Mi lenne ha...?

Jó kérdés ugye? Mi lenne, mondd, ha soha nem mondták volna neked, hogy "Szégyelld magad?!"

Most biztosan azt gondolod, hogy "Ugyan már nem nagy ügy! Mindenkinek mondják!" Amikor még Te is nem valamivé, hanem valakivé akartál válni a világot felfedezni vágyó utadon, és először kérdezték meg tőled, hogy "Nem szégyelled magad?", azonnal beindult egy folyamat, és kételkedni kezdtél, elbizonytalanodtál, majd hamarosan el is felejtetted, hogy téged lehet szeretni, és Te is szerethetsz, csak úgy!

Te akkor még nagyon jól tudtad, hogy ki vagy és, hogy miért jöttél. Nagyon jól tudtad, hogy micsoda boldogság hinni magadban, hogy a jólét, a boldogság természetes állapotod, hiszen így érzed jól magad, ez az egyetlen dolgod, jól érezni magad! Egyetlen és legfontosabb feladatod pedig az, hogy megtaláld saját identitásodat, hogy meghatározhasd és kibontakoztathasd, hogy megteremtsd saját életedet, újra és újra, hogy megteremtsd önmagad. Belecsöppentél egy ellentétekkel teli környezetbe, és azonnal a vágyak tengerén hajózhattál, meg akartad tapasztalni a dicsőséget, de beleszóltak, azt mondták: "Mit csináltál? Nem szégyelled magad?!" Meginogtál, és azon töprengtél, hogy te jót akartál, mert jó vagy, és a jó is jár neked, csak úgy! Vagy nem?... Elment egy hajó a vágyak tengerén, és a dicsőség helyett szomorúságot tapasztaltál, legördült egy könnycsepp az arcodon, az, ami saját szerethetőséged hitét ingatta meg benned. Te saját különleges egyéniséged megtestesítőjeként indultál utadon, szeretve és elfogadva magad, vállalva a felelősséget választásaidért, de egyre nehezebbé tették számodra, hogy elháríthasd az integritásodat érő fenyegetéseket, mert a figyelmedet arra terelték, hogyan is lehet felosztani a tortát.

Ellentétekkel teli világunkban törvényszerű, hogy akaratunk ütközik valaki más akaratával, és minden, amit mondunk, vagy teszünk félreértelmezhető, és vitához vezethet. De gondold csak el! Mi lenne, ha nem veszítetted volna el a hitet, a saját magadba vetett megrendíthetetlen hitét annak, hogy Te jó vagy, hogy Téged igenis lehet szeretni és Te is szerethetsz, csak úgy, hogy a jólét, a boldogság természetes állapotod, és csak azzal kell törődnöd, hogy kibontakoztasd egyéni értékeidet? Ha töretlenül élne a hit benned, hogy minden, amit mondasz, vagy teszel már elképzelésed pillanatában, a világ javára szolgál! Vajon milyen rezgések sugároznának most belőled az Univerzum felé, és vajon milyen bizonyítékot kapnál válaszul tapasztalatként?

Mit tehetnél? Mit tehetnél gyermekedért, magadért, mert őt neked ajándékozta az Ég?! Kezedbe adta az életét, amivel most még Te rendelkezel! Micsoda Felelősség! Micsoda boldogság!

Tehetsz érte! Nagyon is sokat! Ne engedd, hogy elveszítse saját szerethetősége hitét, segíts, hogy megtalálja és kibontakoztathassa saját identitását, segíts neki, hogy megteremtse jólétét, boldogságát, boldogulását, világát, életét! Hogyan? Tanítsd meg neki azt az egyszerű módot, amivel könnyedén elérheti hogy képes legyen harmóniában, boldogan együtt élni a természettel, környezetével, körülményeivel, világával, amiben él.

Ho'oponopono gyerekeknek!

Naponta talán többször is előfordul, hogy valami miatt, valamilyen konfliktus alakul ki közted és gyermeked között. Például, az istenért sem tudod rávenni, hogy leüljön végre és megírja a leckét.
Mutasd meg neki a csodát! Áruld el a titkot! Az Élet hálás lesz neked mindezért!
Az Ő kis antennái még nagyon tisztán veszik az adást, és Ő még nyitott arra, hogy tanúja legyen a csodának. Ha nincs kedve a tanuláshoz, vagy a lecke megírásához, legyél a "cinkosa" és játssz vele egy kicsit.

