A vonzás törvénye és a cselekvés

cselekvésAmióta a Titok című film és könyv megjelent a piacon, sok embernek megváltoztatta az életét, ugyanakkor sokakat össze is zavart. Több millióan látták már a filmet, olvasták a könyvet, azonban mégsem történt semmilyen változás, az emberek nem lettek boldogabbak, nem lettek sikeresebbek. Mindössze 5%-ra tehető azoknak a száma, akik a vonzás törvényét a gyakorlatban is tudatosan felhasználják. A többi 95% csak szórakoztatja magát.

A vonzás törvénye kimondja, hogy minden ember egy élő mágnes, amely magához vonzza a gondolataival és érzelmeivel összeillő rezgéseket. Egyszerűbben mondva: olyan életet élünk, amelyet bevonzottunk magunknak. Pont. Ezt el lehet fogadni anélkül is, hogy az ember örökösen azon vitatkozna, hogy a vonzás törvénye létezik-e, vagy sem. A kérdés ugyanis nem ez. A lényeges kérdés az, hogy az emberek letudják-e győzni a lustaságukat, vagy sem, annak érdekében, hogy elkezdjék a gyakorlatban is megvalósítani azt amire vágynak. A vonzás törvénye csak akkor működik hatékonyan, ha mozgásban vagy és dolgozol.

A vonzás törvénye rajongók ösztönösen a csodára várnak – legalábbis azok, akik félreértelmezik ezt a törvényt -. Arra várnak, hogy hipp-hopp a semmiből megjelenik a pénztárcájukban 1 millió forint, ami csak úgy véletlenül teleportálódott oda, anélkül, hogy azért bármit is tettek volna. Aztán észreveszik, hogy ez így nem működik, és kijelentik, hogy a vonzás törvénye nem működik, mitőbb egy átverés az egész. A vonzás törvénye csak lehetőségeket ad, amelyeket vagy megragadsz, vagy nem. Gazdagságot szeretnél, de még nem kaptad meg? Gondolkozz el rajta vajon mi ennek az oka, mielőtt kijelentenéd, hogy a vonzás törvénye nem működik. Mire vársz, talán arra, hogy a sültgalamb a szádba repül? Arra várhatsz, ugyanis az egész nem így működik.

A vonzás törvénye mellett működik a kölcsönösség törvénye is: ki mint vet úgy arat. Nem arathatsz anélkül, hogy vetettél volna. Gondolj csak bele, hogy milyen unalmas lenne az élet, ha bármi amit csak kívánsz, csak úgy egyszerűen az öledbe hullana. Az élet elveszítené az értelmét, és fogalmad sem lenne arról, hogy milyen a siker érzése, hiszen ha mindent azonnal egy varázsütésre megkkaphatnál, megunnád az életedet. Persze, biztosan vannak olyanok akik most ezt olvasva, vitába szállnának velem, mert, hogy ez ellentmond a vonzás törvényének. Azzal érvelnek, hogy be tudsz vonzani dolgokat anélkül, hogy megszenvednél érte. Mégis ki mondta, hogy a kemény munka és a szenvedés azonos egymással? Lehet keményen dolgozni, anélkül is, hogy szenvednél, sőt egyenesen élvezheted is a munkát, ha kellően erős benned a motiváció.

A legtöbben tehát klisékkel dobálóznak, és fogalmuk sincs arról, hogy mi a lényeg. Elvesznek a részletekben. Szokták mondani, hogy a lehetetlen nem létezik, tehát, ha ők úgy döntenek, hogy munka nélkül valósítanak meg bármit is az életben, akkor az is lehetséges. Azonban ne felejtsd el, hogy lehetetlen cselekvés nélkül sikereket elérni. A lehetetlennek tartott dolgokat csak akkor tudod lehetségessé tenni, ha cselkedsz az ügy érdekében, különben semmi esélyed! Így már világos a képlet?

