A szavak ereje

mustár magokEgy hipnózisban lévő embernek, ha azt mondom, hogy és most meg foglak égetni a cigarettámmal, és a cigaretta helyett egy ceruzát nyomok a kezéhez, negyed órán belül felhólyagosodik.
Ezek után jobban megértem azt, hogy az egészségem a szavaimtól mennyire függ.
Átérzem, hogy az agyam mekkora karmester.

Vajon ébren, pusztán a gondolatommal el tudnám érni azt, hogy egy hólyag legyen a kezemen? Vajon a természet úgy alkotott meg, hogy erre képes lehessek? Mekkora akkor hát a hit ereje? És az előtt a szóé? És utána?
Ezeken tűnődöm csendességemben.
Ha azt mondom zseni vagy, akkor jól érzed magad. Ha azt mondom ostoba, akkor rosszul.

Mi megy a tévében? Mi egymásnak mit mondunk? Egyfelől halljuk, hogy nincs Isten, másfelől halljuk, hogy van Isten, aztán jön egy harmadik, hogy van Isten, de nem úgy, ahogy te gondolod, hanem ahogy én gondolom és cáfolj meg. Mindenki arra törekszik, hogy másnak annyira jó legyen, "Ó gyere engem hallgass én majd tudom a tutit, majd én elmondom, csak hidd el, amit mondok."
És ezek után, még megkérdőjelezem a hit erejét? Hiszen minden nap a hitről szól.

Na most elszívok egy cigit, most ez kell. Ezt hiszem. De miért? Azért mert százezer szál cigi után csak tudom, hogy kell vagy sem. Biztos? És biztos, és lehet még akkor is, amikor a fél tüdőmet kivették... Ez is hit. Hit, hogy a cigi nélkül nincs jó élet. Te jó ég!!!

És a vonzás? Nem-e a hitről szól? A hit ha tudatos... az már barackmag. Tévednék? Üres beszéd lenne csak? Ábránd? Csak beszélek, hogy mondjak valamit? Mit hiszel?

Vannak akik azt hiszik, hogy a biblia vagy a tóra vagy bármi, az arról szól, hogy háborúzzanak az emberek. Dehogy! Éppen ellenkezőleg! Leírták benne, hogy mekkora ereje van a hitnek! Jézus gyógyított a hitével másokat. Ma azt hiszed nincs ilyen ember? Már hogy ne lenne. És azt hiszed varázsló? Dehogy. De akkora a hite, hogy át tudja adni a pillanatban, és saját magát gyógyítja meg a beteg.

Kutyákat visznek gyerekekhez kórházakba, hogy gyorsabban gyógyuljanak. Miért hat? Akinek van vagy volt kutyája, az tudja. Azt a szeretetet egy kisgyerek képes még adni a kutyán kívül. Patyolat tiszta. Most gondold el, hogy ez a két tiszta szeretet találkozik, ott mekkora hit jön létre. Drasztikusan gyorsabban gyógyul mint akihez nem visznek be kutyát.

Tudunk-e valakit csak azért szinte imádni, mert él? Én már nem és még nem.
Csak most, hogy van időm magamra jövök rá, hogy mennyi bennem a kondicionálás, a betanított én.
Hogy mekkora bennem a harcos, a vadász. Óriási. Ha ősember lennék, egyedül leterítenék egy mamutot. Az energia megvan hozzá. De ma nem mamutot kell vadászni, hanem semmit. A vadász ösztön pedig itt van bennem. Érzem a csontomban. A véremben a mozdulatomban. De valamiért szelíd. Nem ugrok rá az első madárkára. Fel sem merül bennem, a hangjukat viszont vadászom. Azt becserkészem. :)

Van egy teória, miszerint ha minden ember boldog lenne, akkor lenne csak igazán káosz, mert nem lenne miért küzdeni.
Hogy lehet ekkora baromságot mondani, egy kreatív lényről? És miért elsősorban ugye? Tán azért, hogy nehogy boldog akarjál lenni, mert akkor nem lenne hatalmad felettem? Tán csak nem ezért.

Gondolj bele, ha az emberek elkezdenének hinni egymásban az egész földön, milyen világ lenne ez. Egy szeretet alapú társadalomban, aminek a célja az emberi fejlődés. Egy tudatos világ, ami harmóniában él a természettel újra.

