Mit tegyünk, ha másokkal van a baj?

Kedves Secretesek!

Egy ideje olvaslak Benneteket, de ide még nem írtam. Én még a tanulás elején járok, de pár hete, mióta a Törvény szerint élek, annyira magabiztosnak és erősnek érzem magam, mint még soha.
Egy nagy problémával találtam magam szemben a héten, amivel egyelőre nem tudok mit kezdeni, ezért kérném a segítségeteket. A sztori röviden annyi, hogy az édesapámnak gondjai vannak az alkohollal, de oly annyira már, hogy a napi teendőit sem tudja ellátni. Bár már rég elkerültem otthonról, a dolog mégis megvisel, mert az ostor rajtunk többieken csattan. Bűntudata van családban mindenkinek a tehetetlenség érzése miatt. Egy valaki van, akit semmi nem zavar, az pedig az apám. Szeretjük őt, talán ezért is visel meg a dolog minket annyira.
Hogyan lehet úgy kezelni ezeket a rajtunk kívülálló eseményeket, hogy meg tudjuk őrizni a pozitív energiáinkat?
És tovább megyek, hogyan tudnánk édesapánknak segíteni?
Segítségeteket előre is köszönöm:
zollerke (http://zollerke.wordpress.com)

Címkék:

HozzászólásokErre most rátapintottál

Teljes egészében megfogtad a probléma lényegét.
Pont azon gondolkodtam, hogy egy 60 éves felnőtt férfi, hogyan engedheti meg magának (gondolok itt az egészséges önérzetre), hogy felesége és gyermekei GYEREKKÉNT kezeljék. Dugják elő a pénzt, a piát stb... Ezt csak az tudja, aki megélte. Miért nem vágyik arra, hogy teljes értékű életet éljen? Hogy felnézzen rá a környezete? Hogy barátai ne azt lássák benne, hogy "na ez a fickó se tud megállni a saját lábán"? Nehezen fogom ezt megérteni, de talán nem is kell.
Ma beszéltem vele telefonon. Tudom, hogy bántja az ami történt. Végre megszületett első unokája, akit már olyan régen vártak, és képes volt a pici első hetében a családot olyan idegállapotba hozni, amiben már régen volt részünk. Csak remélheti, hogy húgom megbocsát neki. De jó hír: úgy néz ki sikerült szembesíteni a problémával és el fognak menni orvosi segítséget kérni.
Köszönöm a tanácsokat :)
minden jót! - zollerke (http://zollerke.wordpress.com/)Egy kis realizmust vinnék a dologba...

Az alkoholizmus függőség. Folyamatos kényelmi zóna.
Valamilyen érzelmi blokk, gát nem lett feloldva, és ezt az itallal próbálja megoldani.
A függőség, tartósan nem fog megoldást hozni. Úgy viselkedik, mint egy gyerek, és a körülötte lévők, folyamatosan arra kényszerülnek, hogy szülőként viselkedjenek vele. /Úgy ugráltatja a környezetét ahogy akarja, ha látja, hogy ezzel érzelmileg manipulálhatja a többieket./
A bűntudat azt jelzi, még mindíg, hogy az ember nem vállal egészséges felelősséget a tetteiért.
Vagy magát, vagy másokat vádol a kialakult helyzetért.
Az egyik felszabadító erejű lépés, ha nem érezzük felelősnek magunkat mások érzéseiért.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!
http://www.youtube.com/watch?v=RaHgxfZZEm4&feature=related
lollipop...

hát ... jó ez a cikk ....Csatlakozok Alfajáró-hoz

Csatlakozok Alfajáró-hoz és még annyival egészíteném ki, hogy : lásd őt abban a helyzetben, amikor nagyon sok ember gartulál neki , amiért sikerült leszoknia. Lásd, amikor együtt örültök Vele, lásd az ő örömét, lásd, amint hálás és köszönetet mondd, amiért mellette álltatok.
Küldj Neki szeretetet minél többször és hidd el, hogy van lehetősége változtatni!
A hit csodákat tesz!!
Minden szépet Neki és Neked!