Arun Nectar: Megvalósítása Önmagunknak?

önmegvalósításSzámos ezoterikus szervezet, különböző rendszerek és tanok álltak elő sok-sok év alatt a spirituális irányzatokon belül a keresők számára. Mindenki azt kapja, amit megérdemel, ha elindul ezen a keresési útvonalon. De vajon szükség van-e minderre?
Nyílván van, akinek igen és van, akinek nem, ez egyén függő. Rengeteg ajánlattal árasztják el a keresőket, és önmegvalósítást ígérnek nekik sokan némi gyakorlatok és módszerek használatáért cserébe. Mindegyiknek megvan a maga haszna, ám arra csak nagyon kevés spirituális egyén tért rá érdeklődésileg, hogy ki az, aki bennük végzi a keresgélést, és különböző gyakorlatok elvégzését?
Számos jövőbeli kivetítést és célokat állítanak fel maguknak a közösségek, de a fő kérdés elő sem kerül sokaknál, az, hogy mi van épp itt és most, és mi van az egyénnel.
Ahhoz semmiféle spirituális keresgélésre nincs szükség, hogy meglásd, mi van a szíved mélyén, te ott virágzol a végtelen igazságaként kettősségek nélkül, de hát utólag mindenki okosabb…

Attól, hogy valaki építi magát eszközökkel, még nem fogja megtudni, hogy ki is ő valójában, hisz az épp a berögzült dolgok lerombolása után jelenik meg, nem a felépítését követően, de ezt az emberiség nagy része nem képes még megemészteni.
A spirituális keresésről egy kis hasonlat: A kis jégkocka az óceánban időzve kétségbe van esve, mert szenvedés alá van vetve a nagy hullámoktól. Már sokszor a hullámok szétszaggatták, és ő ezt veszteségnek élte meg, számtalanszor újra testesült már, mikor átalakult, de egy valamit nem vett észre soha, hogy mindig víz volt az esszenciája. Amikor a jégkocka felolvad, akkor a benne lévő víz és az óceánba lévő víz nem elkülönült dolog, az ugyan az, az esszencia. Így válhat felismerésileg az óceánná egy kis parányi jégkocka, ahogy te is válhatsz felismerésileg azzá, ami vagy, saját forrásod igazságává, hisz ez mindenkinek alaptulajdonsága.
A jégkocka tesz azért valamit, hogy felolvadjon? Nem, maximum csak annyit, hogy a nap felé veszi az irányt, de az erőfeszítéssel és a meneküléssel leáll. Neked is ugyan erre van szükséged, ha még kétségbe vagy esve. Csupán saját forrásod felé kell venned az irányt, az szétpörköli a benned lévő összegyűjtött rögzültségeket, és illúziókat, melyek behálózzák a tudatodat.
A jégkockának nem megvalósítania, más néven elérnie kell azt, hogy vízzé váljon, hisz az esszenciája amúgy is víz, ezt csak fel képes ismerni. Akkor miféle önmegvalósításról beszélünk?
Te az a végtelen tudatosság vagy, ami, mentes mindentől, de ezt megérteni elmével ne is próbáld. Erre hasonlatként nagyon jó a mozi példája. A mozivásznon lévő képek és felvillanó fények nagyon nagy élményt nyújthatnak, de a vászon eközben az ami, és nincs rá hatással a megjelenített kép. Amikor a mozivásznon tűz ég a filmben, attól még a mozivászon nem ég el, amikor víz van rajta, attól még a vászon nem fog elázni. A tudat pont ilyen. A formád és az érzékelési megnyilvánulásod nem te vagy, az csak egy kép a tudatosságban, te a végtelen tudatosság vagy, és az már itt van, nem kell megvalósítanod, csak felismerni lehetséges ezt, és pedig úgy, ha felhagysz a keresgéléssel, mert azzal csak eszközhöz kötöd magad.
Semmi értelme egyik módszert a másikkal váltogatni, hogyha már nagyon sok utat bejártál és még mindig nem vagy boldog. A boldogság itt és most van, a szíved mélyéről, csak nézz a szívedbe és vedd észre, hogy mi is vagy valójában. A hamis énkép, amivel a formán keresztül a forrás azonosul nem képes még megengedni a tudat számára azt, hogy önmagára ébredjen, ezért van szükség az énképet lágyítani és felolvasztani egy elmélyültebb és befelé fordultabb állapotba.
