Hogyan hatnak a Bach-virágok a 7 fő csakránkra?

nebántsvirágÖrömmel nyújtom át nektek legújabb szerkesztésű cikkemet! Szildi

"A Bach-virágterápia módszerét számtalan területen tudjuk alkalmazni. Kevesen tudják, hogy a virágesszenciák kiválóan alkalmasak személyiségünk fejlesztésére valamint a lelki egészségvédelemben is nagy szerepet vállalhatnak.

Érdekesség képpen tekintsük át a 7 fő csakrát és az ezekhez rendelhető Bach-virágokat, melyek segítségével az esetleges túl- , vagy az éppen alul működésüket harmonizálni tudjuk a normális szintre.

Gyökércsakra
Túlműködése esetén: agresszió, düh, túlzott materializmus, hatalomvágy, erőszakosság, túlzott ragaszkodás és megtartani vágyás, túlzott aktivitás, túlhajszoltság.

Javaslott Bach-virágok: Nebáncsvirág, magyal, szőlő, katángkóró

Alulműködése esetén: frusztráció, kishitűség, passzivitás, fáradtság, lustaság, gyengeség, határozatlanság, szegénységtudat, elemi félelmek, önbizalomhiány.
A megfelelő Bach-virágterápiás cseppek alkalmazásával elérhetjük, hogy gyökércsakránk megfelelően működjön, jól érezzük magunkat a bőrünkben, képesek legyünk magunkról gondoskodni,szükségleteinket kielégíteni, otthon legyünk a világban és rendelkezésünkre álljanak a túléléshez szükséges anyagi javak.

Javaslott Bach-virágok: vörösfenyő, oliva, gyertyán, bohócvirág

Szexcsakra

Túlműködése esetén:szexuális zavarok,a szexualitás, párkapcsolat túlhangsúlyozás.

Virágok: katángkóró, nebáncsvirág,

Alulműködése esetén:felléphet félelem a kapcsolatoktól és a szexualitástól, frigiditás,impotencia,az érzelmek elfojtása,depresszió.
Javaslott Bach-virágok: Bohócvirág, Békaliliom, vadalma, apróbojtorján, vadrepce

A megfelelő Bach-virágterápiás cseppek alkalmazásával elérhetjük:a szexcsakránk megfelelően működjön,kreatívak,nyitottak,szexuálisan fogékonyak,kiegyensúlyozottak legyünk,örömet leljünk nemcsak a saját, hanem párunk testében is,képesek legyünk teret biztosítani életünkben az alkotó energiáinknak,egyensúlyt tudjunk teremteni párkapcsolatunkban.

Napfonat
Túlműködése esetén: túlfejlett ego, önzés, visszaélés a hatalommal, uralomvágy, elégedetlenség, maximalizmus, irigység.

Javaslott Bach-virágok: szőlő, forrásvíz, magyal

Alulműködése esetén:önbizalomhiány,az érvényesülés és akaraterő hiánya,levertség,szorongás,kudarcorientáltság.

Javaslott Bach-virágok: vörösfenyő, szilfa, tárnics, tölgyfa, nebáncsvirág, kisezerjófű

A megfelelő Bach-virágterápiás cseppek alkalmazásával elérhetjük: köldökcsakránk megfelelően működjön,pozitív énképünk,egészséges önértékelésünk legyen,tudatában legyünk jó és rossz tulajdonságainknak,céljainkért hatékonyan tudjunk küzdeni,megfelelően tudjuk kezelni agressziónkat,kordában tudjuk tartani hatalomvágyunkat,képesek legyünk az önérvényesítésre.

Szívcsakra
Túlműködése esetén:szívproblémák,magas vérnyomás,harag.

Javaslott Bach-virágok: Magyal, cseresznyeszilva

Alulműködése esetén:önzés,bezárkózás,sebezhetőség,érzelmi függőség,közöny.
Javaslott Bach-virágok: szőlő, katángkóró, vadrózsa, szikárka, magyal

A megfelelő Bach-virágterápiás cseppek alkalmazásával elérhetjük:szívcsakránk megfelelően működjön,képesek legyünk a testi-lelki-szellemi egyensúly megvalósítására,az adás és elfogadás egyensúlyának kialakítására emberi kapcsolatainkban,az együttérzés és a megbocsátás gyakorlására a mindennapokban.

Torokcsakra
Túlműködése esetén: beszédzavarok léphetnek fel, jellemző lehet mások manipulálása, az üres fecsegésre, hazugságra való hajlam.

Javaslott Bach-virágok: békaliliom, nebáncsvirág, dió, hangafű, magyal

Alulműködése esetén: elfojtások, az érzések, gondolatok, igények kinyilvánítására való képtelenség, önértékelési zavarok és önsajnálat.