Ahol az ember kiemelkedik az állati sorból, mert az egész faj egy törzs. Nem egy zászló, nem egy kultúra, hanem egy szeretet és tisztelet.
Elképzelhetetlen számomra, hogy ez ne következzen be hamarosan. Ez hit? Ez az. Méghozzá erős hit. Roppant erős hit.
És a világnak ez jó? Azt gondolom igen, mindenki békére vágyik a szíve mélyén.

Szerintem a világ nem keresztényekből és mohamedánokból, vagy fideszesekből vagy emeszpésekből áll, hanem világokból. És annyi világ ahány ember.
A rendet és a biztonságot pedig nem lehet fent tartani azzal, ha táborokra szabdalunk szét még egy falut is hamis propagandákkal, pszichológiai manipulációkkal. Hatalmi vágyak dédelgetésével. Ez hit? Ez már nem hit. Ez már okoskodás. Filozofálás. De ereje mégis van. Valamennyi mindenképpen.

Hogy el lehet terelni a szót a szeretetről ugye? Milyen könnyű. Egyszerűen így van ez a minden napokban is sokszor. És tudod miért? Mert annyi hited sincs, mint egy mustármag.

Jó fel dobtalak mi? :) Ki mondta, hogy fel akarlak dobni? Majd utána nevethetünk, de most a hited a tét. A hited az emberekben. A hited magadban.
Könnyen azt gondolhatod, hogy nagy a hited az emberekben, de vigyázz. Nem lehet, hogy csak a vágyad nagy rá? Nem lehet, hogy csak érzed, igen nyitott lennél egy szerető világra? Nyitott vagy egyáltalán? Te tudnál minden embert szeretni? Sárgát, feketét rózsaszínt, kínait, palesztint, bárkit?
Most azt kérded, jójó, de milyen velük élni? Azt se tudom, milyen velük élni? Na itt rontod el.
Miért nem úgy kérdezed, hogy velünk vajon nekik milyen élni? Mit tudsz elsőként te adni azért, hogy ő is adhasson? Attól, hogy a szíved nemes, még nem leszel hülye. Ha a magyar nép összefog - és márpedig összefog - szerinted mekkora ünneplés lesz itt? Mióta élek erre várok. Tudom, hogy te is. Meg te is.
Csak a hited, a hited az, ami nem elég erre ahogy a tény mutatja. És hát nekem sem még, de legalább mi ezen az oldalon gyúrjunk már össze egy kis pici mustármagot!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tenger is cseppekből áll. Ha a tenger mustármag, legyünk együtt a tenger! Hiszem, ha ez megtörténik, utána már egyenként leszünk mustármagok!!!!!!!!!!!!! Tanítsuk egymást meg a hitre, amely hegyeket mozgat!!!!!!!!!!!!!!!

Én szeretleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jövőhét pénteken a Danubius ölelésen mustármagokat fogok osztogatni!!!!!!!! A magyar a szavaiban erős! Ettől van vagy nagy hite vagy kicsi. Volt eleget kicsi!!!! Ideje újra igazán hinni MAGYAROK!!!!!

És te, aki olvasod ezt a cikket. Szólj hozzá! Szólj valakihez, gyere és beszélgessünk! Taníts kérlek! Oszd meg a tudásodat! Fogjunk össze végre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Címkék:

Hozzászólások:)

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: “Hallottátok a (régi)
parancsot: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig ezt
mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik
gyűlölnek titeket! Imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak
titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját
jókra és gonoszakra, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek. Ha
ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a
jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a testvéreiteknek
köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is?
Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei
Atyátok!”Talált Silent!!!:-)

Kitartó ájtatossággal valóban ki lehet üldözni, de szerintem nem csak engem:-)

Na ebbe a témába nem írok többet.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/:)

