A titok - 9. rész

Azzá válsz, amit gondolsz, amit mondasz és amilyen emberekkel körülveszed magad. A titkot csak úgy tudod hatékonyan használni, ha helyesen gondolkozol és ha már most úgy élsz, ahogyan a legtitkosabb álmaidban élni szeretnél. Mindenhez benned van a megoldás, mert a külvilágodat is Te teremted. Ennyi a lényeg. A többi pedig jönni fog magától...

Ha körbenézünk magunk körül, ideértve saját testünket csak a jéghegy csúcsát látjuk.

Gondold el egy pillanatig: nézz rá a kezedre. Szilárdnak tűnik, de valójában nem az. Ha egy erősebb mikroszkóp alatt néznénk, akkor egy energia tömeget látnánk vibrálni. Minden ugyanabból a dologból tevődik össze, legyen az a kezed, vagy egy csillag. Minden energia.

...

Megmagyarázom. Van a Világegyetem, a galaxisunk, és a bolygónk, azokon emberek, ezen belül egy test, egy szervrendszer, majd sejtek, majd molekulák, atomok és azokban energia. Nagyon sok szintről beszéltünk most, de a Világegyetemben minden energia. Nem számít, hogy melyik városban laksz, elég energia van a testedben, potenciális energia, hogy a várost majd egy hétig ellásd világítással. A legtöbb ember saját magát a véges testével azonosítja. De te nem egy véges test vagy. Még a mikroszkóp alatt is energia-mezők látszanak.

...

Az energiáról a következőt tudjuk: ha megkérdezel egy kvantum-fizikust, hogy "mi alkotja a világot", azt válaszolja majd: "Energia". Rendben, mi az energia? "Nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani. Mindig volt, mindig van, minden, ami valaha is létezett, mindig is létezik formáról, formára változik, nincs formája." Ok, remek. Megkérdezel egy teológust "Mi teremtette az Univerzumot?" Azt válaszolja: "Az Isten" Jó. Mi az Isten? "Mindig volt, mindig lesz, nem lehet létrehozni, nem lehet elpusztítani, mindig volt, mindig lesz. Formákat veszt fel egymás után, és forma nélküli." Mint látod, ugyanaz a leírás, csak az elnevezés más. Szóval ha az gondoltad eddig, hogy te csupán egy hús-ruha vagy, akkor most gondold át újra. Spirituális lény vagy. Energiamező, ami egy nagyobb energiamezőben működik.

...

Mindannyian kapcsolatban állunk egymással. Csak nem látjuk. Nincs olyan, hogy "ott kint" és "itt bent". Az Univerzumban minden kapcsolatban áll egymással, egy energiamező. Te a forrásenergia kiterjesztése vagy. Itt vagy ebben a csodálatos testben, de tested elvonja a figyelmedet arról, hogy valóban ki is vagy igazán.

Te vagy a forrás energia.

Örök lény vagy, Isten ereje. Az vagy, amit Istennek hívunk. Spirituálisan azt mondanánk, hogy mi vagyunk Isten képe és fénye. Másképpen megfogalmazva, az Univerzum magára ismer bennünk. Azt is mondhatnánk, hogy a fel nem tárult lehetőségek végtelen mezője vagyunk. Mindegyik meghatározás igaz lenne. Minden nagy tradíció azt mondja, hogy a kreatív forrás fényére és képére formáltak téged. Ezt azt jelenti, hogy hatalmadban áll megteremteni saját világodat. És valóban. Tényleg ez vagy. Lehet, hogy magad körül csodálatos dolgokat hoztál már létre, lehet, hogy nem. Azt kérem, hogy gondolkozz el ezen: az életedben eddig elért eredmények tényleg azok, amit valóban akartál, és mennyire számítanak neked? Ha nem számítnak, akkor nincs itt az ideje, hogy változtass ezen? Mert hatalmadban áll változtatni.

"Az erő belülről árad, és ezért uralmunk alatt áll."
Bollier

...

Tudod, sokan azt gondolják magukról, hogy áldozatok és gyakran mutogatnak a múlt eseményeire. Lehet, hogy bántalmazták őket a szüleik, nem működő családban nőttek fel. Ehhez hozzátenném, hogy a pszichológusok többsége azt vallja, hogy a családok majd 85%-a nem jól működik. Most aztán váratlanul a te eseted nem is olyan egyedi.

...