Ha valaki ég a vágytól, hogy a forrássá váljon az bőven elég, a szabadság iránti vágy mindent feléget az énképpel együtt, mert ez a vágy maga a forrás ilyen vonzódása önmagához.
El lehet vágni az egész illuzórikus változás folyamatát azzal, ha az elmédet a saját forrásod felé irányítod figyelmileg. Akkor az elme, más néven az énképed (mivel ez az elme, az éned) megpillantja saját forrását és elmerül benne, ezáltal rájön a nagy végső igazságra, hogy soha semmi sem létezett, és ez maga a boldogság, és ez a paradoxon azt jelképezi, hogy mindig is csak ő létezett, mint esszencia, végtelen féle formában megtestesülve.
Egy gyakorlás sem, egy mester sem, egy módszer sem, egy eszköz sem, egy rendszer és egy tan sem képes megadni neked azt, ami már vagy. Mert, hogyha a szíved mélyére nézel, ott megláthatod, te már Az vagy.
Az elmédben és annak eszközei közt sem találhatsz olyan dologra, ami képes lenne vissza adni neked saját tulajdon esszenciádat, a béke és szeretet kifejezhetetlen boldogságát.
Eleve létezel tehát. Kell ehhez tenned bármit is? Ha megnézel egy virágot, csak gondozni szükséges, de a növekedés magától történik benne spontán intelligenciából. A virág nem alkalmaz különböző tanokat és rendszereket, nincs elárasztva sok teherrel még a saját terhe mellett, csak növekszik spontán.
A virág nem távlatokba vetíti ki magát a világot megmentő küldetések formájában és egyéb illúziók kergetésével, hanem a mostban létezik, ettől a szépsége és fejlődése, hisz megadja magát annak, ami van, és ez a megadás is félre érthető. Csak akkor képes magát az énkép megadni annak, ami valóban van, hogyha a forrást elfedő hamis azonosságok eltűnnek nagyrészt, és az énképen keresztül a forrás esszenciája átragyog.
Nincs út, melyet járhatnál, nincs mester, ki taníthatna, nincs tanítás, melyet tanulhatnál, nincs keresés, melyben részt vehetnél, nincs élet, melyben szenvednél, nincs halál, melyben elmúlnál, csak az igazságod létezik, és az már most is készen áll rád, már Az vagy eleve. Amikor magától leválik rólad a sok tévképzet és azonosultság, akkor pillanthatod meg ezt, de az elme nem tud ezzel mit kezdeni, ezért hasznos a felszínen lévő ego lágyító spirituális praxisok használata, de egyébként semmi szükség rá léted szempontjából.
Egyetlen egy szabály van csak, de ezt már számos mester is ronggyá ismételte, hogy nincs szabály.
Nincs annál könnyebb, hogy úgy élj, ahogy akarsz, a tudat amúgy is kiemelkedik, ha az intelligencia közbeszól. Az önkutatás ezt felgyorsítja, de nagyon, viszont erre csak azok egója képes, akiké már megérett arra, hogy saját esszenciájának valamennyire már tudatában van.
Amikor a végső felismerés megtörténik, akkor az egód, más nevén az éned ráébred arra, hogy ő a forrás, és csak a forrás létezik, a forrás így azonosította magát, mert önmagát kutatta.
Zárszóként: Mit keresett Isten a szívedben?
Önmagát.

ezt a cikket Arun Nectar írta, aki egyik legkedvesebb személyes ismerőseim közé tartozik.
ő soha nem írt cikkeket, ezt az írást kifejezetten én kértem tőle.
szerettem volna ha megfogalmazza azokat amiket a legfontosabb gondolatoknak tart talán az emberek számára.
ez az írás először a magunk.hu oldalon jelent meg, ahol kisebbfokú botrány követte, aminek következményeként ő nem jött vissza többé az oldalra.

http://magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=182:megval...

később egy kicsit nagyobb botrány után átköltöztem énis máshová :)

http://ebredes-hajnala.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1...