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

“Egy embernek két fia volt. A fiatalabbik egyszer így szóit apjához:
Atyám, add ki nekem az örökség rám eső részét. Erre ő szétosztotta köztük
vagyonát. Nem sokkal ezután a fiatalabbik összeszedte mindenét, és elment
egy távoli országba. Ott léha életet élt, és eltékozolta vagyonát. Amikor
mindenét elpazarolta, az országban nagy éhínség támadt, s ő maga is
nélkülözni kezdett. Erre elment és elszegődött egy ottani gazdához. Az
kiküldte a tanyájára, hogy őrizze a sertéseket. Szívesen megtöltötte volna
gyomrát a sertések eledelével, de még abból sem adtak neki. Ekkor magába
szállt: Atyám házában hány napszámos bővelkedik kenyérben - mondta -, én
meg itt éhen halok. Felkelek, atyámhoz megyek, és azt mondom neki; Atyám,
vétkeztem az ég ellen és teellened. Arra már nem vagyok méltó, hogy
fiadnak nevezz, csak béreseid közé fogadj be. Azonnal útra is kelt, és
visszatért atyjához. Atyja már messziről meglátta, és megesett rajta a
szíve. Eléje sietett, nyakába borult, és megcsókolta. Ekkor a fiú
megszólalt: “Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Arra már nem
vagyok méltó, hogy fiadnak nevezz.” Az atya odaszólt a szolgáknak:
“Hozzátok hamar a legdrágább ruhát, és adjátok rá. Húzzatok gyűrűt az
ujjára és sarut a lábára. Vezessétek elő a hizlalt borjút, és vágjátok le.
Együnk és vigadjunk, hisz fiam halott volt és életre kelt, elveszett és
megkerült.”Ilyesmi parancsok a Sztálinizmusban is voltak érvényben:-)

"Szeresd Uradat, Szálin Apánkat teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló hozzá: Szeresd pártagjainkat, mint saját magadat. Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a személyi kultusz." :-)

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/:)

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

"Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták."Az Istenek nem egyek, hanem SOKAK:-)

Nana, ha arra a végítélet nevű zagyvaságra célzol, ami a kereszténység fő célja, na akkor az annyira azért nem sürgős:-)

Ja majd vissza Jön a nagyhon-nagyhon joooóóóó Jézuska és mindenkit leatombom és levegyibombáz, aki nem éltette a szamélyi kultuszát és nem fényezte a keresztény hitoktatók hátsóját.... Na NE.... elmóltál te már 18 éves és ilyen bugyuta mesékben már Eisnten 12 évesen sem hitt már.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Kedves IGe!

Kapalodzhatsz kezzel-labbal,aminek el kell jonnie,az eljon!!! Es minden a maga idejeben erkezik el hozzank,nem hamarabb es nem kesobb!!!:)))
Isten mindig velunk van,csak mi emberek nem vesszuk v. nem akarjuk eszrevenni!:)
Egyebkent az osztogatasod hianyos! Vannak hivok, tudatlanok es hitetlenek!:)

Bekesseggel toltodjel a mai napon is!:)

Szeretettel,
felebaratA gonosz banyával én nem jönnék elő:-)

Egyébként még régebben igaz volt, mára már ez sem igaz, hogy az ateistát csak annyi különbözteti meg akármilyen istenhívőtől, hogy az ateisták csak eggyel több Istent tagadnak. Ez a matematikában eléggé elhanyagolható különbség, körülbelül ,0001 az arány azaz 0,01% az eltérés, azaz gyakorlatilag azonos.

Mára már azért nincs ez a minimális különbség sem, mert az ateisták is teremtettek Istent magunknak. Láthatatlan Rózsaszínű Egyszarvú képében. Tehát az ateizmus és a teizmus egy hülyeség (vagy akinek jobban tetszik egy okosság))) Bár nem az:-)

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Kedves IGe!

Erre is talaltak mar megoldast!
Terez anya kozvetiteseben elhangzott egy olyan mondas,hogy: nem teszek kulonbseget koztetek,a kereszteny legyen jo kereszteny,a muszlim legyen jo muszlim,es a hindu legyen jo hindu.
Folytasd a sorolast ,ha gondolod!:)

Szeretettel,
felebaratDrága Deni :)

Jó volt olvasni, kaptam, erősödtem :)
Szeretlek :) Boldogságot :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)A tráfában nem ismerek viccet:-)

Teljesen komoly, hiszen a világ embereinek hívő és nem hívő felosztása egy baromság:

