A gödör alja....

Ma azon gondolkodtam, hogy miért is jó, ha az ember mélyponton van.
Amikor azt érzi, hogy ennél rosszabb helyzetben nem lehet.
Amikor az érzi, hogy reménytelen a helyzete.
Ne értsetek félre, nem panaszkodom, hiszen rengetegen vannak, akiknek nálam rosszabbak a körülményei, de én már rég voltam ennyire rossz passzban.
Három hónapja kényszerültem arra, hogy eljöjjek a régi munkahelyemről, aminek következtében az anyagi helyzetem kissé ingataggá vált, hiszen a tartalékai általában mindenkinek végesek. A szerelmi életem sem túl irigylésre méltó, hiszen a kölcsönös szerelem egyenlőre várat magára. :)
A pozitivitásom egészed eddig szinte töretlennek volt mondható, de tegnap nagyon magam alatt voltam.
Úgy tűnt, hogy két munkaajánlat is annyira biztos (legalábbis annak hittem), de egy hete teljes a csönd mindkét cégnél, holott ígéreteik szerint már vissza kellett volna hívniuk.
Hiába gondoltam, hittem és vizualizáltam azt egészen idáig, hogy ez a helyzet csak átmeneti és hamarosan remek állást kapok, mostanra elfáradtam és úgy érzem elhagyott az erőm.

Az embert, amikor mélypontos van egyetlen dolog szokta vígasztalni, hogy ennél már csak jobb lehet, hiszen ha a rossz állapot régóta tart, akkor törvényszerű, hogy elkezd javulni és kedvezően alakulni az ember élete.
Elkezd kifele kapaszkodni a gödörből, hiszen nem eshet örökké. :)

De vajon - és itt jön a nagy kérdésem - mikor van az ember a gödör alján, amikor már nem lehet semmi sem rosszabb?

Címkék:

Hozzászólások



Drága Admin és Eternity!

@Eternity:
Mi is szeretünk Téged (remélem senki sem bánja a többesszámot). Sok, sok segítő kéz nyúl feléd. :)

@Admin
Igen, úgy emlékszem Te voltál, de nagyon jól tudom, hogy "művészlélekként" néha keverek vissza össze dolgokat. :) Biztos tévedtem. Az az írás gyakorlatilag egy kapcsolati/szerelmi vonzás volt és baromi gyorsan el is tűnt. Fura volt, mert abban a szituációban, amiben épp voltam akkor, amikor olvastam, szinte jel értékűnek vettem, elkezdtem írni hozzá egy kommentet és mire elküldtem volna az írás már eltűnt. Alkonyzóna. Bizti hülye vagyok. Vállalom. :)))
Azért ettől függetlenül sok pozitív energiát küldök Neked és sok szerettel gondolok Rád így "ismeretlenül" is. :)



Kedves Ritocska! Biztos hogy

Kedves Ritocska! Biztos hogy tőlem olvastál olyat, amit aztán levettem? Szerelemmel kapcsolatban? Miről szólt? Mert most nem ugrik be ilyen, nem szoktam levenni írásokat ha felteszem... A.

Egyébként a kedvem határozottan javul, csak étvágyam nincs, három napja alig eszem, és nem tudok éjszaka aludni, pedig a világ legjobb alvója voltam mindig is... de már elindult a felejtés... s milyen jó hogy minden változik, s néhány hónap múlva nevetni fogok majd azon, hogy mennyire beleéltem magam egy hamis illúzióba. S tudom, hogy ez most rajtam csattant a legnagyobbat, de hosszú távon minden megfordul, s majd nekem kell segítenem azoknak, akik most ezt tették velem. S akkor majd örömmel megteszem :-) Szeretek élni, de most meg kell erősödnöm újra, mert leszívták az összes energiámat tövig, s én hagytam :-)



Drága Admin!

Még egy gondolat:

Lehet, hogy többen a gödör alján vagyunk, de legalább jó a társaság. :))))))

http://www.youtube.com/watch?v=tQYd8YHLHlc&feature=related



Drága Jóakarom (Admin, Ercsike, Ritocska, Királynő)!

