"Az ember a gondolatai eredménye. Amit gondol, azzá válik." Mahatma Gandhi

Gandhi, most, titok, valóságMegvilágosodtam
Már majdnem elaludtam az előbb, amikor összeállt a kép!
Napokig zaklatott voltam és nem értettem miért. Már tudom. Mert valamekkora akartam lenni, és a valóságos méretem eltűnt ezzel.
Azt hittem, hogy Gandhi idézetét úgy kell érteni, hogy győzködni kell magam, hogy ne hallgass másra, te igen is ez meg ez vagy.
De nem! Mindig akkora vagyok, amekkora valójában vagyok, és az nem attól függ, hogy én mit gondolok arról, vagy hogy más mit gondol arról. Mert maga a szó egy zsákutca.
A valóságom nem mérhető.
A valóságom érezhető. A valóságom kapom, és adom egyszerre. A valóságom szó nélküli. A valóságom a csend. Én vagyok a csend. A gondolat pedig az ima.
Minden gondolatom egy ima, függetlenül a tartalmától.
A csendem, hogy melyik imámat hallgatja meg, azt még nem tudom. De megtalálom!

Tehát Gandhi mondatát úgy értelmezem, hogy azzá válsz, amiben hiszel, hogy az vagy. És ez egyszerű, mert vagy hiszek, vagy nem. A hit pedig gondolat, amely érzést kelt.

A csend, vagyis én olyan vagyok mint egy asztal. Az ima pedig a tárgy, amit rá rakok. Ha hiszek benne, rajta marad. Ha nem hiszek benne, leseprem a könyökömmel "véletlenül" .

Például hiszek benne, hogy nem akarok leszokni a cigiről. Szívom is, mint a gyárkémény a tüzet.
És tényleg nem akarok, mert szeretek cigarettázni. A józan eszem nyüstöl közben, hogy csak illúzió, de nincs benne hitem. Tudom, hogy káros, és tudom, hogy könnyebb lenne nélküle sok minden, sőt a gondolataim is tisztában lennének, mégis abban hiszek, hogy nekem így jó.
Nincs akaratom arra, hogy leszokjak. Mégis, ha lenne három kívánságom, közte lenne a cigaretta, hogy ne kívánjam soha többé.

Miben kell hinnem ahhoz, hogy le tudom rakni a bagót? Magamban, hogy meg tudom csinálni? Ez marhaság. Így két év múlva egy bulin rá fogok gyújtani.

Mi van akkor, ha abban hiszek, hogy soha nem is dohányoztam? Hogy az egész, csak egy álom volt, egy tudatlan motoros reflex?
Mekkora erő a saját szavam magamnak? Ki tud alakulni ez a hitem?
Én tényleg nem akarok leszokni a cigiről. Minden barátom tudja ezt. Sőt a koporsómba megrendeltem egy doboz cigit.
Próbáltam nagyon sokszor leszokni, de nem ment. Rájöttem, hogy nem is akarok leszokni, azért nem megy.
Most se akarok. Sőt hiszek abban, hogy dohányozni jó. De ha mindenfajta kínlódás nélkül megszabadulhatnék tőle, természetesen oda adnám.

Ha megfigyelem a gondolataimat, amelyekkel rágyújtok, vajon mi történik? Vajon kialakul a hitem, hogy tényleg csak egy illúzió?

Fájdalom mentesen akarom odaadni a cigit, nem akarok szenvedni.

Most megyek és alszom rá egyet. Holnaptól elkezdek egy naplót írni, hogy hogy megy a dolog.

Mekkora vagyok valójában? Mindig pont ugyanakkora. Mérhetetlen. Csak eddig ezt nem hittem volna.

Gondolataim eredménye. Mert a hitem, a csendem is a gondolataim által felfedezett valóság, amit érzek.