Egyébként is. Gondolj csak bele; Hívők nincsenek, mert ők is hitetlenek lényegében. Mert a hívő hisz a világ mondjuk legalább 10.000 hiedelme, vallása, világfilozófiája, mítosza, Istene közül jellemzően 1-ben és nem hisz jellemzően a többi 9.999-ben. A többi Istent is tagadja, a sajátján kívül. A többi Istennel szemben ateista. Mi ez ha nem hitetlenség???? - Az ateista is pont ezt teszi. - Hisz az ateizmus világfilozófiájában (esetleg azt hiszi, hogy tudja) és nem hisz a többi 9.999 hitbéli dologban. Sőt az ateistáknak is van Istenük, amit így hívnak: Láthatatlan Rózsaszínű Egyszarvú. Lásd a ateizmus.freeweb.hu. Tehát hibás logikai és gondolatbeli álláspont az ateistákat hívőknek tekinteni, olyan alapon, hogy ők abban hisznek, hogy nincs Isten, mert inkább a hívőket kell hitetlennek tartanunk, hiszen a "nem hit" többszörösen nagyobb a hitrendszerükben kb. 9.999 aránylik az egyhez.

Azt azért még fontosnak tartom megemlíteni, hogy vannak még nagyon is jelentős számban olyan emberek, akik közömbösek bármiféle ideológia, vallás iránt, illetve vannak pédoxosok is.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/IGe!

Ne komolytalankodj man!:)))
De a kezdeti hozzaallasod termeszetes,alt. igy kezdodik! Kicsit szegyenlosen,kicsit vigyorgosan!:)
Leszel te meg ketelkedo a "semmiben se hiszekben" !Hajra!:)))

Szeretettel,
felebaratnem véletlen. másnap lesz

nem véletlen. másnap lesz a budapesti, és én nem tudok ott lenni... de ezek szerint debrecenben lesz rá lehetőség :) már várom a szombatot!:)

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

Köszönöm Imi:) És köszönöm, hogy feloldottad az offolást :)

Képzeld. Mikor jöttök a találkozóra az nap este egy Debreceni békejel lesz fáklyákból. Most kaptam a mélt az egyik szervezőtől. Még csak a napot tudom, konkrétumokat is tudni fogok. Nem hiszem, hogy az ilyen dolgok puszta véletlenek.

Éljen:)deni, ez zseniális :)

deni, ez zseniális :) milyen szép a mustármező:
http://photography.nationalgeographic.com/staticfiles/NGS/Shared/StaticF...

sárga mint az éltető nap, és mosolyog!Ok, hívő vagyok

Akkor abban hiszek, hogy semmiben sem hiszek.

Hívő lettem:-)

Érdekes, de ugyan úgy és ugyan azt látom.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Nana,hogy ...

...nem egyenlo, hiszen te onnan nezed en meg innen! Egeszen mas latoszog a ketto!Probald meg csak egyszer te kis hitetlenkedo a hivok nezopontjabol szemlelni,es mindjart tisztulni fog a kep!Na ,nem leszel azonnal hivo, de mast is eszreveszel,mint eddig!Erted? Ne szembe allj,hanem mellette,egesz mast mutat innen! Meg fogsz lepodni!:)))

Szeretettel,
felebaratTévedsz felebarát

Az Isten-Istenn Über Alles, amiről te írtál,az messze nem egyenlő az Általános Istennel, amiről én írtam.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Kedves IGe!

A vilagvallasok is azt tanitjak,hogy EGY - Altalanos- Isten van!
Es meg arra is torekszenek -tobb-kevesebb sikerrel -, hogy egyesitsek a vallasokat!!! Talan um. kozeledes mar eszlelheto! A te otleted elorol kezdeni mindent es az eddigit eltorolni, vagy tevedek?Ez igaz konnyebb lenne, mint helyrehozni az eddigi tevedeseket!
Jogodban all,szabadakaratod szerint valasztani es donteni, mit teszel!
Az eredmeny attol fugg, hogyaz emberek vegul,tudatosultan hova csatlakoznak majd!

Szeretettel,
felebaratGáborSilent szerint likvidálnám a vallásokat?

Kedves Silent! Te egy "nagyon kedves ember vagy" az ilyen beszólásaiddal:-)

Egyébként nem tudom, hogy az elnézéskérésed már a jelenre, vagy az esetleges jövőre vonatkozik, de részemről rendben, nem haragszom, tényleg úgy veszem, hogy csak próbatétel elé állítottad a béketűrésemet.