Szeretlek titeket így ismeretlenül is, hogy a segítségemre siettetek. :)
Köszönöm először is a bíztató soraitokat és talán ennek a távolról jövő segítségnek és sok pozitív gondolatnak köszönhetően, de tegnap este - amikor még nem olvastam az írásaitokat - egyszer csak azt éreztem, hogy meg kell néznek a Titok filmet.
Nos nem mondom, hogy minden azonnal jobb lett, de most másképpen látom a dolgaimat és ahogy már egy másik blogomban olvashattátok, kísérletetet teszek.
Nem mondom, hogy nincs gödör. De van. De ami van, az most van és nem ez a jövő.
Ahogy a film is mondja, a jelenünk az elmúlt időszak eredménye.
Bár ezzel azért némileg tudnék vitatkozni, hiszen az alapvető elkeseredettségemet a hiábavaló munkahelykeresésem okozza és az elmúlt két hónapban maximálisan pozitívan gondolkodtam - azt hittem, enyém a világ és remek munkahelyet találok - még sem vonzottam be a vágyaimat. Az elkeseredésemet csak napról-napra fokozta, ahogy láttam a bankszámlám ürülését és egyre inkább kezdtem pánikba esni, ami múlt hét pénteken ért a tetőpontjára.
De hogy a részletekkel ne untassalak titeket, tegnap eldöntöttem, hogy a panaszkodásnak véget vetek és az elkövetkezendő 30 napban megpróbálom a gondolataim, szavaimat átformálni, pozitív irányba terelni.
Ennek első lépcsőfoka, hogy a tévét száműztem az életemből és mindennapossá teszem a Titok film megnézését, megpróbálva alkalmazni az ott látottakat. Valószínüleg az első időszak nem lesz egyszerű, hiszen most még elvonási tüneteim vannak a tévével kapcsolatban, de remélem ez el fog múlni. :)

Természetesen várom a további ötleteket, javaslatokat, hogy mindinkább sikeres lehessen a kísérletem és bevonzassam az életembe a vágyott dolgokat mielőbb.

Lássuk a medvét! :)))))
Baráti öleléssel
Eternity

Ui.: Mindenkinek fel a fejjel. Az élet csodaszép. :))))

http://www.youtube.com/watch?v=tQYd8YHLHlc&feature=related



Kedves Eternity:-)

Azt hiszem,akkor van az ember a gödör alján,amikor úgy dönt,hogy ott van:-))
Mint minden,ez is döntéseink,és gondolataink,érzéseink eredménye.
Tudom,ez közhelynek hangzik,részemről mégis így van.Hogy részedről hogyan van,az szintén a Te döntésed:-))
Voltam nagyon rossz passzban,nagyon sokszor.Igazán mélyen.Legutóbb talán kettő hete.Mégis,már ( lassan ezt mondhatom) évek óta nem éreztem magam a gödör alján.Mert azt gondolom,csak akkor van gödör,ha odateremted.Sokszor nagyon nehéz,de csak rajtad múlik,találsz-e megoldást.
Senkinek sem mondtam el legutóbb mi a szívem fájdalma,csak küldtem egy sms-t egy szívemhez nagyon közel álló barátomnak,és azt kértem,szeressen,mit eddig is.Éreztem,hogy megteszi.Persze máskor is érzem,hogy szeret,ám most egy kicsit koncentrált is:-))
Illetve itt az oldalon kétségbe esésemben írtam egy mondatot.Nem is gondoltam mit indítok el.Nagyon sok telefont kaptam,és biztosítottak arról,hogy szeretnek,hogy bármikor fordulhatok hozzájuk,ha úgy látom.S milyen furcsa: nem szeretet hiányom volt,hiszen éppen úgy szerettem magamat,mint azelőtt,csak rettentően el voltam keseredve,nem láttam a megoldást.És akkor,mikor a sok telefont kaptam,rájöttem mit csinálok én itt? Hiszen látom a tükröt.Minden rendben van.Csak rajtam múlik,hiszen a barátaim nem tudják helyettem megoldani a dolgaimat.Ám " ők nem látják a gödröt",csak én.Tehát csak nekem létezik.És valóban létezik,vagy csak illúzió?
És úgy döntöttem,hogy illúzió.Azóta jól vagyok.
Javasolni tudom Neked is,hogy érzed át,mi a valóság a saját életedben:-))
Hidd el,nincs gödör,csak Te látod:-))

Nagy szeretettel,remélem csak egy kicsit is tudtam segíteni: Ercsike



Drága Admin és Eternity!

@ Admin:
Magasról nagyobbat lehet esni, mint alacsonyabbról. ;) Gyerünk vissza fel, Neked is! Amúgy olvastam egy korábbi írásod a szerelemről és arról, hogy hogyan vonzod majd be, de gyorsan le is vetted. Sajnáltam, épp kommentelni akartam. Nem kellene azt most újra elolvasnod, ha még megvan? Csak kérdem. Nekem erőt adott akkor, lehet, hogy Te is merítenél belőle újabb lendületet.

@Eternity:
Merre vagy? Segítünk, ha kell. Nem vagy egyedül!



Nagyon sokan vannak, vagy

Nagyon sokan vannak, vagy inkább vagyunk a gödör alján. A mostani időszak egyik jellemzője az, hogy minden gyorsan történik, s a legnagyobb boldogságból a legmélyebb depresszióba esni már nem évek vagy hónapok, hanem néha napok kérdése csak. Azt javaslom, hogy próbáljuk megőrizni IGAZI ÖNMAGUNKAT, aki ott legbelül mindig összhangban és harmóniában van, akármi történik!

