A titok - 5. rész

Az előző részeket olvasva bizonyára felmerült benned, hogy ha minden azon múlik, hogy mire gondolunk a legtöbbet, akkor hogy lehet az, hogy nem vagy még milliomos, amikor gyerekkorod óta az tölti ki az életed jelentős részét, hogy jobb anyagi lét megszerzésén gondolkozol. Nos, ha nem arra koncentrálnál, amit nem akarsz, akkor talán még ez is működne. Ez a rész a pénz világához kapcsolódó érzésekről beszél...

A titok tökéletesen átalakított, ugyanis én egy olyan családban nőttem fel, ahol az apám nagyon negatívan gondolkodott. Azt hitte, hogy a gazdagok mindenkit tönkretesznek, s mindenki, akinek pénze van, valakit megrövidített. Gyerekként elhittem, hogy ha pénzed van, akkor rossz ember vagy. Mert csak a gonoszoknak van pénze. Mert "a pénz nem nő fán" - ez volt a legjobb - "mit képzelsz, mi vagyok én, Rockefeller?" - ez volt apám kedvenc mondása. Szóval úgy nőttem fel, hogy azt hittem, az élet kemény dolog. Nehéz, és folyton küszködni kell benne. Majd amikor megismertem W. Clement Stone-t, szó szerint megváltozott az életem.

"Amit az értelem el tud képzelni, azt el is tudja érni."
Stone

Amikor Stone-nal kezdtem dolgozni, azt mondta: "Szeretném, ha egy célt állítanál fel magadnak, olyan nagyot, hogyha eléred, megrökönyödsz. Akkor tudni fogod, hogy mindez azért lehetséges, amit tanultál, hogy hogyan érheted el ezt a célt."

Nos, akkoriban kb. 8000 dollárt kerestem évente. És ezért olyan összeget akartam, ami tényleg jelentős változást jelentett volna, ezért azt mondtam, hogy "Szeretnék 100.000 dollárt keresni évente!" Fogalmam sem volt róla, hogy hogyan fogom ezt teljesíteni. Nem volt stratégiám, lehetőségem, de azt mondtam: "Kinyilvánítom, hogy hiszek benne, úgy fogok viselkedni, mintha igaz lenne, és hagyom megtörténni". Ezt is tettem.

Az egyik módszer, amit megtanított, az volt, hogy naponta becsukom a szemem és elképzelem a célt, mintha már elértem volna. Szó szerint gyártottam egy 100 ezer dolláros bankjegyet és feltettem a plafonra, így az első dolog ez volt, amit reggel megláttam. Felnéztem és ott volt. Emlékeztetett rá, hogy ezt akarom elérni. Aztán becsuktam a szemem és elképzeltem azt az életmódot, amit a 100.000 dollár biztosít.

Érdekes módon 30 napig semmi komoly dolog nem történt. Nem voltak világmegváltó gondolataim, senki nem adott több pénzt. Aztán váratlanul, amint a zuhany alatt álltam - ez kb. 4 hétre történt - előjöttem a 100.000 dolláros ötlettel, egyszerűen eszembe jutott. Régebben írtam egy könyvet és azt mondtam, "Ha el tudnék adni belőle 400.000 példányt - negyed dollárért darabját - , az pont 100.000 dollár lenne". A könyv már készen volt, de ez az ötlet még soha nem jutott eszembe.

És azt hiszem, ez az egyik titok: Ha van egy inspiráló gondolatod, bíznod kell benne, és aszerint kell cselekedned. Most már csak azt nem tudtam, hogy mit kell tennem. Hogyan fogok eladni 400.000 példányt? Még soha nem csináltunk ilyesmit. Aztán megláttam a National Enquirer-t a bevásárlóközpontban. Milliószor láttam már, de egyszerű háttérkép volt csak. Most váratlanul az előtérbe szökkent, azt gondoltam, "hú, ha az olvasók tudnának a könyvemről, 400.000 ember minden bizonnyal meg is vásárolná azt".

Hat héttel később beszédet mondtam a New York Hunter iskolában, ahol 6.000 tanár volt jelen. A végén odajött hozzám egy hölgy és azt mondta: "Kiváló beszéd volt, szeretnék egy riportot készíteni önnel. Itt a névjegykártyám." "Melyik lapnak ír?" - kérdeztem. "Szabadúszó vagyok, de többnyire a National Enquirer-nek dolgozom." Egy pillanatig a "Szürkületi zóna" főcímzenéjét hallottam a fejemben...