Majd ha megnyugszol, akkor ezt a tévedésedet is korrigálhatod, mert a P-DOX Semmiben Sem Hívők álláspontja ez, például az ateizmustól való különbözősége kapcsán is, amivel keverhetsz bennünket.

Miért is nem ateista a pédox?

-Abban biztosan különbözik a pédox az ateizmustól, hogy a pédox Isten létét tudományos ténynek tekinti és nem tagadja, vagy nem közömbös számára... - Negyedszer az ateizmusnak a köztudat szerint jellemzően a vallások/egyházak felszámolása, megszüntetése a célja, amíg a pédox elfogadja a vallások/egyházak létét, sőt azért küzd, hogy minél több vallás legyen a világunkban. A pédox azt viszont nem tudja elfogadni, hogy vannak államilag favorizált egyházak, egyenlőbbek az egyenlők kötött, ezért ezek túlzott befolyását csökkenteni igyekszik. -Ötödrészt az ateizmus nem tudott elszakadni a zsidó-keresztény bibliai Isten fogalomtól, sőt magától az Isten fogalomtól sem. Magát a nevüket is onnét származtatják egy fosztóképzővel ellátva. A legtöbb ateista a bibliai Istent tagadja és az az Isten van a tudatában, tudattalanjában. A p-dox vallás ezen jóval túllépett és nem hagyta, hogy csak a zsidó-keresztény bibliai gondolatvilág részese legyen. Nem vette át annak nyelvezetét, saját nyelvezetet alakított ki. -Sok más különbözőség is van az ateizmus és a pédox között, de ezek a legfontosabbak.

Ami viszont a lényeg és ami miatt itt vagyok. A hitetlenség és a hit egyáltalán nem ellentétei egymásnak. Söööööőt majd ide idézhetem ironikus írásaimat, amiben kiderül, hogy mindenkiről be lehet bizonyítani azt is, hogy ateista, azt is, hogy teista és éppen ezért nincs értelme -többek közt- egyik ilyen világnézetnek sem. A vallásom egyik célja, hogy az emberek ne vegyenek annyira komolyan - túl komolyan - semmit sem a világon, így a saját világnézetüket sem. Ha közösen kinevetjük magunkat, hogy milyen butaságokban is hittünk, nem hittünk a múltban, az sokkal összetartóbb erő.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Ó

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

Természetesen elnézést kérek.Ó szent paranoia:-)

Karakutty a megmondója és igaz tudója, hogy semmi közöm egy biocica nevű felhasználóhoz.

Érdekes, hogy te próbálgattad, fürkészgetted, tesztelted az én béketűrésem határát és te akadtál közben ki, de nagyon:-) A nekem szánt jelzőid is téged és kiakadásod fokát minősítik.

Menj, lazíts és talán közben kérdezd meg a párodat megérzésileg felőlem.
Aztán ha gondolod elfogadhatom az elnézés kérésedet.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Nekem nem úgy tűnt

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

Tudod végeredményben az életem az enyém. Én élem. Az én világom. Ha megnézed az írásaimat hangosan gondolkodok. Blogolok, megkísérlem megfogalmazni az érzéseimet. Ezt itt rengetegen tudják. Azt is, hogy vállalom a hibáimat is. Sőt lovagolok rajta.
Nem vagyok rest mások állításain elgondolkodni és ha valamit érzékelek, akkor annak hangot is adok. Nem könnyű ez sokszor. Engem is el -el kap olykor a hév és a düh. De én ezt le is írom. Más meg nem. Más csak akkor ír, ha minden jó. Én valós képet mutatok magamról. teszem ezt azért, mert hiszem, hogy ha megmutatom az árny oldalaimat is, nem csak a szépet, akkor nem hazudok. Akkor őszintén tud más is segíteni. És én is magamon. Én tudom, hogy ki vagyok. De nem minden pillanat még az enyém az életemből. És ezt szeretném elérni, hogy az legyen. Ezen dolgozok, és megosztom eredményeimet. Nem sok, de valami.
Azt is sejtettem, hogy Biocicát valaki küldte. Érezhető volt. Bele mentem a játékba. Az ilyenekre már immunis vagyok. A feleségem szólni akart, de megnyugtattam, hogy ez csak csel. Igazam lett. Szerinted ha a feleségem miattatok harcba szál a semmiért, és megsérül, szerinted mit csináltam volna veled? De szerencsétekre régóta netezek és tudom, hogy sok a bolond.
Szerintem te egy féreg vagy. És pofátlan. Tehát nincs kedvem beszélgetni veled. A filmet felejtsd el, meggondoltam magam. Azért reménykedtem, hogy tévedek. De szerintem te ott is ördögöt látsz, ahol nincs is semmi. Lehet tévedek. És lehet én vagyok, aki ördögöket lát. Lehet. De tudod mit? nem érdekel. Dolgozom magamon és tudom, hogy úgy is boldog leszek nap mint nap.
Kicsit ebből is tanultam.

