Salamon beavató meséi (részlet)

Kis részlet Salamon beavató meséi 2 .kötetéből:

"...Salamon elhelyezkedett a fedélzeten, és csőrével megigazította tollait. Így már sokkal jobb, jegyezte meg. Lássuk csak, hol is kezdjük?

- Múlt éjjel azon gondolkodtam, amit az én saját jelzésem kibocsátásáról mondtál. Nem tudom miért, de állandóan ez járt a fejemben.

Salamon mosolygott. Nagyon örülök, hogy az összes téma közül, amelyről beszéltünk, pont ez ragadta meg a fantáziád, mert valóban ez a legfontosabb dolog az összes közül.

Sara is előrehajolt, úgy hallgatta. Ugyanazokról a dolgokról volt szó, amit már ismert, de mégis egészen más megközelítésből.

Először is meg kell értened, hogyan bocsátasz ki valamilyen jelzést. A jelzésed attól függ, hogy te mit észlelsz.

- Hogy érted azt, hogy mit észlelek?

Arra gondolok, hogy te minek szenteled a figyelmed. Mire összpontosítasz. Például, ha emlékezel, rezgést bocsátasz ki. Amikor nézel valamit, vagy gondolsz valamire - akkor is rezgést adsz ki. És amikor ábrándozol, vagy tanulsz, vagy elképzelsz, vagy megvizsgálsz valamit - akkor is rezgést adsz ki.

- És mi van, ha beszélek valamiről?

Akkor különösen, mert amikor beszélsz valamiről, akkor csak arra koncentrálsz.

- Te jó ég, Salamon! Úgy tűnik, akármit is csinálunk, mindenképpen jelzéseket adunk ki magunkból.

Pontosan így van. És mivel a Világegyetem állandóan a jelzéseidnek megfelelő helyzetekkel vesz körül, nagyon is jó, hogy szándékosan adsz le jelzéseket.

- Így már értem. De mi történik, ha valami borzalmasat látok? Valamit, ami rossz? Mi történik a jelzésemmel akkor?

A jelzésed mindig attól függ, mire fókuszálod a figyelmet.
Sara nézte Seth-et, megértette értetlenkedését. Emlékezett, neki is milyen nehezére esett a tanításnak ezt a részét felfognia.

- De Salamon! - tiltakozott Seth. - Miként tudok segíteni, hogy jobban menjenek a dolgok, ha nem figyelek arra, ami rossz, az elején sem?

Kezdetben nagyon fontos, hogy felfigyelj arra, ami rossz. Így tudod eldönteni, szükség van-e segítségre, mit lenne a legjobb tenni, vagy te mit akarsz. Az a lényeg, gyorsan döntsd el, hogy mit kell tenni - aztán minden figyelmedet arra fordítsd. A Világegyetem pedig majd elkezd dolgozni annak érdekében.

- Aha. Azt hiszem értem... - mondta Seth tétován.

Egy kis gyakorlással képes leszel megmondani, milyen a saját rezgésed. Meg fogod tanulni, az, ahogy érzel, a legjobb mutatója a rezgésednek. Minél jobban érzed magad, annál pozitívabb jelzést adsz le. Minél rosszabbul érzed magad, annál rosszabbat. Igazán nem nehéz.

- Hmmm. - Seth csendben tűnődött. Sara nem tudta eldönteni, vajon azért hallgat, mert megértette Salamont, vagy azért, mert nem hisz neki. Úgy tűnt, a fiút sokkal jobban érdekelte, mikor Salamon rádióhullámokról beszélt, és a rezgésekről. Most, hogy érzelmekről és megérzésekről volt szó, bezáródott.

Látod, az emberek többsége állandóan használja és felfogja a rezgéseket, anélkül, hogy tudná, mit csinál. Az egész fizikai világnak megvan az alaprezgése. A szemed azért lát, mert képes felfogni a rezgéseket. A füled azért hall, mert képes felfogni a rezgéseket. Még a szaglás, az ízlelés, sőt még a tapintás is azért lehetséges, mert a tested érti a jeleket.

Seth felvillanyozódott.

- Emlékszem, régen az egyik tanárom hozott az órára hangvillákat. Különböző méretű villák voltak, és amikor megütötte a villát valamivel, különböző hangot adtak.

Nagyon jó példa. Ugyanígy, a Világegyetemben is a dolgok különböző rezgéseket adnak ki - te pedig a fizikai érzékszerveiddel érzékeled ezeket a rezgéseket. Az orroddal, a szemeddel, a füleiddel, az ujjaiddal, és az ízlelőbimbóiddal. Tulajdonképpen minden, amit felfogsz, megértesz vagy látsz magad körül - az az a mód, ahogy a rezgéseket értelmezed a magad számára.

Salamon sok olyan szót használt, amiknek a pontos jelentésében nem voltak biztosak. De minél többet beszélt, annál jobban megértették a lényeget. "

CsatolmányMéret
687596_4.jpg7.25 KB