A Huna, mint gyakorlati technika

Serge Kahili King
ALOHA SZELLEM

A jelen szöveget az Aloha International engedélyével fordította
Witold Kuharczyk és Lajter Katalin.

ALOHA FILOZÓFIA

1. IKE: A világ olyan, amilyennek hiszed.
2. KALA: Nincsenek határok.
3. MAKIA: Az energia követi a figyelmet.
4. MANAWA: Most van a cselekvés pillanata.
5. ALOHA: Szeretni annyi, mint boldognak lenni.
6. MANA: Az erő belülről jön.
7. PONO: A hatékonyság az igazság mércéje.

Aloha Szellem egy jól ismert utalás arra a barátságosan elfogadó magatartásra, amelyről a Hawaii-i szigetek lakói oly híresek. Ugyanakkor utal egy olyan hatásos módszerre is, amely képes megoldani minden problémát, elérni minden kitűzött célt, és olyan tudati vagy testi ál-lapotot teremteni, amelyet csak akarsz.

Hawaii nyelven az „aloha” sokkal többet jelent, mint szia, viszlát vagy szeretet. Ez mélyebb értelemben „az életenergia” (ha) örömteli (oha) megosztása (alo) a jelenben.
Ahogyan megosztod az energiát, úgy fogsz ráhangolódni az isteni erőre, amelyet a Hawaii-i emberek MANA-nak neveznek. Ennek a mérhetetlen erőnek a szeretetteljes használata a titka a valódi egészségnek, boldogságnak, jólétnek és sikernek.

Amikor ráhangolódsz erre az erőre, és az működni kezd, annyira egyszerűnek tűnhet, hogy megkísérthet az a gondolat, hogy „ez túl könnyű ahhoz, hogy igaz legyen”. Kérlek ne hagyd, hogy a látszat megtévesszen. Szánj időt a kipróbálására.
Ez a leghatásosabb technika a világon, és bár rendkívül egyszerű, mégsem bizonyul könnyű-nek, mert állandóan kell emlékezned rá, és sokszor kell alkalmaznod.
Ez egy olyan titok, amely az emberiségnek megadatott újra és újra. És itt van megint, más formában. A titok a következő:

Áldj meg mindenkit és mindent, amely képviseli a kívánságaidat!

Ez minden. Azonban minden egyszerű dologhoz szükséges némi magyarázat.
Megáldani valamit egyenlő azzal, hogy felismersz vagy kiemelsz egy pozitív minőséget, jel-lemet vagy állapotot azzal a szándékkal, hogy mindez növekedjen, fennmaradjon, vagy létre jöjjön.

Az áldás három okból kifolyólag lesz hatásos, ha meg akarod változtatni az életedet, vagy ha azt szeretnéd megkapni, amire vágyakozol. Először is a tudatod pozitív összpontosítása feléb-reszti az Univerzum pozitív, alkotó erőit. Másodszor, kifelé indítja el az energiádat, aminek köszönhetően még több energia áramlik át rajtad. Harmadszor, amikor mások érdekében ál-dasz, ahelyett, hogy egyenesen magadat áldanád meg, akkor elkerülhetsz mindenféle tudat-alatti félelmet arról, amit magadnak szeretnél, és az áldásra való erős összpontosítással növe-led a hasonló jó dolgokat a saját életedben is. Ami a legszebb ebben a dologban, hogy az ál-dás, melyet másokért teszel, rajtad éppúgy segít. Az áldás történhet a képzelet által vagy érin-téssel, de a legáltalánosabb és legkönnyebb módja a beszéd. A verbális áldás legfőbb fajtái a következők:

Csodálat – dicsérni vagy magasztalni valami jót, amit észrevettél. Például, „Milyen szép nap-lemente; Tetszik az a ruha; Olyan jópofa vagy.”

Megerősítés – Ez egy különleges állítása az áldásnak a növelésre vagy tartósságra. Például, „Megáldom ennek a fának a szépségét; Áldott legyen a tested egészsége.”

Elismerés – Ez a hála egyfajta kifejezése azért, hogy valami jó létrejön, vagy már megtörtént. Például, „Köszönöm Istenem, hogy segítettél; Köszönet az esőnek, a föld táplálásáért.”

Előrelátás – Ez a jövő megáldása. Például, „Csuda jó pikniket rendezünk; Áldom az emelke-dő jövedelmedet; Köszönöm a tökéletes társamat; Szerencsés utat; A jó szelek vezessenek utadon.”

