Barátaim és a nagy Ő érkezése

Szinte az összes barátnőm szingli, és párkapcsolati problémákkal küzd. Szerintetek ez összefüggésben van azzal, hogy nekem is nehezen jön össze egy tartós kapcsolat?
Keressek olyan barátokat akik boldog párkapcsolatban élnek, hogy legyen előttem pozitív minta? Lehet hogy azért hozok létre nehezen stabil kapcsolatot, mert körülöttem csupa egyedülálló, és magánéleti válságokkal küszködő barát van? Help!

Címkék:

HozzászólásokCherry !

KEDVES Cherry ! " rossz " az irány .......................

a TITOK ? : a remek kapcsolat alapja a KÜLÖNÉLÉS ! deee a KÜLÖN ALVÁS már " segít " .............

majd tapasztalod TE is ------- Ó jjja , csak LEGYEN ALANY .........és így tovább .......... akkor ismét együtt ALSZANAK - ÉLNEK .........
HOGY ISMÉT elváljanak ............ és ismét .............

DE ! vége . / ? /

aki benne van , kifelé , aki kint van bele igyekszik

üdv alaxanderSzia Cherry!

Én is egy kűzdő vagyok...
És kell a pozitív és jó párkapcsolatban élők társasága, vagy egy pozitív közösség.
Pontosan a kommunikáció miatt. Nem rég olvastam is erről, hogy mennyire fontos, hogy pozitív, és minket jól tükröző kapcsolatok vegyenek körbe. Ez egyfajta stabil hátteret is ad, hogy valaki lelkileg fejlődhessen.
Sőt van kivel megbeszélni az érzéseinket őszintén.
Sokszor én is úgy éreztem csak terhére vagyok másoknak, de tudni kell segítséget kérni, mert egyedül nem biztos, hogy jó szemszögből látjuk a dolgokat, vagy túl nehéznek látjuk a helyzetünket, és pár bíztató szó, vagy a másik meghallgatása is sokat jelenthet.
Ha épp egy aktuális élményt van kivel megosztani, az is sokat jelent, mert tanulsz magadról.
És nem érzed elhagyatottnak magad, mert van aki segítsen.
A barátokat, az igaz barátokat ne hanyagoljuk el a romantikus kapcsolataink kedvéért se.
A másik, hogy a rossz kapcsolatban szenvedők legtöbbször, a másik felet hibáztatják, kritizálják, miközben nem néznek magukba, hogy ők milyen hibákat vétettek. Egymást látszólag pártfogolják, és azt sugallják, hogy jól vagy. De ebből az áldozat-bűnös ördögikörből nincs tovább lépés, ha nem lehetsz őszinte magadhoz.
Én is ebbe a hibába estem, mert azt az üzenetet kaptam, hogy a másik a rossz.
Én mivel vétettem magam ellen, hogy idáig jutottam? Ez a kérdés!
Milyen érzés felelősséggel hozzállni a kapcsolathoz, és milyen, ha nem vállaljuk azt?
Ha felelősséggel állok hozzá, akkor annyit engedek, ami nekem is jó, ha nem válallom a felelősséget a saját döntéseimért, akkor csak a csalódástól félek... nekem ezen kellett elgondolkodnom.
Így, hogy felelősen átgondolom a helyzetemet, így már jobban érzem magam.
Ettől, meg a hozzáállásom változik, amit máris érzek..

Na ez jó szájbarágósra sikeredett.. :D

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
lollipopÉn úgy gondolom...

Kedves Cherry!

Szerény véleményem szerint: szerintem NÉMI összefüggés biztosan van. Én a saját bőrömöm tapasztaltam, hogy barátaim negatív gondolatai, "lehúzó" és kesergő történetei, állandó passzív hozzáállásai lerántottak egy aprócskát, a gödörbe. Sokszor hiába is próbáltam a pozitív gondolkodást tetté változtatni, és a vonzás törvényét gyakorolni, én odamentem a barátnői találkozókra tele energiával, és csillogó szemekkel, "enyém a világ, ide nekem" boldogsággal a szívemben... ha sok "energiavámpír" van a társaságban, és ráadásul kellően azonosulni is tudsz a hallottakkal, átéled bánatukat, a szomorúságukat, az élethelyzetet, egy-egy csalódás minden apró szösszenetét.... akkor szerintem bizony túlórázni kell később saját magadon, hogy újra úgy tudj gondolkodni, ahogyan célravezető.

A barátaimat persze nem dobtam el, és nemis kell. Egyik lehetőség hogy próbálsz valamit átadni nekik ebből az egészből.... sajnos nekem nem sikerült, "jaj könnyű azt mondani hogy legyek pozitív" mondatokkal témát is váltottunk gyorsan:) időm se volt túlságosan belemélyedni ...
A másik lehetőség - igazság szerint én ezt mostanában, néhány napja alkalmazom - minden rosszal, minden negatív enegiával, minden passzív emberrel kapcsolatban is:
hogy meghallgatom, tudomásul veszem.... és kész.
Nem élem bele halálosan magam, nem síránkozok vele együtt, nem azonosulok az érzéseivel. Én ma reggel úgy indultam el, hogy "VILÁGOMBAN MINDEN RENDBEN VAN." Úgy feltuningoltam magam, hogy nem tudják a vámpírkák az energiámat megeszegetni:)
Konkrét terveim vannak, hogyan leszek ma jól, és még jobban, és boldog és stb.stb.:) És ebből nem engedek. Mert senki sem veheti el tőlem. Tiszta szívből, minden energiámmal JÓL AKAROM MAGAM ÉREZNI.
És ÉN élni, és nem valakiért valakinek valaki miatt élni, hanem magam miatt É L N I !

Próbáld meg kedves Cherry! Próbáld meg! És sikerülni fog!

Szeretettel:
Tündér