A félreértések abból fakadnak, hogy akik nem értették meg igazán a vonzás törvényét, azok arra várnak, hogy azonnal sikeresek lesznek. Szerintük elég az, ha ábrándoznak róla, az interneten fórumokat olvasnak a vonzás törvényéről, elbeszélgetnek másokkal, de ezen kívűl semmi mást nem csinálnak. Sokak számára a vonzás törvénye csak egy hobbi. Amikor úgy érzik, kikapcsolódásra vágynak, akkor leülnek, bekapcsolják a dvd lejátszót és megnézik a Titok című filmet. Mivel az egész film egy nagyon figyelmesen összerakott remekmű, ezért az embereket el tudja szórakoztatni. Kétségtelen, hogy utána nagy vágyat éreznek arra, hogy megváltsák a világot, azonban a lelkesedésük alábbhagy, amikor szembesülnek azzal, hogy bizony ezért erőfeszítéseket is kell tenni.

Nem az a baj tehát, hogy valaki megnézi a filmet, mert az kétségtelenül felpezsdíti az emberek vérét, hanem az ami utána következik. A Titok rajongók 90%-a nem lép tovább a következő szintre, a cselekvésre. Akkor meg mi értelme van annak, hogy megnézik a filmet? Az egész csak kikapcsolódás számukra, ennyi. Ha pedig így van, akkor ostobaság másnap arról panaszkodniuk, hogy a vonzás törvénye nem működik, hiszen ők már kívülről fújják a törvényt, de mégsem úgy alakul az életük, ahogyan azt szeretnék?

Hát persze, hogy nem úgy alakul, hiszen a film hatása hamar lecseng, és ők ugyanoda mennek vissza dolgozni, ugyanazokkal az emberekkel találkoznak tovább, ugyanúgy pletykálnak, ugyanazokat az emberi drámákat játsszák le, mint azelőtt. Nem tesznek semmit a változás érdekében. És miért nem? Azért, mert a változás fájdalommal, és kényelmetlenséggel jár, egészen addig, amíg a folyamat végbe nem megy. A vonzás törvénye ellát téged ötletekkel, váratlan lehetőségekkel, véletlen találkozásokkal és minden más egyéb dologgal, amire csak szükséged van. A cselekvés része azonban hátra van, és azt csak te tudod megtenni, senki más.

Mi a célod azzal, hogy ezt a bejegyzést olvasod? Szórakozásra vágysz, vagy, tényleg a gyakorlatban meg akarod tapasztalni az úgynevezett “sikert”? Ha ez utóbbi a célod, nyugodtan elhiheted nekem, hogy ezért cselekedned kell. Fel kell emelned a feneked a székről, és neki kell kezdened még ma. Ne várj sokat, tervezd meg az útat, és indulj el rajta még ma! Ne várj holnapig mert, akkor szintén halogatni fogod a dolgot, és így soha az életben nem fogod megvalósítani a céljaidat. Bízz a vonzás törvényében, mert mindig működik, figyelj a jelekre és CSELEKEDJ!

Üdv, Shaumbra

További írásaim:

http://motivacioblog.hu

CsatolmányMéret
money_magnet_4kba.jpg59.28 KB

HozzászólásokKedves Shaumbra!

Hogy mennyire jó az írásod, vagy sem nem vitatkozom, de vannak emberek akiknek a leckét többször fel kell adni, hogy megértsék, hogy cselekedjenek!

Lehet, hogy köztük voltam én is, de már nem vagyok.
Komoly munka, szervezés, tervezés, bátorság, tenni akarás kellett valóban ahhoz, hogy a változások elinduljanak. Most még csak elkezdődtek, de időt szánok rá, kivárom.

A betegség csak kifogás volt úgy érzem sokszor, ha mélyen magamba nézek. Ha egyféleképpen nem megy más utat keresek, ha lassabban megy kivárom. Nincs türelmetlenség, bár jó lenne ha gyorsabban mennének dolgok. / Persze a betegségek valósak, de "kifogásnak" is jók voltak!/

Néha segítséget vártam, hiba volt. Az én boldogulásom, az én felelősségem.
A lehetőség számtalanszor felcsillant, de nem tudtam élni vele, eddig. Most saját igényeimre formálom, és úgy indulok a megvalósítás felé.