"Nem veszítheted el a hited az emberiségben. Az emberiség egy óceán; ha az óceán pár cseppje szennyezett, attól az óceán nem válik szennyezetté."
Mahatma Gandhi

HozzászólásokSzia Anci

Felebarát jól mondja.

A dohányzásról leszokni tudok segíteni többet is. Hamarosan.Szia anci!

Leszeretnel szokni a dohanyzasrol is!
Es meeg mirol? Allits fel fontossagi sorrendet es egyesevel ugorj neki!
Mi az oka,hogy dohanyzol?
Megnyugtat?
Keress,tanulj mas megnyugtato technikat,alkalmazd es kozben szepen szokj le a cigirol.:)

Szeretettel,
felebaratsegitsetek

Sziasztok!!nemreg fedeztem fel a vonzas torvenyet,valami csodalatos dolog amit erzek azota.csak a gondom az h nem igazan tudom hogy alkalmazzam:(proballok koncentralni a gondolataimra,de valahogy megis letort vagyok.Leszeretnek szokni a dohanyzasrol is,de nem tudom hogyan is alljak hozza???kerklek benneteket adjatok nekem tanacsot.Koszonom szepenOri Bogi!

Latom ertetted,hogy nem a "karos"-on van a hangsuly!
Koszonom,jo ,hogy folytattad a gondolatmenetet.
Mindenki hozzatesz egy kockat!:)))

Szeretettel,
felebaratMi is a káros...

Amikor összeraktam az életemben bekövetkezett változásokat, itt gondolok egy nagyon szép kis rákos betegségre, akkor jöttem rá, hogy semmi sem káros, csak azok a gondolataink, amivel az egészségünkön és az jólétünkön változtatunk. Semmiben sincsen mérgező anyag addig, amíg el nem hisszük azt hogy vannak.
Szerintem a cigi cseppet sem káros. Ismerek több olyan embert, akik nyolcvan felett vannak, és füstölnek, mint a gyárkémény. Biztos vagyok benne, hogy nem a cigi viszi el őket.
Tavaly például én csokival fogytam. Eldöntöttem, hogy a csoki fogyaszt, és szépen lassan meneteltek le rólam a kilók. Aztán most hogy meg akarok felelni valamilyen szinten önmagamnak, megfordult a kocka, és ugyanazzal a mennyiséggel szépen visszamenetelnek rám. Ez egy jó kis kisérlet számomra. Tényleg mindent a gondolatainkkal döntünk el.
Én tavaly november 20-án szoktam le végérvényesen, és pedig azért, mert van egy vágyam, és gondoltam, hogy még jobban megerősítsem, ezért felajánlok magamnak valamit. Gondoltam az jó lesz, hogy ezentúl cigi nélkül élek. Mondjuk nem is sokat szívtam, de azért mégis időnként elkanászkodtam. Szóval hogy még jobban megfejeljem ennek a vágyamnak a megvalósulását, pont arra a napra tettem a harmadik országos ölelésnapot, amikor anyukám szülinapja van. És hogy miért, mert meg kellett bocsátanom magamnak vele kapcsolatban.

hmmm. most úgy elgondolkoztam azon hogy mégis van valami az egészséggel és a cigivel kapcsolatban. Az ősszel elhatároztam, hogy tökéletes egészséget akarok. Na akkor ezért is kellett leszoknom a cigiről, mert azért ez így mégis jobb. Kiváncsian várom, hogy még mit fogok változtatni az egészségem érdekében.

Szeretlek :) Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Deni

Nagyon tetszik ez a gondolatmenet,eszembejutott vmi ,ami talan ide kapcsolodik.
Nem akarsz leszokni a bagorol.
"Fajdalommentesen akarom odaadni a cigit, nem akarok szenvedni."-irtad.
Ha tudjuk,hogy a cigi karos a szervezetre,es ezzel kart okozunk magunknak,de megse akarunk leszokni,akkor mit is csinalunk magunkkal?.............Es miert?

Szeretettel,
felebarat