A szeretet ellentéte a félelem?

szeretet és félelemSziasztok! Engem érdekelnek azok az írások, amelyek a szeretetről szólnak. Elkezdtem olvasgatni az itt lévő írásokat, és az egyik helyen ez volt: "A szeretet ellentéte a félelem."
Nem értem én ezt. Nem olvastam sok könyvet el, és amit elolvastam, azokat sem értettem mindig meg. Magyarul írodtak ugyan, de nem a mindennapi, hétköznapi nyelven. Néha itt is belebonyolódom a mondatok kuszaságába. Olyan szép a mi nyelvünk, és ki lehet fejezni magunkat egyszerűen, érthetően.
De ezt csak úgy magamról írtam, nem kritikának szántam.
Érdekelne ez a két dolog, hogy kerül egymással szembe: szeretet - félelem
Talán ti tudjátok a választ!

HozzászólásokKedves Jazmin

Tavoltartom magam attol,hogy kepzelegjek rola.
Szeretettel,
felebarat

A nevet is nagyon nehezen irtam le,s csak azert,hogy egyertelmu legyen a hasonlat.Kedves Felebarát!

Hogyan képzeled A Sátánt?:)

Hú, Zorba, ez tökéletes volt, 10 pontos. Elveszek a szemszögömben.:)
Szerintem, ha minél többen felismerik, hogy
szeretet=ERŐ, másképpen: felismerik a szeretetben/szerelemben levő erőt, teremtőerőt, életerőt, akkor felgyorsúl ez a folyamat. Fontos továbbá megjegyezni, hogy erről a folyamatról a szemszögünk miatt NINCS teljes képünk. Mi erről véleményt csak a látószögünkből kifolyólag tudunk mondani, ergó: ha folyton a rosszra fókuszálunk akkor ezt mondjuk, úgy általában:
"áá mocskos trógerek országa ez a Magyarország, Budapest pedig teli van ócska prolival, és lopóssal. Rosszaké a világ, stb."
Ha a rossz mellett meglátjuk, megtapasztaljuk a szeretet erejét és csodáját, no meg még a szerelemhez is volt szerencsénk, akkor már változik a kép.:)
Óhatatlanúl motoszkál bennem az EGO... az összes ember egyenrangú és mégis máshogy, másként KINCS. Bele vagyok esve fülig egy lányba... vajon mindent megtettem azért, hogy Ő is ellindúljon azon az úton, ahol felismerheti önnön igazi mivoltát? Hogy meglássa mekkora KINCS is valójában?Kedves Felebarát!

Azért nem ilyen egyszerű.Isten-Sátán Legalább én nem igy gondolom.
SÁtán megkapta a lehetőséget,ő uralja a földet.Itt még ő a király.De nem csak a nagyon nagy borzalmakra kell gondolni, pl földrengés,betegések,járványok,borzalmak, éhezés.....Mert ő nem csak igy tevékenykedik.
Sokkal apróbb,dolgok ezek.,a nagy tragédiákhoz képest. .Kicsinyesség,őszintétlenség,hazugság...soroljam még.Ezek mind tőle származnak.
Istentől csak a jó.Próba alatt van az ember.,hogy Jób is volt.De ő kiállta.Nem tudom meddig tart még,de sajnos sorba elbukunk.És mégis megkaptuk ajándékba Jézus által a bűnünk eltörlését.
A döntés miénk valóban,ahogy irod.De még mindig vakok vagyunk.Mivel minden összefügg elég lenne ha minden ember csak magát " javitaná " meg.Még nem megy ez sem.
Hiába néznek sokan az égre,hogy Isten ott lakik,de az utmutása,amit ajándékba küldött, le van irva a bibiliába.Ott van,hogy kellene élni.A segitséget ne fentről várjuk, hanem olvassuk,és cselekedjük.Lego, mit erzel,ha...

...kimondod?
Szeretet?
Felelem?
Talan ugyanazt?
Mindketto letezik,es mindketto tud hatni rank.De te dontod el,melyiket valasztod.
Egy hasonlat:
ISTEN
Satan

Te valasztasz.

Szeretettel,
felebarat:)

Beszélgetések Istennel 1:
"Amitől a legjobban féltek, az sújt majd leginkább. Úgy vonzza azt magához a félelem, mint a mágnes. Valamennyi hitvallás szent iratai tartalmazzák a félreérthetetlen figyelmeztetést: ne félj. Gondolod, hogy ez véletlen ?
Roppant egyszerűek a törvények.
1 /A gondolat teremt.
2 / A félelem vonzza a hasonló energiát.
3 / Minden a szeretet.
Hohó, ezzel most megleptél ! Hogyan lehet minden a szeretet, ha egyszer a felelem vonzza a hasonló energiát ?
A szeretet a végső valóság. Az egyetlen. A minden. A szeretet érzése Isten megtapasztalása.
A legmagasztosabb igazságban a szeretet minden, minden ami volt és minden, ami valaha is lesz. Ha az abszolútba tartasz, a szeretet felé közeledsz."A Szeretetnek nincs ellentéte...

Ellentét csak a megosztottságban van...
A Szeretet pedig Egy és Oszthatatlan...

