Az Érzelmi Feloldás Techika = Emotional Freedom Techniques = EFT

Az Érzelmi Feloldás Techika = Emotional Freedom Techniques = EFT

Azon tűnődve, hogyan is lehet bemutatni egy olyan módszert, ami egy világújdonság, ami zseniálisan egyszerű, de hatékonysága olyan horderejű, hogy úgy érzem néhány mondat, amivel kifejezhető, és amiből megérthető a lényeg, talán túl kevés ahhoz, hogy kellő indíttatást adjon alkalmazásához. Pusztán attól még soha nem fordult jobbra az emberek sorsa, hogy tudomást szereztek valamiről.

Először is felteszek néhány kérdést, amire mindenki saját magának adhatja meg a választ. Így talán közelebb kerül mondanivalóm oda, ahova szánom, a teljes egészhez, aki az ember, lelki, tudati és testi szinten.

Mit teszel, ha fáj a tested, és mit teszel, ha fáj a lelked?

Kérdezted-e már, nem mástól, magadtól:

Mit tehetnél, hogy könnyebb legyen elviselni, amikor a torkodban hatalmas gombóc nyomását érzed, és a sírás fojtogat?

Mit tehetnél, hogy könnyebb legyen elviselni, amikor forró könnyeid öntik el az arcod, és a lelked úgy fáj, hogy beleremeg?

Mit tehetnél, hogy könnyebb legyen elviselni, amikor megbántanak, megaláznak és kiszolgáltatott helyzetedben visszafojtott dühöd szét akarja feszíteni a tested?

Mit tehetnél, amikor tehetetlen kétségbeesésedben a félelem gyötör és felemészti apró örömeidet?

Kilátástalan helyzetedben, megoldhatatlannak vélt problémáidra van-e gyógyír?

Mit tehetnél, hogy a felhő ne takarja el a napot?

- Semmit! – Mondják erre sokan, és magukba zárják a bánatot, az élet minden keserűségét.

Ez a legrosszabb, amit tehet az ember, mert a börtönbe zárt rab szabadulni vágyik, és ha nem engeded útjára, ő ejt foglyul téged. Elnyered Isten büntetését, ami egyet jelent saját érzelmeid bosszújával. A természetes Jólét helyett kudarcok sorozatát éled, szegénység és betegség vár rád.

Nincs kivétel. Ha tele vagy negatív érzelmekkel, az ennek megfelelő rezgéseket sugárzod a Mindenség felé. Az Univerzum pedig a Vonzás Törvényének értelmében gondoskodik róla, hogy ennek megfelelő világban élj.

Mert a Mindenségnek egyetlen feladata van: Egyensúlyban tartani az örökké mozgó energiát!

Engedd hát el, szabadulj meg negatív érzelmeidtől!

Hogyan? A megoldás: az Érzelmi Feloldás Technika, röviden az EFT.

Ez a módszer alkalmas arra, hogy szükségleteink mélyén meghúzódó félelmeinket és más negatív érzelmeinket felszínre hozva, figyelmünket a külvilág felől magunk felé fordítva, visszaadja valamikor elveszített saját szerethetőségünk hitét, aminek birtokában hatalmas lépést tehetünk gyógyulásunk, személyes fejlődésünk érdekében. Így egyre tökéletesebbé tehetjük azt a világot is, amelyben élünk.

Az EFT alapelmélete szerint minden negatív érzés oka a test energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyfelbomlás. Amikor testünk energiarendszere elveszíti egyensúlyát, rövidzárlat keletkezik a test elektromos energiarendszerében. Tehát egy blokk, egy gát elzárja az energiaáramlás útját. Nekünk pedig csupán annyi a dolgunk, hogy ezt a rövidzárlatot megszüntessük, és szabad utat adjunk az energiaáramlásnak.

Az EFT módszere: az energiablokk feloldása.

Az energiaegyensúly felbomlás a negatív gondolat/emlék hatására jön létre és ez a negatív érzés közvetlen kiváltója. Tehát tudatossá kell válnunk, keresni kell a legjobb érzést kiváltó gondolatokat, hogy élvezhessük a megfontolt teremtés pillanatát.

Mottóm: A tudatos megkönnyebbülés a legrövidebb út a boldogság és a boldogulás felé.

Az EFT segítségével fel tudjuk oldani az érzelmi és energetikai blokkokat a szervezetben. A megdöbbentő érzelmi feloldódás pedig mélyreható fizikai gyógyulást eredményez. – még az orvosok szerint is.

Az EFT módszere mindössze néhány ártalmatlan procedúrából áll úgy, mint a meridián pontokon történő könnyed kopogtatás, számlálás, dúdolás, szemek forgatása.

Hatásmechanizmusának fő elemei:

A kopogtató akupresszúra, ami szabaddá teszi az energiaáramlást és élénkíti az energiakeringést.

Az autoszuggesztió, ami nyitottá tesz a változásokra.

Az NLP=Neuro Lingvisztikus Programozás, ami egy technika, amivel új magatartásmintát programozhatunk az agyban az idegrendszer és a nyelv közötti összhang létrehozásával.

A EFT zseniális egyszerűsége, gyengédsége és különössége, különbözősége miatt, és mert semmiféle fájdalmat nem okoz, nem kell mellékhatásoktól tartani, rendkívül közkedvelt és szimpatikus terápia a gyerekeket illetően is.

Annyi bizonyos, hogy kizárólag csak akkor tudod rezgéseidet összhangba hozni vágyaid rezgésével, ha lehetővé teszed, hogy az energia szabadon áramolhasson, és az energia egyensúly létrejöhessen.

Csak kopogtatnod kell, hogy megnyíljon a kapu a boldogság és a boldogulás felé.

- Hogy mi van akkor, ha veled minden rendben van? Nincsenek negatív érzelmeid?

- Akkor nem ezen a bolygón éltél eddig!

Az EFT egy csodálatos módszer ahhoz is, hogy a boldogság, a szeretet érzését generálva, újabb és újabb vágyaink megnyilvánulhassanak tapasztalatunkban.

Győri Jutka
http://www.ujmagikusterapia.lapunk.hu
http://www.eft.hupont.hu

HozzászólásokMi ez a kopogtatós

Mi ez a kopogtatós szarság? Értelmetlen marhaság.nagyon jó módszer...

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."