Mindig sikerül pozitívan gondolkodnotok?

Sziasztok!

Mindig sikerül pozitívan gondolkodnotok, még a legrosszabb helyzetekben is? Engem tegnap ért egy aprócska kis csalódás, és olyan ideges vagyok, hogy még sírtam is reggel. Nem tartozott a vágyaim közé az, amiben csalódtam, és mégis ezzel foglalkozok ... Próbálom elterelni a gondolataimat másra. Már néztem vicces videókat a neten, hallgattam zenét ...
Leírnátok a tapasztalatotokat? Mit lehetne ilyenkor csinálni?
ManoVibrocil, írtam neked

Vibrocil, írtam neked emailre!
Boldog Jani, igazad van! Mindent meg kell élni tudatosan, jót is, és rosszat is. És ha egy negatív gondolatom is van, akkor se az legyen a reakcióm hogy: "Tejóóég, negatív gondolat, ez nem jó, ezt nem szabad, nem működik így a teremtés, most kezdhetem elölről, most mi lesz?" :S

Ezt most értettem meg :)Nem értem mit kell

Nem értem mit kell túlbonyolítani amúgy ezen..Szeress mindent és mindenkit..Ennyi.Képzeleted segítségével, szavakkal, beleéléssel meg tudod tenni, ha akarod (pozitívan gondolkozni, a siker legmélyebb titkát alkalmazni, javítani személyiségeden, kapcsolataidon, emberi lehetőségeiden, sorolhatnám még..ugyanis ezek az eredményei ha valaki jobban szereti magát és/vagy társait). Ha nem akkor meg nem nekem kell megmondanom mi az amit akarsz. Bár igazán ezeket amiket felsoroltam mindenki akarja(ná), csak sokan nem ismerik fel a jelentőségét stb..stb..Hali...

... nem mindig sikerül, de azt gondolom, hogy nem is azon van a hangsúly, hogy mindig sikerüljön, hanem azon, hogy az ember igyekezzen, azon legyen, hogy mindig sikerüljön.

Inkább az elv, a célirány, a céltudat a fontosabb... az, hogy afelé tartsunk, amit szeretnénk és ne álljunk le azon keseregni, hogy a csudába, már megint nem vagyok pozitív, ez csak olaj a tűzre.

:))Mano! A könyv 3500ft-ba

Mano!

A könyv 3500ft-ba kerül. Küldtem volna neked mailt de nem tudok innen mert nincs megadva vagy tiltott. Mind1. Ha nekem küldesz egy mailt, hogy te vagy az akkor küldök neked valamit.

Addig is minden jót.Szia Manó!

Hát abban igazad van, hogy néha igen nehéz "munka" mindíg mindent pozitívan látni. Amikor furán néznek rád, mint egy csudabogárra, és hiába mondják : "semmi baj nincs azzal ahogy gondolkozol, vagy élsz"-aztán mégis se szó, se beszéd egyszer csak eltűnnek az életedből. Veled kapcsolatban azt érzem, hogy ha ekkorát csalódtál, ott mégis volt valami elvárás. Talán nem ezzel a kontkrét dologgal kapcsolatban, hanem valami mással, és most talán úgy érzed, hogy az sem fog megvalósulni.
Próbálj meg meditálni ezen (már, ha szoktál), és tedd fel a kérdést: Miért érzem magam ennyire csalódottnak? és várj. Meg fog jönni a válasz hidd el. Én például a természetben szoktam kiereszteni. Mindenhol van zöld, most Pesten lakom még itt is. Nekem például a Margitsziget a legjobb. Gyönyörű, és találtam is olyan helyet ami csendes. Az anyatermészettől kaphatjuk a legtöbb energiát, érdekes figyelni, ahogy például a feszültséget "kiszívja" belőlünk a föld a lábunkon keresztül, és utána fel is tölt. Szerintem. Remélem megoldódik a problémád. Szeretettel: ZsuzskaManonak, és mindenkinek

Mindig sikerül e pozitívan gondolkodni? A kérdésre magadban a válasz: mit vagy hajlandó megtenni azért, hogy így legyen?

Az én eredményem 16 év munkája. Mindennap alázatosan, és nem megalázkodva, teszem a dolgaimat, melyek a pozitivitáshoz vezetnek.

Agykontrollt elvégeztem 1994.-ben, azóta mindennap építek magamra valamilyen értékes tulajdonságot, és ezt tudatosan teszem. A 101 pozitív állítást írogatom ma is, itt az oldalon is fent van, és ami a FŐ: csak szeretettel és abszolút jóindulattal szólok virtuálisan az emberekhez. A világban és itt is.
Ha megtudod ezt tenni, akkor te is nyerő vagy:) Szeretettel: AnikóOkés :) Hát akkor egyenesbe

Okés :) Hát akkor egyenesbe vagy...Csakhát tudod az még nem teljesen elég..Pontosan kell tudnod mit akarsz és hogy miért..Meg komolyan kell venned. Önfegyelem. Ezek a legfontosabbak.
Vibrocil engem is érdekel a könyv, bár már olvastam sokat és nem hiszem hogy van ami ennél jobban vinne pozitív irányba.Vibrocil!