Javaslott Bach-virágok: magyal, apróbojtorján, katángkóró, vörösfenyő, fűzfa, vadgesztenyerügy

A megfelelő Bach-virágterápiás cseppek alkalmazásával elérhetjük: torokcsakránk megfelelően működjön, őszintén és hatékonyan kommunikáljunk különféle emberekkel, megfelelően kinyilvánítsuk érzéseinket, gondolatainkat, elvárásainkat, képesek legyünk felismerni és alkalmazni a beszéd és a hallgatás erejét,szükség szerint önfegyelmet gyakoroljunk.

Homlok- vagy harmadi szem csakra
Túlműködése esetén: előfordulhat a szellem túlhangsúlyozása, fanatizmus, visszaélés a tudással, manipuláció, pszichés zavarok.

Javaslott Bach-virágok: vasfű, forrásvíz, dió, iszalag

Alulműködése esetén: túlzott materializmust, racionalizmust eredményezhet, a természetfelettitől, az ismeretlentől való félelem.

A megfelelő Bach-virágterápiás cseppek alkalmazásával elérhetjük: homlokcsakránk megfelelően működjön, beengedjük életünkbe az intuíció, megérzések, érzékszerveken túli finomabb érzékelés útján érkező sugallatokat, felsőbb útmutatást, melynek segítségével képesek lehetünk felelősségteljesen, magasabb nézőpontból kormányozni földi életünket, eleget tenni életfeladatunknak.

Javaslott Bach-virágok: bohócvirág, kékgyökér, vadgesztenyerügy

Koronacsakra
Alulműködése esetén:gyakran tapasztalható céltalanság,az élet értelmetlenségének érzése,bizonytalanság,halálfélelem.

Javaslott Bach-virágok: rozsnok, bohócvirág, vörösfenyő, bükk

A megfelelő Bach-virágterápiás cseppek alkalmazásával elérhetjük: koronacsakránk megfelelően működjön, mentesek legyünk bárminemű ítélkezéstől, békés, szeretetteli egységben szemléljük a mindenséget, együtt rezgjünk a magasabb világbeli tudással"

Címkék:

HozzászólásokKöszi

A Bach virágterápia témája engem is megihletett néhány hete, úgyhogy én is írtam róla egy ismertetőt. Annyi csak a különbség, hogy a bejegyzésem alján felsoroltam azokat a terapeutákat, akiknél ezt igénybe lehet venni, és rajta vannak a neten is. http://ezo-spiri.blogspot.hu/2012/12/mi-az-bach-viragterapia-es-mire-jo....Virágcseppek

Örülök, hogy eszedbe juttattam őket! A virágcseppek minden helyzetben segíteni tudnak nekünk, legyen szó vmi apróságnak tűnő dologról vagy valami nagyon nehéz eseményről, amelynél szükségünk van mindne lelkierőnkre!

Szeretettel:
Szildikedves Szildi!De jó, hogy eszembe juttattad

csenge333
a bach virágterápiás cseppeket...Nekem mindegyik megvan, kompletten, csak "elfeledkeztem" róluk az utóbbi időben...Köszönöm!!!!köszönet..

Drága Szildikém!

Köszönöm...aranyos vagy..Szeretem az írásaidat, mert mindegyiknek mély a tartalma...
Szép sikereket Neked, Nektek a Családoddal, és sikereket Mindnyájunknak ebben a "NAGY" Családban, mert itt olyanok vagyunk, mint a z
igazi Család, segítjük, óvjuk a másikat, és engedjük, hogy mindenki megmutassa Önmagát, mert sokan vagyunk, sokfélék és sokszínűek..ez nagyon Jóóóóó....

Szeretettel AnnaIgéret

Drága még nem, de igérem elhalászom azt a fárnya zsinórt vhonnan.....
vagy tudod mit? mobilodra áttudom küldeni? add meg a szémodat...

Szeretettel:
SzildiKedves Szildi!

Nagyon szép és tanulságos.Mindannyiunknak figyelni kéne ezekre a jenentos tunetekre.
Szeretettel ajandekcsodás vagy..

Kedves Szildikém!

Köszönöm, hogy még mindig ilyen Jó Lélek vagy, egyszerűen jön belőled a Jóindulat, köszönöm..
Ne változz meg, kérlek szépen...Tényleg, a fényképet lementette a férjed?

Szívem mélyéből további sikeres Életet kívánok, nagy szeretettel ölellek AnnaDrága Szildi !

Nagyon szépen köszönöm ezt az ismertetőt.

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!