Szóval tényleg működik. A cikk megjelentés után a könyveladás meglódult. De a lényeg, amit el akarok mondani: amiért ezeket az eseményeket és személyeket magamhoz vonzottam, rövidre zárva a történetet: Nem kerestünk 100.000 dollárt, csak 92.327-et. De szerinted lehangoltak voltunk? "Jaj, ez nem működik.." – gondolhattuk volna ilyeneket. Dehogyis gondoltunk! "Istenem, ez csodálatos" – csak ezt mondogattuk.

Aztán a feleségem azt mondta: "Ha ez működik 100.000 $-al, akkor szerinted működik 1 millióval is?" "Nem tudom, gondolom igen, próbáljuk ki!"- mondtam.

A kiadóm kiállított egy csekket, egy jogdíj-csekket az első "Erőleves a léleknek" könyvünkért. Szó szerint egy mosolygós arcot rajzolt az aláíráshoz, mert ez volt ez első 1 millió dolláros csekk, amit valaha is kiállított. Most már saját tapasztalatomból tudom, mert ki akartam próbálni, hogy működik-e a titok. Kipróbáltuk és tökéletesen működött. Azóta minden napom így telik.

...

El tudom képzelni, hogy az a sok ember, aki ezt most olvassa, mit gondol: "Hogy vonzhatnék több pénzt az életembe? Hogyan juthatnék több "zöldhasúhoz"? Hogyan lehetnék vagyonosabb, gazdagabb? Ha szeretem a munkám, hogyan csökkenthetném a bank-tartozásomat, miközben tudom, hogy több pénz nem folyhat be, mert csak azzal a munkával kereshetem meg a pénzem? Akkor hogyan lesz több belőle?"

Akard!

Ezzel visszatérünk ahhoz, amiről már korábban szó volt a titokkal kapcsolatban. A te dolgod, hogy kinyilvánítsd, mit akarsz az Univerzum katalógusából. Ha készpénzt akarsz, mondd ki mennyire lenne szükséged. Szeretnék 25.000$ váratlan bevételt a következő 30 nap alatt. Vagy bármi mást, ami számodra hihető.

A legtöbb ember célja, hogy megszabaduljon az adósságoktól. Éppen ez tartja őket adósságokban. Bármire is gondolsz, azt vonzod magadhoz. Azt mondod, "De hát ez húz ki az adósságból!..."

Engem nem érdekel, hogy "kihúz" vagy "bele taszít", ha adósságra gondolsz, akkor adósságot vonzol magadhoz! Fogd már fel!

Kérj egy automatikus adósság-visszafizető programot és kezdj arra koncentrálni. Sokan mondják nekem: "Jövőre szeretném megduplázni a keresetemet". Aztán megnézed, mit tesznek, és kiderül, nem azzal foglalkoznak, ami elősegítené a változást. Forgatják a fejüket és az ismételgetik, hogy "Hát, ezt nem engedhetem meg magamnak."

Ok, tudod mit? – "A kívánságod számomra parancs!"

...

Ha arról panaszkodsz, hogy nincs elég pénzed, mikor a barátaiddal beszélsz, ha boldogtalannak érzed magad, mert nincs elég pénzed, akkor tulajdonképpen saját magadban aktiválod, tovább tartod életben azt a valamit, ami igencsak távol áll attól, amit valójában szeretnél. Ami ebből az egészből számít az annyi, hogy nem vagy képes több pénzt kívánni, és a hiányra összpontosítasz.

...

Amikor először megértettem a titkot, naponta kaptam csekkeket. Egy köteg számla várt a postámban. "Ó Istenem, hogyan változtathatnék ezen?" - kérdeztem magamban. A Vonzás Törvénye kijelenti, hogy amire összpontosítasz, azt kapod. Ezért az egyik számlaértesítőn kifehérítettem a címet és egy új címet írtam be helyette, pontosan annyit írtam be, amennyit szerettem volna a bankszámlámon látni.

"Mi lenne, ha elképzelném, hogy egy ekkora csekk érkezik a számlámra?" – gondoltam magamban. Ezért azt képzeltem, hogy egy rakás pénz érkezik a postával. Egy hónappal később a dolgok kezdtek megváltozni. Hihetetlen volt.

