Az elveszett evangéliumok

"Krisztus eljött, hogy egyeseket kiváltson, másokat megmentsen, megint másokat megváltson. Az idegeneket kiváltotta, és sajátjaivá tette, és megmentette azokat, akik az övéi. Ezeket zálogokká tette akarata szerint. Nem csak megjelenésekor tette le a lelket, amikor akarta, hanem attól a naptól kezdve, amikor a világ létrejött, annyiszor tette le a lelket, ahányszor csak akarta. Akkor először eljött, hogy visszavegye, mivel zálogba volt téve. Rablók közé került a lélek, foglyul ejtették, ő azonban kiszabadította és megváltotta a világban a jókat, valamint a rosszakat. A fény és a sötétség, az élet és a halál, a jobb és a bal mind testvérek, nem lehet őket elválasztani egymástól. Ezért sem a jók nem jók, sem a rosszak nem rosszak, sem az élet nem élet, sem a halál nem halál. Ezért fog mind egyenként feloldódni a legkorábbi kezdetben. Akik azonban felülemelkednek a világon, azok nem bomlanak fel, és örökre megmaradnak. "
/Az egyiptomi sivatagban, Nag-Hammádinál 1945-ben megtalált alternatív evangéliumok egyike./Szentháromság kifejezés nincs benne a Bibliában?

"Alapos okunk van elhinni, hogy a ‘szentháromság’ fogalma alapvetően egy pogány elképzelés volt, amelyet a kereszténység kb. 300 évvel Jézus halála után vett át - ennélfogva ez a szó nem is fordul elő a Bibliában".

"A dogma kialakulása

Lehet, hogy sokaknak meglepő, de a Szentháromság kifejezés nincs benne a Bibliában. A keresztény egyház csak pár évszázaddal az Újszövetség megírása után dolgozta ki részletesen ezt a tant. Valószínűleg Tertullianus használta először a Szentháromság (trinitas) megnevezést a harmadik század elején. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a Biblia nem tanítja a Szentháromságot. A Biblia Istenét valójában csak a Szentháromság fogalmaival érthetjük meg.

A korai keresztények ösztönösen értették és vallották a Szentháromságot. Ahogy olvasták az apostoli írásokat és az Ószövetséget, teljesen természetes volt számukra, hogy csak egy Isten van, de tudták azt is, hogy az ő Megváltójuk, Jézus Krisztus is Isten és Úr, és hitték azt is, hogy a Szentlélek egy szinten helyezkedik el az Atyával és a Fiúval. Mindezt nem próbálták megmagyarázni pontos fogalmakkal. Elég volt számukra az, hogy egy Isten van, aki Atya, Fiú és Szentlélek. "

Forrás: http://www.evangeliumi.hu/konyvtar/konyvek/evhitkonyv/szent3.htm

Ó, drága Istenem, most egy világ omlott bennem össze! :)A Vatikán látni akarja Barnabás evangéliumát

"A Vatikán 2012-ben hivatalosan felkérte Törökországot, tegye lehetővé, hogy megvizsgálja egy állítólagos apokrif evangélium 1500 éves másolatát, amit a török rendőrség talált meg egy műkincs-csempészet elleni akció során még 2000-ben. "

Jé, 12 évig tudomást sem vettek róla?

"A török hatóságok állítólag Barnabás evangéliumának legkorábbi másolatát foglalták le. Az előkerült evangéliumot azon az arámi nyelven írták, amelyen – a vélekedések szerint – Jézus is beszélt, és értékét 20 millió euróra (5,8 milliárd forintra ) becsülik.
A lazán összefűzött, mára erősen megbarnult, bőrkötésű könyvecske 52 lapja is állatbőrből készült, erre írták a szöveget arany színnel. Az evangéliumot állítólag 1860 körül fedezték fel egy dél-törökországi barlangban négy részre esve. További sorsáról azonban nincsenek hírek, csak annyi, hogy most a rendőrség lefoglalta és átadta az ankarai Néprajzi Múzeumnak – adta hírül a török Bugün napilap.

Egy másik török napilap, a Star úgy tudja, a sokat vitatott Barnabás evangéliumáról van szó, amiről a muszlimok úgy vélik, hogy eredeti evangélium, amit később elhallgattak. Barnabás evangéliumának eddig ismert legrégebbi másolata a 16, illetve 17. században készült és olasz, illetve spanyol nyelven írták. Barnabás evangéliuma nem tartozik az Újtestamentum négy evangéliuma – Mátéé, Márké, Lukácsé és Jánosé – közé. "Néha van egy olyan érzésem ...

Néha van egy olyan érzésem, hogy csenge333, ha nem is olyan nyíltan, mint ahogyan én, de hasonló dolgokat firtatott, s válaszokat várt a sejtelmes kérdéseire.

Hová lett? Miért tűnt el?
No, azt én nem tudhatom, hiszen még a thesecret.hu webhely környékén sem jártam akkoriban.
S a virtuális világban könnyen előfordulhat az is, hogy nem tűnt el, hanem közöttünk jár, csak más lett a felhasználói neve.

( ... és csenge333-nak is tetszett az a pasi, aki nekem) :D

S ki az? Jobban elérhetetlennek tűnik, mint Ádám, de szeretem a kihívásokat! :)A gnosztikus evangéliumok

Több mint 30 evangélium létezett? Még Júdás is írt ilyet? Sőt: Maria Magdalena is. Hmm ...

http://www.youtube.com/watch?v=nwN4Splr2oQ

A múltkor Tamás evangéliumából idéztem Jézus szavait. Senki sem tudta megmondani mit jelentenek.

Gnosztikusok= rosszul gondolkodók?Kire gondoltam én itt???Ne emlékszem.

csenge333
Most az msn -t itt letöröltem, de skype van.Nme tudom felvenni azt, aki

csenge333
kérte az msn-t...Segítséget kérek...Azt írja ki, ilyen partner nem létezik.lehet, hogy rosszul adta meg az e-mail-címét????Kedves Csenge!

Nagyon is jól érzed, kapni is fontos, nem csak adni. Lényeg az áramlás. :-)Úgy látszik nem csak az evangéliumok,

csenge333
hanem a "többiek" is elvesztek mellőlem, lassan kezdek egyedül maradni az oldalon./Tegnap abszolút egyedül maradtam a végére, mindenféle "köszönés" nélkül és rosszul is esett, de hát az ember lányának ne legyenek elvárásai ugye...Na jó, lefekszem aludni, ma ugyanott tartok, mint tegnap...Akiktől privi üzit kaptam, holnap választ kapnak, csak egyik szemem sír, a másik nevet...ha válaszolok, totál sok mindenre VALÓBAN VÁLASZ KAP AZ, KI KÉRDEZETT, csak azt nem tudom, én mikor fogok választ kapni a kérdéseimre...Na mindegy, alázat, türelem, szeretet, bölcsesség, megértés, nem azt nézni, mit kapunk, hanem mit adunk stb...TUDOM?TUDOM, TUDOM, és MÁS IS TUDJA????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Ha már az evangéliumoknál tartunk.Méltatlanul kevés szó es

csenge333
szinte semmi-arról, hogy több nő is írt evangéliumot, bár ezt kevesen tudják...Nekem erről az írásról az is eszembe jutott, hogy:"ember tervez, Isten végez."...Egyébként meg a dolgok, se nem jók, se nem rosszak, minden aazon áll vagy bukik, hogy mi mit gondolunk róluk.../Kis sarkítással, pont egy ilyen oldalra illik ez a gondolat./Origami

Koszonom,hogy megosztottad velunk.
Szeretettel,
felebarat

Ember hirdet,
Isten szamonker.