Köszönöm a könyvet!!! Meg tudod oldani, hogy átküldenéd nekem emailen a könyvet? Nem igazán engedhetem meg magamnak most, hogy könyveket vegyek. Bár a számítógépről utálok olvasni, lehet muszáj lesz így megoldanom :S Utána nézek, hogy mennyibe kerül a könyv, mert lehet, hogy mégiscsak megengedhetem magamnak :)

Bif! Szerencsére, vannak céljaim az életben :)Hehe..Előbb írtam le ami jó

Hehe..Előbb írtam le ami jó irányba terel :pNehéz

Nekem nagyon nehéz most pozitívan gondolkodnom. Az tény, hogy amikor sikerül, akkor minden jobban is meg. A környezetem is észreveszi a magabiztosságomat és kiegyensúlyozottságomat. Működött ez egy jó darabig. De néhány hete le vagyok csúszva, sírok is, valami nem megy jól. Árral szembe megyek, mert folyton a fejemhez vágják, hogy úgysem sikerül. Olyan nehéz. Jó lenne valami, ami újra jó irányba terel.Kedves manó :) Erről már

Kedves manó :) Erről már rengeteget írtam itt a fórumon.. Olvasva azt a fiús lerázós hozzászólásodat feltételezem h van tartásod, önbecsülésed. Az jó, mert minél jobban becsülöd (szereted) magad a gondolataidat is annál tudatosabban tudod irányítani.
Az érzéseket roppant egyszerű irányítani, ha van célod. Csak ennyi hogy legyen rá indítékod, sajnos már itt az emberek 95% elvérzik. Ugyanis az embereknek csupán 5%-ának vannak céljai, a többieknek homályos elképzelése van arról mit akar, vagy semmilyen.
Amit garantálok neked, én is ezt csinálom: Képzeld el a szíveket az emberek körül, és érezd át hogy szereted őket, mondogasd hogy mindenkit szeretek, és ettől boldog(abb) leszel. Majd írok erről egy bejegyzést :) hamarosan.. ahol bővebben kifejtem. Lényeg a képzelet, beleélés hogy mindenkit szeretsz.Manó! Ajánlok egy könyvet

Mano!

Ajánlok egy könyvet elolvasásra. Minden kérdésedre meglesz a válasz.
Amennyiben megérted, abban az esetben garantálom, hogy szabad ember leszel. Elképesztően egyszerű, csak mivel még nem érted, hogy miként működik, nem érzed biztonságban magad, mert nem érzed, hogy eszköz lenne a kezedbe. Szóval jégcsákány nélkül nekivágni a jéghegynek nem túl optimális, és úgy sem, ha van csákányod, de nem tudod használni, nem tudod mire való.
Na ebben segít a könyv, vagy ha valami nem világos akkor segítek. Nekem nagyon betalált és az életem egy csettintésre változott szabaddá, boldoggá pozitívvá egyszóval, ÚJJÁSZÜLETTEM. A régi Krisztián pedig meghalt. :)

Byron Katie Szükségem van a szeretetedre, vagy mégsem?
Ha nem tudod megvenni, akkor szólj, mert tudok segíteni benne.Éppen ez a baj, hogy nem

Éppen ez a baj, hogy nem tudom (még) irányítani az érzéseimet. Eszembe jut egy negatív gondolat, de szerencsére, max fél óra és elűzöm. De ez a fél óra sem kéne :/Nagyon könnyű pozitívnak

Nagyon könnyű pozitívnak maradni :) Csupán fent kell tartani a jó érzést.. Nagyon kevesen ismerik fel hogy a gondolatainkon, tetteinken keresztül az érzéseink irányítanak. Gondolj jót mindenről, valami gondolattal tartsd fent magadban a jó érzést (pl. emberek/önmagad szeretete) és garantált a siker..:)Igazából sokan keressük a

Igazából sokan keressük a titkot, hogy hogyan érezhetnénk jól magunkat. Közben azt nem vesszük észre, hogy benne élünk, csak a negatív gondolatainkkal eltakarjuk. Olyan szinten, hogy létre is hozzuk pont azt amitől félünk.
Nincs ebben semmi titok. Egyszerűen csak ne emelj gátakat magad elé.

Sokszor hangzik el azis, hogy nehéz mindig a jóra gondolni.
Nem nehezebb egyik sem a másiknál. A vele kapcsolatos félelem miatt nem engeded, hogy pozitív irányba tereld a gondolataid.