Nem sitek. Nagy dolgokhoz idő kell. Az elhatározásom szilárd, nem érdekel mások ellenvéleménye. Régen nem így volt, de akkor még én akartam másoknak megfelelmi. Már nem akarok. A saját, és a gyerekeim boldogulása a fontos. Mind a kettő okos, ügyes, jó tervekkel, nagyon nagy tervekkel amelyek teljesen egyedülállóak lesznek, amennyiben a végére érnek. A lányom tanított meg arra, hogy a saját igényem, a saját magam által kitűzött cél a legfontosabb. Azt akarjam, elérni, és akkor meglesznek a céljaim. Ha mindig másoat helyezek magam elé, és kullogok a sor végén, lekésem a vágyaim vonatát.

Nem szégyellek a fiatalabbtól tanulni. Őket meg hagyom, kövessék el a saját hibáikat, tanulnak belőle, mint tanultam én is, de ha szükségük van rám, a segítségemre, én itt vagyok.

Így, hogy nem kapnak készen mindent az élettől, jobban értékelik, és számtalan ötlettel gazdagítják s tudásuk tárát, és a maguk pénztárcáját.

Büszke vagyok rájuk, magunkra.

Üdv.:SusannaEz most jólesett..

Ez most igazán jólesett, mintha a lelkiismeretem akart volna fenékbe billenteni. Persze tettem eddig is, de azt hiszem, nem jó irányból közelítettem meg a dolgot, legalábbis, ahogy olvastam az írásod, ez a gondolat fogalmazódott meg bennem.Teljesen egyetértek Veled és

Teljesen egyetértek Veled és köszönöm írásod!Minden egyes mondatod nagyon

Minden egyes mondatod nagyon ott van!!! Teljesen egyetertek veled, jo lenne ha masok is igy lennenek. Tapasztalatbol mondom, sokaig hittem a vonzas torvenyeben es nem tettem semmit es nem is lett semmi.Most hiszek a vonzas torvenyeben, folyton cselekszem es folyon azon agyalok,hogy meg mit tudnek meg cselekedni es ez olyan boldogsaggal teszem, nem beszelve a sikerekrol amik ez uton beteljesulnek.
Koszonom irasodat!Én tudom, miért nem

Én tudom, miért nem kommentálnak... Azért, mert olyan jó cikket írtam, hogy azt már nem szükséges kommentálni.. XD Humoros szép napot kívánok mindenkinek! Üdv, ShaumbraJucus

szívemből szóltál! A helyzetem szinte ugyanez. Folyamatosan tapasztalom a jót. Család, egészség, barátok rendben. De egy valami nagyon hiányzik. Pontosan nem is tudom, hogy mi. Vagyis talán tudom, de a jó ( jól fizető...) állást nem merem feladni. Úgyérzem szétvet a tenniakarás, az energia, csak nem tudom mibe fektessem
A kérdésem ugyanaz...Cselekvés!

Én határozottan mondom, hogy A vonzás Törvénye működik! Néha csak rágondolok valamire és megkapom (valahonnan), úgy hogy semmit nem tettem!
A leghőbb vágyam azonban még nem valósult meg, pedig térdelő rajtban várom, hogy cselekedjek érte, de nem tudom merre induljak!
Ebben az esetben mi a teendő!
Köszönöm a segítséget!
Szép Napot!Ja igen, lehet, annyira

Ja igen, lehet, annyira motiváló, hogy mire a végére ér, már ugrik is fel mindenki a gép elől tettre készen? :-)Great job, truly inspiring

Great job, truly inspiring words. Thx. I find it interesting though, that it's always the best writings here that are not commented at all... and the counter is over hundred reader... Gonna put this to the top of the cover page on Monday. ATB 2U, I.