A titok - 7. rész

Egészség nélkül az emberek többsége képtelen beteljesíteni a küldetését. Ha nem érzed jól magad, s fáj valamid, egyfolytában arra koncentrálsz, hogy "jaj de fáj, jaj de fáj", s ez megnehezíti haladásodat a teljesség irányába. Tudnod kell tehát, hogy egészséget teremteni meg kell tanulnod. Ennek egy része a táplálkozásban, nagyobbik része viszont a gondolkodásmódodban rejlik. Erről szól a titok eme fejezete.

Fontos, hogy felismerjük: testünk saját gondolatunk terméke.

Az orvostudományban most kezdjük felismerni azt, hogy gondolataink és érzéseink milyen fokig határozzák meg fizikai valónkat, testünk működését és felépítését. A gyógyászatban jól ismerjük a placebo hatást. A placebo olyan szer, amelynek a terv szerint nincsen hatása és befolyása a testre. Egy cukorka például. A betegnek azt mondod, hogy hatóanyag van benne és ekkor a placebo hatni kezd, és néha nagyobb hatása lesz, mint annak a gyógyszernek, ami tulajdonképpen erre a célra kísérleteztek ki.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az emberi agy a legfontosabb tényező a gyógyászatban. Fontosabb, mint néha a gyógykezelés. Ha valaki beteg, lehetőség van arra, hogy felkutassuk az okot az agyukban, ami létrehozta a betegséget, ahelyett, hogy gyógyszert alkalmaznánk.

Ha akut állapotról van szó, ami a beteg életét veszélyezteti természetesen bölcs dolog a gyógyszerek alkalmazása, a gondolatok felderítése helyett. Nem szabad elvetni a gyógyszereket. A gyógyulásnak minden formájára szükség van. A jól-lét áramlata van csupán jelen. Ez a pozitív energia tiszta áramlata. És az Univerzum, amennyire ismerjük, csak ezzel van tele. Ez egy jól-léten alapuló világ, ahol a jól-lét drámai módon terjed.

Mikor megengeded, hogy az áramlat annak teljességében hasson, nagyon jól érzed magad. Mikor kikerülsz belőle, akkor nem érzed magad olyan jól. Csak a jóság, vagy a jól-lét áramlatát szabályozhatod, engedheted meg vagy zárhatod el és csodálatos érzéseid mondják meg, hogy milyen az arány, hogy éppen nyitottan vagy éppen elzárkózva állsz a kapcsolat előtt.

...

Biztosan ismersz olyanokat, akik betegség miatt nyomják az ágyat. Álljunk meg és gondoljuk csak át a kifejezést: "Nyomják az ágyat". A test nem könnyed. Nehéz. (Angolul a betegség megfelelője a "disease", mely egy szóösszetétel – dis-ease -, szó szerint azt jelenti: a nyugalom ellentéte. Egy olyan állapot ez, amikor a test nincsen nyugalomban.) Ezer különféle diagnózis és betegség létezik. De ezek csak a gyenge láncszemek. Egy dologból származnak: a feszültségből.

Ha egy láncot megfeszítesz, akkor feszültséget keltesz a rendszerben, és az egyik láncszem elszakad. Testünk olyan betegségeket hoz létre, ami visszajelzést ad, és tudatja velünk, hogy látásmódunk nem kiegyensúlyozott, nem szeretünk eléggé, és nem vagyunk hálásak. A test tehát jelez, a szimptómák pedig sokszor nem annyira szembetűnőek.

A gyakran feltett kérdés az, hogyha egy ember betegséget hoz létre testének templomában vagy kényelmetlenséget kelt életében, akkor a helyes gondolkodás erejével nem fordítható-e meg a folyamat? A válasz pedig: feltétlenül igen!

...

November 23-án mellrákot diagnosztizáltak nálam. Szentül hittem, hogy erős hitem által már meg is gyógyultam. Egy teljes napon át köszönetet mondtam a gyógyulásomnak. Újra és újra ismételgettem: "Köszönöm, hogy meggyógyultam". Szíven mélyéről hittem, hogy meggyógyultam. Úgy tekintettem magamra, mintha a testem soha nem lett volna rákos. Az egyik gyógyító módszerem az volt, hogy vicces filmeket néztem. Csak nevettünk és nevettünk és nevettünk. Nem engedhettem feszültséget az életembe, mert tudtam, hogy a feszültség az egyik legrosszabb dolog, ami történhet velem miközben gyógyítani akarom magamat. A diagnózistól számítva - ez november 23-án volt - a teljes felgyógyulásomig összesen három hónap telt el. Sugár és kemoterápia nélkül.

...

Létezik bennünk egy alapprogram. Öngyógyításnak hívják. Ha megvágjuk magunkat, a seb összeforr. Ha baktérium-fertőzésünk van, az immunrendszerünk gondoskodik a baktériumokról és meggyógyít. Az immunrendszer saját magát gyógyítja. A betegség képtelen megmaradni egészséges érzelmi állapotú testben.