A szüleim alkoholisták voltak, az apám bántalmazott, anyám elvált, amikor 6 éves voltam.
13-tól 18 éves koromig bandák tagja voltam.

Volt egy komoly motorbalesetem.

Voltam hontalan Dallasban, és szegénységben éltem 15 éven át Houstonban.

Gyerekként tanulási problémáim voltak és tanulásra képtelen gyereknek nyilvánítottak. Azt mondták, hogy soha nem fogok írni, olvasni, és kommunikálni. Nem érek el úgysem semmit, így ne is nagyon próbálkozzam.

Így vagy úgy mindenkinek hasonló a története. Ezért aztán azt kell mondjam, "És akkor mi van"? És az igazi "mi van" arról szól, hogy mit van, amit most megteszel az életedben, most mit választasz? Mert vagy tovább koncentrálsz erre, vagy koncentrálhatsz arra is, hogy mit akarsz.

...

Amikor az emberek arra koncentrálnak, amit akarnak, akkor, amit nem akarnak, az eltávolodik tőlük. Az egyik oldal kitágul, a másik oldal elsorvad. Azt szeretnénk, hogy egy olyan helyre jussál, ahol elkezdhetsz szabadon gondolkodni, ahol célirányosan irányítod a gondolataidat, ahol saját életed teremtője vagy, mert saját gondolataid irányítója vagy. A Vonzás Törvényében az a szép, hogy bárhol elkezdheted. Elkezdhetsz valóban gondolkodni, és elkezdheted saját magadban a harmónia és boldogság érzését létrehozni. A törvény válaszolni kezd rá. Új meggyőződések vernek benned gyökeret, például, hogy bőség van az Univerzumban. Vagy elhiszed, hogy "minden csakis értem történik." Vagy elhiszed, hogy "Nem öregszem, fiatalodom". Úgy teremthetünk, ahogy akarjuk a Vonzás Törvényével. Kiszabadíthatod magad az örökletes viselkedési mintákból, a kulturális kódokból, a társadalmi hitrendszerből, és bebizonyíthatod, egyszer és mindenkorra, hogy az energia, ami benned van nagyobb, mint a világban megtalálható energia.

Néhányan azt gondolhatják, "Jó, ez mind nagyon szép, de én nem vagyok erre képes.", vagy "A feleségem ezt nem engedi.", vagy "A férjem soha nem megy ebbe bele.", vagy "Nincs elég pénzem, hogy ezt megtehessem.", vagy " Nem vagyok ehhez elég erős.", vagy "Nem vagyok elég gazdag.", vagy "nem vagyok..." Nem vagyok... nem vagyok... nem vagyok...

Minden egyes "nem vagyok" egy teremtés.

...

"Ha azt gondolod, képes vagy rá, ha azt, hogy nem, mindenképpen igazad van."
Henry Ford

Van ami ennek korlátot szab? Semmi. Határtalan lények vagyunk. Nincs plafon. A képességeink és a tehetségünk, a zsenialitásunk és az erőnk, ami belül van, a Föld minden egyes embere esetében határtalan...

Folytatása következik...

Forrás: www.ahogyerzed.hu

HozzászólásokKedves Helena!

Rohanok dolgozni, de nem így, http://csubakka.hu/userimages/2013Feb/5116190c9d2dd860_491913997518509_1... … hanem így:
http://versek.aranyosiervin.com/wp-content/uploads/2016/01/Sietek-a-munk... … ezért érdemileg csak később válaszolok neked. Legyen szép napod!METAFORA

Az anyagi jólét sosem érdekelt.Ha igy lett volna akkor senkire nem várok 30-évet hanem hozzámegyek egy igáslóhoz aki húzza a szekeremet.De én mindig magam húztam legfeljebb elviseltem hogy ezt sem hagyják.A jólét alatt hazugságok nélküli valódi boldogságra gondolok,amit szerintem belehet vonzani ha nem azon keseregsz ami mégsem az.De azt már tudom hogy a szomorúság nem tesz jót a boldogságnak.És semmi ami oda vezet.Azért jól megtudjuk vigasztalni egymást azt már érzem..

A nők kényeztetésre vágynak, becézgető, szép szavakra, vagyis habos tortára, de nekem már igen régóta csak egy "fél kifli" az uzsonnám". https://www.youtube.com/watch?v=VhLnBeyE_tEA szikkadt kenyér metaforája

a vegetálással azonosítható, amit remekül érzékeltél, hiszen azonnal említetted az ellentétpárját, de én sokkal inkább lelki-érzelmi területen szeretnék a jóllakottak közé tartozni, mint testi értelemben, bár az utóbbi is fontos.
http://images.reblog.hu/uploads/blogs/744/117678/post_117678_20130215103...