Annak viszont nagyon örülök, hogy már sokkal gyorsabban el tudom engedni azt, ami frusztrál. Valamit akkor máris elértem, valamit akkor csak jól értettem meg, mert fejlődtem. Lehet tudat alatt ezért is szálltam veled vitába. Bár annak is köze volt hozzá, hogy gyanítottam, hogy biocica hozzád tartozik. Azaz iwiwes mulyaság sok mindent elárult.

Ma esküvőre megyek. A barátaim úgy döntöttek összeházasodnak. Szerinted jó napom van? :) Szerinted ma vitázni van kedvem? :) Hát nem :)

Na minden jót, és kérlek mellőzzetek engem innentől :)Ha egy mákszemnyi hitetlenséged lenne

Ha egy mákszemnyi hitetlenséged lenne, akkor nem írnál ilyeneket, hogy valaki látott egyszer egy olyan embert, aki látta, hogy más hallotta...:-) Amikor tudományos tény, hogy az emberi elme önmaga becsapására is képes. Tehát ilyen esetekben azt is le kell ellenőrizni, amit valaki a saját szemével lát és ő valóságnak hiszi, de közben meg nem az.

Érdekes én a saját írásaim alatt sokkal jobban állom a kritikus párbeszédet, mint te a te írásaid alatt:-)

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/:D

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

Személyesen én is találkoztam egy emberrel, aki gyógyított. Egy idős nénivel. Úgy kezdte, hogy elmondta a főnökömnek, hogy mi a problémája a lábával. Akkor láttuk először. És nem volt kérdés a hit.
De menj csak el Nemere Istvánhoz. Személyesen számolt be gyógyító emberről nekem. Az az ember is hitt. Jézusban.
Volt jó pár évvel ezelőtt egy ukrán bácsi. Bárkiről felállította a helyes diagnózist úgy, hogy ott se volt. Elmondása szerint az időben mindennek lenyomata van. Ő is hitt.

Nincs kedvem már vitázni veled Gabi. Majd személyesen egyszer folytathatjuk, de számomra érdektelenné vált. Nem esik jól, így nem folytatom.

Minden jót :)Gyurcsók József a mi Jézusunk???:-)

"Jézus gyógyított a hitével másokat. Ma azt hiszed nincs ilyen ember? Már hogy ne lenne. És azt hiszed varázsló? Dehogy. De akkora a hite, hogy át tudja adni a pillanatban, és saját magát gyógyítja meg a beteg. "

Ez totálisan Gyurcsók József, vagy Jim Sanders effektus, hogy hazánkban elérhető és megtapasztalható példákat említsünk. Mindkét személyt vizsgáltam személyesen évekkel ezelőtt. Mindkettő valamiféle olyasmit végezne, amit Silent leírt. Biztosan??? Érdemes lenne ezt árnyaltabban megítélni, mert nagyon sokféle dolog történik ám ilyenkor.

http://www.youtube.com/watch?gl=GB&hl=en-GB&v=dsPPFpeFh7k

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Gabi:)

Most
http://www.youtube.com/watch?v=H67fS6Tje9Q&feature=related

"1. Az emberiség ízlésvilágát nem lehet már ÍZLÉSTERORRAL egységesíteni. Ezt megpróbálták már a totariánus vallások, egyházak és a sztálinista jellegű államalakulatok is. Mindkettő elbukott és megbukott, annak ellenére, hogy a legtöbb európai államban ma is van azért még kommunista párt és katolikus egyház is. Tehát erre törekedni teljesen felesleges bármilyen trükkel is. Szeretet- béketábor elcsépelt, lejáratott közhelyek."