...

Testünk sejtek millióit veszíti el másodpercenként és sejtek millióit hozza létre. Tulajdonképpen, testünk bizonyos részei naponta kicserélődnek. Más testrészek havonta, megint mások néhány évente. De pár év alatt teljesen új testet kapunk. Ha betegek vagyunk és erre koncentrálunk, másoknak erről beszélünk, akkor még több beteg sejtet hozunk létre.

...

Lássuk magunkat egy tökéletesen egészséges testben. Hagyjuk az orvosokra a betegségeket. Jól érezni a különbséget a között, hogy izületi-gyulladás miatt fáj a csípőm, és rettegek tőle valamint a között, hogy izületi gyulladás miatt fáj a csípőm és reménykedem abban, hogy meggyógyul.

...

A félelem és bizakodás közötti különbség a gyógyulás és a betegség közötti különbséget jelenti. A boldogabb gondolatok alapjában véve boldogabb biokémiához vezetnek, egy boldogabb, egészségesebb testhez. A negatív gondolatok, és a feszültség pedig komolyan roncsolja a testet, és az agy funkcióit. Mivel gondolataink, érzelmeink folyamatosan újraszervezik, újra építik testünket. Távolítsuk el a pszichológiai feszültséget a testből és a test azt teszi, amire tervezték: Meggyógyítja magát!

...

Láttam vesét regenerálódni. Láttam rákot feloszlani. Láttam gyenge látást javulni és helyre állni. Azt vallom, hogy a gyógyíthatatlan belülről gyógyítható. Megváltoztathatod az életed, meggyógyíthatod magad.

...

(Morris E. Goodman története)

Az én történetem 1981. március 10-én kezdődött. Akkor megváltoztattam az egész életem. Azt a napot soha nem felejtem el. Lezuhantam egy repülővel. Egy kórházban kötöttem ki, teljesen lebénulva. A gerincvelőm összezúzódott, eltörtem az első és a második nyakcsigolyám. A nyelő-reflexem megszűnt, még inni sem tudtam. A rekeszizmom megsemmisült. Lélegezni sem tudtam. Csak pislogni tudtam. Az orvos azt mondta, hogy zöldségként élem le az életemet, és egész életemben már csak pislogni fogok.

Ezt a jövőt festették le előttem, de engem nem érdekelt, hogy mit gondolnak rólam. Az számított, hogy én mit gondolok. Elképzeltem, ahogy újra normális emberként kisétálok a kórházból. A kórházban csak egy dolgom volt: az agyamat kellett tornáztatni. Amíg gondolkodni tudsz, addig újra összeteheted a dolgokat. Ez volt a filozófiám. Lélegeztetőre tettek és azt mondták, hogy soha többé nem fogok egyedül lélegezni, mert megsérült a rekeszizmom. Belül egy kis hang megszólalt, "lélegezz mélyeket, lélegezz mélyeket". Végül megszabadultam a géptől. Az orvosok kifogytak a magyarázatokból.

Egyszerűen nem engedhettem meg magamnak, hogy bármi az agyamba hatoljon, ami elvonhat a célomtól, a bennem levő képtől. Aztán azt a célt tűztem ki magamnak, hogy karácsonykor saját lábamon hagyom el a kórházat. Ez volt a célom. És végül megcsináltam. Saját lábamon hagytam el a kórházat, pedig azt mondták, hogy ez lehetetlen. Azt a napot soha nem felejtem el. Azok számára, akik most ezeket a sorokat olvassák, és fájdalmaik vannak, ha össze akarnám foglalni az életem, és elmondhatnám, hogy mire vagyunk képesek az életben, mindezt hat egyszerű szóba foglalnám össze: Az ember azzá válik, amire gondol.

Folytatása következik...

Forrás: www.ahogyerzed.hu

HozzászólásokThanks

Az orvostudományban most kezdjük felismerni azt, hogy gondolataink és érzéseink milyen fokig határozzák meg fizikai valónkat, testünk működését és felépítését. Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! , Read More! A gyógyászatban jól ismerjük a placebo hatást. A placebo olyan szer, amelynek a terv szerint nincsen hatása és befolyása a testre. Egy cukorka például. A betegnek azt mondod, hogy hatóanyag van benne és ekkor a placebo hatni kezd, és néha nagyobb hatása lesz, mint annak a gyógyszernek, ami tulajdonképpen erre a célra kísérleteztek ki.Ilyen tartalmas, töprengésre késztető…

szelíd hangvételű és a Titok tanításával is összecsengő vélemények tükrözik leginkább azt, amiért ez a portál létrejött. Kedves Helén, az elismerésem neked szól! Szép napot!Tényleg müködik a hit