S láttuk be azt, hogy amikor minden elveszett, amikor semmink sincs, akkor is ugyanúgy ott vagyunk önmagunknak, és ugyanúgy ki tudunk jönni ebből a helyzetből, felállni, és újra megpróbálni. Mert mindig jön a segítség, ha eldöntöd, hogy mi a célod, és teszel is érte!

S nem az számít, hogy hol vagy most, hanem hogy hová akarsz menni, és megteszed-e a lépéseket?

Ha elestél, csak akkor tudsz továbbmenni, ha felállsz, és újra lépsz. Hajrá, mondom ezt magamnak, és nektek is!



Drága Eternity!

Nagyon sok tennivaló van, nagyon! Az alapján, ahogy írsz...
Amúgy ígéretemhez híven, válaszoltam e-mailben is, tessék elolvasni és írni nekem. A gödörben jó egy kicsit, ott is maradhatunk kicsit, de aztán elkezdünk szépen kijönni! Tessék csak felkelni szépen! Itt kint a gödör felett kék ám az ég, zöld a fű és egyáltalán, rálátni mindenre! Neked is itt a helyed. :)



Kedves Eternity!

Ha azt gondolod, hogy fönökeid ennél nagyobb hülyeséget már nem tudnak kitalálni, hát tévedsz. Munkahelyen szoktunk viccelődni sokszor kínunkban.
Szerintem a gödör alját csak visszafelé lehet érzékelni. Mindig lehet lejjebb jutni. Mindig. Mikor eltelt egy periódus, visszatekintve láthatod csak.
Talán attól függ minden, mikor adod meg magad.



Köszönöm Ritocska!

Bár még nem volt alkalmam felvázolni neked a helyzetemet.
Lehet, nem is baj, mert most nem érzem azt, hogy képes lennék érdemben tenni bármit is, hogy megoldjam, megoldódjon a helyzet.
Mint ahogy írtam, negatív hullámban vagyok és bár próbáltam, nem tudom magam kibillenteni, mert reménytelennek látom a mostani helyzetemet az életem sok szegmensére vonatkoztatva.
Azért köszönök mindent.

http://www.youtube.com/watch?v=tQYd8YHLHlc&feature=related



Kedves Királynő!

Köszönöm szépen előre is a választ, de nem tudom, hogy a privim most mennyire aktuális.
Igazából azt érzem, hogy most az anyagi helyzetem stabilizálása fontosabb, mint a szerelmi életem és azt a várt remek állás megszerzése jelentené, amit egyenlőre nem látok.

Bár ha igazán telhetetlen vagyok, akkor azt mondom a legtökéletesebb az lenne, ha az életem minden helyzetében pozitív változások következnének be és miért ne legyek telhetetlen. :)
Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy sajnos képtelen vagyok egyszerre több dologra koncentrálni, függetlenül attól, hogy állítólag erre a nők képesek. :)))
Ha a munka szempontjából rendben vannak a dolgaim, akkor könnyebben tudom az engergiáimat és a gondolataimat összpontosítani a szerelmi életemre, hiszen fontos számomra az anyagi biztonság. Persze lehet, hogy csak a megfelelő technikát nem ismerem a figyelmem megosztására. :)
A pozitív engergiát köszönöm, de egyenlőre még nem érzem az áldásos hatását.
http://www.youtube.com/watch?v=tQYd8YHLHlc&feature=related



Kedves Eternity!

A mélypontok hidd el kellenek az ember életében... Megoldódik minden meglásd, tapasztalatból írom Neked :-)
És ma válaszolok a privire, sajnos annyira összecsapott a hullám a fejem fölött, hogy nem volt időm! Nagyon-nagyon bocsi érte.... :-( Este írok!
Addig is csak előre és emelt fejjel. Hiszen tudod! A Te életedet Te alakítod! Minden úgy van, ahogyan szeretted volna és úgy lesz ahogyan szeretnéd...
Ezt a színdarabot Te rendezed...! :-))))
Én is kicsit negatív voltam péntek körül... De ma? Feltöltődtem! És küldök Neked is az energiámból és a pozitivitásomból..... csak úgy! Ajándékba! :-))))
Sok-sok puszi addig is!!!



:)

Rendben. Nem gond, csak kérdeztem. :) Holnap estig türelmedet kérném akkor válaszolok hosszabban, de ma ide is, oda is, csak fel-fel ugrani volt időm, belesni. Érdekes, hogy ma 2 írást néztem meg itt és az egyik a Tiéd volt... Nem véletlen szerintem. Válasz holnap estig. Addig sok pozitív energiát küldök!



I'm sorry. Azt hiszem, én.



1 kérdés: Te írtál nekem

1 kérdés: Te írtál nekem emailt?