Miről beszélsz? Én tudatosságról beszélek és nem ízlésvilágról. Azt tudom, hogy sokat kell tanulnom, éppen életem végéig. De a vallások egyesülni fognak. És éppen azért, mert végső soron mind szeretet alapú. Szerintem pont te beszélsz terrorról Gabi. Te likvidálnád a vallásokat, szerinted mind emberi butaság. Akkor kinél a terror?

"2. Tehát ha nem lehet egység, akkor a sokszínűség harmóniája és egyensúlya a megoldás. A Yin és Yang, de nem csak fekete és fehér, hanem inkább ennek millió színre osztott változata. Valami olyasmi, amit az én vallásom hirdetett meg. Azt hogy legyen minél több eltérő vallás, egyház (ateista egyházak is), világnézet a világunkban." Kedves Gabi, amiről te beszélsz, az voltaképpen azóta létezik, amióta vallások léteznek. Attól még nem lesz a te szellemi terméked, mert azt mondod. Amúgy is a te szellemi terméked ollózásokra épül. Igaz, te döntöd el, mit ollózol ki.

"3. A hit ereje???? Kac-kac. A hitnek valójában nincs olyan misztikus ereje, mint sokan hirdetik, még ha valami azért van is, de az nem hit miatt van. A bizakodás, az optimizmus, a pozitív gondolkodás nem hit." - Látod? üresen pörög a szád.

"4. A hitetlenségnek sokkal nagyobb az ereje. Álláspontom szerint és hát ez a valóság is, a hit egy fabatkát sem ér. Ön és mások becsapása. Nagyon sok legenda, mese szól arról, hogy a hit erre, meg arra képes. Aztán ha jobban megvizsgáljuk, rájöhetünk arra, hogy a világon szinte semmi haladó dolog nem történt még a hit és csak is a hit által. A legendák nem igazolhatóak, sőt az derül ki, hogy azok hatalmas nagy lódítások, hazugságok a legtöbb esetben. Szívesen kiállok bármennyi hívő emberrel egymagam, egy-vagy akár több ellenőrzött kísérletre is, hogy a hitnek, vagy a hitetlenségnek van nagyobb ereje? Legyen például a klasszikus; " A hittel hegyeket lehet megmozgatni állítás", vagy bármi hasonló. Nos a hívők próbáljanak meg elmozgatni egy hegyet a helyéről, csupán hittel, én meg majd hitetlenkedem, hogy a helyén fog maradni. Nos lehet a hívők millióinak jelentkezni a próbára, egymagammal szemben." - Ezek szimbólumok Gabi. Sajnálom, ha sok fantazi film miatt szó szerint értetted. :D

"5. A hitetlenség hogyan működik?

1 x 1 = 1
(-1) x (-1) = 1"

A matematika ötös. De ennyi. Ez baromság:) Te is hiszel ebben a baromságodban, az is hit.

"Edison elhiszi, hogy ő tudni fog villanykörtét gyártani.
Edison nem hiszi el, hogy képtelenség lenne villanykörtét gyártani." Vagyis elhiszi, hogy nem képtelenség. Jaj kezdek belefáradni. Nem baj ha én kiszállok ebből a hülyeségből? van jobb dolgom is. Bocs.A hit gyógyító ereje

Igazából nem a hitnek, hanem a pozitív gondolkozásnak és bizakodásnak van ereje. A hit ugyan is nem más, mint biztosnak vélni a bizonytalant. Ilyen téren, amit leírtál Silent, félig meddig igaz is.

Csaba György: A hit gyógyító ereje
Megjelent a "Természet Világa" újság 1999. novemberi számában
http://www.freeweb.hu/p-dox/irodalom/hit.htm

"Az a kijelentés, hogy hívőként általában könnyebb élni és meghalni, nem jelenti azt, hogy ez minden esetben igaz. Egy, az Egyesült Államokban készült tanulmány szerint pszichés megbetegedések gyakoribbak a vallásos emberek körében (a depresszió mértéke például háromszoros), de a daganatos, keringési, vese- és tüdőbetegségek is kettő-négyszer gyakoribbak, mint a nem vallásosak körében. Nem világos, hogy lehet ezt összeegyeztetni azzal, hogy a hit segít a gyógyulásban. Úgy tűnik, a hívők fogalmát nem lehet egységesen értelmezni. "

