Problémás helyzetek , kivédése pozitív gondolkodással.

Ha belső hitem kifejlődik, az nagyon jó mert az a belső meggyőződés támadhatatlan, mert az már az enyém az én felfedezett, megélt önvalóm, melyre ráébredtem.
Mert minden tudás bennünk van, csak a felszínre kell hoznunk végre, hogy megélhessük a harmóniában az egység boldogító érzését.
Ahhoz, hogy az életben az akadályokat sikeresen le tudd küzdeni, illetve az életfeladatokat megoldani, csak úgy lehetséges ha pozitívan állsz hozzá és pozitívan gondolkodsz, s így pozitív rezgést bocsájtasz ki magadból.
Mivel a hasonló a hasonlót vonzza, így vonzod be pozitív gondolkodásoddal a pozitív azaz jó dolgokat, s így biztosítva lesz számodra az élet minden gazdagsága, lelki, szellemi, anyagi lehetőségek, siker és boldogság.
Fontos, hogy tudd, TE VAGY SORSOD IRÁNYÍTÓJA, ne mások ötletére, véleményére hallgass (kivéve ha összecseng belső meggyőződéseddel, s ha az illető ötletével maga is sikeres lett) bár még ez sem biztos siker, mert mindenki más és mindent másképp csinál.
De ha ezek ellenére más ötletét követed s nem jön be, a veszteség, csalódás a tiéd, őt ez nem érinti, miért hallgattál rá, ez a te problémád.
De ha pozitív gondolkodású vagy, még a rosszat is jóra tudod fordítani ha tisztában vagy vele, hogy nincs olyan gond, mely ne hozna ölében ajándékot neked. Meglátod, hogy a legrosszabb helyzetből is kitudod hozni a jót.
A pozitív gondolkodás mellett jó eredménnyel működő társ haver a lelki béke, melyet először csak napi 10 perces meditációval is el lehet érni. Reggeli megerősítő mondatok jó hatással vannak az egész nap eredményére, alkoss a napi eseményhez megfelelő mondatokat és minden reggel 3-szor nagy meggyőződéssel ismételgesd el őket. Hited legyen nagy benne, mert ezzel nagy erőt adsz a megvalósuláshoz. Tudd, hogy az úgy is lesz, ha akarod, s van rá időd, lelki szemeid előtt képzeld el a már sikeresen megvalósult eseményt.
Fontos, hogy mindig 3-szor kérj mindent, mert a 3 kozmikus törvény erőt ad a beteljesedéshez. Napi megerősítések, amit magad alkotsz, de lehetnek az alábbiak is pl.: - pozitív gondolkodásom győzelemre viszi egész napi teendőimet - pozitív gondolkodásommal sok jót bevonzok az életembe - minden helyzetben:nyugodt, szeretetteljes és bölcs vagyok - minden helyzetben:nyugodt, megoldóképes, és sikeres vagyok. - Én egy békés lélek vagyok, szeretetet érzek minden létező iránt - ez nem nehéz, mert valójában az emberiség az egy nagy család, s valahol a lényegi forrásból kiindulva mindannyian összetartozunk.
E szemlélettel élve könnyebben fordulunk minden életesemény felé még ha problémás is, s ez a győzelmet is garantálni tudja. Mert a szeretet a legnagyobb és leghatásosabb erő, mellyel nem bír el senki és semmi. Nagyon jól jársz ha ezt a szemléletet meg tudod tartani s érzetét, élményét magadévá tudod tenni, mert így örök győztes leszel az élet viharában. Megerősítésként mondd naponta 3-szor: szeretetteljes vagyok, vagy minden helyzetben szeretetteljes vagyok. Ha jogosan leszúrnak akkor úgy is tudjuk, hogy mi mulasztottunk, békésen tegyük vagy beszéljük meg a teendőket, de mindig törekedjünk a békére, hogy más és mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben.
De vannak negatív irányultságú, direkt ellenséges támadások is, és ha szemmel láthatóan nincs igaza a korholó személynek pl. igazságtalanul támadnak, illetve felesleges vitába akarnak belerántani: akkor ne vedd fel a piszkos kesztyűt, amit direkt provokációból, csapdaként dobtak le neked. Ne vedd fel, nem méltó hozzád, hagy essen saját csapdájába az aki ki ásta neked (neki is szüksége van rá, hisz ebből tanul). De fontos tudnunk, hogy minden helyzetből, nekünk is mint mindenkinek tanulni kell.
Mivel tudod - mert okos vagy - hogy az csak egy csel, így könnyedebb tudsz lenni, azaz ne vedd komolyan, ha lehet térj ki a téma elől és kérdezd meg mi a valódi problémája, tudsz-e ebben segíteni. Mert lehet, hogy azért ilyen igazságtalan veled, mert valaki vagy valami felidegesítette, ekkor nyugtasd meg őt, hisz ő van bajban ő érzi rosszul magát a bőrében, rajta kell segíteni. Például tereld a szót egy kellemes eseményre, vagy miután megkérdezted mi a gondja hallgasd is meg őt, mert az egymásra odafigyeléssel és törődéssel nagyon sokat adhatunk egymásnak. Fontos, hogy ideges negatív energiáját ne vedd át, inkább ilyen békés megoldásokkal vezesd le.