Az igazán jó válasz alapfeltétele a jó kérdés... :) :) :)

Ahogy Álomkereső is írja, a félelem a Szeretet hiánya s nem az ellentéte...

Ne keress ellenpontokat, mert bizony megtalálod őket... Keresd inkább a hasonlót!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaKedves Lego24!

Nekem Álomkereső megfogalmazása tetszik a legjobban. Szeretném ezt a bizonyos összefüggést más megvilágításban újratálalni: a szeretet és a gyűlölet ugyanazon energiából "készülő" láng! Azonban a félem, képes a szeretet-szerelem-feltétel nélküli szeretet lángját nagy lobogásból parázzsá visszafolytani. Ettől ellentétek. Ezeket a gyakorlatban nap, mint nap tapasztalom magamon, vagy akár Valin, vagy itt az oldalon. Hogy tovább "bonyolítsam" a dolgot, minél nagyobb az ember szívcsakrája, azaz minél nyitottabb a szíve (népies nyelven), annál több szeretetet képes átengedni magán. Ekkor is jöhetnek félelmek, de azok talán egyre kevésbé képesek erőt venni a szeretet áramlásán. Fontos még tudni, ha ilyenekről diskurálunk, hogy el kell vetni az élet, a mindenség szemlélése közben a "jó, jobb, legjobb, rossz, legrosszabb" féle cimkézéseket. Ezek csak állapotok. Ha persze beleteszem a "mindenség aspektusából" az én személyes aspektusomba a szemszögöt, akkor azt mondom: persze, nekem az a döntésem, célom, hogy minél több szeretetet fogadjak be, mert hatalmas ERŐT szagolt itt ki az orrom... hála Valinak.:) És hát persze, hála az Istennek! Nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor az ember a szerelmével, Kedvesével egy olyan kapcsolatban találja magát (eme kapcsolatnak nem neve, hanem tartalma a lényeges), ahol a korlátokat kölcsönösen döntögetjük le a másikban a szerelem, feltétel nélküli szeretet energiái segítségével... aztán, ha eluralkodik valamelyik félen a fél-elem, akkor vége szakad az áramlásnak. Hibáztatni senkit nem szabad, mindenkinek "fel kell dolgoznia az új adatokat". Nekem, az én szemszögömből ez az állapot az üdvözítő állapot... mint írtam rengeteg ERŐT ad, és akkor még nem is beszéltem a kedvenc témámról, a szeretetkeringetési rendszerről. Ezzel zárnám... nálam, jelenlegi tapasztalataim és ismereteim szerint ez a megaászkirályság.:D
Szeretetkeringetési rendszer:
1. szerelmespár együtt tölti idejét, megmozdulnak a szerelemenergiák, nagyon jól érzik magukat és magas szinten rezegnek emiatt...
2. vége az együttlétnek, mert az egyik megy dolgozni, meg a másik is, vagy bármi, tökmind1, majd megbeszélnek máskor egy találkát... addig is mindkét fél az emelkedett, szer-elemmel feltöltött lényével lép kapcsolatba a többi emberrel, szüleivel, rokonaival, munkatársaival, egyszóval, bárkivel. Nem vagyunk elszeparálva a világtól, az is előfordulhat, hogy érzünk is valamit... mintha a boldogságunk visszatükröződni látszana... már nem látunk meg annyi panaszkodó embert, vagy ha igen, akkor nem hat ránk úgy örökös panaszkodásuk, hogy most éppen kit kéne felakasztani a főtéren.:) Jó sok boldog emberrel találkozunk, akik pl. álmokat keresnek egy titkos körben.:P Az emiatti találkozások is feltöltenek minket szeretetenergiával, amely szintén ott van bennünk, rajtunk keeresztül áramlik, ott van körülöttünk, hatással van energiaháztartásunkra.
3. Ezt a megintcsak megváltozott energiaszintet visszük el Kedvesünkhöz, akivel találkozunk, és a szerelemenergiák megint egymásbafonódnak közvetlenül, és plusz ezek az energiák is...
A kör kezdődik előről.
Ezt tudatosan nem éltem át, ám amikor már az agyamban összeállt a folyamat, akkor rájöttem, hogy kapcsolatunk bizonyos periódusaiban én így éltem életem.:) Igaz, akkor még nem volt secret kör az életemben, "csak" a tantra.
Összegzés képpen: Szeretetre, szerelemre fel!:)Köszönöm Nektek!