Te IkerHelena néven regisztráltál, vagy időközben változtattál itt felhasználói nevet?Szikkadt kenyér

Helyes egyetértünk és a titok sem erről szól .Pont ma reggel világosodtam meg és pont ma reggel jutottam ugyanerre az álláspontra .Úgy hogy jól fogok élni.köszike a szellemi támogatást megerősitést üdvözöllek szeretettel Pipacsvirág Utálom a szikkadt kenyeret.Az élet mégis habostorta.És nagyon szeretem.Téged is nagyon kedvellek."Az élet nem egy habos torta"

Ez tény, nem vitatom, és talán éppen ezért gondoltam ma arra, hogy szikkadt kenyéren tengődni meg oly felesleges! (Értelmetlen vegetálás...)Az élet nem egy habos torta...

Az élet nem egy habos torta.te is tudod.De azért kösz lehet hogy korai lenne.Üdv HelénÉdességjavaslat nektek

Csillagjegy torta: http://cdn.cakecentral.com/0/0a/0a58dfab_gallery8320801305177463.jpeg
A saját csillagjegyeteket színezheted a tortán más színűre... de csak javaslat!

Ó, ha nekem megjelenne az "Ikrem", akkor egy hatalmas, tejszínhabos tortával kényeztetném! És egy fa alatt ülve, madárkórus adna nekünk hangversenyt!Pipacsvirágnak

Köszike édes vagy.30 év? Ajjaj, ez aztán az érzelmi rekord!

A csodálkozástól szinte a torkomon akadtak a szavak... Kívánok nektek sok boldogságot!Miért vagy iker

Kedves Pipacsvirág Nem csak a csillagjegyem miatt hanem mert a 30 évvel ezelőtt bevonzott szerelmemben most felismerhettem a lélektársam ikerláng szerelmemet is és nagyon boldogitó érzés újra szeretni azt akit hosszú szenvedések árán újból vissza kaphattam.Kivánom neked is ezt a mindenek feletti érzést.üdvözlettel és szeretettel HelénKedves Helena!

Örülök a kedves válaszodnak! Egyébként miért vagy Iker? A csillagjegyed miatt?Kedves pipacsvirág

Szeretem a pipacsvirágot, Isten hozott Téged is titkos társam -e kiváló helyen.Te is megérkeztél köszöntelek szeretettel.Kedves IkerHelena!

Jó ajtón kopogtattál! Isten hozott a thesecret,hu webhelyen!Ha felismertem megértettem

Ha felismertem mindent megértettem mit kell tennem ,hát tegyük azt és máris jobb irányban vagyunk, sokkal jobban érezzük magunkat pont ezért. szeretettel és üdvözlettel HelénKedves Bigsmile!

Nagyon tetszik az írás. Szeretném azonban, ha nekem, mint kezdőnek tanácsot adnál. Minden reggel optimistán kezdem a napot és próbálok a munkatársaimmal szépen beszélni, kedvesen viselkedni stb., de nincs olyan nap, amikor ne piszkálodnának, vagy ne bosszantanának, idegesítenének fel, szertnék jó környezetben dolgozni, ahol szeretnek és elfogadnak és nem hasonlítgatnak az előzőhöz, hogy bezzeg az jobban tudta és jobban csinálta, te meg... Értéktelennek érzem magam.
Hogyan tudnék változtatni, teremteni magamnak egy barátságos kollektívát? Ha elveszik a nap végére minden kedvem, már nincs erőm pozitívan gondolkodni. Kérlek írj egy pár jó tanácsot!Köszönöm.:)

Csak a pozitív dolgokra gondolj amit elszeretnél érni(beteljesüljön)és minden más negítív gondolatot "égess el"!!!!!!!:)

Minden ami volt vagy lesz az tökéletes visszatükröződése annak ami éppen valósággá válik.
Higy benne és valóra válik.
A gondolatnak teremtő ereje van........ertem az eddig velem

ertem az eddig velem torténteket.egy csomo olyan dolognak adtam energiat amit nem szerettem volna.sokat tanultam most.most már csak azzal foglalkozom ami jo amit elszeretnék érni.magamhoz vonzom mindazt amit szeretnék.