Teremtő képzelet

teremtő képzeletAz alkotó vizualizáció olyan módszer, amelyben képzeletedet használod fel arra, hogy létrehozd, amit szeretnél az életedben. Az alkotó vizualizációval kapcsolatban nincs semmi, ami új, különös vagy szokatlan lenne. Máris használod mindennapjaidban, tulajdonképpen életed minden pillanatában. Valójában ez képzeleted természetes ereje, amelyet állandóan használsz, akár tudatában vagy ennek, akár nem. Sokan éltünk teremtő képzeletünk erejével a múltban is, de egy kevéssé tudatos módon. Mivel az életről mélyen gyökerező negatív elgondolások alakultak ki bennünk, automatikusan arra számítottunk, és öntudatlanul is azt képzeltük el, hogy az életből osztályrészünk a hiány lesz, korlátozottság, nehézségek és problémák jutnak majd nekünk. Kisebb vagy nagyobb mértékig ezt meg is teremtettük saját magunknak.

Fantáziánk az a képességünk, hogy egy ötletet vagy mentális képet hozunk létre agyunkban. Az alkotó vizualizáció módszerével fantáziád segítségével pontos képet alkotsz arról, aminek megvalósulását szeretnéd. Ezután rendszeresen gondolsz erre az ötletre vagy képre, így adsz neki pozitív energiát egészen addig, amíg objektív valósággá nem válik... Más szavakkal: amíg ténylegesen el nem éred, amit elképzeltél.
Célod bármilyen lehet -lehet fizikai,érzelmi, mentális vagy szellemi szinteken. Elképzelheted magadat egy új otthonban vagy egy új munkahelyen, vagy egy csodálatos kapcsolat részeseként, vagy azt, hogy nyugodt és derűs vagy, vagy hogy javul a memóriád és jobban tudsz tanulni.
Bármilyen szinten dolgozhatsz, mindegyiken eredményre jutsz... Gyakorlás közben meg fogod találni azokat a képzeteket és módszereket, amelyek a legmegfelelőbbek neked.
Itt kell megjegyeznem, hogy ezt a módszert nem lehet arra használni, hogy irányítsam a többiek viselkedését, vagy bármi olyanra rávegyem őket, amely akaratuk ellen való.

Az alkotó vizualizáció használatához nem szükséges hinned bármilyen metafizikus vagy spiritiszta dologban, de lehetségesnek kell hogy tartsd olyan dolgok létezését, amelyekről eddig nem tudtunk. Egyáltalán nem fontos hinned bármilyen rajtad kívül lévő erőben.
Arra kell csak vágynod, hogy megtanulj és megtapasztalj valami újat, és elég nyitott legyél ahhoz is, hogy ezt pozitív hozzáállással kipróbáld.
Az alkotó vizualizáció módszere csoda a szó legigazibb és legmélyebb értelmében. Segíti, hogy megértsd az univerzum működését irányító természeti elveket, és nagyon tudatos és alkotó módon megtanuld használni ezeket.
Az, ami első pillantásra megdöbbentőnek vagy lehetetlennek tűnik a korlátozó oktatási rendszerben felnőtt racionális gondolkodásunk számára, tökéletesen érthetővé fog válni, mihelyst elsajátítottuk a folyamat mögötti elveket és alkalmazzuk is azokat.

Ha így teszel, úgy tűnik majd, csodákat teremtesz az életedben... És meg is fognak történni ezek a csodák!

Részletek Shakti Gawain: A teremtő képzelet című könyvéből.

Még mindig nem tökéletes, de az lesz
1. Számolj ötventől visszafelé egyig, és a számokra koncentrálj. Közben egyre lazább lesz a tartásod, az izmaid.
2. Amikor az egyhez értél, akkor ne gondolj, hanem képzelj egy szép tájat, és lásd magad előtt, érezd, ahogy ott vagy. Fújja a szél az arcod, süt rád a nap, de nem éget, hanem melegít. Ha erdőben vagy, érezheted a fák illatát. Képzeld azt, hogy érzed. Képzeld azt, hogy végtelenül boldog vagy, mert csodálatos tájat látsz, és annak része vagy. Nem az eszed jár, vagyis nem a bal agyféltekéd, hanem a jobb, az intuitív, kreatív, az álmok, vágyak birtokosa.
3. Ha már át tudod élni, érezni a helyet, amit látsz, akkor a belső szemed - a szemed és nem az eszed: mintha ott lennél - a tájon tartod, és közben mondogatod, hogy napról napra egyre jobban vagy, jól érzed magad, kiegyensúlyozott vagy, stb.

Amikor kirándulni mégy, akkor sem mondogatod, hogy ez egy fa, süt a nap, fúj a szél, hanem érzed és látod, és jól érzed magad. Ezt az érzést idézd fel, eközben mondogasd a pozitív állításokat.
Menni fog, csak gyakorold. Nem baj, ha nem elsőre, hanem másodikra, vagy még később, de egyre jobban fog menni, és végül sikerül.

HozzászólásokSzia kedves Királynő!

Shaktinak a könyvei nagyon jók és sok segítséget találsz benne.Nem mondom,hogy mindegyik működik,hiszen az emberek különbözőek,de biztosan megtalálod benne azt amit keresel.

Millió ölelés!

Tedd meg az első lépést hittel.
Nem kell látnod a lépcsősort.
Csak tedd meg az első lépést
anettSzia Anett!

Gondolom olvastad a könyvet. Én is megvettem, bár még nem jutottam odáig, hogy elkezdjem olvasni. Mi a véleményed a könyvről? Jó?