Azt tudom mondani hogy egyetlen fontos dolog van a világon a hit .az élet minden területén ez az egyetlen müködő és müködtetö kapcsolat és energia.Az Istenben az égiekben a segitőikben.Mi is segitők vagyunk azáltal hogy a termtményeiként belénkkódolt az együttmüködő teremtő törvény amit fel kell ismerni.-ismerd meg önmagad ,szeresd magadat ,-vagyis ezt kel felismernünk.Mint minden egyformán használható jóra és rosszra .De rosszra használni a 22-es csapdája mert vissafordul rád ha másoknak ily módon próbálsz ártani.A törvény az hogy szeress és ebből következik a bocsáss meg és minden amit kifejez a szeretni.
32-éve kinlódtam a vastagbél fekély,gyulladás vérzés az ehhez kapcsolódó lelkibetegségekkel.Sokáig nem értettem miért nem tudok kikászálódni a betegség és az okozó életnehézségek tragédiák büvköréből.Küzdöttem a hitemmel, ,Istenhez való hüséges kapcsolatommal és mégis egyhelyben topogok. Annyit sikerült elérni hogy 30év alatt nem rákosodtam el és jobban vagyok de nem tudtam eltüntetni.Mig végre megértettem hogy a nálam okosabbak programoznak az általuk nekem okozott, létrehozott tragédiák, anyagi nehézségek, embargózás az élet minden terén,állandó csalódás kudarc élményekkel.Mert ha ezen pörgeted az agyad te magad fogod programozni ,felturbózni magadnak a családodnak a gonosz programot.Végre megértettem és tudom hogy elengedni törölni és újraprogramozni kell az életünket folyamatosan a vágyaink a szerető ,teremtő,általunk ,Isten által helyeselt irányba ,hogy teljes egészséges életet élhessünk.Csupán hinnünk és biznunk kell benne,hogy mindannyian elégedett felemelő boldogságban élhessünk.Ezt kivánom mindannyiónknak szeretettel HelénKöszönöm a blogot és a kedves biztatást!

Kedves Bigsmile:)
A téma időtelenül megunhatatlan. Mert az ember hitehagyottá tud válni könnyen, s akkor kell a sok kedves biztatás.Működik az

Működik az biztos!!!!!!!!!!!!

Az édesapámat vastagbél rákkal műtötték, adtak neki EGY hónapot, a májban is diagnosztizálták nála a daganatot...........könyörögtem az égieknek ne haljon meg szeretem, nem akarom elveszíteni folyamatosan könyörögtem gyógyuljon meg..
orvosok szerint EGY hónapja van,ezt először BP-en mondták, lehoztam Győrbe itt ugyanezt mondták,hatalmas fájdalmának kellett volna lenni, ( ez mind szerencsére kérésemre??,) nem volt, a májat műteni nem lehetett mert a daganattt annyira eluralkodott rajta.

Az első év után ultrahan vizsgálatra küldték A MÁJBAN NEM VOT DAGANAT AZ ORVOS CSAK ANNYIT MONDOTT NEMTUDNI HOVA TÜNT mert mikor műtötték a vastagbéllel látták a májhoz nem lehet hozzányúlni.

műtét után még 6 évet élt,Ő ADTA FEL, ismét könyörögtem az égieknek ha az édesapám fel is adta legyenek kegyesek hozzá csendbe, fájdalom nélkü távozzon.mert az ORVOSA AZT MONDTA ISMÉT, ISZONYÚ FÁJDALMAKAT FOG ÁTÉLNI A HALÁLÉRT IS MEGSZENVED.
EZ SEM ÍGY TÖRTÉNT FOGTAM A KEZÉT, OTTHON ÚGY TÁVOZOTT EL KEZE A KEZEMBEN ,CSAK MEGSZÜNT LÉLEGEZNI,.
Az édesanyám ki ott ült mellettünk az sem vette észre hogy már nincs köztünk, olyan csendben ment el, 83 éves korában.
ÖRÖK HÁLÁT ÉRZEK AZÉRT HOGY NEM SZENVEDETT AZ ÉN DRÁGA ÉDES JÓ APÁM.Tényleg müködik én is ezt állitom