Ez pedig azért van, mert az elképzelt helyzet a fejedben stresszt okoz és azt gondolod hogy nincs meg a megfelelő eszköz a számodra, hogy ha odaérsz, akkor leküzdhesd. Ezért csak tovább keresed a gondolatokat, a megoldásokat addig, míg végül mér kellő energiát adsz neki, hogy létre is jöhessen.
Egyszerűen ne gondolj rá és kész. Az eszköz te magad vagy. Azaz a szabad akaratod, hogy dönthetsz és létrehozhatsz akármit amit szeretnél. Semmi nem lesz bűn. Ha pedig mindenképpen megoldás kell, akkor keress olyat, ami jó érzést okoz. Ennyi.Gondolat-->érzés-->döntés/mot

Gondolat-->érzés-->döntés/motiváció-->cselekvés.

Egy gondolattal azonnal keletkezik egy érzés. Ezen érzés alapján döntünk.
Nagyon leegyszerűsítve ez a folyamat.
A döntéseink azok, amik további gondolat/érzést okoz és addig megy míg nekiállunk cselekedni.
Mindegy itt hogy milyen érzésről van szó, kellemes vagy nem. Ezek az érzések okozzák a motivációt. Minél erősebb, annál gyorsabban és hamarabb.

Tehát a gondolaton van a hangsúly.
Ha a gondolatod stresszes érzést vált ki, akkor tovább gondolod a helyzetet és feszült nyugtalan állapotban hozol döntéseket, amik rontanak a helyzeten.
Amikor hagyod beáramolni az életet magadba, akkor elkezdesz lenyugodni, rezgésed megemelkedik és ezzel megengeded, hogy a célodhoz vezető gondolatok jussanak az eszedbe. Ezt nagyon egyszerű észrevenni. Jól érzed magad.

Ha tehát azt a gondolatot, ami kellemetlen érzést okozott elcsíped és megvizsgálod akkor felteheted a kérdést:
Igaz ez a gondolat? Mi ebben a valóság? Tényleg megtörténik?
Tökéletesen biztos vagyok benne hogy igaz?
Hogyan reagálok, ha elhiszem ezt a gondolatot?
Ki lennék, ha nem hinnék ebben a gondolatban?

És a lényeg, hogy nem kell elhinni. Nem valóság, csak gondolat. Csupán illúzió. Ha nem engeded be ezeket a gondolatokat, akkor nem emelsz gátat az élet, azaz a jólét elé. Mert valójában nincs rossz-lét. Amiben élünk, az maga a természetes jólét. Ez a természetes, mint ahogy esik az eső, süt a nap, a nappalból éjszaka lesz stb. Tehát a kellemetlen gondolatokkal csak akadályokat emelsz magad elé. És utána még le kell küzdeni. Amihez meg már sem energiád, sem pedig eszközöd nincs. Pontosabban van, de arról nem veszel tudomást. Ami természetesen te magad vagy.

Szóval, ha nem hiszel azoknak a gondolatoknak, amik rossz érzést okoznak, akkor természetessé válik benned, azaz folyamatossá a pozitív gondolkodás, hiszen nem akadályozod semmivel. A rezgésed pedig csak nő.

Ennyire egyszerű ez. Se töb se kevesebb. És rájössz, hogy ebben van a titok, és így válsz olyan teremtővé, amivel a kellemes dolgokat vonzod csak. Ha pedig szembetalálkozol egy olyannal, amit rossznak címkézel, a fenti kérdésekkel hatástalanná tudod tenni őket, mivel nem hiszel neki, nem adsz nekik energiát, hogy létrejöjjön. Így csak egy gondolat marad, aminek semmi jelentősége.Nem mindig de nagyon

Nem mindig de nagyon próbálom:D és egyre jobban megy aztán van időszak mikor elbizonytalanodok feljövök ide olvasgatok tanácsot kérek és hamar észheztéritenek h hopá félelmek ne enged be őket mert nem azt akarod amitől félsz ...és ha arra koncentrálsz azt kapod,ha még mindig bizonytalan vagyok pozítiv irodalmat olvasok sokszor csak kinyitok egy könyvet v feljövök ide és pont azok a sorok tűnek a szemembe amire ugyérzem szükségem volt.....máskor meg írok kérdezek és jól esik mikor válaszokat kapokDetto Vibrocil.

Detto Vibrocil.Igen sikerül. nem nehezebb

Igen sikerül.

nem nehezebb mint negatívan. Döntés kérdése az egész.Nem. De törekszem.

Nem.
De törekszem. Igyekszem.
.... és hiszem, hogy egyszer csak mindíg pozitíven fogok gondolkodni.Na hát ez az, amit nem tudok

Na hát ez az, amit nem tudok :S:D
LEhet, hogy valahol tudat alatt vágytam erre .. vagy nem tudom :SEz hogy?Ha aprócska

Ez hogy?Ha aprócska csalódás,nem tartozott a vágyaid közé akkor miért vagy ideges,miért sírtál és miért foglalkozol ezzel?:)Szia! :)

Kiszoktam énekelni. Azzal engedem el. :)Ilyenkor szoktam keresni

Ilyenkor szoktam keresni olvasmányt ami nagyon érdekel (ez mondjuk hobbim is), sikerül annyira beleélnem magam az olvasni valómba, hogy még enni is elfelejtek nemhogy a problémát :) remélem segytettem