Mondd neki azt, hogy:
- Ha nincs kedved leckét írni, gyere mutatok valamit!
- Van egy titkom! Szeretnéd tudni mi az? (Egészen biztos, hogy szeretné, a gyerekek nagyon kíváncsiak!)
- Tudok 2 varázsszót! Ha ezeket sokszor kimondod egymás után, hamarosan megtörténik, amit szeretnél! Szeretnéd például, ha könnyen túl lennél a leckeíráson? (Biztosan igennel válaszol majd)
- Akkor elárulom mit kell tenned! Mondogasd sokszor egymás után magadnak azt, hogy:
- Bocsáss meg. Szeretlek.

Mondd el még néhányszor, egymás után ezeket a mondatokat Te is! Meglátod tetszeni fog neki ez e technika. Mondd, neki, hogy ha elég sokszor mondogatja, hamarosan megtörténik a csoda, és vágyai valóra válnak!
Azt ajánlom mondd el nekik néhány szóval azt, hogy mit jelent e 2 mondat ebben az esetben.
Nem kell bonyolítani a dolgot, csak egyszerűen, lazán könnyedén.

Például így:

- Szeretnéd-e tudni, hogy mit jelentenek ezek a varázsszavak?

- A bocsáss meg azt, hogy Te nem tudod, hogy miért nincs kedved leckét írni, de megbocsátasz ezért magadnak, és megkéred a Mindenséget, hogy legyen a segítségedre!

- A szeretlek azt, hogy Te szereted magad, mert Te jó vagy. Így születtél!

Mondd meg neki, hogy minél többször mondogatja ezeket a varázsszavakat, annál több kívánsága teljesül!

Mondogatni fogja, ebben biztos lehetsz! Várja majd a csodát, ami jönni fog! Semmi kétség! Hamarosan leül, és megírja a leckét!

Kérlek Benneteket, hogy írjátok meg nekem tapasztalataitokat, sokat segíthet másoknak is!
halafiok@gmail.com

Győri Jutka
http://www.ujmagikusterapia.lapunk.hu
http://www.onlinetanfolyamok.hupont.hu

HozzászólásokKedves Jutka

Koszonom a valaszt.
Tudom, mindenki maskepp probalja megmagyarazni, megertetni a gyerekekkel Isten letet.Ahogy epp tudja.
Miert felnek a felnottek kimondani a gyerek elott azt,hogy az a Mindenseg........ISTEN?
Mert a gyerek nem fogja megerteni? Vagy mert tovabbkerdez es mi felnottek nem fogunk tudni valaszolni?
Te ,mint ovono soha nem tapasztaltad, hogy a kicsi gyerekek sokkal erzekenyebbek,es tobbet tudnak,jobban ertik az Istennel kapcsolatos dolgokat?Igaz,gyerek nyelven,de mintha pontosabb ismereteik lennenek,mint nekunk,felnotteknek?!

Szeretettel,
felebaratEgy párat már egészen biztosan!

Jó néhány évig óvónőként dolgoztam.
Győri Jutka"Biztos igennel válaszol majd"?

Ez jó. Tényleg röhejes. :D
Mondd, Te láttál már valódi gyerekeket közelről? :-)Kiröhöglek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm! :-)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Kedves felebarat!

Egyszerűen csak ennyit:
A Mindenség egy nagy egész, aminek mi is a része vagyunk! Minden és mindenki! A szeretet, az egész Világ, a Föld, a Nap, a Hold és a csillagok, Te, én, és Pisti a szomszédból.
- De a Pisti most haragszik, mert véletlenül kiborítottam a málnaszörpös poharát! Ő biztos nem akar nekem segíteni!
- De Te tudod, hogy véletlen volt! A Mindenség egy nagy-nagy szeretet, és ebbe Pisti is benne van. Csak várja, hogy megtedd az első lépést, ha elmondod, hogy Te nem akartad, biztosan megbocsát!
Győri JutkaKedves Jutka

Gondolod,hogy azok a kivancsi gyerekek beerik ennyivel?
Es ha tovabbkerdeznek?
Pl.: mi az a Mindenseg, ami segiteni fog?
Akkor mit mondasz nekik?

Szeretettel,
felebarat