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Nagyon sokat kell még tanulnod

Kedves Silent! Látom megigéztelek, mert számos mondatod rám, írásaimra és gondolataimra utal. Érdekelne az utad, hogy mit jártál eddig végig és hány éves vagy és fiú-, vagy leány. Soroljam a tévedéseidet:

1. Az emberiség ízlésvilágát nem lehet már ÍZLÉSTERORRAL egységesíteni. Ezt megpróbálták már a totariánus vallások, egyházak és a sztálinista jellegű államalakulatok is. Mindkettő elbukott és megbukott, annak ellenére, hogy a legtöbb európai államban ma is van azért még kommunista párt és katolikus egyház is. Tehát erre törekedni teljesen felesleges bármilyen trükkel is. Szeretet- béketábor elcsépelt, lejáratott közhelyek.

2. Tehát ha nem lehet egység, akkor a sokszínűség harmóniája és egyensúlya a megoldás. A Yin és Yang, de nem csak fekete és fehér, hanem inkább ennek millió színre osztott változata. Valami olyasmi, amit az én vallásom hirdetett meg. Azt hogy legyen minél több eltérő vallás, egyház (ateista egyházak is), világnézet a világunkban.

3. A hit ereje???? Kac-kac. A hitnek valójában nincs olyan misztikus ereje, mint sokan hirdetik, még ha valami azért van is, de az nem hit miatt van. A bizakodás, az optimizmus, a pozitív gondolkodás nem hit.

4. A hitetlenségnek sokkal nagyobb az ereje. Álláspontom szerint és hát ez a valóság is, a hit egy fabatkát sem ér. Ön és mások becsapása. Nagyon sok legenda, mese szól arról, hogy a hit erre, meg arra képes. Aztán ha jobban megvizsgáljuk, rájöhetünk arra, hogy a világon szinte semmi haladó dolog nem történt még a hit és csak is a hit által. A legendák nem igazolhatóak, sőt az derül ki, hogy azok hatalmas nagy lódítások, hazugságok a legtöbb esetben. Szívesen kiállok bármennyi hívő emberrel egymagam, egy-vagy akár több ellenőrzött kísérletre is, hogy a hitnek, vagy a hitetlenségnek van nagyobb ereje? Legyen például a klasszikus; " A hittel hegyeket lehet megmozgatni állítás", vagy bármi hasonló. Nos a hívők próbáljanak meg elmozgatni egy hegyet a helyéről, csupán hittel, én meg majd hitetlenkedem, hogy a helyén fog maradni. Nos lehet a hívők millióinak jelentkezni a próbára, egymagammal szemben.

5. A hitetlenség hogyan működik?

1 x 1 = 1
(-1) x (-1) = 1
Tehát a semmiben sem hívés logikailag és érzelmileg ugyan azt adja ki, mintha valaki nagyon erősen hisz valamiben. Sőt az által még erősebb a hatása, hogy valamit alapból nem elhinni sokkal könnyebb, mint elhinni. Szöveggel:

Edison elhiszi, hogy ő tudni fog villanykörtét gyártani.
Edison nem hiszi el, hogy képtelenség lenne villanykörtét gyártani.

Nos szerintem ez utóbbi felfogás és életszemlélet erősebb, mint a hit. És ez bizony a hitetlenség, amit ugyebár már a bibliában is megjósoltak állítólag, hogy lejön és akkortól más világ lészen:-)

6 A valódi összefogás akkor valósulhat meg, amit a Monty Python Brian életében leírtak:
http://www.geocities.com/atarhely/text/humor/brian.htm

- BESZÉLJ! HALLJUK MIND A KETTÕT!
- Nos... - kezdett bele Brájen - mindnyájan tévedtek! Nem kell
követnetek engem! Nektek nem kell követni senkit sem! Nektek önállóan
kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!!!
- IGEN. MI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYUNK! - mondták egyszerre.
- Ti mind különbözõek vagytok!
- IGEN, MI MIND KÜLÖNBÖZÕEK VAGYUNK!
- Én nem! - kiáltotta valaki.
- Mindent magatoknak kell megoldanotok!
- IGEN, MAGUNKNAK KELL MEGOLDANUNK MINDENT!
- Pontosan - dicsérte õket Brájen.

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/