A vágyaknak igaza van

joe vitaleby Joe Vitale a február 1, 2010

Érkezett egy eredmény a felméréseinkre, és az adatbázisunk azt mondja: az első számú dolog, amit az emberek tudni szeretnének, hogyan tudnák minél több pénz vonzására felhasználni a Vonzás Törvényét.
Ezt tartottam szem előtt, amikor ezeket az idézeteket válogattam - ösztönözze a gondolkodásod /hogy vonzani tudj:

"Az egyetlen célja a pénz kifejezésének- az elismerés." - Arnold Patent, Money

Amikor feladsz, vagy kitöltesz egy fizetési számlát, morogsz és panaszkodsz, vagy érzed a hálát is, hogy valamilyen szolgáltatást kaptál és ezért fizetsz?
Bevallom, én egy időben pocsékul éreztem magamat, amikor KI-fizetnem kellett.
De most már nem teszek ilyet!
Ez az érzés szabadság - felértékelődést jelentett számomra, kezdtem értékelni amit adok, és amit kapok.
Értékeltem a pénzt és amit kapok érte.
Ez azt hiszem egy "vonzó" gondolat a pénz számára :)

"A középosztálybeli emberek gyakran mondják: van egy milliomos ötletük." - Keith Cameron, Top 10 különbség a milliomosok és a Középosztály között

Szeretem ezt a mondást.
Megállok, és belegondolok: ha én beszélek egy termékről vagy szolgáltatásról nagyon csodálom azt - mint például a Bugatti szuper autót, ami több mint egymillió dollárt is képes érni. Amikor erre gondolok, egyszercsak emlékeztetni magam arra: ez az egy millió dolláros autó valaha csak egy ötlet volt. És én most azzal az óhajjal állok és nézem: hogy akarom ( szívesen használom)
Ha jól és alaposan megnézed ezt a helyzetet láthatod: az álomautó egy kreatív folyamat eredménye.
Valakinek az álma, aki tett valamit - és ez lehetett belőle.
Ő tett valamit, amíg mindenki más beszélt (arról, hogy van egy milliós ötletük)
Ő nem mondta - megcsinálta.
A tettével vonzotta a pénzt - amíg mások csak beszéltek róla ( pénzről)

"Fogalmad sincs, mi folyik itt, de te vagy érte a felelős." - Guy Monroe

Ez az idézet érdekesnek tűnhet, mert a legtöbben keresik a pénz vonzásának titkát, de úgy vélik: a legtöbb évüket, eseményüket, a véletlen, az eszméletlenség rendezte meg számukra az életükbe.
Végül is, ha fogalma sincs, mi történik és miért... :)
Pedig ebben a látszólagos zavarban, ( hogy került ép ide az életed) van egy kapitány, aki mint a viharból a hajót, úgy ki is tud vezetni ebből is.
Ez aKapitány pedig Te magad vagy.
Amikor kijelented, hová akarsz menni, hova szeretnél eljutni akkor minden ( a hajó, a legénység és a vitorla) ugyanabba az irányba kezd tartani.
Ez vonatkozik a pénzre.
Hiszen szerinted ki a felelős a pénzedért?

"Jólét lehetővé teszi számunkra, hogy végre többet foglalkozhassunk a lelkünkkel - hiszen az élet nem pusztán az anyagi javak után epekedik, hanem a kényelmet, az egyensúlyt és örömet keresi." - Gretchen Rubin Boldogság-projekt

Nagyon szeretem Gretchen könyvét. ( Boldogság-projekt) Mert bepillantást ad a pénz, mint értékes eszköz szellemiségébe, felemeli azt ( pénzt és költezetést) és azt mondja: a vágyaknak igaza van!
És a pénz nem leválasztható rólunk.
De ha arra gondolunk, hogy a pénz a rossz, vagy túlzottan materialista, akkor azzal korlátozzuk magunkat.
Nem látjuk vonzónak.
Ám ha rájövünk, hogy a pénz egy szimbólum, és valójában egy jegy a magasabb lét felé, kinyitjuk az ajtót. És ha ezt megtesszük a vonzás képes lesz beindulni.