Hogy az áldással a legtöbbet érd el, fel kell adnod vagy lerövidítened azt az utat, amely tagad-ja azt: ez pedig az átkozódás. Ez nem a káromkodást vagy a szavak használatát jelenti. Hanem az áldás ellentettjére utal, kritizálni a csodálat helyett, kételkedni a megerősítés helyett, hibáz-tatni az elismerés helyett, aggódni a bizakodó előrelátás helyett. Ha ezek közül valamelyik mégis megtörténne, megsemmisítheti az áldás néhány hatását. Minél inkább átkozódzs, annál nehezebb és hosszabb lesz az út a helyes áldásig. Más oldalról nézve, minél többet áldasz, annál kevésbé lesz ártalmas bármiféle átkozódás. Következetesen néhány elképzelés a külön-böző szükségletek és vágyak áldására.

Egészség – Áldd meg az egészséges embereket, állatokat, sőt a növényeket is, mindent, ami jól felépített és megalkotott, mindent, amely bőséges energiáról árulkodik.

Boldogság – Áldj meg mindent, ami jó, vagy azt a jót, amely minden emberben és dologban benne van, a boldogság minden jelét, amit látsz, hallasz vagy érzel az emberekben vagy álla-tokban és az összes lehetőséget a boldogságra, amit magad körül észreveszel.

Jómód – Áldd meg minden jelét a boldogulásnak a környezetedben, beleértve mindent, amit pénzzel lehet elérni, az összes pénzt, amely rendelkezésedre áll bármilyen formában és részt vesz a világ körforgásában.

Siker – Áldd meg az eredmények és tettek összes megnyilvánulási formáját (az épületeket, hidakat és sporteseményeket); az összes célba érkezést (hajók, repülők, vonatok, autók és em-berek) minden jelét a további megmozdulásnak és kitartásnak és minden jelét az örömnek és jókedvnek.

Bizalom – Áldd meg az emberekben és állatokban lévő bizalom és erő összes jelét; az állan-dóság minden jelét (mint a hegyek és magas fák); és a céltudatos erő minden jelét (beleértve a nagy gépeket, erővonalakat).

Szeretet és barátság – Áldd meg minden jelét a törődésnek, gondoskodásnak, részvétnek és támogatásnak, minden harmonikus kapcsolatnak a természetben és építészetben; mindent, amely kapcsolatban áll vagy finoman érintkezik valami mással; minden jelét az együttműkö-désnek a játékban és munkában; és minden jelét a szeretetnek és mókának.

Belső béke – Áldd meg a csendesség, a nyugalom, a víz nyugalmának és az ég derültségének, minden távoli látképnek (horizont, csillagok, a Hold) minden jelét; a szépség, a látvány, hang és érintés minden jelét; a tiszta színeket és formákat; a természetesen vagy mesterségesen létre jött részletes formákat.

Lelki növekedés – Áldd meg a természetben jelenlévő növekedés, fejlődés és változás min-den jelét, az átmenetet a hajnal és alkony között, a Nap, a Hold, a bolygók és csillagok moz-gását; a madarak röptét az égen, a szél és tenger mozgását.

A fenti elképzelések vezérfonalak mindazok számára, akik nem szoktak áldani, de nincsenek korlátozva általuk. Ne felejtsd, hogy minden minőség, jellemvonás vagy állapot lehet áldott, ha valaha létezett, jelenleg létezik, vagy ha régóta csak a te képzeletedben létezik.

Személy szerint én használtam az áldás erejét a testem gyógyítására, bevételem növelésére, több képesség kifejlesztésére, hogy létre hozzak egy mélyen szerető kapcsolatot feleségemmel és gyerekeimmel és kialakítani egy egész világot behálózó, aloha szellemmel dolgozó, békél-tető hálózatot. Mivel nekem ez jó szolgálatot tett, meg szeretném osztani veled.

Hogyan fokozhatod az erődet az áldáshoz

Van egy, a Hawaii-i sámánok által használt módszer – a személyes energiád növelése – mely erőd fokozásában segít téged. Ez egy egyszerű légzéstechnika, amely használható alapozás-hoz, összpontosításhoz, meditációhoz és gyógyításhoz. Nem igényel semmiféle különös hely-zetet, és elvégezhető mozgás közben, pihenés közben, nyitott vagy csukott szemmel egyaránt. Hawaii-n pikopikonak nevezik, mert piko a köldököt és fejtetőt egyaránt jelenti.

A Technika
1. Légy tudatában a természetes légzésednek (megváltozhat önmagától a tudatosságod következtében, de ez rendben van így).
2. A tudatoddal vagy érintéssel állapítsd meg a fejtetőd és köldököd helyét.
3. Most belégzéskor irányítsd a figyelmed a fejtetőre, kilégzéskor a köldöködre. Addig lélegezz így, amíg csak szeretnél.
4. Amikor nyugodtnak és összpontosítottnak érzed magad, és/vagy energiával telinek, képzeld el, hogy egy láthatatlan fény felhő vagy egy elektromágneses mező vesz körül, és hogy a légzésed növeli ennek a felhőnek vagy mezőnek az energiáját.
5. Áldás közben képzeld azt, hogy áldásod tárgya ugyanolyan energiával van körülvéve, mint te magad.

