Dézsma az Univerzumnak???

Több helyen olvastam már, hogy ahhoz hogy meggazdagodhassunk, minden bevételünk 10-edét félre kell tenni, befektetni és soha el nem költeni. Ezt mindenki másképp magyarázza. Azonban most olvastam a Váltsd valóra legvadabb álmaid! című könyvet, amiben azt állítja a szerző páros, hogy ezt a tizedet az Univerzumnak, Istennek (kinek, hogy tetszik) meg kell fizetni, mert ez neki jár a sok jóért, amit ad nekünk + amennyiben nem fizetjük ezt önként, akkor ő elveszi tőlünk.
MI VAN????????? Ez engem teljesen padlóra küldött. Én ezt nem akarom, és nem is fogom elhinni. Ez nekem teljes félrevezetésnek tűnik.
Ti mit gondoltok erről?

Címkék:

HozzászólásokNekem erről a dézsma, meg tized dologról az a véleményem,

hogy legyen HITÜNK szerint. Amit elhiszünk erről, az a jó a számunkra.

Ha a tudást akarjuk, vegyük meg a tanfolyamokat és a könyvet, ha az anyagi függetlenséget, akkor meg tegyünk félre.
Ki mit cselekszik, az jó, az az előre vivő a számára. Hangsúlyozom, ez az én meglátásom. És tisztelem a tiéteket is.:)

Hát ez így tényleg jobban hangzik, köszönöm Erre gondoltam én magam is, de annyira bosszantó volt, mert tudom, hogy sokan "visszaélnek" a titokkal. Persze ezt is tudni kell elfogadni :D Ismerek olyat, aki rögtön küldött pénzt a könyv kiadójának, mondván: ő tőlük kapja a spirituális táplálékot. Én csak azt furcsáltam, hogy Hicksék erről mit sem írtak, pedig, ha igaz ez az egész, akkor ők tudhatják a legjobban :)
---
zollerke
http://zollerke.wordpress.com/
Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen. - Albert EisteinSzia Zollerke!

Egyetértek. Szerintem is butaság ez a tized adakozás. Én is mérges lettem a könyvre, és nekem is elment a kedvem a továbbolvasástól, de azért én is összeszedtem magam és elolvastam, bár ez a 10-ed dolog már nem tette olyan örömtelivé az olvasást, mint előtte volt.

Bob Proctor (a Titok egyik szereplője) könyvét olvasom most a Gazgagnak születtélt. Ő azt írja, hogy ezt a 10 %-ot magadnak tarsd meg, és tedd félre egy külön számlára, ami a pénzügyi függetlenségedet fogja megalapozni. Na ez a gondolat már jobban tetszik! Először igyekezni kell sok pénzt "csinálni", aztán majd abból már lehet adakozni. Sokkal ésszerűbb, nem? :-)))

Üdv
Borbi

"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen." /Mark Twain/Szerintem is olvasd

el, mert én úgy tudom, hogy az adásról szól :) az Univerzumba pedig mi magunk is bele tartozunk. Tehát ha magadnak adsz, akkor Istennek vagy az Univerzumnak is adsz. Szerintem. Ha másnak, akkor az még plusz jócselekedet :)
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)itt nem adakozásról van szó

Az adakozás, az a következő 10-ed :). Itt arról volt szó, hogy az Univerzumnak adjunk.
Nem is olvastam végig a könyvet ezek után, pedig az egyik legjobb, leggyakorlatiasabb a témában. Ezzel én is egyetértek, hogy adni kell. Ha az ember nem tud pénzt adni, adjon időt, de pénzt adni a spirituális vezetőknek, egyháznak... Nekem ez bűzlik.
Most már viszont végigolvasom a könyvet, nehogy valamit félreértsek.
---
zollerke
http://zollerke.wordpress.com/
Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen. - Albert EisteinSzia zollerke! Én ezt úgy

Szia zollerke!

Én ezt úgy értem, hogy ahhoz kapj adni kell. Persze nem kényszerből, hanem tiszta szívedből.
Próbáld ki, mert működik! Ugyanolyan, mint a jókedv, ha jókedved akarsz magadnak,akkor az is lesz.
Néha érdemes adni másoknak, például a koldusnak, persze ezt is mértékkel.Kedves Zollerke :)

Igen, én is egyetértek ezzel. Persze ez a tized nagyon sokfelé mehet. Az mind az Univerzumnak, vagyis Istennek tetsző cselekedet, ha valakit megsegítesz vele. Ez lehet bármi, akár a szüleidet, barátot, alapítványt, betegeket, vagy bármi.
Én például a leszázalékolt testvéremet segítem. Nagyon kevés a nyugdíja, mivel sajnos nem dolgozott sokat. 37 éves és már 13 éve nem tudott dolgozni az állapota miatt.
Tehát ha Te szeretnéd ezt betartani, akkor nagyon nagy szeretettel adjál olyan embernek, aki számodra kedves, vagy akár az utcán kéregető hontalanoknak, ha Te egyetértesz azzal, hogy ő kér tőled.
Szeretettel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)