Just food for thought…
Csak elgondolkodtató ...

dr. Joe Vitale

Címkék:

HozzászólásokKedves Ragyogás!

Igen, ha újra elolvasom az előző bejegyzésem, akkor is látom az értelmét:)
Zsul az én írásom előtt azt írta a pénzről, hogy egy adott pillanatban végtelen pozitív mennyiségben áll a rendelkezésre. Számomra ez megszívlelendő álláspont. Talán onnan is ered a pénzhez való különös, s barátinak egyáltalán nem mondható viszonyom, hogy én eddig úgy gondoltam rá, sőt RÁ ( disznófejű nagy úr... Ady után), mint ami csak negatív mennyiségben áll a rendelkezésemre, azaz NINCS.
Remélem ez a kis komment érthetőbbé tett.
Szeretettel üdvözöllek. Melivalasz

tenyleg,meg en sem gondoltam bele,h miert fizetem a szamlaimat!mert kell!ez tenyleg 1 jobb nezopont!egy jo furdoert,egy jo kajaert,a vilagossagert,stb!koszi
csacskatanak-talalsz e book-okat vitale-tol!rengeteg van torrent oldalakon!nem tudom,h a neveket itt le lehet-e irni!
le tudod tolteni oket!Kreátornak:)

Szenzációs az ajánlód:) Köszönöm! Hálás vagyok neked ezért!
Olvasom, csak falom, mert tanulságos, legalábbis az én számomra, és rájövök, hogy te vagy CZoli:)

Tény, hogy sokat adsz. Nekem, és látom, érzem, itt másoknak is:) Jó, hogy ide röppentettél, önmagad által. Ölellek: AnikóKedves Annuska, vagyis Meli:)

Megakadt tekintetem a pénz végtelenségére utaló nagybetűs NEGATÍV szavadon. Nem tudom mire gondoltál amikor írtad. Engem megtévesztett. Valószínű meglátásommal van hiba. És mi van ha nem?!

Mond ez neked így ha visszaolvasod amit írtál, valamit?money,money,money, money

Ezt most jól megvilágítottad. Nyilván az a baj nálam, hogy én mindig úgy érzem, hogy a pénz végtelen NEGATÍV mennyiségben áll rendelkezésre...:)
Na de majd most!
Most jöttem rá, hogy amikor csekket fizetek, soha nem gondolok arra, hogy miért fizetek. Miért fizetnék? Mert KELL! Mostantól arra fogok gondolni, hogy milyen jó is az, hogy fimom meleg van a lakásomban, hogy ha kedvem van megmártózhatok egy illatos fürdőben, hogy lehetsőségem van egy gasztronómiai csodát előállítanom, ha arra szottyan kedvem, vagy hajnal háromig olvashatok, mert a sötétség ebben nem gátolhat... Szóval, ezekért boldogan fizetek..:)
...és ráadásul, épp mint kreator írja, én is imádom azt látni egy csekken, hogy: FIZETVE!!