HozzászólásokAnett!

A velemeny otlet nelkul lehet segito ill. rombolo,ahogy irtad.
Az otlet velemeny nelkul is megerosito lehet. Ezert jobb otleteket adni,es a velemenyt megtartani ill. csak ha kerik elmondani, de meg kell tudni magyarazni,miert pozitiv ill. negativ a velemeny.Pl. "rosszul csinaltad." Ez igy keves! "Mert ilyen es ilyen hatranyod lett /lesz belole." Ez mar inkabb segito szandeku, mint rombolo, szerintem.

Szeretettel,
felebaratIgen kedves Origami!

Ezt én is tapasztaltam.Legutóbb akkor mikor visszavettek az egyik hitelemből.Először nagyon kétségbe estem,hiszen munkanélküli voltam éppen.Most mi lesz velem?Aztán beugrott,hogy pozitívan kellene hozzáállnom.És akkor jött egy gondolat:Legalább ennyivel kevesebb hitelem lesz!És mikor ez az érzés munkálkodott bennem,valaki megint vigyázott rám (Univerzum,Isten, Angyalok?) és gondoskodott arról,hogy ez a hiányzó összeg megtaláljon.Abban a hónapban,találtam munkát,és a próbaidő alatt hetente fizettek.A következő hónapban,megkaptam a jutalékom ami szintén több volt mint amire számítottam!
Szóval csak lazán és pozitívan!:))))

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anettKedves Felebarát!

Igazad van, vélemény és ötlet között valóban óriási különbség van.De tudod míg egy jól megfogalmazott véleménnyel segíteni tudsz(Ügyes vagy,csináld!),addig,ha ezt fordítva teszed(Mit akarsz?Hiszen nem értesz hozzá!),egy álmot tudsz lerombolni.Mindkét mondat,ha úgy értelmezzük,segíteni akar,de vélemény és vélemény között is van különbség.Az egyikkel építesz a másikkal rombolsz.Ezért én úgy gondolom,hogy a vélemény meghallgatása után is a belsőnkre figyeljünk,mert lehet,hogy segíteni akarnak nekünk,mikor lebeszélnek dolgokról,mégis ott belül érezzük,igen én képes vagyok rá.

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anettAnett!

"...ne masok otletere, velemenyere hallgass..."-irtad.
Kulonbseg van otlet es velemeny kozott!!!
De te is epp ezt teszed itt a blogodban,nem?
Es aki segiteni szeretne masnak,az is a sajat jol bevalt otletet adja, hatha....! Ha nem is valik be, talan elindit, meglattat vmit, kimozdit a kozonybol,tehetetlensegbol. Elvegre aki segit,az szeretetet=pozitiv energiat kozvetit,ami nem arthat meg.:)))

Szeretettel,
felebaratIgen, kedves Anett. Minden helyzet csak attól válik...

problémássá, ha azzá akarjuk tenni. :-))
Mindig mindig úgy történik, ahogy kell.
Ennyire egyszerű. :-)))
http://www.youtube.com/watch?v=vn9XJiYYq-8