Változatok:
a. A fejtető és köldök helyett irányítsd a figyelmed válltól vállig, vagy az égtől a földig.
b. Segítség az energiamezőre való összpontosításhoz, képzeld el színesen, mint egy hang-színt vagy akkordot, vagy egy bizsergést.

CsatolmányMéret
ALOHA SZELLEM.pdf135.13 KB

HozzászólásokNice Topic

Kedves dzsin,

Koszonom h a szerelmem meg mindig velem van es szeret engem es boldog velem.es kosznom ezt a mai csodas estet es koszonom h megadhatom ma neki amire nagyon vagyot vagytunk mindketen es amitol meg ezerszer csodalatosabb lessz a kapcsolatunk.Koszonok mindent es koszonom h holnap elmegyunk egyut kirandulni es ott megvehetem neki azt az ajadekot ami a 642-813 legjobban tetszik neki.Koszonom az onbizalmam a szepsegem es ezt a csodalatos kapcsolatot h ilyen tokeletes egyutt es koszonom h mindig optimista vidam vagyok hiszek magamban szeretem magam mindig feltalalom magam.Csodalatos eletem van kosznom es kosoznom h a szerelmemet is aza tehetem.mese szep egyutt.koszonom

Thanks
BrainleeDrága Álomkeresőm!

Köszönöm, nagyon örülök , hogy megosztottad velünk!
Szivem minden szeretetét küldöm feléd!

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!
Szeretettel : TikeDrága Csilla! :)

Az a kazi, azt hiszem, nekem is megvan! :) Én is nagyon szeretem! :)
Az üzenet pedig önmagáért beszél! :)))

Szeretettel:
Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
http://www.thesecret.hu/node/1232:)Drága Álomkereső!

Nekem van egy régi hunameditácós kazettám, amit nagyon szeretek. Annak a kazettának van egy fontos üzenete számomra: A saját gondolataink örökösei vagyunk!

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell * www.5rol6ra.huDrága Tündér és Mindenki! :)

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek és, hogy olvastátok! :)
A gyakorlat valóban fantasztikus. És nem csak egyszerű, de tényleg rendkívül hatásos is! :) Én rendszeresen gyakorlom! :)
Hawaii a világ egyik legcsodálatosabb helye, szerintem. Bár, még csak képeken láttam! :) De nagyon hív! :)
Az a helye a világnak, amely még a mai napig is folyamatosan gyarapszik és terjeszkedik, hiszen az óceán mélyén működő aktív vulkáni tevékenység folyamatosan tölti fel a szigeteket. És ha ránéztek a térképre: lehet, hogy a Föld valamennyi szárazföldje innen kiindulva terült szét??? Hmmm?! :)))))

Drága Tündér! Képet a saját blogodba tudsz feltenni. :)
Balra a Menüben Naplók, és ott a saját naplódba írhatsz új bejyegyzést, amihez csatolhatsz képeket is! :)

Aloha Mindenkinek! :)

Álomkereső
http://www.alomkereso.com
http://thesecret.alomkereso.info/Almok_keresese_thesecretSE.exe
http://www.thesecret.hu/node/1232ALOHA

Drága Álomkereső!
Fantasztikus ez a gyakorlat!
Tavaly volt szerencsém Hawaii-n járni. Soha még olyan kiegyensúlyozott, boldog,kedves, szép emberekkel nem találkoztam mint ott. Egyik nap elmentünk egy sziklához /Lyukas szikla a neve/
Csak ültem ott, néztem a dübörgő hullámokat és valami olyan végtelenséget, szabadságot, teljességet éreztem ott amit még sosem és azóta se. VISSZA FOGOK MENNI ODA!
Szeretnék nektek képeket csatolni a helyről, de sajnos nem tudom hol kell. Segítenél?
Kívánom nektek az ilyen élményeket!
Gyönyörű álmokat nektek!
Tündér
A világ egy könyv, s akik nem utaznak megrekednek egyetlen oldal olvasásánál. /Szent Ágoston/Namaste:)

Ez csodálatos:) Ki fogom próbálni:) Köszönöm Sanya:)

Namaste:)Álomkereső!

Nagyon köszönöm!
Megáldom a kedvességed,és csak úgy.........TÉGED!!!!!!!!Álmomnak:-)

Köszönöm!

Imádlak!Tudod miért!

ALOHA