Fogadom . . .

Az a gondolat ugrott hirtelen az eszembe,hogy Vajon a fogadalmak Tudatosabbá tesznek-e?
Itt nem a másoknak tett ígéretre vagy fogadalomra gondolok.Nem is arra,amikor valaki újévkor megfogadja,hogy az új évben...
Mert mi is lehet a fogadalom?Valami féle eskütétel.Igaz?Vagy feltételekhez kötött vagy az által meghatározott cselekvés /és/vagy állapot?/.
Meg persze a fogadalmaknak is vannak fajtái,egészen "egyszerű" "kicsiny" és "jelentéktelen" fogalmak,amiket ebbéli voltuk miatt talán be sem tart senki.Mondjuk soha többé nem eszek rakottkrumplit /mert olyan jól laktam,persze itt a mértékletesség is szóba jöhetne:)/.
Vagy biztosan vannak fogadalmak amiket azért nem tartanak be,mert:
nem is gondolták komolyan;nem kötelezték el magukat mellette;nem lehet számon kérni;vagy mert nem érez rá valaki Képességet,hogy fogadalma szerint éljen,cselekedjen.
Mondjuk jelen esetben én a magunknak tett fogadalomra gondolok.Hiszen van ilyen,ugye?:)
Lényegében a fogadalom valamiféle kontrollt jelenthet Önmagunk,cselekedeteink,viselkedésünk,elképzeléseink számára.
Ami érdekel,az az,hogy a fogadalom Tudatosabbá tesz-e?
Megfontolttá,átgondoltan-és határozottan cselekvővé, vagy éppen ellenkezőleg,bizonytalanná?
Azthiszem,itt az önbecsülés is nagy mértékben szerepet játszhat.Tartom-e magamat a saját magam által állított "szabályokhoz"?
Maga a fogadalom,amit ha betartok a fejlődésemet szolgálja?
A magunknak tett fogadalom talán egy belső Felismerés által megfogant gondolat.Viszont,ha így van,akkor valóban előmozdító Erő kell,hogy legyen,ami egy adott helyzetbeli stagnálásból biztos utat mutat.Valamerre.
Ez jutott most így hirtelen az eszembe...

HozzászólásokDrága Katis!

Elgondolkodtató a felvetésed. Miért csak a gyerekkorunkhoz kapcsolódnak az ilyen jellegű, állatokhoz kapcsolódó nagyon erős kötődéseink? Talán ez is ráerősít arra, mennyire fontos gyermeki önmagunk megtalálása, éltetése komoly felnőtt mivoltunkban is. Az állatok ilyen mértékű megszelidítése, mint amit gyerekkorunkban megélünk, azt hiszem a legtöbb felnőttnek kimarad már az életéből, és erre azt hiszem, nem megnyugtató válasz az, hogy mostanában jobban bánnak az állatokkal. Azt hiszem, másként is viszonyulunk hozzájuk, mint gyerekfejjel.
Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosDrága Katis !

Én köszönöm hogy megoszthattam ,,,, öleléssel zsu
a legszebb dolog az életben az önzettlen szeretetDrága Dodola!

Jó volt hallani első kézből egy ilyen kedves emléket:)Milyen furcsa,amikor kicsi voltam,vagy kétszer találtunk verebet meg egyszer galambot is,éltek,de nem bírtak repülni.A galamb felerősödött, a verebekre nem emlékszem.Sokszor találtam kiscicákat,akiket csak úgy kidobtak,meg találtunk kiskutyát is...mindezt gyerekkoromban.
Azóta miért nem történnek ilyenek?/most az jut hirtelen eszembe erről,hogy attól függ,mivel foglalom le éppen a gondolataimat.../.
Szóval,örülök,ha az állatokkal már jobban bánnak és ezért nincs példa ilyenre.Ebből a szempontból örülök neki.De furcsa.Valahogy a gyerekek több ilyen állatokkal kapcsolatos történéseken mennek keresztül.Azthiszem...
Ugye?
Szép estét:)
Ölelés,KatisDrága Katis!

Képzeld gyerekkoromban és is ugyanígy jártam. Egy betegecske csirkét gyógyítgattam, szöcskét szedtem neki a mezőn, kukoricával kínáltam a tenyeremből. Beszélni tanítottuk egymást, úgy emlékszem vissza rá, hogy teljesen másként kárált, amikor velem volt. Meggyógyult, és amíg csak élt mindig követett az udvaron, hűségesebben mint egy kutyus. Több mint harminc év elteltével is néha álmodom erről, nagyon kedves emlék nekem.
Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" ÁkosDrága Zsu,

Olyan jó,hogy ezt elmesélted.Én olyan boldog vagyok ettől.Komolyan:)Ennél csodásabb dolog,amikor két ember tudja,hogy szereti egymást,még anélkül is,hogy kimondanák,és egyszer csak megtörténik.És akkor még boldogabb még csodalatosabb az egész.Én eddig legalábbis így éreztem.És "sima" szeretetre gondolok,nem szerelemre.
Meg amikor egy ölelésben benne van minden...
:)

Köszönöm,hogy megosztottad velünk!
Ölelés,KatisKatis !

Igen a fogadalom erős ,,, es vigyazni kell vele mit fogad meg az ember
elmesélek Nektek valamit
Volt egy fogadott Német országi nagybátyám Józsi bácsi öreg ösz jo lelkü öreg úr nagyon szeretett engem es en is őt,,,
sokszor segitett nekem bevallom erkölcsileg is és anyagilag is,,
mindig a bajban ott volt melettem és ez annyira jolesett még ha nem is adott semmi mást mint a barátságát, de sokszor erőt adott avval és ez mindennél többet jelentett nekem !.
Mindig mondtam neki Józsi bácsi vissza fogom adni neked mindent amit adtál mert meg akarom neked hálálni ,, ö mindig csak kinevetett engem ,,, nem fogod vissza adni zsuzsa mert nincs már erre idönk,,,,,,,,,,, nem hittem neki
a halálos ágyánál nem lehetettem ott 3 éve halt meg szegény de az utolsó telefon beszélgetésnél ennyit mondtam neki Józsi bácsi vissza adok Neked mindent szeretlek ,,,, ö csak sohajtott es hallottam probal nevetni de már nem tudott,, sajnos ez volt az utolso amit mondott tudom hogy szeretsz es lerakta
masnap szegeny meghalt,,,
Telltek multak az évek es egyre masra törtentek velem olyan dolgok amiket nem értettem miért történnek tavaly Csillagvirág tartott egy 2 napos tréninget és az egyik nap pont arra kellett meditálni mi az amit megfogadtál es el kellett engedni,,,,,,,,, meditálás közben döbbentem ra miért történtek velem azok amik ,,,, hogy majdnem mindent elvesztettem ,, pénzem,, kocsim amit nemetben vettem ,, es ott meditalas közben döbbentem ra hogy en álltam a szavam es en generáltam mindent ,,,,,,,, vissza adtam neki még a kocsim is,,,,,,,,,,,, nem bánom higgyétek el,,,,,,,,
sokaig nem tudtam miért történnek mindezek velem de mostanra ugy gondolok rá hogy en vissza adtam neki es a szivem eddig nehéz volt de mára könnyü es tele vagyok szeretettel mert tudom ö ott fenn is örül es fog küldeni nekem sok szépet még az Univerzum,,,,,,,, az ö baratsaga nekem az eletem egyik legszebb ajandeka volt es most Ti is
öleléssel
ZsuSzerintem igaz, amire jutottál

Dodola
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz" Ákos