Üdv. Melipénzről

Az a vicces, hogy minden összeáll! A pénz - a valódi közgazdaságtani szemszögből, ami tulajdonképpen sok helyen megegyezik a józan paraszti ésszel is - tényleg szimbólum. Gondoljunk csak bele ebbe a világba, de most ne a teljesség szemszögéből. Azt ismerjük: minden Egy, minden energia. Ok, de most nézzünk egy szinttel kisebb szemmel: akkor ugye van a természetben már előforduló dolgok, azt nem kellett kitalálnunk. Egy alma előtted is volt, veled is van és utánad is van. Van felfogható fizikai helye, szaporulata, és ha kiírtasz egy almafa csoportot, akkor képes vagy arra, hogy erősen befolyásold a szaporulatot is. De az alma az alma, és meg van a nagyon konkrét feltételrendszere, mely ha teljesül, együttáll akkor létezik, lesz, van. A pénz azonban az ember által kitalált eszköz arra, hogy értékeinket megmérjük és kicseréljük. Így hát a pénz tényleg csak egy szimbólum jel. S mikor az emberiség először ízlelgette a pénzt, mint kollektív szellemi termékét, akkor szembe is került először azzal a problémával, hogy a pénz tulajdonképpen egy pozitív végtelen szám, míg a természetben egyszerre egy időben nincsenek jelen végtelen dolgok, hanem csak véges dolgok. Pl. az alma olyan szempontból végtelen, hogy ha nem piszkálod meg a természetet, akkor mindig lesz. Volt, van, lesz. De egy adott időpillanatban, meghatározott véges számú alma áll rendelkezésre. Míg pénznél mondhatom ezt, hogy egy adott időpillanatban végtelen pozitív mennyiségben áll rendelkezésre. Erre a problémára látszólag találtak megoldást, de ebbe már nem mennék bele, a lényege az, eme írásomnak, hogy ha valaki képes átérezni a pénznek a valódi légnemű, könnyed természetét, akkor nyert ügye van! Ha azonban elhiszi a hatalom által sugallt pénzügyi létállapotot, miszerint a pénz érték, kevés van belőle, és mivel mindig kevés van belőle ezért valóban súlyosan korlátoz (dehát ez van mit tehetünk... húzzátok meg a nadrágszíjatokat), sőt mostanában ugye egyenesen pénzügyi válság van, nos akkor nincs annyira nyert ügye, sőt kifejezetten megnehezíti a saját dolgát. Tehát a javaslat: bele kell gondolni a pénz valódi természetébe... mitől pénz a pénz, s hogy valójában a szimbólum mivolta miatt végtelen állna rendelkezésre, de legalább is elméletben annyi az emberiség rendelkezésére állhatna, ami valóban SZÜKSÉGES. Tudom, most mégsem ez látszik a világban, de ez nem a pénz valódi természetéből fakad, hanem egészen más okra vezethető vissza.:)

Köszönöm a szavaitokat!!!!! Hálás vagyok nektek és az oldalnak!!!!!
Köszönöm Imrének a Mesterszemináriumot és épp ezért Nanna csak lelkesíteni tudlak, hogy ne hagyd abba !!!! Minden alkalommal oda vagyok a soraidért Vitale-tól!!!!! Hol olvashaték többet belőle magyarul? Van e-könyv fent tőle valahol?
Egy fejlődésen megyek keresztűl és ebben ti annyit segítetek és segítettetek, hogy alázattal KÖSZÖNÖM!!!! Minden pillanatábal az öröm jár át,ha Veletek és a Titokkal vagyok!
CsacskataJoe Vitale:)

Köszönöm az elgondolkodtató soraid:)!Joe Vitale írásait kifejezetten szeretem.Tetszettek amiket itt olvashattam.További szép napokat kívánok!szív-esen

Köszönöm szépen
Kreátor számodra duplán szív-esen ( az infarktusod miatt) hiszen Te 100 százalékot csináltál a Számodra akkor megmaradt 50 százalékból
Éljen !
És éljenek a pénzes pénztárcák is :)kreátor

jó, hogy elolvastalak, most azonnal helyet csinálok a pénznek a pénztárcámban, kidobálom a papírfecniket....mivel azokkal mindig tele van.....Sőt! Veszek egy új pénztárcát! Egy elegánsat, szépet, olyan "gazdagosat":)))
És köszi, Nanna, hogy írtál ide!:)együtt

Én abból élek, amit másoktól kapok. Mások abból élnek, amit tőlem kapnak.
Én örülök, ha mások jól élnek abból, amit én fizetek nekik, vagy amit a segítségemmel keresnek.
szeretem látni, hogy a családom is szabadon él. szeretem látni, amikor beáramlik a pénz, és szeretem látni, amikor egy csekken rajta van: fizetve.
Én szeretem pénzt keresni magamnak és másoknak is.
Élvezettel gondolok arra, hogy holnap is pénzt kapok.
És szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akik szintén elkötelezettek, hogy megteremtsék maguk számára és a családjuk számára a jólétet.
És tetszik a gondolat, hogy a cselekvés még jobban megmutatja a szándékot.
És helyet csináltam a pénztárcámban a pénznek, kidobáltam a fölösleges papírfecniket.
És helyet csináltam a szívemben a társaknak is, akik akarnának velem jönni az úton.
A jövő a miénk.
Kössz Nanna, erősebb lettem a gondolataidtól.