Ez a csodás világ,amibe élünk felpörgött,siet mintha valamiröl lekésne.Az egész kb 3 éve kezdödött.Egy nap arra ébredtem,hogy a férjemnek hasmenése van.Minden reggel hallottam,hogy küzd vele.Nem szereti ha bele szolok a dolgába,most se tettem.Azonban egy nap csak elment az orvoshoz,kiderült,hogy vastagbél fekélye van.Korház évente kétszer söt évszak váltáskor mindig bekerült.Az elején még nem volt olyan sulyos a dolog.Aztán ahogy telt az idö,a betegsége annyira sulyosbodott.Nagyon sokat törtem a fejem,miként tudnék rajta segiteni.Egy ilyen sulyos korházi bent levésénél annyira rám ijesztett az orvos,hogy minden segitséget amit a reiki stb megadhatott,igénybe vettem kértem stb.Barátnöm segitet.Viszont egy este letérdeltem az ágyam elé és megtettem azt a dolgot aminek ma köszönhetem,hogy a férjem JOL VAN.Megkértem az égieket adják meg neki az egészséget és ezért én felajálottam a fél életemet.Az egészet nem birtam,hiszen középkoru vagyok.Cserébe azt ajánlottam,hogy soha nem fordulok el töle.Mára annyira jol van,hogy a gyogyszereit se szedi,bár a betegsége nem mult el.Orvosa mindig felülvizsgálja.Tapasztaltam ha csak kis idöre is félre állok és nem ugy foglalkozom vele a betegség elöjön.Szeretem a férjem tiszta szivemböl,és bármikor adom érte az életem......Hát ennyi a történetem.....Csodás vagy

Csodás vagy!
És ti is csodásak vagytok!
Köszönet érte, hogy itt vagytok és megosztjátok velünk. Hitre, biztatásra szükség van és a csodálatos gyógyulások a csodák naponta, pillanatokként megtörténnek. Van, hogy annyit ismernek be: félre lett diagnosztizálva. Mehet, hiszen ön egészséges.
Pár éve lebénult az arcom, jó kezekbe kerültem, nyom nélkül helyre állt. Orvosom közölte, hogy szinte semmi esélyem nincs a gyógyulásra, de ott volt a "szinte", egészséges vagyok és van egy csodás kisbabám is azóta. Szerintük ez így nem lehetséges, szerintem meg igen. Ha zavarban vagyok nevetek, így könnyebben el tudom ütni a dolgot. Az elmút pár évben több életveszélyes "helyzetből" kerültem ki győztesen, mert nem hittem el, hogy bajom eshet. Persze utólag én is reszketek, de ott nem.
Kivánom mindenkinek, hogy tudja elhinni. Kezébe venni az irányítást, megragadni és megtartani élvezi a jót.
Köszönet mindenkinek!
Legyen szép a napotok!

IlcsiTÉNYLEG működik...

Eduska

Néhány éve a jobb csuklómban éreztem fájdalmat, ami egy idő után állandósult. Mivel sportoltam és egy országos bajnokságra készültem, mindenki arra gondolt, meg lett erőltetve. Még az az ortopéd professzor is, aki először "megvizsgált". Azért idézőjelben, mert nem küldött el rtg-re sem ő, sem az utána következő orvos. Első alkalommal egy erős fájdalomcsillapítót kaptam, következő alkalommal pihentetőgipszet rakatott rá egy másik orvos, aki csak pár méterről nézett rá a kezemre szintén. Amikor a gipsz lekerült, szó szerint be volt alatta a kezem feketedve, és beálltak az ízületeim. Egy év múlva amikor már nagyon nagy fájdalmaim voltak derült ki, hogy csontdaganat, ami akkorra eléggé előrehaladottá vált, kettő darab ép sejtet találtak benne a vizsgálat során.
Ami a lényeg: az egészre úgy reagáltam, hogy o.k., megműtik, és minden rendben lesz, élem az életem tovább, ahogyan terveztem. Pedig a műtét abból állt, hogy a csuklómból egy 8 cm -es darabot eltávolítottak egészen a kézfejig, a porcos részig és helyette a szárkapocs csontomból vettek ki a lábamból, ezt kapcsolták hozzá. Nem mondták meg az orvosaim, hogy ez mekkora kockázatokkal járhat, csak utólag tudtam meg sokat erről. Végig biztattak, s azzal a tudattal feküdtem a műtőbe, hogy a gyógyulás egy év lesz és minden ok. lesz. Amikor felébredtem az ötórás mútét után, megkönnyebbülten tapasztaltam, hogy az állandó fájdalom eltűnt. Persze a teljes gyógyulás ideje öt év volt, és mára már az orvostanhallgatók, akik látták a legutóbbi rtg felvételt a kezemről sima csonttörés nyomának vélték. Ezt én akkor nem tudatosan csináltam, nem is hallottam, hallhattam ekkor erről a thesecretes dologról, de végig tudtam, biztos voltam benne, hogy végül minden csak jól sikerül, amikor másokon azt láttam körülöttem, hogy kételkednek. Ebben az orvosaim is sokat segítettek, végig támogattak és mellettem voltak, rengeteg szeretetet kaptam akkor olyan emberektől. akiket addig nem is ismertem. Csak ezt szerettem volna megosztani veletek. A daganatom nem terjedt át más csontokra, nem terjedt tovább, és ma már ugyanúgy tudom használni a jobb kezem mint a betegség előtt.