Ma már csak befizetéseket kapok. Vannak számláim is, de mindig több az utalás, mint a számla.

...

Úgy nőttem fel, hogy a "pénzért meg kell dolgozni" és "keményen kell küzdeni a pénzért". És ezt felcseréltem a "pénz könnyen és gyakran érkezik" érzéssel.

Kezdetben hazugságnak tűnik. Ugye nekem is annak tűnik? Agyunknak egy része azt mondja: "Hazug vagy, a pénzt nehéz megszerezni". Ezért tudnod kell, hogy ez a kis tenisz-mérkőzés eltart egy ideig a fejedben. Ha a jólét megteremtéséről van szó, a jólét egy elmeállapot. Minden attól függ, hogy hogyan gondolkozol. Időm 80%-ban, ha személyesen foglalkozom valakivel, a gondolkodásmód pszichológiájáról beszélek. Ilyenkor általában azt mondják nekem: "Te képes vagy rá, én nem!"

Mindenki képes arra, hogy megváltoztassa a dolgokat, a pénzzel kapcsolatos érzéseit, viszonyát, párbeszédét. Sok emberrel találkoztam már, akik néha nagyon sok pénzt kerestek, de kapcsolataik bűzlöttek. (Ez csupán technikai kifejezés.) Ez nem jólét, tényleg nem az. Tudod, kereshetsz sok pénzt, és lehetsz gazdag, de ez nem garantálja azt, hogy jólétben élsz. Nem azt mondom, hogy a pénz nem a jólét része, természetesen az. De csak egy része. Aztán sok olyan emberrel találkoztam, akik úgynevezett "spirituális gondolkodásúak" voltak. Ők viszont folyamatosan betegek voltak és le voltak égve. Ez sem jólét. Az életnek minden területen bőségesnek kell lennie.

...

A nyugati kultúrában sokan küzdenek a sikerért. Nagyobb házat akarnak, nagyobb üzletet, mindent akarnak. De kutatásom során azt találtam, hogy mindezek megléte nem garantálja azt, amit valójában el szeretnénk érni, és ez a boldogság.

Ekkor jelennek meg a külvilág tárgyai. Ezek a dolgok nem azért jelennek meg, mert a boldogságot általuk akartuk elérni - éppen fordítva. A belső öröm, a belső béke, a belső kép érzését keressük először, és az összes többi dolog megjelenik a külvilágban...

Folytatása következik...

Forrás: www.ahogyerzed.hu

HozzászólásokThanks

Érdekes módon 30 napig semmi komoly dolog nem történt. Nem voltak világmegváltó gondolataim, senki nem adott több pénzt. Aztán váratlanul, amint a zuhany alatt álltam - ez kb. Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! 4 hétre történt - előjöttem a 100.000 dolláros ötlettel, egyszerűen eszembe jutott. Régebben írtam egy könyvet és azt mondtam, "Ha el tudnék adni belőle 400.000 példányt - negyed dollárért darabját - , az pont 100.000 dollár lenne". A könyv már készen volt, de ez az ötlet még soha nem jutott eszembe.A vonzás működik

Sziasztok!

A dolog működik. Ugyan nem sok mindent tudok, de azt igen, hogy pont ma dálután mondtam el a páromnak mit szeretnék. Nem tudtam hogyan. Már tudom.Kőleves:-)

... olvasgatom a thecetret magyar fordítású szövegét itt és már én is kezdem érteni, hogy miért esnek nekem ennyien közületek az Általános Isten elméletem miatt.

Teljesen feleslegesen kevernek itt bele a szövegbe egy Isten nevű ötbetűs fogalmat.

A thecertetben Isten = a kőlevesben lévő kővel

Nélküle is finom a leves és csak egy csalási trükk a fukar háziasszony átverésére:-)

A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
http://p-dox.hu/Köszi

Minden hajnalt így kezdek mióta ismerem ezt az oldalt, rengetek lendületet ad. Köszi nektek mindent!
Több jót tesztek, mint hinnétek!
Nekem ezek az oldalak nem ismerösek. Jó tippek! A barátaimtól kértem és tőletek kapom meg. Hát ennyit a vonzásról.
Köszi!
Ilcsicsaba muhari

csaba muhariwww.atitok.hu innen

www.atitok.hu innen letolthetsz csekket és mást is.titok csekk

Hogyan lehet a titok csekket letölteni illetve kinyomtatni?
Köszönettel smarci7@citromail.hu