál, ez az idézet véletlenül nem a Mi a csudát tudunk a világról? című filmből van? Bocsánat ha tévedtem, különben fantasztikusan jó gondolatok!

Üdv: GildiÖrülök Nektek drága Ágica és Ery!!!

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosDrága Dodola!

Mostanában én is többször megbizonyosodtam arról, hogy befolyásolni tudom az embereket és a környezetemet. Persze, ez nagy felelősség is, ezért fontos, hogy csak finoman tegyük. Mondjuk el a lehetőségeket és minden ember válassza ki az önmaga lehetőségét,
ami az ő életéhez és csak is az övéhez kell. Tehát a döntés mindenkinek a saját kezében marad.
A Titok számunkra mára már nem rejtély és élünk vele, gyakoroljuk. A külső világ számunkra is a realitást takarja, míg a belső világunk a saját lehetőségünk. Egyre többen tudjuk, ezért egyre több boldog emberrel, egyre könnyebben érttetjük meg magunkat.
Köszönöm szépen az írást, jó volt elgondolkozni rajta!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryDrága dodola...

Nagyon érdekes témáról irsz. Igen ez pontosan igy van. De mi akik , már felfedeztük a másik lehetőséget, másképp gondolkodunk, élünk....Váltani soha sincs késő! Örülök irásodnak, mert nagyon tanulságos. A rejtély már nem rejtély a mi számunkra. Szeretettel ölel : ágica