Köszönöm,hogy irtatok.A szeretetről én azt gondolom,hogy nem fér bele a félelem.A feltételnélküli szeretet ,az minden felett áll.Sajnos én magam még csak meg sem közelitem.Nem azért mert nem tudom szeretni pl. a gyerekeimet,csak ugy nem tudom szeretni,hogy nem lenne benne elvárás.Nem annak az elvárása, hogy szeressenek,hanem itt a többi dologról beszélek, mint iskolai dolgok,milyennek szeretném őket.Mégha tudom is,hogy ez nem jó,nehéz mindig észben tartani,hogy pl.itt a suliban angol anyanyelvű tanártól tanulhat, és nem érdekli olyan szinten,hogy ez egy jó lehetőség.Ez csak egy példa sok közül.
A szeretet ellentéte a gyűlölet.Én ugy hallottam régen még gyerekkoromban,hogy ez a két dolog édestestvérek.(Lehet,hogy most nevettek.)Amikor egy csalodás ér minket, pl. valaki elhagy,ami azért elég nagy lelkitrauma, akkor úgy érezzük,hogy gyűlöljük,mert ez tette velünk.De szerintem a gyülölet csak egy fajta háritás,arra,hogy ne fájjon annyira.Mert az idő begyógyit minden sebet, és csillapul a fájó érzés.
Valóban a szeretet nem lehet elvesziteni,ha az feltétel nélküli.A mások szeretetét elvesziteni ,az pedig már egy félelmen alapuló szeretet.Szerintem sokan igy müködünk.
Olyan jó volt olvasni az irásaitokat, mert gondolatok indultak el bennem,és azért jó leirni,még akkor is ha másnak más a véleménye,mert én magamtól nem tudom megfogalmazni a mondandóm,de más véleményét elolvasva,átgondolva, könnyebb.Köszönöm Nektek.Kedves lego 24!

csenge333
Az emberi élet két nagy mozgató rugója a szeretet és a félelem.Rajtunk múlik, melyikre építjük az életünket./Én viszont tovább "finomítanám" ezt a megközelítést.A szeretetnek sok válfaja van és ha valaki "olyan szeretetre vágyik", abba nem fér bele a félelem, és még kevésbé az, hogy más ületesse ezt az ember szívébe, és utána jól megmagyarázza:miért ne féljek...Hát köszönöm nem...Egyébként meg sok helyen kavarodik a szeretet és szerelem fogalma ezen az oldalon...Én választom inkább a szabadságot és megadom ezt én is másoknak, csak akkor velem is tegyék ezt és ne beszéljünk szeretetről csak maximum barátságról és akkor minden a helyére kerül és az ember többet tűr-legalább annyit-, mint Ágica Boldogság írásában olvashattuk...A barátság esetében én olyan hosszútűrő vagyok, hogy csak na!!!! Ott MINDENT ELVISELEK!!! KOMOLYAN!!!/Azt viszont nem, hogy valaki szórakozzon velem "ideológiák" mögé bújva...AZT NEM!!!Kedves Csenge! :)

Akár bort iszik, akár vizet, ha prédikál, előbb-utóbb úgyis fog élni! :) Hiszen prédikációival folyamatosan teremt! :)
Ahogyan adni nem lehet a Szeretetet, úgy közvetíteni sem! :) Hiszen a Szeretet csak áramlik!
Így csupán befogadni lehet azt, vagy elutasítani!
Ki-ki, amit választ! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Álomkereső!

csenge333
A te írásaid mindig helytállóak a szeretetről de plvastam itt sok olyan bejegyzést, ahol a sorok írója már nem tudta mások felé úgy közvetíteni a szeretetet, ahogy azt másoknak írta, másoktól remélte../Ez is egy paradoxon, vagyis valaki bort iszik és vizet prédikál.../Kezdjük az elején! :) A

Kezdjük az elején! :)
A Szeretet, az ugye Szeretet! Nem igazán eredeztethető másból, hiszen - legalábbis a valódi, feltétel nélküli isteni szeretet - nem kapcsolható valamilyen tárgyhoz, fogalomhoz, vagy személyhez. Az csak Szeretet! Az egyetlen dolog az illúziók világában, ami valódi, és ami valóban létezik!
Végtelen, örök és elpusztíthatatlan!

Most nézzük meg a másik oldalt!
Sok ember vélekedik úgy, hogy a Szeretet ellentéte a Gyűlölet! Ám ha alaposabban megvizsgáljuk, magát a Gyűlöletet, mint érzelmet, vagy mint állapotot, akkor mire jutunk? Arra, hogy a Gyűlölet nem másból ered, mint a Félelemből!
Attól való félelmünkben kezdünk el valamit, vagy valakit gyűlölni, hogy elveszítünk valamit.
Legtöbbször ez a valami, aminek az elvesztésétől félünk, maga a Szeretet!
Amikor veszélyben érezzük azt a Szereretetet, ami körülölel bennünket, mert azt gondoljuk, hogy valamilyen módon meg akarják vonni tőlünk, vagy el akarják venni tőlünk, vagy megakarnak akadályozni bennünket abban, hogy megtapasztaljuk, akkor elkezdjük gyűlölni azt a valamit, vagy valakit, akiről azt feltételezzük, hogy el akarja rabolni tőlünk a Szeretetet.

Ez azonban lehetetlen! A Szeretetet nem lehet elvenni senkitől, mint ahogy adni sem lehet, hiszen egyszerűen csak van és áramlik szüntelenül. Nem veheti el tőlünk senki, így a félelmünk is teljesen alaptalan.
És micsoda paradoxon! Félelmünkkel végső soron mi magunk akadályozzuk azt, hogy a Szeretet teljese egészében körülöleljen bennünket! :)
Remélem, ez így többé-kevésbé érthető! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás Törvényéről