Két kis magzat beszélget az anya méhében - Élet a születés után

Zuhanó repülőgépen nincs ateista ember, elefánt tapogatás, két kis magzat beszélget, demagóg propagandamesék aranyosak, de logikailag és a tények alapján hibásak mind. Miért is???? Na nézzük az egyiket:

Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy "kis hívő", a másik egy "kis szkeptikus". Ahogy fejlődnek, a "szkeptikus" egyszer csak azt mondja:
- Te, szerintem az Anya nem is lapos.
- Hogy mondhatsz ilyet? Már régen elmondtam neked, hogy az Anya lapos, amit Ő teremtett. - förmedt rá a világéletében a méh sík falán csücsülő kis "hívő"
- De én ezekkel a kis nyúlványaimmal az előbb úsztam arra fel, és utána újra ide érkeztem, csak éppen alulról. Vagyis az Anya bizony gömb alakú!
- Nem az a lényeg, hogy milyen alakú, hanem hogy Ő teremtette, mint ahogy minket is. Mi vagyunk a világ közepe, és az Anya vesz minket körbe.
Kicsit később a kis "szkeptikus" azt kérdi:
- Te is egyre jobban hallasz?
- Nem szoktam hallgatózni. Minek?
- Én szoktam... és mindenféle érdekes hangot hallok az Anyán kívülről. Például itt van ez a mély hang - Apának hívom. Nagyon úgy néz ki, hogy az Anya körül kering.
- Micsoda szentségtörés! Az Anyán kívül nincs semmi, csak Ő - vágja rá a kis "hívő".
- De Apa hangjai egyértelműen az Anyán kívülről jönnek, és mindig periodikusan térnek vissza. Nincs kétség, az Anya körül kering.
- Ha te mindenáron jobban akarod tudni… Világos, hogy az Ő leleményessége olyan határtalan, hogy teremtett egy Apát is, csak nekünk.
A kis "szkeptikus" azonban nyughatatlan:
- Te, az Anya nem lehet a világ közepe... - böki meg újra a kis "hívőt".
- Már megint kötekedsz? Hihetetlen, hogy a legnyilvánvalóbb igazságokat is tagadod!
- Mostanában egyre jobban hallok, és tegnap hallottam egy másik Anyát. Sőt, igazság szerint nem is egyet, hanem sokat - annyit, hogy meg sem tudtam állapítani, hányan vannak. Szerintem néhány körül Apa is volt.
- Ööö... azokat a hangokat Ő teremtette, azért, hogy a hitünket próbára tegye. Természetesen csak egy Anya van.
A kis "szkeptikus" elgondolkozik egy pillanatra
- Ennyi hangot? Pont olyanokat, minden részletében, mint amilyeneket távoli Anyák és Apák egész sokasága adna ki? Ő vagy a legnagyobb trükkmester, vagy.... - Majd halkan hozzáteszi: - Mindenesetre én le merném fogadni, hogy egy nap olyan ügyesek leszünk, hogy kibújunk innen, és az Anyák között fogunk járni!

A szerző engedélyével terjesztem: http://szkeptikus.blog.hu/2007/04/05/elet_a_szuletes_utan

HozzászólásokPersze, hogy jó

mert ez logikus.Hát ez

tök jó:DDDDCSENGE!!!!!!!!!!

Ugye ezt olvastad?
Tudod mire értem.... ;)mert a széleslátókör mindenkinek jár:-)

Mert a széleslátókör mindenkinek jár.:-)

Az emberiséget a hülyeségeitől kell megváltani. Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/