HozzászólásokSjcg123

Kobe Shoes Nike
Timberland Outlet
ray ban wayfarer eyeglasses
Nike Air Max Cheap
billige nike sko
Air Max Femme
Nike Air Max 90
Boutique Ugg
Boty Nike Air
Nike Pas Cher Homme
nike air
Michael Kors Outlet
newest lebron shoes
Sneakers Nike
chaussure Nike homme
uggs for cheap
adidas store
Adidas Originals Superstar
reebok running shoes
new jordan releases
Air Jordan Retro Sale
Jordan Schoenen
nike tn pas cher
chaussures de foot pas cher
Nike Store
Ugg Button
Adidas Superstar
Adidas Shoes Discount Marketplace
scarpe hogan outlet
official NHL jerseys
Moncler Store
botas de futbol
Doudoune Moncler Solde
Ugg Femme Pas Cher
tru religion jeans
uggs for women
moncler coats for women
pandora jewelry store
nike sneakers
nfl store
vans shoe store
pandora beads
ugg clearance
Michael Kors
Bottes Ugg Pas Cher
huarache sneakers
Air Nike
cheap nike air max
canada goose jackets on sale
toms sale
zapatilla adidas
Orecchini Pandora
pandora rings
Pandora Official Website
Canada Goose Official Site
Canada Goose Outlet
Cheap Michael Kors
hogan scontate
Nike Zapatos
Moncler Sale
cheap uggs
Canada Goose Outlet
Womens Ugg Boots
nike sportschuhe damen
australia uggs outlet
portafoglio michael kors
Soccer Boots Outlet nike
pandora online
Cheap Stone Island Jackets
michael kors handbags on sale
longchamp tote bag
moncler outlet
nike mercurial soccer cleats
moncler girls
Ugg Pas Cher En France
Moncler Outlet Online
coach factory outlet online
Uomo Hogan
Lebron 13
Coach Bags On Sale
Ugg boots Sale
Botte Ugg Femme
Uggs Outlet Store
religion store
Moncler Jacket Womens
Michael Kors handbag discount
Michael Kors handbag on sale
ugg factory outlet
nike chaussures
Nike Online Store
nike jordan shoes
new pandora charms
Air Jordan News
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Doudoune Moncler Pas Cher
Nike Air Jordan 11
hogan rebel donna
Timberland skor
ugg boots for women
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
Air Jordan Release Date
nike schuhe günstig
nike air max running shoes
retro jordans for cheap
pandora charm bracelet sale
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
Michael Kors Handbags Discount
Ugg Outlet Online Store
zapatillas nike baratas
Oakley Sunglasses Cheap
zapatillas running
australia uggs outlet
Stone Island Outlet
womens nike air max
christian louboutin outlet
Air Huarache
Air Max For Sale
Ray ban sale online
23 is back
Nike Air Women
cheap christian louboutin
Chestnut Ugg Boots
chaussure basket homme
Yeezy Black
nike sportschuhe
adidas schoenen
Veste Moncler Femme
Oakley Outlet
nike joggesko
Jordan Store
Ugg Grise Pas Cher
fitflops sale uk
nike shoes
sac coach soldes
Ugg Boots On Clearance
Chaussure Nike Pas Cher
sac a main michael kors
nike air jordan pas cher
ugg boots cheap
adidas kläder
The official UGG
prada outlet
chaussures nike pas cher
adidas outlet stores online
new yeezy shoes
Toms Shoes For Women
Pandora Store
uggs outlet
Yeezy Boost Sale Online
converse store
Canada Goose Outlet Store
longchamp bags on sale
cheap real uggs
adidas outlet
abercrombie and fitch store
nike free
air force one pas cher
louboutin heels
michael kors bags outlet
nike damenschuhe
Sportschuhe Nike
scarpe nike
nike air schuhe herren
Air Max Sneakers
Nike Shoes Sale Store
Nike Air Sneakers
cheap air max outlet
ugg store
zapatos de futbol nike
ugg outlet online
Nike Air Huarache For Sale
Nike Air 90
Nike Air Max Boutique
canada goose jacket outlet
Nike Pas Cher Femme
ugg boots outlet online
hyperdunk 2014
nike sb stefan janoski
ugg boots classic
goedkope nike air max
Sheepskin Ugg Boots
air jordan
Pandora Beads And Charms
Jordan Sneakers For Sale
Soldes Ugg
Ugg Noir Pas Cher
Ugg Pas Cher Femme
Uggs Pas Cher Soldes
Negozi Pandora
Toms Outlet Online
Ray-Ban Official Discounted Site
Ugg Classic Tall
Anelli Pandora
moncler jacket sale
Nike Factory Store
Doudoune Femme Pas Cher
Air Max 90
Jordan Future
Veste Moncler Pas Cher
Doudoune Moncler Site Officiel
canada goose sale online
Vans Black Sneakers
pandora bracelet charms
cheap uggs for women
pandora outlet store
toms shoes outlet
Ugg Homme Pas cher
Original Ugg Boots
0123Sjcg123